Thursday, September 17, 2009

98th post

siyes xtAw nk letak tajuk ape.

so bermula jam 12 tgh hari td, scra rsminye, cuti sk0lah da start!

yummy~

namun doaku x trmakbul, masih demam tatkala on9 skrg ini...

juga ksedihan x dpt mghadirkn diri ke majlis berbuka puasa member website..=(
mkn utk sarah jugak kwn2...!

tinggl today n esok aje untk on9..!

sabtu maybe balik kmpung sehari suntuk cz ade bukak pose rmai2, 1 big fmly..sure gamat gilak 6t cm ta0n2 sebelumnya...bsing yg amat..sepupu2 lak yg bwh umur sume lelaki,,thn tlinga aje..

pastu da raye,,smpat x r nk on9?
entahlah..tgklah dlu~

td sk0lah exam EST...x smpat nk wt conclusion, hampeh t0l..!
uhuk3

pastu lepas rehat,,masuk dewan...majlis pe ntah,,borak2 same kwn..
kbetuln lak duk dpan radhiah, arifah n ieffah,,men f0n~ngee....lawa fon radhiah,,yg mmg bertakhta di hati sejak awal ta0n hr tu~c0mey2..

k0l 12! baliiiik!!
yippee~

slm2 dgn kwn2,,mrntau ke klas org,,wish slmt ary raye~
sengih2 buat lawak, mintk duit raye, sumpah xsdar diri tu xsihat, cm xdmam pun, mulut still byk cm bse...ngee~

ape lagi ek?

ntahla...no idea~

oh ye,,dpt hwork from teac yati...bio/respiration...ooooh..nk raye betul2 xboley ke?

tp smlm ulang bace buku Nak Ke Tak Nak by Dr. HM Tuah Iskandar,, (buat rajin ckit),, dlm buku itu,,tertulis,,kalo kite x gune otak kite utk tmpoh yg lame,,sel2 neuron otak kite akn mati+pengsan+tidur,,means kite x study or berfikir or malas,,so,,ble tbe2 kite nk gune otak kite,(esp tyme exam terutamanya org mcm sarah),kite da lupe all the facts yg pnah kite blajar,,yg pnah kite bace,,plus, tyme tu r rase cm otak kite sgtlah bengap..huk3

sbb sel2 neuron kite x aktif, x dirangsang..x digunakan..plus, kalo kite ni jenis yg x berfikir,mls nk brfikir, itu tndanya kite tlh m'bazirkn potensi otak yg tlh ALLAH anugerahkn kpd kite...

so, utk mngelakkan keadaan seperti ini berlaku, rajin2knlah diri anda utk m'gunakan otak anda..
cara plg snang - berfikir...
about anythg lah~
God's creations, studies..anythg..aslkan otak x dbiarkn bgtu shje...mlh, if kite terus2an guna otak,,sel2 akn hidup+aktif,,so jadilah pndai,,kuat ingtn~
begitulah..

kajian mnunjukkn sel neuron kite boleh dkejutkn dr tidurnya, dr pgsannya n insyaALLAH dr matinya, kalo kna gaya, dgn hnya berfikir n better diiringi dgn xtvt..minda kite pn prlu dbrikn snmn,,just like our body...n snmn terbaik minda ialah berfikir..

mintak2lah aura rajin tu datang balik...ke mana ntah hilangnye smgt yg slme ni hadir dlm diri ini...huh...

"Live for today by learning from yesterday, but aim for tomorrow by planning today"

"Success in on your side when you really decide"

er,,jadi pakar motivasi ek sbntar?


p/s: sesi kutip e-kad raye from bloggers~ngee....






-sarah-
Share:

2 buddy (ies):

naz said...

lawa kat kad raya ni semua, selamat berbahagia di hari raya ye. =)

uwmaisarah said...

utk naz juge...
slmt ary raye~