Monday, August 31, 2009

.::..wishes..::.


g0odbYe aUgust,

i'm welcoming u tHe moSt, my deAr sePtembEr..


sAlam...today 31st of august, sLmat hari kmrdekAan..! m0ge kite sUme merdeKa dr bnde2 yg xelok~hihi

poSt ni dwujudkn bertujuan utk wiSh:

ePy beLateD burfdAy to kaK aZz!!
da tue da dye,,17 tahUn...[ 30 og0s ]
sm0ge pnjg umo murh rzki ye kAk azZ~
SenyUm sLalu..!

neXt..

ePy bUrfdAy kaK oLeen!!
awet mUde ey kak oleen? hik3
okay2, moge crie n swEet slAlu kak..~
yg ni, anAk merdeKa..~hihi..gud2, pndai mak kAk oLeen plih tariKh...=D

to all pMr n sPm candidAtes,,

aZie
eLya
eMa
fAtin
omAr
and all, junior yg dsygi, mantee, semue r yg baik2...! hi3

n

kAk aLia sYg..!
kaK aZz
kAk nAdzirAh
kaK naDia
kaK yaNa
kAk mAhirAh
n for all lah, kaK nasHira, kak57637, -_-, sume2 r..

sarah wish kamu semua...:

utk trial yg bermula eSok....
beSt of lucK!!
buat leklok ye! peluang hny dtg skAli..grab this chaNce!

myspace comments




myspace comments

myspace comments


sory 4 da laTe wiSh..=(

-sarah-
Share:

Wednesday, August 26, 2009

after a long time

assalamualaikum..

hurm...so long...lame x mnulis, seriously, xde mood..entah knape..
actually da balik trgnu hari ahad, ptg tu smpai dgn slmtnye, alhamdulillah...

dlm perjalanan pergi, ad satu part yg x best..huk3
tgk 1 accident...ngeri jap...hopefully yg terlibat tu tarapapa la..
mse lalu kt scene tu, mule2 tgk ade org berlari-lari..xprsn mule2 ade accident..huhu
baru berlaku je tyme tu..so i seized the chance to capture some pics...
(lalu btol2 tepi due vehicle ni)


so, inilah, lori yg besar bertembung dgn odyssey..

huh...takot3~


so, ape tujuan balik kedah ek di awal ramadhan ini?

mase yg berlalu sgt la pntas hingga x trase bhwa sudah smpai waktunye utk my kazen,, kak aten,, fly pegi Madison,, further study kt uni of Wisconsin..
smpai jugak hajat kak atEn nk pg overseas..



kak atEn & adAm


so, kaK atEn...gudluck! jge diri leklok kt tmPt org tu..smoge slAlu hepi,,senyum slAlu..
(i'm not talented in this, huh..)
x tAw da nk pesan pe..kalo ade yg tertinggal lagi, through skype aje lah ek? hik3


. . .

smpai d cni aje lah dlu...bru prsn, x abes lg cter sl AK SMKA tuh...next time lah ek?
ok, take care..senyum slAlu~
pose leklok..

oh ye! harap blom terlambat lg utk wish all, Salam Ramadhan al-Mubarak..






tata! wsLm...

-sarah-
Share:

Wednesday, August 19, 2009

Hari Anugerah Kualiti SMKA Prgkt Kbgsaan 2009


syaKir sdg meneliti br0adband..aphal dgn broadband tu syakir? elok je mule2 taDi..?


rain melayan peminat...erk?


Tanggal 18 Ogos 2009, maka berlangsunglah Hari Anugerah Kualiti SMKA Peringkat Kebangsaan di SMKA Tok Jiring, Kuala Terengganu, Terengganu dengan jayanya.
jayanya ke?
aphal jadi skema ni? haha
xsmpat nk coret byk about this day cz i don't have enough tyme lah~
esok skolah. n jumaat ni balik kedah, insyaALLAH...
so, ni je pic yg smpat di upload, others, tgu next post lah..xtaw la bile..
ok,,tata!
take care!








cara baru utk pkai topeng. arif blajar ktner au~


teefah, kak ya n me!


sory, upload pics booth website aje dlu~



-sarah-
Share:

tAg fr0m ciKgu cAyril~

-ditAg oleh ciKgu cAyriL-

1) Anda rasa anda HOT?

hot? pergh~hot gler,,,kipas x bUkak ni..haha

3) Mengapa anda suka foto ini?

seBab sy sUke lah! tny pulak!

4) Bila kali terakhir anda makan PIZZA?

dis yeAr but i d0n't remember when~


5) LAGU terakhir yang anda dengar?

inconsolable - BsB


6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan TAG ini?

menyAnyi? er...


7) Selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan NAMA apa?

just mY name,,xnk nAme len!

8) TAG lagi 6 orang

1-teEfAh
2-fArAh
3-syAmim
4-sArA
5-eMa
6-diKfArAh


9) Siapa no 1 bagi anda?

a friEnd of miNe..one of the beSt, in fAct~


10) Orang no 3 ada hubungan dengan siapa?

ops..! xpAsti!


11) Kata sesuatu berkenaan dengan no 5

sori eMa,,dUnno da nk letAk sape..huhu


12) No 4?

sarah da lame x jUmpe sarah, sarah..hi3
=P


13) Siapa orang no 2?

orAng no 2 tUh orAng lah...
bdk sUke cookies nAme dye~


14) Bagi pesanan kepada orang no 6

pesAnan? urm....jage diri baik2..hi3
-no idea, seriously-
Share:

Saturday, August 15, 2009

tajuk oh tajuk..urm?

seriously xtAw nk letak tajuk ape n itulah yg dpt dtAip so hope xde mslh lah dgn tajuk yg ntah ape2 tu.

esok sk0lah. oh!
tidaK!

folio utk exhibition tu x complete sUme ag.
hepatitis C xwt lagi. yg len da ciap tp ala kadar je. kje last minute mmg x sMpat nk puaskn aty. da taw pun last minute, so main hentam aje.

n isnin ni, hari yg, argh! takot. kuiz pelancongan. walaupun cm xde standard, kami mgharapkn kmenangan jugak. huk3.. ingt snang ke nk ingt tempat2 kt seluruh malaysia ni dengan events all year long at all places, bukan 2009 je, dgn 2008 yg berkemungkinan ditanya..lg? name2 homestay sluruh malaysia..aduhai...
dgn kebudayaan setiap ngri kne taw, makanan tradisi, tarian tradisi..aduh, pegawai pelancongan pun x ingt sume rasenye..
tp kalo ade, tabik r~
oh shooting 4 the star..tgu aje lah isnin nanti...

this week lupe la ape yg brlaku so xbleh nk cter la..
yg ingt, hari selasa pegi Hari Terbuka Jabatan Kimia, smpena ulg thun yg ke-100 pnubuhn jbtn kmia tuh..well, x lame sgt kt sane, da la panas, rimas dgn mask, sesak nafas sarah dbuatnye~uhuk2
around 11am da balik but masuk dlm kelas kol 12 lebey, why? cz tyme tu subjek sejarah.
ktorg pun pegi la lepak kt kantin lame2 pdhl minum air je, letih sgt jln2 kt sane td n pegi tnds jap sblom masuk kelas. at last, ktorg kntoi dgn cgu sejarah. aiyak! malu gilak, nk wt cane. nseb bek cgu x marah. in fact, dy x mngajar pun hr tu..so, x la rugi kami..

next BI lak, masuk SAL room,,hurm...blik SAL tu sejuk, fully aircond, so nyaman sgt..kne lak sarah mmg sgt letih, don't know why dis week cpt sgt letih..huhu
oleh sebab keletihan yg dah x dpt dtahan, dtambah dgn udara yg mnyamankan, so sarah pun mula belayar ke alam mimpi~zzz..
nyenyak tdur..sampai la teacher pnggil, 'lela, knape cmtu?'
terkejut terus bangun duk tegak, walhal td elok2 tdur, gns jugak eh aku, blh bgun tyme ngah tdur..sarah just sengih kt teacher dgn muke yg tdk brmaye..hope teacher faham la ank murid dye ni kletihan~

huh...eh, baru pearasan this week mmg sarah pecah rekod, tidur dlm kelas. mgu ni r start.
ahad tyme PQS, lena jugak seposen. then BI tuh. n hari rabu, tyme bAt..
ape nk jadi sarah? nk jadi puteri selimut ek? ish3...

esok n seterusnye last week skewl sblom cuti..yay! n then pose! yay yay!
the my bday, yay!
lame ckit pastu raye, yay!

hik2...hepi2!!

erk, tbe2 sarah rse lapar~hik2
so, next tyme, k?
taKe care all! tata...
salam..

p/s: urm, rase nk post skali lirik ni..layan jiwang jap~ehakz!

UNGU - TERCIPTA UNTUKKU

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu


-sarah-
Share:

Friday, August 14, 2009

H1N1

Situasi semasa Influenza A(H1N1)
(Setakat 14 Ogos 2009, jam 8.00 pagi)

Kes Kematian : 5
Jumlah Kematian : 56

Untuk makluman, terdapat seramai 72 pesakit H1N1 sedang dirawat di wad dan 27 lagi dirawat di ICU. Daripada 27 kes yang berada di Unit Rawatan Rapi, 18 daripada mereka mempunyai faktor risiko iaitu penyakit kronik (10), obesiti (4),kanak-kanak (2), hamil (1) dan post-delivery (1). Terdapat sejumlah 5 kematian yang dilaporkan.

Empat(4) daripada kes kematian mempunyai faktor risiko, iaitu obes, diabetes dan TB paru-paru (1 kes ), Diabetes(1 kes) dan bayi (2 kes). Untuk makluman, 5 kematian tersebut berlaku pada 8 Ogos (1kes),11 Ogos (2 kes) dan 12 Ogos (2 kes).


  1. Seorang bayi lelaki berumur 2 bulan merupakan seorang bayi yang dilahirkan tidak cukup bulan iaitu pada usia kandungan 27 minggu, dimasukkan ke hospital pada 3/8/09 kerana demam, batuk, selsema dan susah bernafas selama tiga hari. Keadaan bayi semakin teruk dan telah diventilasi. Swab tekak telah diambil dan rawatan antiviral telah diberikan pada 6/8/2009. Bayi meninggal dunia pada 12/8/2009 dan ujian Influenza A(H1N1) adalah positif. Penyebab kematian adalah pneumonia.

  2. Seorang lagi bayi berumur 2 bulan dimasukkan ke hospital pada 7/8/2009 setelah didapati berada dalam keadaan tidak memberikan tindakbalas serta pucat. Sebelum dari itu, bayi tersebut telah mula meragam dan kurang minum susu semenjak 5/8/2009 tetapi tidak mempunyai demam, batuk atau sesak nafas. Keadaan bayi adalah kritikal dan dimasukkan ke Unit Rawaan Rapi. Keputusan ujian Influenza A(H1N1) didapati positif pada 8/8/2009, walaubagaimanapun, bayi tersebut telah meninggal dunia pada hari yang sama. Sebab Myocarditis, hepatitis and renal impairment related to H1N1.

  3. Seorang wanita berumur 49 tahun, selain dari obes, beliau mempunyai diabetes dan dikesan juga mempunyai tuberkulosis. Beliau mula mendapat demam, batuk, sakit tekak dan sesak nafas pada pertengahan bulan Julai dan kemudiannya dimasukkan ke hospital pada 29/7/2009 setelah tidak pulih walaupun telah mendapatkan rawatan dari klinik swasta. Beliau yang dirawat sebagai pneumonia telah di benarkan pulang pada 3/8/2009, walaubagaimanapun dimasukkan semula ke wad pada 7/8/2009 untuk rawatan tuberculosis setelah dikesan mempunyai penyakit tersebut. Beliau kemudiannya disyaki H1N1 dah telah diberi antiviral pada 8/8/2009. Keadaan pesakit bertambah teruk dan meninggal dunia pada 11/8/2009. Sebab kematian adalah pneumonia teruk. Walaubagaimanapun, keputusan ujian bagi Influenza A(H1N1) yang diterima pada 11/8/2009 didapati positif.

  4. Seorang lelaki berumur 57 tahun dan mempunyai diabetes. Mula mendapat simptom batuk dan selesema pada 2/7/2009 tetapi tidak sembuh setelah mendapatkan rawatan. Pada 3/8/2009, sekali lagi pesakit pergi mendapatkan rawatan di klinik setelah mengalami demam, muntah dan cirit-birit dan seterusnya dirujuk dan dimasukkan ke hospital pada hari yang sama di mana beliau telah diberikan rawatan anti-viral. Ujian bagi influenza A (H1N1) didapati positif pada 5/8/2009 dan beliau telah meninggal dunia pada 12/8/2009 akibat sepsis disebabkan pneumonia.

  5. Seorang lelaki berumur 19 tahun, dimasukkan ke wad pada 7/8/2009 setelah demam dan batuk selama dua (2) hari dan telah diberikan rawatan antiviral. Ujian bagi Influenza A(H1N1) didapati positif pada keesokan harinya. Beliau telah mendapat sesak nafas teruk dan meninggal dunia pada 11/8/2009 akibat pneumonia.
Situasi Global

Sehingga 11 Ogos 2009, sejumlah 208,990 kes dengan 1,716 kematian telah dilaporkan daripada 174 negara. Ia merupakan peningkatan sebanyak 835 kes dengan 28 kematian berbanding dengan hari sebelumnya.

  1. Siapakah yang berisiko tinggi akibat jangkitan Influenza A (H1N1)?
  1. Kanak-kanak berusia kurang 5 tahun
  2. Individu berusia 65 tahun dan ke atas
  3. Kanak-kanak dan remaja (<>
  4. Wanita mengandung
  5. Dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai penyakit asma, pulmonari kronik, kardiovaskular, hepatik, hematologikal, neurologik, neuromaskular atau penyakit metabolik seperti Diabetes
  6. Dewasa dan kanak-kanak yang mempunyai sistem imuniti yang rendah (immunosuppression)
  7. Individu yang menginap di rumah kebajikan dan institusi penjagaan yang lain


ni men copy-paste je~info semasa..
Share:

sesak nafas?

Floria Putrajaya
1 August 2009 Sehingga 9 August 2009

Regatta Sarawak
1 August 2009 Sehingga 3 August 2009

Putrajaya International Heritage Treasure Hunt
2 August 2009 Sehingga 2 August 2009
Acara tahunan ini bermula sejak tahun 2001 dan tahun ini merupakan kali ke 8 ianya dianjurkan.

Hari Peringatan Sandakan
15 August 2009 Sehingga 15 August 2009
Acara ini memperingati tahanan warga Australia yang terkorban sebagai tahanan perang (POW) di Sandakan sewaktu Perang Dunia ke- II.

Festival Muzik Antarabangsa Pulau Pinang
2 October 2009 Sehingga 4 October 2009
Pencinta muzik berpeluang mendengarkan gabungan muzik tempatan dan antarabangsa dalam festival muzik unik ini.

Larian Borneo Antarabangsa 2009
11 October 2009 Sehingga 11 October 2009
Tema larian (marathon) kali ini ialah “The Beautiful Run”, dan terbahagi kepada 3 acara utama iaitu larian 10km, separa larian (21km) dan larian penuh(42kms), untuk kategori terbuka dan veteran.

apsal sarah post bende ni r?

haiya.
i'm totally full. bukan kenyang. tapi fed up. rase macam da penuh otak.
aduh. letih.
kuiz pelancongan.
isnin ni. cn we go further, i mean to the next level?
huh...
ape2 pun, i'll try my best, we'll try our best..alang2 da masuk tu kan? pray for us frens..


Program Pelancongan Pelajar

Program Pelancongan Pelajar telah dilancarkan pada 24 Februari 2001 oleh Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan Malaysia bersama dengan Menteri Pendidikan Malaysia.

Matlamat utama program ini adalah untuk :

  • mempromosikan aktiviti pelancongan domestik bagi memupuk budaya melancong di kalangan pelajar agar melancong ke tempat-tempat bersejarah, kebudayaan, eko-pelancongan dan lain-lain;
  • menghindari gejala-gejala sosial yang semakin meningkat di kalangan pelajar pada masa kini melalui pengisian masa lapang secara bijak dan berfaedah; dan
  • mewujudkan perpaduan serta meningkatkan integrasi kaum di kalangan generasi muda melalui aktiviti-aktiviti pelancongan dan pengembaraan yang terancang dan teratur bagi mengeratkan hubungan dan interaksi antara pelajar-pelajar berbilang kaum.


pameran utk subjek kimia.
aduh. can we make it?
letih jugak nk wat bhn utk pameran ni. utk Hari AK SMKA nanti tu.
haiya,,lelah gue~
huh...yg ni kne complete ahad ni, competition tu isnin ni..
aduhai....
sesak nafas rse..huhu


sakit tekak lax rase..
sakit kepala pun mule dtg mnyerang..
smpai d sini dahulu...
next tyme~wslm...take care..

sarah~
Share:

Saturday, August 8, 2009

alAhai...

sape xpenah bace dianjurkan supaya bace..lawak2..~hik3

Baju Bercorak Sama


Ramli baru pulang dari pejabatnya ketika isterinya Shima meminta maaf kepadanya..

Shima : Abang.. maaf ya, saya baru saja selesai sterika baju abang tetapi kerana terlalu panas.. lengannya hangus...

Ramli : Tak apalah... Shima masih ingatkan dalam almari, abang masih ada baju yang sama coraknya. Abang belum pernah memakainya kerana itu pemberian dari teman baik abang dari Australia dan abang sangat menyukainya.

Shima : Saya ingat bang.. nasib baik abang masih menyimpannya dan baju itulah yang saya gunting untuk menampal lengan baju yang hangus itu.


Perkataan Berlawanan [best2!! dr thn lepas ag bc, ulang2,hak3]

Murid-murid: Selamat pagi, cikgu.

Cikgu:(Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?
Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid-murid: Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu:Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang!
Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.
Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid-murid: Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu: Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari
ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan
berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua
mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan
itu, faham?

Murid-murid: Faham, cikgu!

Cikgu: Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid-murid: (senyap)

Cikgu: Pandai!

Murid-murid: Bodoh!

Cikgu: Tinggi!

Murid-murid: Rendah!

Cikgu: Jauh!

Murid-murid: Dekat!

Cikgu: Salah!

Murid-murid: Betul!

Cikgu: Bodoh!

Murid-murid: Pandai!

Cikgu: Bukan!

Murid-murid: Ya!

Cikgu: Oh Tuhan!

Murid-murid: Oh Hamba!

Cikgu: Dengar ini!

Murid-murid: Dengar itu!

Cikgu: Diam!

Murid-murid: Bising!

Cikgu: Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid-murid: Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu: Mati aku!

Murid-murid: Hidup kami!

Cikgu: Rotan baru tau!

Murid-murid: Akar lama tak tau!

Cikgu: Malas aku ajar kamu!

Murid-murid: Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu: Kamu gila!

Murid-murid: Kami siuman!

Cikgu: Cukup! Cukup!

Murid-murid: Kurang! Kurang!

Cikgu: Sudah! Sudah!

Murid-murid: Belum! Belum!

Cikgu: Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid-murid: Sebab saya seorang pandai!

Cikgu: Oh! Melawan!

Murid-murid: Oh! Mengalah!

Cikgu: Kurang ajar!

Murid-murid: Cukup ajar!

Cikgu: Habis aku!

Murid-murid: Kekal kami!

Cikgu: O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid-murid: K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu: Sudah, bodoh!

Murid-murid: Belum, pandai!

Cikgu: Berdiri!

Murid-murid: Duduk!

Cikgu: Bangang kamu ni!

Murid-murid: Cerdik kami tu!

Cikgu: Rosak!

Murid-murid: Baik!

Cikgu: Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid-murid: Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu: (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Sebentar kemudian, loceng pun berdering.
Murid-murid berasa lega kerana guru yang paling
ditakuti oleh mereka telah keluar. Walau bagaimanapun,
mereka merasa bangga kerana telah dapat menjawab
kesemua soalan cikgu tadi, tetapi esok masih ada...

Ciri-Ciri Netter Sejati [aduhai..num 19 best!]


Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !

2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"

3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"

4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.

5. Mimpi anda selalu berawal dengan http://www.

6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.

7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima salah panggilan.

8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.

9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.

10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.

11. Anda menonton filem "The Net" .... 63 kali.

12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".

13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.

14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.

15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com Alamat email ini dilindungi dari Spambot. Perlukan JavaScript untuk melihatnya

16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher."

17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.

18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"

19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.

20. Anda yang membaca article ini sampai habis.
Share:

Friday, August 7, 2009

Tuesday, August 4, 2009

iSniN 4 og0s 2009

"Graduation (Friends Forever)"

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

ouh,,ingat lg jumaat lepas sarah dgr lgu ni,trus tringt kt shalia n cried a few drop~huk3
miss u, shalia..

today bday hikmAh! epy burfday fren~!!
esok burfday farhana lak..

oh hari ni dpt lg due krgn bAt utk dterjemahkn..pergh..letih 4 krgn yg lepas pn xabes ag..da dpt lg..adUhai ustaz...

addmath td blajar small changes n approximate value [btol x r subtopiknye bgini?]
hurm..suke2..! sgt sUke chapter 9 ini! sblom ni da jatuh cinta dgn chapter 8:circular measure..
yum3..algkh bagusnye kalo sarah jtuh cinta dgn satu buku adDmath tu,,namun yg mlgnye,,x mgkin je cm..esp yg ad graph..uh,,xsuke2!!

math pulak td wt quiz utk chpter angle of elevation n depression..got full marks! syukur~hik3
=)

lg?
hak3..sejarah tadi..
xcncentrate pon..bantai pegi ciapkn exercise adDmath...
rse cgu prsn,,tp nseb bek dy xtgur..kalo x,,naye gue~aduh..pndai cari pasal,pndai tggung r babe!
tp,,xkne pape,,lega...

bi lax..! fuh,,teacher mngamuk la today..
hu3
masuk SAL room..then,,edarkan literature punye exercise..salin exercise tu dlm krts kjg, smbil2 tu, teacher jlnkn oral test..
then,,first name...ok, dy pegi dpn, n settle.
second name, dy pg gtaw dy xready, teacher pun, hurm..naik angin la..!
dy blebe2 ckp klas ktorg byk excuses [ mmg pun ] n mngajuk trus masuk blik tcer noormala..
then lame gax kot pastu, dy kuar balik n warn, "sape yg sy pnggil pasni xready, go n find other teacher..bla3"..means wt oral test dgn teacher lain..pergh,,kecut perut..naseb bek sarah da ciap hr tu..fuh,,,lega...

then..abes sesi pmbelajaran...
selasa best,jdual x berat..
tp esok, fuh, ad bio+addmath..huhu
isnin lg xthn..fiz+kim+addmAth..

aduh...sakit perut suke..br lepas tgk video ustaz azhar bg crmh, part yg dy jwb soalan org..
adeh...lenguh gelak...kih3

nk stop dlu lah..esok skolah, bju skolah xiron lagi~
hurm...k, next tyme pulak kte bercerita k..
tata...wsLm...
taKe cAre,,=),smile always...

.s.a.r.a.h.
Share:

Sunday, August 2, 2009

alAhai jUe~hik2

assalamUalaikUm...

urm...alang2 on9,,amiK ksmptn nk ctEr 1 kisah.

psl bUdak [ budak ke? bday-boy-to-be tU ] yg name ajwAd a.k.a jUe..
rse btul dah dye td..
kalo slh mintk maaf jUe ye....ampun..

tyme mAth td,, cgu zAimas..ajr chpter 10, angle of elevAtion n depressi0n..
best2..!
oh,,then, cg sebut la satah condong..
pastu, cgu pun ckp,
"sy x ingt nape satah condong dlm english, sume ade tige, horizontal plane, vertical plane and...?"

jUe: aeroplane!

erk! alAhai..

d ksmpTn ni,, nk ucAp bdAy la kt dye ni~
03-08-2009
[tue sbulan dr sarah! ha3]
ePy bc0ming bdAy ek jue.. n epy 16th bUrfdAy jUe ek...
m0ge pnjg um0r n mUrah rzKi my fren...
sm0ge slAlu ceria,,,dan ape lg ek?
smiLe always lah!




Hi5, Xanga, Tagged, Blogger Comments @ 123glitter.com




Hi5, Xanga, Tagged, Blogger Comments @ 123glitter.com

ok lah..jUst sbntAr je ni~nk tgk cSi!! da..~

[ape kes la sarah ni, pdhl bAt punye kje ad 3 krgn utK dterjemAhkn, cari pasal je..
xpela, release tnsion, dr ptg td xbhnti mnulis woo~huk3]

k,k..tata!!
wsLm...tAke cAre...
smiLe alwAys~

.s.a.r.a.h.


Share:

Saturday, August 1, 2009

Surat Dari Iblis : Fw

dPt emAil ni~silalah bAce..

ayat kat bawah sekali tu yang buat x sanggup nak simpan tanpa forward tu..


(Surat Dari Iblis)


(Surat ini akan membuat anda benar-benar berfikir)


(Sebenarnya surat ini hampir membuatku gila saat aku membacanya, tapi
aku harus forwardnya kerna catatan kecil dibawahnya)


****************************************

SURAT DARI SETAN UNTUK MU

Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.

Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan 'Bismillah' sebelum memulai santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat ketempat tidurmu

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya

Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak merubah cara hidupmu.

Hai Bodoh, Kamu millikku.

Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,

dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .

Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah.

Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah.

Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap memanfaatkanmu sepanjang masa untuk mebalaskannya

Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana untukmu dihari depan.

Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku,

dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka.

Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH

Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan kepada NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita jalani

Kita nonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong, mempersenda dan mempermain kan perasaan orang, munafik, makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang dari belakang, tidak hormat pada orang tua ,

Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk.

TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja.

Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya.

Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita.

Ini hanya merupakansurat penghargaanku untuk mu.

Aku ingin mengucapkan 'TERIMAKASIH' kerana sudah mengizinkanku
memanfaatkan hampir semua masa hidupmu.

Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu..

Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa.

Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu.

Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda.

Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana berbuat dosa.

Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong, berjudi, bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin.

Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya.

Begitulah anak-anak .

Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.

Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi.

Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas dosa-dosamu.

Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit.

Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh.

Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu.

Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.


Catatan : Jika kau benar2 menyayangiku , kau tak akan memberi surat ini dengan siapapun.

Share: