Saturday, December 18, 2010

hellooo world!! ;)

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........!!! happy!!

Assalamualaikum, hello readers, sihat sume??

Hahaha.. Merapu merepek, rindunye kat blog ni..
Apsal aku tibe2 happy ek?
Orang lain dah penuh post kat blog semenjak merdeka, aku ni pulak hari kedua merdeka baru ade post. Haha. Nak tau kenape? Korang tak mau tau pun aku tetap akan cakap, hehe, well, aku kan, friendly ( sila muntah, kat tandas korang, haha! )

Camni, camni.. Walaupun last paper SPM tamat tepat jam 4.30 petang tanggal 16 Disember 2010, aku rase tak merdeka langsung! Why? Sebab aku tak sihat. :(
Sakit tekak tahap langit ketujuh, sakit sangat, rase macam tekak ni nak luruh tiap kali sujud tau, sakit teramat sangat & sampai ke telinga rase sakit tu, betapa organ kat badan aku ni mengeyakan peribahasa "cubit paha kanan, paha kiri turut terasa sakitnya". Haha.

Hari Khamis tu ayah dah offer nak bawak pergi klinik tapi aku cakap,
"takpelah, esok luse baiklah ni.."

Tapi Jumaat, makin sakit adelah :( Cian aku tau...
Tak berselera langsung nak makan.. Tapi makan jugak, karang gastrik, aku jugak yang susah..
Sekali lagi ayah offer ke klinik, tetap aku tak mau..
Baik tak aku? Haha. Tak habis perasan aku, dari tadi lagi, buang tabiat sesekali :P

Bangun pagi tadi, tetap sakit, korang nak tau, Strepsils dah satu peket habis, masuk peket kedua sejak pagi tadi, dengan Woods, berapa ketul aku kemam, tak hilang2.. Ujian betul, tapi, aku tetap sabaaar... Cewah! Hahaa

Pastu menjelang tengah hari tadi, ayah aku pun bawak aku pergi klinik, kat Batu Enam tu, klinik yang memang dah bese aku pergi tapi usually dengan mymom but today my lovely mummy busy kat dapur, so ayah aku yang temankan. Kene lak, hari ni doc lelaki yang bertugas kat Klinik Aishah tu, hmm, elok sangatlah.. Pertemuan dengan doc, malaslah aku nak story, memalukan jek =_=

Pastu, tadi makan ubat, aku tibe2 je rase macam orang yang betul2 tak sihat, ape tak nye,
4 biji ubat telan sekaligus ditelan dengan ubat kemam, tinggal lagi vitamin C je aku tak makan, coz rase cam " eeii, mati makan ubat je aku ni " hehe..tu pun pagi tadi telan pil ape ntah sebijik tambah pulak duk kemam strepsil sejak semalam.. Macam2.. Mujur sekarang aku dah pakar telan pil.. Kalau dulu, panadol soluble je aku minum.. Kalau pergi klinik confirm aku akan mintak ubat air coz tak leh telan pil, doc pun akan bebel " awak ni besar dah, ubat air tak berkesan dah bla365 " (form 3, kecik lagi ape...)
Ha, sekarang, puas hati, aku dah pandai makan ubat pil, puas hati tak? *nada geram*

hehe.. Sekarang, alhamdulillah, tekak aku dah tak sakit! Tibe2 rase merdeka, yippee!!
Syukur pada Dia, sekurang2nya aku sedar tentang nikmat sihat :)

Kalau nak tahu, ade due nikmat kat dunia ni yang manusia sering lupe iaitu nikmat sihat dan lapang,
setuju?
Tak silap aku, hadis ni. Aku ingat mase bace PQS tempoh hari.
( cewah, ayat....tak boleh blah! "tempoh hari" tu! kah2 )

Aku tak leh nak post lagi panjang coz sekarang pun dah lewat petang, tak manis nak mengadap PC time dah nak maghrib ni, macam tak beradab je :)
yeah, akulah gadis penuh adat ketimuran ( perasan lagi..muntah jangan tak muntah ) haha.. Aku pun tak tau asal la asyik perasan je ni, happy sangat kot?
Hihi.. By the way, bagus ape happy, kan?

And blog ni maybe akan sunyi daripada sebarang new post for a week coz me & my whole family nak go for a holiday bermula esok, maybe this whole week takde kat rumah, weee~ happy holiday!
Doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang, ye? Amin...

Akhir kalam, take care readers,
wassalam, do smile always :)

p/s : tangan asyik sangkut je taip post, sejuuuukk sangat cuaca kat KT sekarang, asyik hujan lebat je! camnelah nak gi main salji kat overseas nanti ni kalau ade rezeki nak further study kat sane? BERANGAN! HAHA. nak kene tambah lemak ni, kelmarin timbang berat dah susut, 43 kg je :( sebab exam kot..





Share:

Thursday, December 9, 2010

2 paper lagi, woohoo :D

Salam untuk semua, moga comel2 selalu, hehe.
Dah lame aku tak kene tag kat alam blog ni, so hari ini, aku nak mulekan post pertama dalam tempoh SPM sedang berjalan ni dengan tag yang sepupu aku tag ;)


by the way, thanks, U!

. . .

(semua jawapan adalah spontan so don't take it seriously yup.hehe)

1.pe bende pling penting dlm idop korunk?
baju! haha. penting ape baju ni. hehe

2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
urm, urm, top up kelmarin. hihi. kalo bende yang nampak sikit, coklat kalau tak silap..yummy!

3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
eish, cam taw2 je belum kawen agi, haha. kat rumah ni la kot tapi macam berangan jugak nak wat kat hotel. agagaga.

4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?
a'ah, dengan buku BAT & PQS ni hah. due2 sekaligus dalam satu mase, playgirl tak aku ni? haha

5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
kalau dengan BAT ni, sampai tengah hari hari Selasa ni jep & kalau PQS sampai petang khamis. kih3. uiks, tak boleh, tak boleh, subjek2 agama ni, mesti mau cinta sampai mati :)

6.di mana korunk slalo jmp kekasih korunk?
banyak tempat, kat study room, atas sofa & smabil meniarap pun aku masih jumpe dengan buku2 BAT & PQS ni :P

7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?
tak ingat lah :(

8.apakah name penuh korunk
dengan banggenye, haha : ummulwaqiah maisarah bt mohd khairudin

9.antara mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?
tak boleh nak pilih, both! ;)

10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop
hohoho. sape? tatau. sape2 yang nak jumpe aku. kih3

11.adakah korunk bsuh bju sndri?
oh, semestinya...........mesin basuh yang terchenta!

12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g
menunaikan rukun islam yang ke lima insyaAllah, Makkatulmukarramah :)) one day, ameen..

13.plih slah satu,peluk atau cium
pilihan aku : atau

14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk
  • pangkal namenye same dengan aku : ummu
  • die ni antara sepupu aku yang paling aku rapat :)
  • sedang belajar di UiTM Dungun Terengganu

15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk
hohoho, susahnye soalan!
  • jam tangan hadiah ayahanda tersayang
  • bantal bucuk aku, dah berbelas2 tahun da umur die ni.haha
  • PC dengan e-book adik aku serta modem internet yang membolehkan aku online. haha
  • buku2 aku serta barangan bla3...
  • Al-Quran arwah datuk aku, translation dalam english tu, heee~

16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
haha. malu nak cakap. eleleley..
  • lagu kat blog ni : Stuck In The Moment - Justin Bieber
  • Bila Kau Kata Kau Sayang - Screen
  • You Can, She's Not You, Zero Gravity - David Archuleta
banyak lagi tapi dah die mintak lima je.. :P

17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?
3 September 1993, lawa tak? agaga.. tahun lepas?? kat rumah rasenye...
eh, aku sambut ke besday aku? hak96

18.tujuh org blogger korunk nak tag
(hoho, sorry kalau ade yang tak suke kene tag, tak wajib pun ni, don't worry ma...)

19.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
blogger pertama, intai sikit tengok, wah...cik ah chong! hahaha
cerita sikit..? sedang menanti tanggal 20 Disember, her birthday and aku pasti ramai budak tingkatan 5 this year menanti2 tibanya tanggal 20 Disember ni especially budak2 LK coz diorang akan merdeka pada hari itu, hehe.
berbalik pada Cik Farah kite tadi, meminati Zoey serta Ah Chong. Hehe. Sekian sahaja. ;)

. . .

Dah, sudah. Berzaman - zaman buat, hehe..

Berbalik pada tajuk post aku, ye, tinggal lagi 2 paper aku nak jawab untuk memerdekakan diri aku ni, heee, tak sabar sangat tau nak merdeka, dengan paper2 subjek2 Sains yang mencabar emosi dan minda, sangat2 la tertekan tau! uhuk3. tapi takpe la, aku dah usaha dan tawakal. Doa yang penting sekarang ni :)

Paper yang masih belum aku jawab :
Bahasa Arab Tinggi & Pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah.

Doakan aku dan kawan2, ye?

Untuk teman2, Semoga Berjaya!
BAT - 14 Disember 2010
PQS - 16 Disember 2010

p/s : wah...tak sangka tarik tutup Kawaii Gadget's Contest diawalkan, ingat sempat nak join sekali, takde rezeki nampak gayenye..sobs..

Share:

Monday, November 22, 2010

this is it! *ketaq lutut mak oi*

okey2, salam untuk semua, cheers!

haha, merapu awal2, confirm tengah takut,
today dah 22 November 2010, tak sangka tarikh keramat itu bakal menjengah jua esok hari..

huwaaa~

perasaan? macam2 kot. macam kera kena budu, belacan, tempoyak, petai. huargh, tak reti nak cakap!

panik? mungkin la kot. rase macam blur tahap giga. nak buat ape pun tak tau, tak reti nak merancang sudah. so, tadi intended tak nak post panjang2 pun, nak titipkan khabar berita je memandangkan blog ni mungkin sepi sehingga tanggal 16 Disember 2010 tiba :) tapi kalau tension2 study nanti, akan ku datang juga melawat dirimu wahai blog, jage diri ek sume? :)

dengan ini, dengan rendah hati dan setulus jiwa ingin aku, Ummulwaqiah Maisarah Mohd Khairudin, calon Sijil Pelajaran Malaysia 2010, menyusun 10 jari tangan, jari kaki tak yah susunlah, tak senonoh je cam :P, memohon ampun dan maaf atas segala kesilapan terhadap anda2 semua yang membaca, tak kire siapa anda dan di mana jua anda berada, sesungguhnya bumi mana tak ditimpa hujan, manusia mana tak berbuat kesalahan ( berlatih wat karangan bm esok ) hehe, maafkan semuanya ek? doakan daku!

pray for me, for my friends, for all, for US dear friends!

11A+'s SPM 2010, amin!

so,
this is it -
23 November - 16 Disember 2010

untuk semua kawan, teman dan sahabat :

bittaufiq wannajah,

SEMOGA BERJAYA!
Share:

Friday, November 19, 2010

tolong??

salam :)

sekarang kan, kan, kan, saye kan, nak sangat taip post panjang2, tapi kan, kan, kan,

*eeiii, gediknye!!!*

rase tak cukup mase! urgh! tolong2, saye stress T_T

tolong?
Share:

Wednesday, November 10, 2010

men + sampah

men + sampah = ?


it's......
menyampah la!

haha. entah pape. but really! selama ni duk tahan, sangat2 dan teramat menyampah dengan budak form 4 ( segelintir ) yang memang tak terajar kot, bukan kurang ajar dah, urgh!

tolong la, tolong, hormat kitorang as senior sikit, tak reti ke?

korang memang dah over, but kami tetap tak balas, so please, kalau tak nak rase sampah masuk mulut, jage sikit adab korang tu. korang2 ni la bakal jadi sampah kalo tak berubah, taw.

huh, gile panas hati. terbakar. aish....sabar...............

tak pasal2 aku tak bagi salam masuk post baru, terus bebel macam mak nenek. haha
sorry dear readers :)

pape hal pun, amik pengajaran, kite sebagai manusia yang hidup dalam komuniti yang bersatu padu ( cewah! ) mesti la mengamalkan sikap saling menghormati agar keharmonian hidup dapat dicapai :)

haha. ceramah tu! tak percaye ase aku baru lepas tulis ayat kat atas tu. haha

pasal budak yang tak reti hormat orang tu, ape dyorang punye masalah entah, tibe2 main jeling, nanti mate tu kekal macam tu, baru taw langit tinggi or rendah!
tak cukup jeling, oh, sound aku lax...
lepas tu main tolak, siku orang lax...

takpe2, kesabaran aku masih berbaki.....
korang buat la lagi, aku tunggu saat pembalasan nanti... grr...

by the way, esok Rabu 10 November 2010, insyaAllah akan diadakan end of year party untuk 5 al-Ikhlas :)
hope semua berjalan dengan lancar, amin :)


Share:

Saturday, November 6, 2010

graduation day :)



04 November 2010

SMKATJ's Graduation Day :)


adik wani yang sangat tomey :)


fokus gambar : manusia yang duduk atas kerusi di sebalik jubah. ish3

tahun depan kite tak jumpe da.. :(


:)


snap2!

class of 5 al-ikhlas 2010



;)



Graduation - Friends Forever - Vitamin C

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
And we would get so excitedand we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
From whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

( dedicated to all fivers batch 2010 of sementojie :) )
Share:

Saturday, October 30, 2010

beberapa hari lagi..

assamualaikum w.b.t & ape khabar semua?
harap2 sihat & ceria hendaknye.

dah lame blog ni tak ade new entry kan?
bukan sengaja melainkan agak sibuk dan terlalu banyak story untuk dikongsikan,
cume tangan ni malas nak menaip seperti biasa memandangkan beberapa hari saje lagi tinggal untuk Sijil Pelajaran Malaysia mengibarkan benderanya dengan gah. haha

beberapa hari? ha'ah, agak beberapa la memandangkan dah tak sampai sebulan dan dibandingkan pulak dengan preparation aku yang tak berapa nak kukuh untuk bertempur ni. haish..

aku dah start panik actually tapi kesedaran sepenuhnye tu tak berape nak ade,
study fizik, hati duk teringatkan chemistry, jenguk chemistry, tak sampai separuh page, ingatkan biologi pulak dan begitulah seterusnya. teruk kan?

ya ampun tak macam calon straight A+ pun! Astaghfirullah, bertaubatlah makcik oit!!
alahai..........

walaubagaimanapun,
aku memutuskan untuk menaip something kat blog aku yang disayangi ni,
buku2 pelajaran tu nak berehat jap,
rimas asyik aku pegang aje diorang,
kcian la kan? ehaks! padahal aku yang dah puas tengok setiap satu dengan otak blur tahap giga!
hmmm, lame tak dengar perkataan giga tu!
agak2 lepas paper fizik spm dah selesai nanti, aku sebut tak lagi ek?
whatever.....

last week, hari sabtu sampai isnin, 23 - 25 oktober 2010,
aku menghadiri satu kem, kem akademi star spm 2010 khusus untuk subjek biologi.
at first, sumpah ketar lutut bile sampai coz memang dari awal aku tak berape nak rela pergi,
ye la, dalam ramai2 268 calon spm SMKATJ, aku dengan ajwad je yang kene pegi untuk kem siri 10 : 2 tu??
gile tak patut. aku takde kawan langsung!
sape lah yang rela, even ajwad pun cakap die tak berapa nak rela.

petang sabtu tu, satu family hantar aku pegi sumai, sebelah je dengan hotel primula, oh, tempat yang aku rindu, kem paling best pernah aku pergi kat primula tu ^^, nak lagi..

sampai2, aku tengok ade la 4,5 orang tengah daftar, ade budak pompuan dengan jeans, pakai baju sekolah, budak lelaki tinggi macam galah, haish, ketaq lutut cheq mak oi..nasib baek mak aku temankan, sampai kat apartment mak temankan :)
aku duk apartment no 305, aku pulak first girl yang masuk apartment tu, coz apartment lain dah penuh orang, so aku masuk next apartment. haila, ape punye dugaan la, mase tu kalau boleh, nak mintak urus setia hantar balik je, tapi takpe, kuatkan semangat.. mak aku balik, aku pun tinjau2 ruang apartment, bukak suis peti, sumbat air vitagen yang aku baru beli sebelum sampai hotel tu, aku pun pergi lepak atas katil, aku mesej kat kawan2 aku, nak redakan gemuruh di hati..

tak lame kemudian, kawan2 pun sampai :) pasangan kembar from kemaman then budak2 sesma.
budak sesma ni la yang jadi teman baik aku sepanjang kem :D
then budak smk binjai, jadi roommate aku, pun peneman sepanjang kem.
bersyukur sangat tak lame pastu aku dah dapat sesuaikan diri dengan environment kat situ :)

hati pun gembira aje, hik3..tak risau2 dah..thanks untuk kawan2 aku kat TJ, tak berhenti support aku before aku sampai kat kem tu,
texted aku tanye khabar, suke sangat :))

malam fisrt, just taklimat and perasmian, nothing special melainkan aku sangat2 mengantuk! +_+

petang tu pergi dinner,
aku jumpe kawan sekolah lame aku, yati :)
pastu aku terkesima (cewah,ayat!) bile nampak budak shams,
ape tak nye, tu member baik aku time kem takungan sejarah 2008 (form 3) dulu!
siyes sangat2 teruja at that time, macam menang loteri kot,
aku memang teruja lebih2 sikit bile jumpe kawan2 lame ni,
kadang2 over acting pulak cam. hak3.budak shams tu pun ape kurangnye, macam nampak hantu bile tengok aku, hihi, nak jerit (memang jerit da sikit pun)..nakal2..
nadihah name die, still sweet cam form 3, and of course, nakal2 aje. sempat lagi tanye sejarah dah okay ke belum, haha..mentang2 kene takungan dulu, haish...
nadihah & majidah, due2 budak shams yang kamceng dengan aku & adlina time kem tu dulu,
due2 ade kat sumai hari tu,
rase cam tak best pulak adlina takde, sobs..

oh,oh,jumpe jugak ex-classmate aku time standard six merangkap ex-neighbour aku time kat taman seri jaya dulu, ihsan.
aku yang tegur die dulu, bukan gatai, saje la nak tegur member lame memandangkan aku dengan die dulu baik2 aje,
tapi malangnye die cakap die tak ingat aku sape..
ces,sampai hati kau..ekeke
tapi lepas tu die tegur pulak tanye, "umu ke?"
haa...naseb baek ingat..gud2..ingatan yang bagus..kih3

pastu dapat la jugak aku tengok seseorang yang dikatakan comel dan digilai ramai lah jugak kot, tak nak sebut name, hi3..nak taw tanye personally lah yup ;)
okaylah, not bad and sesuaila kot untuk diminati, bak kate kawan aku sorang tu, sampai tahap melting point, ecey..........................hak3
hey hey, SPM, SPM...HAHA

then, jeng3, kejutan sikit kot,
mase first slot pagi 24 oktober hari ahad tu,
budak lelaki slamber derek je mai duk sebelah aku, haila, nak tempah maut kene kejar ke?
pakai baju pink, nasib tak merah kalo tak sumpah billy kejar (ahak5) tak pun lembu2 lain, ekeke...
cultural shock jugak aku, hak3. lepas tu aku tukar tempat duduk dengan kawan aku, lagipun that boy satu sekolah dengan die, tapi die rimas je nampaknye dengan budak lelaki tu, that boy cam suke bercakap sikit, :P ngumpat sikit, sorry. hehe
tutup cerita, nanti banyak pulak ketupat kat sini, sape nak makan..

hmmmmmmmm....ape lagi aku nak cerita? hehehe

so, hari selasa baru aku kembali ke bumi SMKATJ seperti biase tapi aku datang dengan personaliti yang agak luarbiasa, hehe..rase macam best dapat pergi sekolah hari tu!
sebab?

  • tak payah bangun awal untuk mandi paling awal (coz satu apartment ade 15 orang, bilik air just 2 je)
  • tak payah cepat2 turun nak makan pagi, and tak payah beratur nak amik makanan :P
  • tak payah naik lif : er,aku mabuk lif. :P :P sadis tak?
  • tak payah duk dalam aircond sejuk2!
  • aku jumpe kawan2 aku semule!

konklusinye, aku happy pagi selasa tu. haha
sampai sekolah, sume orang aku tegur, hai sane, hai sini, macam orang baru kuar penjara je. kih3
senyum lebar sampai telinga, happy lah katakan...
sampai pizah cakap :
jangan wat macam orang darat ngat umu eh..!
haha
buleh sutey, kah4.. :D

kiranya sampai sini je kot aku post untuk hari ini, ni pun dah lari daripada tajuk asal post, tapi takpelah kan?
nak release tension aku,
tadi aku bace physics chapter electricity, jadi pening2 lalat aje, sape boleh ajarkan sikit, aku nak sangat somebody explain kat internal resistance tu. yang lain ok kot...

nanti ade mood, ade mase, aku post lagi,
papai, take care,
tata,
wassalam :) smile!

If you don't start out the day with a smile, it's not too late to start practicing for tomorrow.

30 Oktober 2010
Share:

Thursday, October 28, 2010

Stuck In The Moment

With you
With you

I wish we had another time
I wish we had another place

Now Romeo & Juliet
Bet they never felt the way we felt
Bonnie & Clyde
Never had to hide like
We do
We do

You and I, both know it can't work
It's all fun and games
'Til someone gets hurt
And I don't,
I won't let that be you

Now you don't wanna let go
And I don't wanna let you know
That there might be something real between us two
Who knew
Now we don't wanna fall but
We're trippin' in our hearts
And it's reckless and clumsy
Cause I know you can't love me here

I wish we had another time
I wish we had another place
But everything we have is stuck in the moment
And there's nothing my heart can do
To fight with time and space cause
I'm still stuck in the moment with you

See like Adam & Eve
Tragedy was a destiny
Like Sonny & Cher
I don't care
I got you baby

See we both
Fightin' every inch of our fibers
Cuz aint no way it's gonna end right but
We are both too foolish to stop

Now you don't wanna let go
And I don't wanna let you know
That there might be something real between us two
Who knew
And we don't wanna fall but
We're tripping in our hearts
And it's reckless and clumsy
And I know you can't love me here

I wish we had another time
I wish we had another place
But everything we have is stuck in the moment
And there's nothing my heart can do
But fight with time and space cause
I'm still stuck in the moment with you

See like
Just because this cold, cruel world say we can't be
Baby we both have the right to disagree
And I ain't with it
And I don't wanna be so old and gray
Reminiscing 'bout these better days
But convince just telling us to let go
So we'll never know

I wish we had another time
I wish we had another place
Cause everything we did
And everything we have is stuck in the moment
Yeahhhh

I wish we had another time
I wish we had another place
(Oh no no)
But everything we have is stuck in the moment
And there's nothing my heart can do
(Nothing my heart can do)
To fight with time and space
(And space)
I'm still stuck in the moment with you

Yeah
Share:

Saturday, October 2, 2010

when sarah is in her writing mood =)

salam 1 malaysia la kot.

aku dah tak tahan menanggung sorang-sorang kot, aku nak luah jugak kat blog terchenta ni.

pagi-pagi hari aku dah rase bersalah dengan sorang pakcik ni,
yang duk wat keje kat rumah sebelah,
untuk pengetahuan, rumah sebelah rumah aku ni still under construction so elektrik tak masuk lagi. Jadi, ade pape nak buat, pakai api rumah aku dulu, ops, rumah ayah aku. Sejak bile aku bayar rumah ni. So pagi tadi ayah aku suruh kuarkan la wayar suis dan perkakasan elektrik tu letak kat luar & tekan suis on tu ciap2, nak mudahkan kerje pakcik tu.

tapi aku tetap aku, pelupe tak pernah lekang,
part nak tekan suis on tu aku lupe nak selesaikan.

pastu lepas aku dah kuarkan bende2 tu sume, bukan susah pon,
just buangkan ikot tingkap tu je, ^_^ hehe, aku pegi la makan.
dengan muncung yang boleh la wat sangkut hanger, aku habiskan nasi lemak aku dalam mase tak sampai pon 5 minit, aku pergi kat sinki nak basuh pape yang patut.

sekali pakcik tu intai ikot tingkap kat sinki tu da.....dengan aku tak pakai ape nak tutup kepala aku yang memang chantek ni, (ala2 baru bangun tidur, korang bayangkan sendiri lah.jangan lebih2 sudah!), pakcik tu pon bagi tahu kat aku,
"nok pakai api deh......"

aku : a????
pakcik : (ulang ayat di atas)
aku : o......!

dengan muke ala2 fed up + bersalah. urgh! sebab aku tak pakai tudung mase tu!

then ayah aku pulak bebelkan sikit, sebab aku tak on suis tu tadi.
makin panjang la muncung aku sekarang ni. =.=

tapi memang patut pon aku kene pagi2 hari camni,
arahan yang simple camtu pon boleh tak lengkap aku selesaikan. serve u right sarah!

& sekarang aku dah lega, thanks blog! sayang kamu. ekeke.

masuk bab lain pulak lah, alang2 aku tengah laju taip ni.hehe

lately kepala aku dah rasa cam tak betul sikit kot,
fikirkan tentang pelbagai perkara, yang tak berapa nak ada kaitan pun dengan aku.

yang aku sibuk fikirkan tu kenapa ek?

sebab ia melibatkan sahabat suka-duka aku. kalau bukan aku yang duduk same2 tenangkan sahabat aku, siape lagi?

takkan aku nak temankan sahabat2 aku time senang je, kan?
so aku rase takpe la aku serabutkan kejap kepala aku ni sementara sume settle, aku harap dengan jayanya, amin =)

yang lagi satu sal classmates aku, i think da okay kot. macam mane la boleh timbul hal macam tu sekelip mate, alahai. tup tup, aku jadi tempat refer. aku rase kes ni macam berbelit2 je. bile aku tanye kat si H, die ckp si A tu bagitahu ABCDE kat die. bile aku tanye si A, dye cakap die bagitahu FGHIJ kt si H. macam2! tapi, aku tahu yang mane boleh percaya, yang mane tak boleh percaya.

so, bende ni buat aku wonder, camne lagi ek jenis2 orang yang akan aku jumpa bila aku teruskan hidup aku di luar sana lepas sekolah nanti?

harap2 mase tu Allah selalu beri petunjuk untuk aku dan lindungi aku. juga kawan2 aku. amin.

sedar tak sedar dah due minggu kami2 ni meneruskan sesi persekolahan yang hanya tinggal sisa2 je lepas raye hari tu. duit raye aku pun da banyak masuk poket tokey kedai. haha
sempat ke tak ntah nak bawak masuk poket tokey kedai kat kl nanti bile aku pergi sane lepas SPM. hihi

sedihnye aku cz besar kemungkinan aku tak dapat nak join lawatan kelas 5 al-ikhlas lepas SPM nanti. huk3
ayah aku cakap mase tu nak gi rumah sdare kt pahang, kl..
sob3
sedih tak dapat nak spend time for the last time dengan kawan2 sekelas.
memang tu je masenye, tambah pulak keje aku memang terperap je dalam rumah cz memang takde can nak pegi outing dengan members cam orang lain. T.T

shahirah, adlina, forgive me for not going...=(


untuk result trial pulak, aku sungguh tak sangka result aku meningkat from the previous one bile melihatkan perasaan2 yang aku alami lepas hantar paper tu. walaupun tak dapat jugak 11A macam 8 orang tu, aku bersyukur dengan keputusan kali ni. paling tidak boleh la nak bagi motivasi for myself untuk teruskan usaha lagi untuk SPM 2010 nanti.

dengar2, SHAMS pun 8 orang dapat straight A's..
imtiaz dungun kalau tak silap, 12 orang. Jealous jugak bile dapat tahu Ilyas dapat straight. bijaknye die.hehe

papepun, aku harap semua dapat semangat baru untuk real exam, result trial tu biarlah berapa pun, yang penting tingkatkan usaha untuk SPM, saat ni lah same2 kite bangun, revise n tolong kawan2 kite, so that nanti kite berjaya same2, kan?

sekali aku rase cam semangat lebih pulak, hehe.
mesti bangge Cikgu Abu Bakar ade anak murid bersemangat macam die. agaga

untuk kamu,
jangan berputus asa, okay? teruskan usaha & sarah akan always tolong bile rase perlu =)
i won't let your mom down.

towards SPM 2010, 11A's, amin.........

akhir kata, (cewah.macam wat ucapan perasmian je) haha
smile always & take care,
nanti ade mase, sarah post lagi kat blog sylph's ni =)

The price of success is hard work, dedication to the job at hand, and determination that whether we win or lose, we have applied the best of ourselves to the task at hand.

p/s: lawa tak template baru?

p p/s: lame eh tak menaip panjang sebegini. XD
Share:

Saturday, September 18, 2010

raya

rase lawak. lame x update blog, tgk2 ade draft ni,
busy sangat kot sampai tak ter-post gmbr2 raye ni. =)

this year raya at kedah so ni antara famili2 yang ade kat kedah =)


first pic : kak ani melayan kanak2 riang main buaian =)
second pic : er, no comment. haha
third pic : gambar kenangan mase hari raya ke-2 kot.


ni pulak gambar2 yang sempat di-snap mase gotong-royong kat umah tok. berperang dengan anai2, keke..


p/s:
orang duk sibuk exam,
sarah tak abes lagi sal raye.hehe
Share:

Monday, September 6, 2010

sila tengok.hehe


sesi buat kuih raye!

^^,

ni la jadinye kalau terlebih rajen, XD

yum3!

i love cookies XD


haha.


sorry it's just a photo-posting-post.ngee~

selamat hari raya idulfitri buat semua!

maaf zahir dan batin ;)


offline - balik kedah, doakan sarah selamat pergi & balik =)
Share:

Thursday, September 2, 2010

current mood :(


A Lonely September - Plain White T's


I'm sittin' here all by myself
just tryin' to think of something to do
Tryin' to think of something, anything
just to keep me from thinking of you
But you know it's not working out
'cause you're all that's on my mind
One thought of you is all it takes
to leave the rest of the world behind

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back, but I know you did

I'm sittin' here tryin' to convince myself
that you're not the one for me
But the more I think, the less I believe it
and the more I want you here with me
You know the holidays are coming up
I don't want to spend them alone
Memories of Christmas time with you
will just kill me if I'm on my own

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back

I know it's not the smartest thing to do
we just can't seem to get it right
But what I wouldn't give to have one more chance tonight
One more chance tonight

I'm sittin' here tryin' to entertain myself with this old guitar
But with all my inspiration gone it's not getting me very far
I look around my room and everything I see reminds me of you
Oh please, baby won't you take my hand
we've got nothing left to prove

[Chorus]
Well I didn't mean for this to go as far as it did
And I didn't mean to get so close and share what we did
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back, but I know you did

And I didn't mean to meet you then
we were just kids
And I didn't mean to give you chills
the way that I kiss
And I didn't mean to fall in love, but I did
And you didn't mean to love me back but I know you did
Don't say you didn't love me back 'cause you know you did
No, you didn't mean to love me back
But you did
Share:

Saturday, August 21, 2010

tension mode =I


tertekan!

  • pendrive aku - ngokngek. aku rase kes virus kott. sumpah sakit hati!

masuk petang sikit,

  • fon aku! mampus tak hidup-hidup sampai sudah! kau memang, saje nak perdajal aku, kan? dah la peruncingan aku sume dalam fon tuh, sumpah mendidih darah! lepas tahap didih suda. sedih betul. siut punye fon, hancur ranap duit aku. T_T

okey,okey. baru tersedar. esok, exam bm.
  • buku rujukan KOMSAS kesayangan aku, ade bawah meja aku kat sekolah tercinta tu hah.
ha, CHANTEKK sangat!
such a forgetful person la kau ni sarah, banyak makan semut kot, urgh!!


argh, sabar, sabar, separuh daripada iman tu! T_T
ujian, ujian. ='(

peruncingan aku.......kau memang saje nak kenakan aku kan wahai fon yang tercinta??
takpe, aku kenang dirimu sampai bile2...

mujur la ade kawan aku baik hati nak bagi aku gune fon die untuk sementara waktu. thanks buddy, aku sayang gila ah kat kamu. gila pa. ahak ahak.

ryte now, i'm wondering, how on earth i am going to tell my beloved daddy bout this??

atau.......aku settle sendiri je? hurm....

korang, doakan aku ye?
exam ade lagi 2 minggu.-_-bosan sudaa...
paper PSI, BIO 1 n BAT 2 aku agak meresahkan.

PSI 1 aku dah salah 10! bengap tol.grr!

BAT 2 lak aku tak ingat doe karangan yang aku dah hafal, lastly aku main tulis ikut sedap hati aku je. harap2 Ustazah Saminah kesayangan aku tu senang hati la bace and senang hati bagi markah tinggi, ameen!
yang terjemahan lak, asal susah sangat ey?

filem ganas la, timur, barat, jenayah, and so on, tergaru2 aku time exam, haih........

n BIO 1? menurun berbanding mid year hari tu, T_T
true stomach untuk lembu pun aku boleh tak ingat -_-, sia2 je kau belajar 2 tahun, sarah.
bile la nak insaf ni?
alert dear, alert. SPM, bukan perkara main2. bear that in your mind.
kawan2, tolong la sedarkan aku yang takde kesedaran sivik langsung ni, haih.....

sampai sini je kot dulu post aku hari ini, actually nak luahkan perasaan yang gila pressure tadi. sekarang okey sikit kot. kot. letih dah rase duk ulang perkataan kot tuh. alahai..

starting from tomorrow, aku ngan kawan2 seperjuangan (cewahh!) akan exam:
  1. Bahasa Melayu. [erk,konpius la. Bahasa Melayu ke Malaysia?]
  2. English.
  3. Mathematics.
  4. Sejarah.
  5. Physics 1 + 2.
  6. Additional Mathematis.

eh,jap2. sape tahu orang yang buat jadual exam ni sape?
sakit hati betul tengok paper Fizik 2 digandingkan bersame2 Sejarah 2. berbulu mate aku. ish!
gandingan ideal lah tu konon. geramnye.
lagi satu cian kat budak2 akaun, paper BAT 2 yang lepas pun secocok dipasangkan dengan PP 2.
memang best. adoyai =_="

okey la, sampai sini dulu. wish u'all da best la, k?
hope sume ok & sihat2 saja.
wslm..;)
smile always, ciao =)
Share:

Friday, August 13, 2010

wishes ^^,


Assalamualaikum...

just a short post maybe, nak singgah kat blog yang tercinta ni sebelum berangkat untuk berperang dalam peperangan a.k.a Peperiksaan Percubaan SPM 2010, grr... takut...

urm, hari ni, hari ketiga umat Islam di Malaysia berpuasa, moge kita semakin rajin beribadah dalam bulan penuh barakah ni, seize this golden chance, sementara hayat dikandung badan ni, esok luse, tak siapa tahu mungkin ajal datang menjemput, kan? mungkin kamu2 datang kat rumah sarah melawat jenazah diri ku ini..huhu..mase tu, ampun dipohon ye? maafkan segala kesilapan daku..

btw, al-Fatihah untuk mereka yang telah pergi, and pagi tadi datuk kepada sepupu sarah telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir, pada 3 Ramadhan & hari Jumaat pulak tu, semoga roh beliau dicucuri rahmatNya sentiasa, amin..Al-Fatihah..

yang pergi takkan kembali, kita yang masih bernafas ni, perlu tabah & hidup perlu diteruskan..=)

hidup perlu diteruskan...
esok, lusa dan seterusnya..oh...
trial SPM, bagi calon2 SPM kat SMKA Tok Jiring (bukan kat SMKATJ je pun..), akan bermula pada 17 Ogos 2010 bagi yang amik kertas Perdagangan & yang selebihnya, akan mula berperang pada 18 Ogos 2010..
moge2 hati kita diterangkan dan segala ilmu yang diterima selama ini sentiasa kita ingat..amin..

so, bersempena dengan event yang sememangnya kita 'tunggu2' ni, Sarah nak la ucapkan,



Good Luck




study elok2 ye dear friends, semoga usaha kamu mendapat keberkatan and semoga mendapat keputusan yang membanggakan..same2 kite usaha dan do the best =)
semoga berjaya! kita boleh, tok jiring boleh! ecece, terlebih semangat la pulak. aisey =_="

dan rasenye, tak terlambat lagi kot untuk Sarah ucapkan untuk semua yang berkunjung di sini,


puasa jangan tinggal taw ^_^

sampai sini dulu untuk hari ni, take care all =)
smile always ^^,
wassalam...

You only live once, but if you work it right, once is enough. =)

p/s: asal rase cam post hari ni skema gile? haha. never mind, exam mode, mesti skema. haha

130810_1756

Share:

Tuesday, August 10, 2010

You Came To Me



nice song =)
suke3 XD

You Came To Me - Sami Yusuf

VERSE 1

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away

Showed me the right way, the way to lead

BRIDGE 1

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want Is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

VERSE 2

You came to me in a time of despair
I called on you, you were there
Without You what would my life mean?
To not know the unseen, the worlds between

BRIDGE 2

For you I’d sacrifice
For you I’d give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

MIDDLE 8

Showed me right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

You came to me
In that hour of need
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

BRIDGE 3

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (currently X2)

FINALE
Showed right from wrong
showed me right from wrong



Share:

Friday, August 6, 2010

hello =)



assalamualaikum..=)

dah lame blog ni takde new post, kan?
so sorry, takde idea nak post actually and memang tak online pun, so nak post camne..hehe

so, this is it, new template, ok tak?

simple, as i wanted, tapi lepas edit2 pape yang patut, baru ku sedari, oh! post takde tarikh!! alahai.....urgh, grrr!! spoil betul!! sadistic =_="
puas tilik sudah, memang takde, haih...
and bab2 nak edit code XML tu dahla lemah T_T, and memang tak tau nak letak code untuk post-date camne!
sape boleh tolong, please? sobs ='(

so, dah lame tak post,
mesti banyak story..tapi, tak laratlah nak cerita one by one, dah lame tak menaip and tak bercerita, skill dah kurang.haha..

hopefully readers still ada la *winkies* ^_^

untuk last week, sekolah tak macam bese kott..
kitorang satu kelas almost everyday kene dengar leteran and cikgu Zawaiyah kinda merajuk je..
huk2 ='(
sedih sangat2..especially hari rabu lah, macam peluru from a machine gun, dush-dush,
kimia je yang takde babblings, teacher Aza memang baik! tak pernah marah pun =)

eh, kejap, ade ke machine gun bunyi 'dush-dush'?
pelik tu -_-

hopefully lepas ni sume cikgu dah good mood, dah la trial memang dah dekat sangat2,
janganlah cikge marah2 dengan kitorang lagi..huhu

esok, kelas, 5 al-ikhlas, full attendance, okey?

kalo kehadiran penuh, thumbs-up lah sarah bagi! ^^,

ha, pilih warne ape korang nak! hehe

okey lah, setakat ni untuk hari ni,
dah takde idea ni, and dah lewat petang,
so, chow dulu!
take care all =)
salam~

p/s: sherah, jangan marah aa, nanti sy on kat fb.=)

sarah
Share:

Friday, July 16, 2010

plkn!


ok, i guess sekarang tengah hot dalam kalangan kami, form 5 students of SMKATJ is about Program Latihan Khidmat Negara(PLKN) untuk tahun 2011, siri berapa tak tahulah =_="

sarah nak check jugak tapi kekeringan kredit so kene tahan la,sobs.

actually latifah & shahirah dah tolong check, it's just me who don't want to know the result for this moment. i want to check it on my own -_- poyo kan?

padahal same je result! alahai~

so, sampai sekarang, i've heard pelbagai keluhan & ucapan syukur,HAHA!
i don't know i belong to which group, hopefully the 'ucapan syukur' group, ameen!!
tolong amin kan! hehe

yang dah dengar,
farah dapat pegi, syamim, syu, AMIRAH, encik2 pulak, nasri, irsyad, akram. waka waka.
tahniah + takziah lah ye?

sherah, typah, zaty, fyfah, h***, kakcik xdapat~ ini pun takziah dan tahniah jugak!

ade yang happy coz tak payah pergi, ade yang sedih kene pegi..
ade yang sedih tak dapat pegi, & ade yang hepi coz dapat pergi! 0_o

macam2 kan? haha

me?
ade sorang lagi duk mintak num i/c ni coz nak tolong check, HAHA! tak mau, tak mau!


p/s:
kalo Sarah terpilih, orang yang pilih tu ciapla,tahu lah i/c kite lawa,pegi pilih pulak,memang nak kene sumbat2 dengan petai, kalau die suke petai, sumbat lax dengan jering, kalo die ok lagik, kite kasi clorox! HAHA
Share:

tolong?


kawan-kawan,,

tolong,
saye pun nak update blog jugak tapi agak kekeringan idea so tataw nak taip ape.sobs ='(

=_="

kcian nye lah kt aku.............adoi..
Share:

Tuesday, July 6, 2010

Why soccer's biggest stars failed to shine




CAPE TOWN, South Africa – Soccer’s superstar players never materialized here at the World Cup. The game’s best – Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kaka, Wayne Rooney, etc. – often failed to lift their play and, in turn, their teams, to a level this grand stage demands.


The conventional wisdom on why: They were too selfish, unable to adapt to the team concept of a national squad.


Then there’s Diego Maradona’s take: Unlike the past, the stars weren’t selfish enough.


“Today the players are more collective, more team players,” the Argentina coach said after his own star-studded team was bounced from the World Cup. “They want to do everything with their teammates. It is a different type of game right now.”


This goes against so much of what we’ve come to believe, and expect, in sports. The reason that Uruguay and the Netherlands square off here Tuesday in a semifinal is because they embraced selfless, team-oriented play.


Such a mentality is celebrated.


What Maradona is suggesting is that this line of thinking has become so widespread it’s actually killed the star player, who no longer acts like a star player. Rather than demanding his place in the natural pecking order of pure talent and past performance, they sink back into the pack.


Such thinking would carry little weight except it is Maradona who said it. Who could know more about what’s needed for a talented player to morph into a larger-than-life superstar and dominate the World Cup? No one owned this event the way Maradona did in 1986 when he led Argentina to the title.


His implication is that the star needs to act like the star. That he is better than his teammates is a given. Rather than apologize for it, he must remind them of it, make them respect it. He must lead not by being one of the guys but by being above the guys. It’s the cult of personality, if you will.


“I think we were more selfish,” Maradona said, which has to be the first time an old player said that about a bygone era. “Maybe before it was about being selfish players who [made the] rest of the team work for us.”


Today’s players receive remarkable hype – television commercials, video games and media attention. They are single-name personalities around the globe.


Yet you’d never hear one say that the rest of the team works for them. They’d be vilified. Instead today’s stars go out of their way to support their teammates and talk publicly about how no one player is more important than the other.


Only some players are more important, Maradona notes.


Consider the most competitive environments on earth – the military battlefield, the flight deck of a commercial airliner or a hospital operating table.


This is where failure is not an option. In those cultures, the delineation between the star (the general, the lead pilot) and the others (private, flight attendant) is clear. Often socialization between classes is prohibited – enlisted men do not dine with officers – and the word of the higher-ranked person must be respected.


When having open-heart surgery, no patient would care if the lead surgeon is friends with or helps empower the nurse. In fact, the idea that the nurse would fear disappointing the lead surgeon and would clearly defer to him at all times might be considered a positive. You’d want the most brilliant talent to be the leader.


In Maradona’s day, he says, that carried over to a soccer team. He was Diego Maradona and they were not.


“Time changes in life,” Maradona said.


In this time, the star player must be humble and supportive. And not just on the field, but in all parts of team life. Obviously all players know they need others to make them better in the game. Someone has to pass them the ball. Or receive a pass. But off the field, is one for all, all for one really the best concept?


It’s difficult to say. Maradona only knows the mentality that made him lead a country to World Cup glory. It certainly isn’t the only way.


Perhaps it is one of them, though. And with most of the world’s top individual players home watching the semifinals, with criticism of their selfish play ringing through their heads, maybe the opposite is true. Maybe they weren’t selfish enough.



Maybe Maradona’s correct. Maybe the soccer world has gone soft.


click --> link


Share: