Tuesday, November 10, 2009

kuiz pelancongan!

[nk post selasa lepas tp trpksa msuk draft dulu,so today br dpt post]

yeah, akhirnye.........merdeka!!

tp biologi kertas 2 tadi soalannye sangatlah...haiya...hancus hrpn nk dpt a...huk3

xpela,just tgu result...hope dpt gud news..!! =D

tp dapat taw satu lg result...mrkh PSI,, alhamdulillah...syukur sgt...
time dpt taw td rse nk mlompat je tp cm keadaan x sesuai melompat dpn org tu,hihi...
hepi sgt2...
dpt tingkatkn my result dr 3b kpd a1 mngikut p'gredan lama la..hihi
kalo gred baru, b+ kepada a lah,,,hepi..!!
syukur sgt2,...!! i'm smiling glowingly rite now..hak3

tp,,mood sdih dtg,,hihi,,BI cm xdpt a jep...huhu
really hoping BI dpt a...xnk B...
70 pun jadilah...tp mmg sarah akui, paper BI kali ni sgt2 la susah,,nk dpt mrkh cm dulu mmg mustahil la,,n harap sangat sangat sangat dan sangat dapat A..amin,.,..

dan sejarah,,nak a jugak,..sgt mgharap,,tp less cnfident..hu3

baru tringat, ni la exam akhir tahun yg terakhir utk zmn persekolahan ni..tahun dpn xde,thn dpn SPM terus! hehe

da,da,,xnk ckp sl exam lg buat mase ni..nk hepi2 so i choose to tell u all about one event yg brlaku the latest,,hihi...our kuiz pelancongan kt primula, last Friday at Primula...yum2...

dlm area kul 8 pagi jumaat tu,sarah sampai skolah,latest of all pdhl rumah plg dekat,hak2..
dyorg ngah sibuk study dah m'buatkn my heart pumped very fast..hihi
xbertolak ag da nervous? aiseh...

so,,sampainye di sana,,cari tmpt...kt dewan gamelan berape ntah..
da nmpk pihak lawan..lg nervous,da la ade satu skolah ciap dgn laptop ag,,surfing cr mklumat kot..tgk ade satu skolah tu their teacher ngah bz terang sthg...dgn penuh bergaye bincg sthg...lagi la nervous ktorg,,oleh sebab itu..ktorg m'buat kputusan utk mkn...da kakak kt tmpt pendaftaran tu pun suoh makan..
amik nasi goreng sepinggan sorg..then,cr tmpt duduk..pastu kerusi yg ade due tige cm penuh, kakak tu ckp xley mkn dlm dewan dye..oleh itu,kami berempat pun tebalkan muke ddk bersila mkn,,then sorang petugas hotel lelaki dtg kt sarah then gtaw,"meja ade adik"
sarah: da xkn nk mkn bdiri?
die: mmg mkn berdiri pun dik.
lalu sarah pndg dye dgn pndgn yg agak sinis ala2 hina,[jahat ke?] lalu duduk.
lantak la korang nk kate aku kampung ke, asal aku mkn ikut sunnah Rasulullah..
x rela aku dipandang kebandaran kalau nilai2 murni terhakis..nilai2 ketamadunan[ceh!] hilang..
aku rela pertahankan adat timur yang elok dan sopan dipandang..
eeei!! mkn berdiri?? sorry la...

then,,pndekkan cter,,ujian saringan pun bermula...

tamat 1 jam,,kitorg dsuruh tunggu n berkumpul balik dlm dewan pukul 2.30 ptg...
bersiar2lah kitorg tepi pntai,dlm hotel..hihi

then,ngah enak layan lepak kt lobi hotel,tbe2 ade sorg pgawai lalu,tbe2 dye tnye,"sekolah mane ni?"
"tok jiring"
"awak leh g final kan?"
"ye x cikgu? (pegawai pun kitorng pnggil cikgu.haha)"
"ye la, saya msg dah kt cikgu awak td.."
"oh,time kaseh tuan(tuan pulak? ish3..)"

stlh menikmati perasaan gembira,,lalu kitorg pn smbung study lagi..dgn pnuh dbrn cz pasukan lwan cm hebat..SMK Kg Nyiur n SMK Lembah Bidong..yeah,the nyiur's really great.hehe

then,,dipendekkan story,,waktu yg ditunggu pun menjelma..cak!!
haha
so, 3 orang kne duk ats stage tu while sorg lg reserve kt bawah..
yg duk kt bwh,of course la sarah...x cnfident nk naik ats cz i felt that i was the plg teruk..hihi
3 orang lg cm lg berpengetahuan from me..

so,final fight pn bermula...

first round-soalan objektif,dgn pilihan jwpn dsediakn..
this round smk kg nyiur mdahului while smkatj seri dgn smk lmbh bdong..

2nd round-soalan subjektif..jwpn cari sndiri! hihi
leader still smk kg nyiur,,while smkatj tersilap answer satu soalan mnyebabkn lmbah bdong d tmpt ke2..

3rd round-sape cpt,dye dpt..best2..hihi
mmg tyme ni tnsion gilak tgk cgu pngiring smk kg nyiur tuh!!
mulut x duk diam,asyik duk gerak bg jwpn + pastu jwpn betul,dy la tepuk plg kuat n the first!
huhu
da lar cgu pngiring ktorg cm ade hal..rase cm dtinggalkan bgtu jep..huhu
kesedihan..

pertandingan berakhir,,mjlis pnympaian hdiah pun x start ktorg da taw ktorg tmpt ke-3..
xpe,,itu rzki yg tersedia buat kami..we've tried our best..

majlis perasmian pnutup start,,cm bse,,ucapan oleh Dato' Haji Za'abar..
xtumpu perhatian lgsung.haha

yg plg best.,,mse da lepas bgi2 hdiah,,pengacara majlis tu ckp,"dato',dato' x boleh turun lagi.dato' kne duk ats pntas dulu.cz ktorg ad sesuatu yg istimewa buat dato'.."

at that tyme ingtkn nk bgi cndrhti ke ape ke..

pastu pngacara tu ckp lg.."semua bgun,marilah kita sama2 nyanyi lagu ni!!"

bergema satu dewan muzik yg kuat overboard, tahap giga rase bergegar jntung..terjejas prjlnn drh.hak2.

upe2nye,,lgu hepi birthday! birthday dato' tu rupenye...hihi
sengih lebar dye..

then,,tyme ktorg nyanyi tu,at the same tyme,pkrja hotel tolak satu troli yg ad kek coklat kt ats dye,then dato' tu potong kek tu kt ats stage..heppening sangat!
hehe

mmg saat2 yg agk best+happening la buat ktorg yg tnsion exam at that tyme..
we were really enjoying ourselves n the ceremony..

then,kek dato' tu kan..belum smpat dy mkn,,budak2 yg amik dulu..hehe
sarah yg rasmikn,,cz tkot potongan yg ade strawberry kt ats dye tu diambil org..haha

so,enjoy the pics!


the booklet.

typing error..!!! ummulwaqiah lar!!
azaruddun tu azaruddin lah!
sape ntah typist ni.!

melepaskan tension d dlm tnds.=)

sesi bercekak pinggang?

sesi surf tnet..rm5 utk tmpoh 30 minit..hehe

mkn tyme!
me + ika


minum tyme.haha

puding+agar2 tyme?
actually tyme tu sarah x lunch

pun cz da knyg..just mkn kuih2..huhu

i don't know what is this,but 4 sure,this wasn't mine.hehe

budak mane la TINGGI sgt ni..hi3

in the hall..yg tgh tu smkaTJ..
kiri-sMk kg nyiur
kanan-smk lmbh bdong

the kg nyiurs'

sesi bergmbr..!

dr kiri: cg aziah, shahirah, faizah, ika n me

dato' n his choc cake with candles..

the cake. yummy.....


oh ye.!! 4got to tell u..

mse sesi bergambar tu kan..malu sgt!
cmni,,,at first ktorg yg menang da brgmbar..then pegi r amik mknn kn,,da lapar at that tyme..
pastu dipanggil lagi utk bergambar lagi..
pastu da brpe kali flash,,cm da sudah amik gmbr,,sarah pun tnye,,ingtkn nk tnye slow je tp terlupe nk lower my volume,so cm agk kuat sarah tnye,"xdop dah ke??"
sume org suke..huk3...malu sangat! ciap ade yg kate,"nk bgmbarnye dye!xpuas ag tu" or sthg like that lah..malu!!

smpai cni je la dulu post kali ini..

sarah mintak diri dulu..hehe

tata..wslm n take care all...c u next tyme..!
smile always!

-sarah-
Share:

3 buddy (ies):

Fatin Inani said...

numbr 3 pon ok wt.. :P
congratz..

WaNie_FaiRY said...

huahuahua.. lawok2! ;P

uwmaisarah said...

thAnx..!! hehe
ape yg lawok sgt tu?