Saturday, September 26, 2009

raye?

assalamualaikum..

alahAi...da seminggu raye..
nk update blog panjang2 pun xsmpat...raya sakan sgt kot..ntahle..

nak cerita pasal raye pun mcm da x best,,feel da abes..ye lah, esok da sk0lah! huk3

siyes x puas ag cuti.. nak raye lagi..+kutip duit raye lg..
huk3
xbestnye...

tapi, klmaren la sentap. pegi beraye. aiseh..
pegi open house kat rumah jiran lame kat Taman Seri Jaya uh lepas solat jumaat.
mule2 ingat nk pakai ringkas jep, pakai sluar+shirt cmtu jep..
pastu rase mcm nk pakai jubah..haha
so, pakailah pegi sane..ala2 rimas sikitla cz slndg wt hal..
mnyumpah seranah dpn cermin. da la mmg moody dah. slndg wat hal pulak. huk3
so, pegi la rmh jiran tuh..
sampai2, mkn la..slalu pegi rumah dye ni,,sarah mmg mkn nasi lemak.
nasi beriani rase cm x minat sekejap, so telanla sepinggan nasi lemak..
da abes mkn, nk bgun r..kbtulan ade satu fmly dtg~
x tgk la..ye la, xknal.. namun...
sebaik saja bangun nk pegi letak pinggn tu kt dlm plastik, toleh kanan, ala2 nak tercabut mata tgk, eh! halimi? aiyak..naseb baik dressing aku ok. haha

adeh...betul punye x sgka..alahai...
pastu, gtaw kat mak, "tu classmate sarah".
then, mak ni, alahai, kalau dah mulut tu laju, mmg la..
bngang sgt.. mak pnggil ayah then gtaw,"tu boyfriend sarah, abg."
sarah rase cm perjalanan darah bhnti buat seketika,dlm aty, "mak aku ni pun, nk mlawak, biarla kne org. mamat tu kalo cam ala2 mesra alam xpe jugak, ni skema. bercakap pun stahun sekali kot". dush!

gile punye malu cz mak dgn ayah x duduk dekat, duk cam jarak ckit, so suara pun x slow r.
sadis!
halimi dtg dgn ayah n adik2 dye, br balik solat jumaat agaknye~
mak dye xde, kursus ke ape ntah.
pastu tgk dye da nk balik, salam dgn tetamu2, dgn ayah sarah skali dy salam. hihi..
lega ckit, pulanglah kamu..harap2 dye x dgr td~
siyes bengang tahap giga klmaren.

so raye berlalu dgn hepinye..
walaupun agak sebak bile pegi ziarah kubur..
but life must go on~

so, tatau nak cter ape da..
just sdikit pic raye la..

first day raye~
me = grey one.hi3


sibuk r lelaki due org tuh~


girls only sptotnye tp si nobita cbuk dgn mukenye yg agk plek. hik3


ini second day raye~
dgn anak sepupu, adlina..
di rumah neneknya, my aunt~

setakat ini dululh..line ko ckit..next tyme lak~
salam...
take care all..

-sarah-

Share:

Wednesday, September 23, 2009

alah,,,

ite baru je nak post tapi da kene panggil.

kne pegi ikut neyh. tape2, on9 lepas balik 6t.

*duit raya itu penting*

daaa...!!
Share:

Saturday, September 19, 2009

Salam Idulfitri + 1o0th post

Assalamualaikum w.b.t...

pose x? ngee~

last day of ramadhan dis year..entah bertemu lagi @ x dgn ramdhan akan dtg..
sayonara ya ramadhan..

ni last on9 sbl0m raye..
tgh tgu ayah dtg amik, nk pegi rumah nenek, berbuke kt sane today..

perut tgh lapar x tahan..huhu

nanti kt rumah nenek sure byk dugaan..

dgn ayra yg suke kejar+pnjt tuan punye blog ni..adUhai..
kak long yg ske gletek,,uwaa..~

mlm ni lak sure kne tlg cuda kemas rumah...dah terdengar2 suara cuda mngeluarkn arahan..papepun, xksah, slalu dpt tips lbey dr cuda..ngee~shhh..haha

mesti kne pnggil 'sarah budak kurus' dgn pak anjang..hihi
mcmla kurus sgt..

tapi...x sabar nk pegi main dgn nobi! ngee~
nk cubit2 pipi budak ni, lme x jumpe dye...rindu nobi!
name sbnr dye,,faris nabihan..tapi dsbbkn dy ni putih+cerah+mate ala2 sepet,,lekatlah name nobita ataupun shortformnye nobi~ hihi
nobi...kak sarah dataaang......!

tension2,,x jumpe camera..! lesap opmo..huk3

esok raye...nenek da xde...huhu
*xboleh teruskan dgn subtopik ini*

petang ni, ade tahlil..oh i miss u grandma..*airmata bergenang*


actually da xde point sbnr nye...
so,just stret kpd tujuan asl post ni..

SALAM IDULFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

dgn ini, saya, Ummulwaqiah Maisarah bt Mohd Khairudin b Mohd Yasin b Ali,,err,,terlajak pnjg..setulus hati, ingin menyusun 1o jari, memohon maaf dari hujung selendang sampai hujung kasut kepada semua kenalan2 di luar sana (luar mana ek?), kakak2, abang2, kawan2, blogmates, para pngunjung blog ni, mereka yg mngenali diri ini n kamu yg sdang mmbaca atas segala salah dan silap, kekasaran yang tak disengajakn, terlanjur perkataan, tersmash kt mane2 n semuanyalah..moge hari raya ini membawa seribu kebahagiaan buat semua..
dalam bergembira + enjoy kutip duit raya, ingtlah, tatkala kita bergembira, ada insan yg sedang bersedih, sambut lebaran kali ini dengan ratapan buat yg sudah pergi..mungkin juga menangisi nasib diri..dan sebagainya..

dan sebagai tanda ingatan buat semua, nah amik duit raya ni...


sarah baik aty kan? kan? hihi....

raya elok2..jangan main mercun..pandu cermat, jiwa selamat..
nak bawak kereta laju2 xpe, tp kne pastikn jln kosong+xde kter, selamat ckit..

okayla...akhir kalam,,dengarkan lah lagu raya ni - Sepasang Kurung Biru.
saje plih lagu ni,, mood x brape hepi lg..huhu
dr td duk ulang dengar, more than 5 times da utk waktu ini saje.

take care all...mkn kuih raye leklok..jgn sumbat byk2, mkn dgn tertib, control la ckit ayu+macho tu..haha
k, wslm! tata

selamat hari raya!






Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang
oh...

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku
oh...

( korus )
Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku
oh...


love,

sarah

Share:

Friday, September 18, 2009

kesayuan..

asal ntah kesayuan je perasaan,, --> bahasa melayu x betul ni.
tadi melawat blog bloggers,,mostly posts ab0ut raye...dgn lagu raye..
sayu sangat rase....

so,,xtaw da nk ckp pe....

mood: sayu, sedih dan seumpama dengannya..
Share:

Thursday, September 17, 2009

98th post

siyes xtAw nk letak tajuk ape.

so bermula jam 12 tgh hari td, scra rsminye, cuti sk0lah da start!

yummy~

namun doaku x trmakbul, masih demam tatkala on9 skrg ini...

juga ksedihan x dpt mghadirkn diri ke majlis berbuka puasa member website..=(
mkn utk sarah jugak kwn2...!

tinggl today n esok aje untk on9..!

sabtu maybe balik kmpung sehari suntuk cz ade bukak pose rmai2, 1 big fmly..sure gamat gilak 6t cm ta0n2 sebelumnya...bsing yg amat..sepupu2 lak yg bwh umur sume lelaki,,thn tlinga aje..

pastu da raye,,smpat x r nk on9?
entahlah..tgklah dlu~

td sk0lah exam EST...x smpat nk wt conclusion, hampeh t0l..!
uhuk3

pastu lepas rehat,,masuk dewan...majlis pe ntah,,borak2 same kwn..
kbetuln lak duk dpan radhiah, arifah n ieffah,,men f0n~ngee....lawa fon radhiah,,yg mmg bertakhta di hati sejak awal ta0n hr tu~c0mey2..

k0l 12! baliiiik!!
yippee~

slm2 dgn kwn2,,mrntau ke klas org,,wish slmt ary raye~
sengih2 buat lawak, mintk duit raye, sumpah xsdar diri tu xsihat, cm xdmam pun, mulut still byk cm bse...ngee~

ape lagi ek?

ntahla...no idea~

oh ye,,dpt hwork from teac yati...bio/respiration...ooooh..nk raye betul2 xboley ke?

tp smlm ulang bace buku Nak Ke Tak Nak by Dr. HM Tuah Iskandar,, (buat rajin ckit),, dlm buku itu,,tertulis,,kalo kite x gune otak kite utk tmpoh yg lame,,sel2 neuron otak kite akn mati+pengsan+tidur,,means kite x study or berfikir or malas,,so,,ble tbe2 kite nk gune otak kite,(esp tyme exam terutamanya org mcm sarah),kite da lupe all the facts yg pnah kite blajar,,yg pnah kite bace,,plus, tyme tu r rase cm otak kite sgtlah bengap..huk3

sbb sel2 neuron kite x aktif, x dirangsang..x digunakan..plus, kalo kite ni jenis yg x berfikir,mls nk brfikir, itu tndanya kite tlh m'bazirkn potensi otak yg tlh ALLAH anugerahkn kpd kite...

so, utk mngelakkan keadaan seperti ini berlaku, rajin2knlah diri anda utk m'gunakan otak anda..
cara plg snang - berfikir...
about anythg lah~
God's creations, studies..anythg..aslkan otak x dbiarkn bgtu shje...mlh, if kite terus2an guna otak,,sel2 akn hidup+aktif,,so jadilah pndai,,kuat ingtn~
begitulah..

kajian mnunjukkn sel neuron kite boleh dkejutkn dr tidurnya, dr pgsannya n insyaALLAH dr matinya, kalo kna gaya, dgn hnya berfikir n better diiringi dgn xtvt..minda kite pn prlu dbrikn snmn,,just like our body...n snmn terbaik minda ialah berfikir..

mintak2lah aura rajin tu datang balik...ke mana ntah hilangnye smgt yg slme ni hadir dlm diri ini...huh...

"Live for today by learning from yesterday, but aim for tomorrow by planning today"

"Success in on your side when you really decide"

er,,jadi pakar motivasi ek sbntar?


p/s: sesi kutip e-kad raye from bloggers~ngee....






-sarah-
Share:

Wednesday, September 16, 2009

sarah demam..

97th post..

salam...

uhuk.....sdey t0l demam~
sjak isnin, 3 hari dhla..huk3
xsuke...xselesa...sejuukk...ni pn pkai long sleeves dgn sweater pulak..rase nk bungkus dgn slimut je ase~huk3

pulak tu,klmren hujan lebat...
budak ni,,sgtla crdik,,bntai pegi main2 kt hujan lebat tuh, dengan latifah~huk3
pastu c0l ayah,,x agkt..redah lagi skali hujan, menuju ke rumah...
tp suku jln jep..terserempak dgn ayh yg bg signal nk masuk simpg, kbetuln nmpk sarah kot,so dy amik la...sejuk bgt..hujan ag mase tu~

huk3..pose2 cmni demam..mnduga iman betul lah...huhu
lapar...
search layout baru,,tp xjumpe yg berkenan d aty lagi...
da brpe ratus lyts da search,,,lapar perut,,mate pun da bosan ngadap pc...huhu
ape kes la kali ni xde layout yg kne dgn taste..huhu

esok last day sk0lah...exam EST...huk2
td exam ok la...plg mnyenangkan aty,admath la..bio ntahle,,,gelap hrpn..bM juz okey..
bat? x hntr krts..ngee~xbrni la..psi exam tunda lps cuti..wee........=)

today 11 org xdtg sk0lah..dijangka blgn tersebut bkl mningkt besok...
agpun,,yg da amik cuti start today pun da ade..bhagienye hdup cuti awal2..


demam2 ni,xde mood nk tulis panjang2..
hrp next tyme on9,,demam da surut la..amin..

ok la,,juz droppin by,,posting some news..
k, c u..tata
wslm...take care all~

p/s: smlm dpt hdiah from ida~ngee...thAnx dear!

-
ni simple + agk smart~ hurm...


susah2 sgt,ltk yg ni lah...hehe...xnk2..!



mintk jauh brknan yg cmni~ngee...


-sarah-
Share:

weirdo

Pilih bulan kau lahir:

Januari-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku cinta

Februari-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku gigit

Mac--------Aku belasah

April-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku peluk

Mei-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku sepak

Jun-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku terkentot depan

Julai-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku menari dengan

Ogos-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku pergi dating dengan

September-​​-​​-​​-​​Aku lambai dekat

Oktober-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Aku muntah depan

November-​​-​​-​​-​​-​​Aku jerit dekat

Disember-​​-​​-​​-​​-​​Aku terlanggar



Pilih hari (nombor) kau lahir:

1-------mak aku

2-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​komputer aku

3-------kereta jiran aku

4-------kucing

5-------kerusi

6-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​gangster

7-------henfon aku

8-------kawan baik aku

9-------cikgu

10-------semut

11-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​pisang

12-------polis

13-------buku

14-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​patung barbie

15-------lembu

16-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​makcik aku

17-------radio

18-------tv

19-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​makcik kantin

20-------kasut sekolah

21-------upin dan ipin

22-------Siti Nurhaliza

23-------tupai

24-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​Christiano Ronaldo

25-------buku teks

26-------kawan aku

27-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​pondan

28-------meja

29-------orang gila

30-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​taylor swift

31-------awek cun


Pilih warna baju yang kau pakai:

Putih-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku perasan cantik

Hitam-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku gila

Pink-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku suka single

Merah-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab mak aku suruh

Biru-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku tak tahan

Hijau-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku baik hati

Ungu-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku semangat

Kelabu-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab bomoh suruh

Kuning-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku dalam pertandingan

Oren-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku sakit hati

Coklat-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku tak tentu arah

Lain-​​lain-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​-​​sebab aku fikir aku hebat


Aku lambai dekat kereta jiran aku sebab aku suka single ???
Share:

Saturday, September 12, 2009

u choose, sarah.

okay.

cni ad 2 plihan, sarah.

A) nk jwb exam dgn snang aty tnpa termenung tgk org lain jwb dgn lncar
[ sush ey duk kls dpn ney.rse tnsion.bhahaha ]

B) termenung tyme exam tgk org jwb dgn lancar n hntr krts jwpn dgn rse x puas aty

cepat, pilih!

sarah pilih......................

B!! muktamad dan yakin. if plih A pun, bukan smpat nk study wei..
apehal la sarah ni, esok mau exam, satu bnde pun x sntuh. sadis.

so, there u go sarah.

(mampus aku kalo ayah tau,ish,sadis2..)

semoga berjaya...!

(gigit jari, hrp2 xde yg fail, aaamiin~)

BM - hmmm...kmgkinan utk fail tu myb xde la, tp tkot jugak. =(

BI - xnk pkir, otak skrg mmg jd x reti nk mngarang essay, haih...

BAT - ampun pak, xsgup nk byg.

PSI - ni kne study gax kot sposen, mampus kne dek ustzh nnti if result teruk.

PQS - same kes spt di ats

KIM - berkemungkinan utk fail since teac plih chapter 5 & 6 utk exam kali ni n sarah pulak mmg kong due chpter ni...haila..teac, aci ponteng x?

FIZ - oh tidaak..

BIO - hurm.......*tatau mau ckp ape*

MM - subjek hrpn suatu masa dahulu namun kini, huh.. *xmo pkir*

MT - dgr masuk Circular Measure + Index Number, a lil bit lega but risau jugak, killer subjek betul la kau ni admath.

EST - ni ade rase cm nk ponteng exam je.

eh,eh, sarah, sejarah mane kau pegi sumbat?

SJ - gelap mase depan, ehakz~


korang nk taw why xde smgt lgsung nk exam ni??

bayangkan,, jadual pun xtaw sume!

esok yg pasti MM n PQS.

isnin - KIM

selasa - BI n SJ

rabu - MT, BIO n BAT. PSI maybe. (crazy, padat exam.)

khamis - EST

OTHERS? FZ siyes xtaw bile. BM pun.

huhu...xnk pg sk0lah...huhu

till then lah, have no mood to go on lah.

tata, next tyme. take care.

finally, all TJ f4 studs, semoga berjaya!
-sarah-
Share:

Friday, September 11, 2009

semut hitam ats kpale negro?

assalamualaikum....
lame nggak updAte...
xsmpt nk on..nak kate bz,,,x...bz la jugk kot.. ntah~

neXt week eXam..haila..mls nk study....sure tmbak aje,,tp xbrlubang r krts jwpn tu.. urgh,,,xsuke la perah2 otak...ok2,xnk pkir~

oh ye! nmpk tjuk p0st t0day?
hihi
tu ayt my fren la tu..bgni kisahnye...


pada suatu petang..(sejak ble sarah jd skema ni? siyes putus fius)

ok2,,klmren, lepas s0lat zh0r + hlqah bce Quran kan..
da slesai tu,,b0ut 2.10 mse tu...me and frens about 6 org sume punye la mls nk msuk kls,,plan nk lepak smpai 2.3o then br msuk kls..bgus punye plan..subjek bio tYme tu..

so,,borak + sembang r..so,,konon2 nk su0h prbualan kt0rg tu ad isi,,kononnyalah....
my fren yg s0rg ni pun ckplah,
"ni nk ckp psl keikhlasan ckit.."

sume psg tlinge...aiseh, pndai ey xnk msuk kls awal,dgr tzkirah~alahai,,,ape kes la..

then,,my fren smbung lg.
"keikhlasan ni diibaratkn cm semut hitam, di ats batu hitam, pd malam yg kelam. ia ade tp susah utk dilihat..."
pastu kan,,tbe2 kwn sarah yg len,,fiz + sihah,,gelak.. kt0rg blur r kan,,tbe2 jep budk2 ni..
"wei mg due org ni aphal?" ---> sesedap aty jep s0und org,,dhla gune 'wei',,sdap bhse ko sarah~

"takde lah....td kn shahirah kbo keikhlasan kn cam semut hitm bla3..pastu sihah ni g kbo,,
keikhlasan tu mcm semut hitm atas kpale negro!"

siyes pastu ktorg gelak x thn r,,dh r dlm surau,,tyme tu org cm agk rmai r..tp da xthn sgt kan,,gelak r..kwn sarah tu pulak cm xleh nk wt lwk kt tmpat len jep,aduhai...sakit perut kt0rg gelak...siyes x thn dgr dy kate cmtu,,xpkir sensitiviti org negro t0l...dgr dek dyorg,,mau mkn aty brulm jntung n limpa neyh...aiseh~

at last,,smpai balik x masuk kls..haru betul~sadis2..

*
thAnks teEfah 4 reminding me ab0ut this.siyes lega jumpe kamu smlm!*




sk0lah tinggl lg 5 hari~hu2..da x lame..but mgu dpn ni terlalu lah mls utk k sk0lah.. reason: mls nk eXam.. agpun, teac ad bgtAw exam ni cm skdr syrt utk pe ntah.. pulak tu,,s0aln x selaras pn utk 1 f0rm 4 tuh~hu3

--------------------------------------------------------------

idea2...mane idea~

nanti da off baru nk ingt pe nk post...haiya...
urm...br je mnyudahkn bacaan utk novel aA+bB karya hlovate.. i like this one~sweEt! addin shah + benz alif.. bace lah if ad pluang...dy punye msg jels...dlm mmbesar,,there's a lot of thing we'll learn in our lives..
best cter hlovate ni jugk cz gaye dye,,,xreti nk ckp..snang ckp,,try la bce hasil karya dye~

5 tahun 5 bulan ni pun x kurg hebatnye..sdap utk dbace...tp sarah lg suke aA+bB ni.... cz 5 tahun 5 bulan ni ending dy cm..dush! the end. cmtu..ntah..maybe lain pmbaca, len feedback.. taste kite x sama, kn? yg ni antara Johanna n Afiq..student lyfe kt Abeerden..

kalo da name kaki novel...xboleh nmpk nvel,,msti rse nk smbr...pdhl next week da nk exam,,xsdar2~klmren nmpk nvel Andai Itu Takdirnya,,aa..rase nk ulang lg buat kali x taw brape~sgt sukekn nvel itu...n now am searching 4 Cinta Kau dan Aku kalo x silap,
by the same writer,Siti Rosmizah..



ni LAWAD ble ntAh.lupe..tp, gatal smcm je yg tulis ni,,,tp, ilmu jugak~ slame ni xtaw ad another word 4 sayang tuh~

alahai....terlupe...A Place Called Here belum abes~knape ntah,,nvel Cecelia Ahern yg satu ini x mnarik minat sarah utk stay bce smpai abes..xmcm the previous one..3-3 best..huhu
kne abeskan ni!


oh alahai!! x cter pulak bout last wednesday~

pegi amik duit yayasan...ngee~wee~
tp x aci,,DUN Teluk Pasu+Manir+ape ntah wt lepas raye n skali dgn smbutn raye!
siyes jelez! huk3...x acilah korang~


pegi dgn ayah,,skali dgn teEfah~
teEfah ni pulak,,ade k ptot pg tingglkn surat mkluman tu..aiseh,,pdhl da trtulis dlm surat,"sila bawa surat ini bla3"..nseb baik ayah smpat tny sblom cross jln tuh..hehe...tp, rse cm x bwk pun xpe je..ntahle..lupakan~

then,,smpai2,,tyme daftar,dye suoh gtAw seat brpe, nk tick kehadiran..
skali,,ape kes ntah,sarah ckp "167"..
ble dah jumpe 167, "eh, apsal name kt num 167 tu name Nurullatifah bt Zakariah?"
er..
"erk! sory2,,172,,sory2"..

alahai...mkcik kt pndftrn tu tgk smcm je..aii,mkcik, bulan pose, xbaik marah2...sory la...
x sngaja...siyes x sedar sebut num teEfah...hai sarah,,,ingt kt sape la....


masuk...naye...xpakai spec,,xnmpk num seat..alahai~

nseb ad pkcik [pkcik kot...ntah] tlg bwkkn..
jln punye jln smpai ke dpn,,apsal num ak 100 lbey,,duk dpn lak..?
mmg tyme tu,tgk tmpat duduk,,tgk org d skitarnya,,a bit terkedu.

*
the rest of the story is missing.lalala.*


so,dpt duit. balik. *tpu2!*
haha


oh, ye,, kamu,, thanks 4 da present ya~

like it!
*winks*

okay la....next tyme lah~rse nk pg mndi..
pose2 ni makin rajin mandi,haha...

ok2,,,tata! t8 care~wslm~
smile always ya,,n peace! -no war-

me, iza n maisarah~
-_-
(n_n)

-sarah-
Share:

Saturday, September 5, 2009

Fw: kotakn jnjiku...astaghfirullah!! pintu taubat masih trbuke

bca skiranya anda mngaggap diri anda beragama islam!
sebelum kamu baca,saya berjanji untuk menyampaikan mesej ini kepda kawan-kawan saya yang lain dalam lingkungan tiga hari selepas habis membaca surat ini.
wahai manusia,adakah iman kamu kuat atau lemah. adakah kamu berani untuk melawan DAJJAL.iman kamu hendaklah kuat dan hendaklah kamu jangan memikirkan kamu kuat.surat-surat berantai,mesej palsu,mesej nasib adalah semua tidak bagus.mempercayai nasib adalah fasik.hendaklah kamu membaca surah al-kahfi setiap masa yang lapang.
dajjal akan keluar apabila MasjidilAqsa tidak berazan selama 5 atau 7 hari. kemungkinan pada 21/12/2012. ramai orang fikir itu tarikh kiamat. TIDAK!!!! Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!! dajjal ada 30. semuanya akan insaf sebelum mati. dikatakan dajjal benar akanberkuasa selama 44 hari atau tahun. jangan takut... dajjal tidak boleh masuk baitul maqdis,mekah dan madinah.
ya'juj dan makjuj tidak muncul lagi. kaum yang telah dkepung dan diperangkap oleh raja zulqarnain dan kaumnya serta membina dinding tinggi yang diperbuat daripada besi dan tembaga. haiwan yang aneh,ad-dabah,tidak keluar lagi.haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman. matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.
kekurangan gempa bumi dan gunug berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia. laut akan kering dan menjadi gurun. neraka jahannam akan terbuka pintunya. kiamat akan berlaku apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.
sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam. sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan kelahiran Rasul Allah SAW adalah jari telunjuk.betapa dekatnya kiamat itu.sebarkan lah kerana kamu telah berjanji di awal surat ini. jika kamu tidak menghantar surat ini seperti janji yang kamu telah kotakan. sesungguhnya orang yang mungkir janji dia adalah munafik. dan orang munafik dimurkai ALLAH!!!!!!
Share:

Thursday, September 3, 2009

u're old, sarah!

assalamualaikum....=)

=D

=D
=D

hihi....*sengih cam kerang wangi*+*buang tebiat*

muahaha...

so,,i'm 16..~=)..(siyes poyo muke x malu announce bday, wakaka) *muke sposen*

hurm...today sk0lah just nice,,cume tyme pqs bdebar nk mampUs,huhu...

ape x nye,,ustzah masuk then gtAw, "sape y xde dlm kls sy hr tu, sila berdiri."
erk, mati.
tp wat dunno duduk semacam..huhu
pastu bntg, evrythg's ok~lega..=)

ok, smlm ingt gagah la dPt tgu smpai kol 12, but akhirnya trtdur jua...haih...hampeh t0l~

pastU terbangUn ad sbody named qamarul c0l..ckp2 + dy wish bdAy..huhu..mamai ag tYme ckp tpon tu..=)

then, letak. pastu rAse nk tdur pulak..xtgk ag inb0x..tbe2 satU c0l lagi masUk, fr0m ct amiNah, kmbar...(lahir tarikh same)..saling wish la~then letak...pastU da xbrApe ngAntuk...

so, tgk inb0x...tyme tu "new messages:6"

erk..asal byk ngAt? haha -_-

then buKalah...

02-Sep-09 23:54
from: kaK ciK

02-Sep-09 23:57
from: zim

02-Sep-09 23:59
from: umMi naZira

02-Sep-09 23:59
from: shAhirAh^

Hepy bday, my sweety!

02-Sep-09 23:59
from: kaK yaNa

*mMs kak yAna sgtlah best! thAnks kak yana!*

03-Sep-09 00:00
from: shAhirAh^

Hepy bday, my sweety!
T'bAbAs xd.xkol 12 ag.

pastU masuk msg lagi.

03-Sep-09 00:00
from: nAzihAh

03-Sep-09 00:01
from: syAfeEq

03-Sep-09 00:02
from: jUe o2

xlame pAstU...

03-Sep-09 00:20
from: s0py

03-Sep-09 00:22
from: kAk yA

03-Sep-09 00:23
from: mAryAm

Salam!
Hehe.
Cmt ulg thn klhrn ke-16!

MOge pnjg umur n dmrhkn rzk..

MOge dplhra dan dbrkt Allah..

Sukses slal0..

MOge mkin law0..huk6 --> ad jugak ek ucpn cmni? hi3

m0ge jg owg b'gne kpd makbpk, agama n ngre..skema ucpn.haha

dpt pkwe hnds0me..

B'jye dunia akhrt

Happy 16th birthday!
030909

03-Sep-09 00:23
from: dLah

Hepy besday,mysarah!hee.
=) may God bless u n hepy in ur life olwez..

then, balas2 mSg..
lame pastu, dpt teefah punye~

03-Sep-09 00:43
from: tEefAh^

Happy birthday!!

Be hepy wif ur new age!.:-P
Nikmati hri pertama sweet 16..hehe
Go to sleep n0w, mmpi yg indah2..

then, yg x disangka2, hihi..mirah wish..thAnx mirAh!

03-Sep-09 01:07
from: amirAh

*ade pic*
Hey, u r 1 year older now,
1 year smarter now,
1 year bigger now
& now u r 1 year closer to all ur wishes...

HaPpy biRtHday!!

last message lah tu utk smLm...
bgun sahur,,mak wish~

thEn,,t0day,,bwk f0n pg sk0lah..

pastu kt skolah, faizah tanye,,"umu, ble nk stArt call org?"
"stArt dh smlm..hehe..awk free ble?"
"sKrg sy bwk.hihi"
"ye dop? dh meh r!"

so sarah pun call faizah dlm class,muahaha..ckp skJap..haha
free call in class..kah2..record, xpenah lg sarah wat camtU...hik3

check inbox, ade msg.

03-Sep-09 07:41
from: fAizAh^

Hepi befday!


upe2nye, tpAh pn bwk..cheesecake,x bgtAw sarah! hihi
tyme kmia duk snap2 pitcha,kih3...
teef, i want some lah! nak gamba.....!

then...dpt wish from k.amAlina pulak! *hepi2*

03-Sep-09 13:47
from: kAk amAlinA

ouh,,dy hntr mMs, xboley salin...sgtla cute mMs ni! cumel bgt~

hehe...pastu balik...
jumpe org2, ad yg ingt, dyorg wish...hi3..sengih memanjang tadi, kui3..

urm,,then,balik r..~

kak n0lin pun wish,,hepi2~
oh ye! dapat bday card satU..! tEefAh bagi~thAnx deAr...syg kamu...=D

hihi....xde pe dah nk cter rsenye...
td b'buke nasi lemak,,,fav food,,mak msk..yum3!

n
farah,,thAnx 4 da wiSh!!

br prsn,,ta0n ni graf jumlh org wish bday turun r...hihi...ta0n lepas lg rmai~huhu
anyway,,
4 all,,,thAnks 4 da wisH!!!!!




till then,, next tyme yup~
take cAre..! smile alwez...=)
wslm...

-sarah3993-
*singing happily*
Share:

Wednesday, September 2, 2009

2nd of Sept

dpt from sbody:


assalamualaikum.....=)

ok, today's adilah's bdAy...my childhood's fren...
hihi....she's older one day....dear my dear fren,, epy burfday!


dlah n ana...miss u two vry much!

so,,i'm enjoying my last day of being 15, ehakz! saat2 terakhir...kih3..

xde pe sgt nk tulis,,cume skolah hari ni best jugak..! hik3

addmath, blajar tajuk baru, sol of triangle..last chpter..yum2..

bio, ape ek? oh! respiration..! tjuk fav pn blh lupe, aiseh...

rehat2..

bm! siyes bocan!! uhuk2..

bat! bedtyme! tdur x ingt dunia cik sarah ni...hak2...duk kt blkg, line clear r...kih3
best3..~ tutup muke dgn buku,,bgus punye budak...

xde pe sgt nk tulis r...

sarah, besok ko da 16,, ko da x boleh jadi childish dah...e'eleh, brngan... u'll stay the same jugak ak rse...tgk lah nanti....haha

da nk wt cne,,xsdar pn ble la childish...sarah pn x taw kt mane obvious sifat childish tu,,tp tu lah komen org rmai trhdp diriku yg satu ini, tiada duanya,,hmmm....manje, cm kanak2 la...n so on..heran....
tp lntk la,,better childish la,drp siyes all the tyme, muke masam mngalahkan asam, ha, which is better? ha..kan?
hak3

maybe taon ni xde bday cards cm ta0n lepas, but ape2 pn hrp rmai la yg ingat (ces!!)..hak2
my bday, ikut pndai sarah la,,kah3...buruk prangai ko sarah...kih3

so,,utk pmberi kad d bwh ini,,thanx ya!! ta0n lepas punye...guess from who...


(atas) i like dis one....rajin yg bagi ni,,,luv u!





yg ni pulak,,xsgke dpt...suke bgt~hi3...thAnx ya..!


so,,,dlm menanti hari berkurangnya umurku dan smakin dekat dgn kematian (huhu..seram pulak),,snap pic ckit..hasilnya....tembam r!! uhuk2...n td timbang,,,alhamdulillah,,,masih selamat,,x lebih 45kg lg..yum2,,raya nanti bolehlah mkn byk2...x sabar nk mkn byk2..hi3


ok la,,sampai d cni saja....
nk bhnti dlu...xde idea nk merepek dah,,so,,tata!
take care all..~smile always n pose leklok..jgn ponteng trwih!!

p/s: my 90th post! hihi
-sarah-
Share:

Tuesday, September 1, 2009

1st of Sept 's post.

hihi...
(ape kes gelak sorg2 ntAh)

haha...urm...today sk0lah..

siyes,,bosan!!
same cm ahad,, baek xyah pegi sk0lah..
mmg dapat jugak bnefit2 sdkit sbYk,,but best lg duk umAh r!!
uhuk..

today pg skolah,,smpai kls, ingtkn antara 4 org kt bLkg tu, i'll be the latest cz mase tu mmg agk lewat da,,upe2nye,,yg lagi 3 org tu blom dtg jugak! hampeh tol, haila...

then, bce yasin..pastu 3-3 org da dtg,,borak2 dgn shAhirah...cter2,,baru cuti 1 hari, cter da byk + xtrhabis ctEr sampai lupe ape yg nk dcerita...mmg spesies byk mlut,,hihi....skrg da kurg,,ok la...haha

then,,cgu admAth masuk..huk3...sdey bgt tyme tu cz xde smgt nk blajar,haha..otak pn blur cz tyme cuti hr tu x study...serve u rite la sarah..! hurm....

then,,then!! the most important moment,,pngumuman suoh pg surau! haha
epy la jugk cz xpyh blaja...hihi

then,,pg surau...ade crmh ihya' ramadhan...mule2 concentrate r ag cz ustaz amran wt lawak byk tyme mule2,,but after that,,huhu,,,bukak kedai kopi r..ops!! pose,,,bukak chatroom r...hihi =D

pastu abes crmh....masuk klas..huk..=(..cdey pulak....pulak tu, cg sJrh masuk mngajar...psg tlinge je la....bab 8 da...ape ntah sarah wt sblom ni, ckit x sdar bab sblom ni da abes...huhu

bi pulak..oral..so chit-chat lg..haha...x abes2...cz sarah da kne..hihi
smpai solat..

-solat-

balik!! 2.30 da blah! yummy...
tp kcian kt kakcik,,ad prjumpaan..hihi..kakcik,,xboley ponteng prjumpaan da taw,6t kne sound lg, ha, baru taw! dgn besfren lak tu...haha...hi3...

ahad hari tu,,huh...bajet kuar awal,balik awal jugak la...
last2,kol 4.30 baru kluAr kwsn sk0lah..hampeh t0l...
smgt sarah ponteng pqs (haha..siyes tmpah maut~!) kol 2.30 da kluar..
last2,tgu ayah amik,amik kau,4.30..kih3 =)
da lah otw turun kelas nk pg kt tmpt mnunggu trserempak dgn ustzh,,sadis btol..
lalu kt tepi ustzh, buat muke sposen..luckily,ustzh x prsn!! yay!
haha..jahat..

so balik...tup2,,sedar! kalkulator trtinggal!! haiya...!
pdn muke, ponteng lagi!
haila......sadis2..
so, smpai2 kelas pagi td, trus check...huh..*lega*,,masih ad dirinya di bwh mejaku...
naseb baek....

td cg sjrh mintak nota,,hai....xsuoh bUat tbe2 mintak,,*gabra*..then,,
ade yg ckp,,'cgu x sUoh buat pun'....
rmai lak tu yg ckp cmtu....hehe
harap2 dy x mintak da...

pastu td,,kak cik tanye,, "cgu sjrh mintk nota x?"
sarah: ade
kak cik: hntr x?
sarah: xpun
shahirah: x wat dah
kak cik: eh jgn,,,nanti dy mngamuk kang..
secret: ponteng r!
kak cik: hey, penah da ke wat cmtu?
secret jugk: xpenah ag..
secret: penah da la...
secret jugk: oh ye r,,lupe...a'ah, ponteng je lah..

haha...ape kes ntah cari jln snang cmni..jgn contohi..! haha
=D

k,la...just dis 4 today...nothing actually...but dah terlajak on9,,kte post la ckit....hihi

oh ye,,,today bday nani~

k,,till then,,,tata!
smile always,,pose leklok!!

-sarah-
Share: