Tuesday, January 26, 2010

5 facts



1) sarah x sihat =( sakit tekak, selesema, demam kowt...huk3..my head is pening2..*wee*



2) TOV is awaiting me, patiently.


3) i still don't hve any preparation utk BAT 2 n PSI,snang ckp,utk TOV lah. --> ini mmg normal utk murid brname ummulwaqiah maisarah,huhu..='(


4) dunia ini sguh sejuk!


5) kem kpemimpinan itu sgt merunsingkan =(


itu sahaja, doakan sarah sihat ye n doakan semua gonna be just fine...='(

-sarah-

Sunday, January 24, 2010

hari ini dan semalam


hari ini, toleh ke belakang, dia tiada. aku mahu dia.
semalam, kenapa aku x menghargai kehadirannya?

intro je tuh. poyo.

hihi

hari ni skolah macam ok je kot. macam ok? ok pn macam jugak? alahai...
hihi

pagi2 sampai skolah pegi musolla, bace yasin + solat hajat.
mohon dipulihkn kesihatan bg jamal yg skrg dkt hospital.
kecian dye, dgr cerita, kecian sangat2.

allergic ubat punye kes.
tadi ade budak form 4 cter, doc salah bagi ubat.dy sakit ape ntah at first tu.
mule2 dy makan, dy rase mcm xsdp then dy stop mkn.
ble pg jumpe doc, doc 2 mrh n suh sambung mkn balik ubat tuh.
dye sambung mkn n akhirnye, terlantarlah dye kat hospital.
kecian sangat.
bibir dye berdarah2 n then kulit dy cm melecur gtu. merah sume.
huhu
mintak2 dye baik n sihat spt sdiakala, amin..

n td pn turut doakan agar shahirah cpt sembuh n segera kuar hspital, i miss her =(

then lepas solat, para pengerusi, naib pengerusi n setiausaha kne panggil pegi dewan.
terkedek2 jln pg dewan, cgu bgtaw khamis smpai sabtu ni ade kem kpimpinan, fuh, mase TOV tu! cgu ni kan, cnsider r ckit.. result down karang, ktorg gax kne blebe. bnci btol.

masuk klas, blaja PSI - perkahwinan. XD. HAHA.
blaja pasal susunan wali n jenis2 wali~

then fizik cgu takde, yippee~!!

pegi cr buku teks f4 dgn faizah n fizah, pusing sane sini, xdpt jugak, haih...
then pg jumpe ust A kt bilik guru, mintk ust ajarkn masdar yg BAT form 4 hr tu, xpaham jugak!
kne pg tny ustzh saminah nmpk gayenye, uhuk3..
BAT rabu ni da padahal~huhuhuhu

then, masuk klas, PQS..sgt2 la mngntuk, asyik trsengguk je.huhu
luckily ustzh x pasan.hihi

admath,xbljr yg bru hr ni..buat ape ntah sarah td, sembang kot.hihi

then kuar pg bilik guru dgn fiz, sembang brg 5-10 minit dgn ustazah, 12.30 masuk klas!
ade cgu bm, ajar komsas...aduh,ngntuk btol! dah la buku x bawak, bagus x saya? haha

habes...solat time~

lepas solat,pg dewan~
siyes,bosan nk mati dgr calon2 bg ucapan, huhu..
ade la due tige yg best..
yg lawak, irsyad la...mule2 ucapan da suoh org vote dye. haha
dah la cre dye ckp tu, gaye cm da jd wakil rakyat! HAHA

abes, 4.30 balik~

sampai rumah, makan. nasi ayam, yum23!!
hik3

samapi skarang, on9~haha..
hworks ntah ke mane, TOV ntah k mane, yg penting, sarah nk hepikan myself! hehe

sorry post kali ni sret je bcerita, msti bosan bc kan?
sorry.........

n maybe da xpost lps ni smpai tov start, so dksmpatan ni, nk ucap,

BEST OF LUCK

utk TOV yg akn brmule rabu ini..buat sekadar yg mampu, xboleh jawab, tembak je! haha
pedulikan kem kpimpinan tu, TOV lg pnting! hihi

ok la, smpai cni dulu!
tata n wslm, take care ya!
smile always...~
=)

love,
sarah

Saturday, January 23, 2010

dah 23 Jan dah ey?

celik pejam celik pejam celik, eh, rabu ni dah TOV?

eh, salam pun x bagi, beradab betul.
Assalamualaikum w. b. t.

sambung brleter.

TOV rabu ni.
kelas petang start esok.
habis kelas 4.30 tapi xkesahlah pukul brape2 pn cz mmg slalu pukul 6 baru ingt nk balik rumah.
XD. hehe
luckily time exam xde kelas.
selasa lepas pulak, kokurikulum dah start. balik pukul 5+!
solat asar berjemaah kt skolah.
mmg pack r koko hari selasa tuh.
dgn prjumpaan koko nye, kls KKQ pulak.
xpe2, xlame pn KKQ ni. lgpn, xrugi.
tapi kan, ade jugak cgu yg buat muke x comel ble kitorg mintk excuse nk g kls KKQ, hurmm...
salah ke, cikgu?
dgn lajunye sarah jawab kt cgu tu, "cikgu bakar yg suh kitorang pegi, cikgu!"
(bak kate seseorang tu, xsah kalo sarah x menjawab. ha, tepatlah tu.XD)

hadeih, susah nk brtaranum weh...hihi..
masuk bayati husaini, out terus, alahai...tu x rast agi...
mcm mane nk test KKQ nnti ek?
mumtaz ke x lg ntah..huk3
juge, mrindui sgt2 kt ustaz yusof~

so!!

hari ni dah 23 Januari, esok 24, luse 25..e'eleh, kerek btol kire satu2. [ayat Nini]
pendek kate, 27 Januari dah dekat!
BAT 2 menanti dgn PSI pulak 28 Januari, mak!!
PSI yg xsgup tu!

esok, lepas solat kne masuk dewan pulak, kne dgr calon2 pilihanraya berucap, huwaa!
burn bio!! nk g mkml bio, nk blajar bio......isk3

mgu ke3 school ni dh jd mgu yg x terurus..
homework ckit pn sntuh drp hari ahad smpai khamis, mati r admath sarah.
mgu yg agk stressed up..
ade satu hari tu kat assembly pun da menangis..
time rehat, ha, nangis lagi..
nangis je kje budak sarah nih!
cengeng betul!

1st nangis 2 cz rase diri ni mmg xgune, luckily ade ummi mase tu, dpt la jugak menenangkn diri..
2nd nangis 2 cz ad trse ckit..mmg xthn,nk buat mcm mane..so, nk x nk, kne luahkan..


then, kuar kelas, nk pg bilik guru, ade la sorg hmba Allah ni perasan n terus tny
"bkpe mate bengkak?"


sarah just senyum n meneruskn perjalanan.

org tny, sombong xnk bgtaw pulak. hihi

asyik nangis je, budak2 betul.


td pegi kedai spec, nk tukar cermin spec waqiuddin, entah cmne jatuh sampai clr teruk, padahal buat baru 2 mgu kalo xsilap. alahai..
then, tyme dlm kter, ayh ckp,

"sarah kbo ar, nk tukr sblh je cermin."

erk.

"ayah xmboh turun ke?"
"sarah g r, blajo jd dewasa sket.kang kekg kalu nk beli kasut pn kne g beli nge mk ayoh"

HAHA.blajar jd dwasa? nmpk sgt ade mkne tersirat kt ctu - i'm childish!

"lambat ag kan nk dewasa?"
"lambat bndenye, taon dpn kn blajo kt new zealand"

ha, amik kau, xterjawab sarah tadi..alahai....
no comment la, xterdaye ase nk memenuhi cita2 murni my beloved dad tu.huhu
otak lembab, main je byk. malas + xde semangat. ape nk jd la....

tringt pulak target yg sarah letak 4 spm mase dlm dewan hr tu, nk taw x brpe target sarah?

BM - A
BI - A
BAT - A
PSI - A+
PQS - A+
BIO - A-
FZ - A-
KIM - B
MT - A
MM - A+
SJ - A

teefah terkejut ble dpt tahu sarah punye target ni, knape, rendah sgt ke?
rendah la jugak kot.
cz ade yg buat 11A+, bguslah, moge tercapai, amin~
ape psl dgn kmia tu ek?
hihi
ntahlah...down plek dgn subjek ni..
mane smgtmu wahai sarah?

rase cm Kak Maysarah dlm Seteguh Karang la pulak.
aduhai....

farah! naseb x tulis setabah kerang, haha...

ok la, sekadar smpai d cni post sarah utk kali ini~
x bermaya rasenye...
ok, wslm n take care...

p/s:
nak sangat pg melawat my bsfren kt hospital..i miss u so much, buddy...

get well soon, dear...kak ya, jom...uhuk3
hihi,wrna wrni hr ni~

love,
sarah.

Sunday, January 17, 2010

Salam 1 Tok Jiring?

Assalamualaikum...

actually xde idea nk letak post title ape, then tringt kt ucapn Cg Harun kt assembly pg td, so i wrote that as my post title, oklah tu kn?

"Salam 1 Tok Jiring, murid didahulukan, kecemerlangan diutamakan"

huh?

er,murid didahulukan?
---> slogan semata-mata. xsabar nk blah dr tj! tp i'll miss my friends..=(
langsir kelas pn murid kne usahakan sniri, murid didahulukan konon..pirahh..!


ok3...xnk cter pasal tu pn actually..
td mood berbunge nak post tp br lepas bace blog kwn sarah, then mood jd down ckit..alahai..
cheer up sarah!!

tension sejak sekolah ni..huhu

ketensionan yg pertama bermula saat sarah dilantik once again utk jd penolong kelas.
berape kali mahu sarah ulang yg sarah da xnk jadi + pgg title assistant monitor?
sesungguh hati, mmg i don't want that..
saat2 cgu suruh jadi ats suara org ramai tu, sarah just tunduk dgn airmata bergenang...
oh mengapakah tiada yg memahami hati kecilku ini?

mesti korang kate sarah ni xgune + ntah pape kan, dgn hal seremeh tu pn da nak nangis, kan?
jd pnlg kat kls 1st ni amatlah memeningkn,ntahla,bkn pening,letih actually..

tgklah situasi sekarang, TOV is around the corner dah, it's on 27th of January 2010, cikgu pulak sibuk nk kelas tu diceriakan. so, nk bincg dgn kls sal ni pn jd serba slh yg amat,cz dyorg cm all the times study..tinggl yg tuan punye blog ni je duk goyang kaki,huhu...
xkn nk buat sume 2 sorang2?
Cg Abu Bakar dah bunyi ade klas yg still xde itu ini, 5 Al-Ikhlas --> satu pn xgerak!

yg tanggung penderitaan ni, yg menyibukkan hal ini dlm otak ---> this useless sarah gax!

i'd told u i don't wanna be penolong.

knp xde yg memahami, kenapa?

time nk letak jwtn,ade yg membantah.sdeyh,kn?

so sekarang bukan masa nk membebel actually. amanah tetap amanah. 1 tahun je lagi sarah..
xsampai 1 tahun pn lagi ye dear....

luckily asyaari jd ketua, suke sgt! =)

tutup topik tu.


hipokritkah sarah?
hipokritkah diriku ini?

Hypocrisy is a kind of lie.
Hypocrisy may come from a desire to hide from others actual motives or feelings.

n yes,
ade mase sarah memang hipokrit.

ade mase.

kawan-kawan, i'm sorry.
sarah nk mintak maaf atas segala kesalahan yang mungkin telah sarah lakukan.
sesungguhnya, tak pernah lahir kebencian yang sebenarnya terhadap sikap seseorang itu dalam hidup sarah.
cume, apabila marah menguasai emosi, terhamburlah kata2 yg memang straight + tak bertapis kerana tak berfikir sebelum berkata.
never meant that.
to somebody, if you're reading this, sarah betul2 mintak maaf.
sudikah dikau terus bersahabat dgnku, ambil yg jernih dan kita buang yg keruh tu?


next.

di sini, sarah nk buat statement. hihi. macam la aku ni artis. kih3
i know, smnjk skolah dibuka, obviously, sarah n shahirah macam dah x kawan.
xperasan pulak hal ni obvious n ramai yg bertanye.
ramai?
ya, ramailah jugak.

contoh:
(er,ade cth jugak?)

"bkpe umu n sherah o?"
"sy napok sherah sorang lening, baloh ke?"
"bkp napok awk nge sherah lening xrapat dh?"

so, my statement is....

we're just fine, kitorg x gaduh or pape, ok?
kitorang still kawan...

ade jugak yg ckp,

"dah awk tinggl opmo sherah o"

itu dah lebih, sarah yang salah ey?
d cni, xde sape2 yg slh, kitorng x gaduh pun!!

cume, dah x sit together, jd xrapat ckitlah, ok?
susah sangat ke nk terima perubahan tu?(kasarnye ayat...huhu..sorry =()

n thx 4 caring about us, at least, sarah tahu, ade lagi yg amik berat sal sarah di samping yg memusuhi diriku..eh,sarah ade musuh ke? hik3

kami masih kawan baik =)


ok lah, sampai cni dululah utk minggu ni.
2 pn xboleh on9 patutnye ptg weekdays ni, tp terase perlu post jugak.
xlarat memendam agaknye..huhu

so, till next time..
semoga berbahagia selalu n take care ya!
tata =)

p/s: BIG THANKS to F.A.R n teEfAh krna mewarnai dunia sarah sejak2 di tingkatan 5 ni. ily guys!!

useless girl,
sarah.

Sunday, January 10, 2010

oppss..!

pssst...!

sarah bising sangat ke dalam kelas?

rasenye thn ni xde buat hal lagi..=(
(terasa nih.haha)

0_o

*thinking*
*memorising*


yelah, duduk pn kat depan, mulut pn jage da ckit, alahai..di manakah silapku?

hihi



i'll try my best to shut my mouth,ok?


compared to last year, mmg dah berbeza sgt ni.
ku jua punya hati dan perasaan.
i've changed walaupun tak byk, but at least, i've tried, ok?



terasanya....=(


p/s: actually byk nk story, tp xsempat!! tgu weekend ye? hihi

Friday, January 1, 2010

1st post in 2010, happy new year!

Salam buat semua, semoge slalu sihat..

Selamat Tinggal, 2009! (terlewat dah rasenye.hihi)

Semua blog yg dijenguk tadi cam sume wat entry tahun baru, well, rase cm lmbt dah ni.tp xkire lah,tetap nk buat conclusion utk tahun 2009 yg xsampai sehari lagi tingglkn kite.(at the moment I’m writing this post lah.)


Huhu..dah 2010 dah ey?


Sememangnye, syg rase dgn tahun 2009 ni..cz tahun 2009 mmg byk kenangan.

Banyak cabaran.

Cukup rempah ratusnye, mcm naik roller coaster sebijik.haha

Macam2 berlaku utk thn 2009 ni, kalo yg setia bace blog sarah ni pasti taw, sarat dengan konflik perasaan la especially. Biasalah tu, kan? Hihi

Dr segi emosi mmg tercabar sgt2 this year, cbrn dlm akademik x termasuk lagi. Persahabatan lagi. Semualah!


Tahun 2009 jugak, sarah bukan lagi pelajar yg tunduk pada peraturan.haha

Padahal mmg dah drp form 1 dah langgar peraturan sekolah.hihi

Dengan ponteng kelas, ponteng exam, tembor awal (bg yg bukan trgnu, tembor means balik.hehe), ape lagi ek? Rasenye tu dah cukup kot utk mmbuktikan yg sarah ni bukanlah a good student. Hihi

Dan diharapkan dgn perbuatan2 yg tlh dlakukn tersebut, sarah dah di-black list kan drp calon penolong kelas this year. Dah serik dah jd penolong, please, dah xnk dah!

Xkre la kat kelas mane pn sarah duk 6t, I xnk! Dah xsggup rsenye~


So,

Utk tahun 2010 ni, I’m hoping that…

Sgla dugaan dan rintangan yang datang dpt ditempuhi dgn jayanya..

N utk calon SPM 2010, kite dah xlame dah nk brsama ni.sama2 berjuang,sama2 bergurau. Bak kate syahir, stiap kali nk exam, mesti ade kt whiteboard kelas tu “strain every nerves 4 distinction in examination.” haha. walaupun dye tulis mase org xde, ta sarah taw. da kenal sgt dgn tulisan tu.


zoom gambar ni n u'll see what's on the whiteboard =)

Byk lagi harapan sbnrnye, tp xnk tulis lagi lah, simpan dulu. hehe

Cam xpercaya dah tingkatan 5.

Rase cam baru lagi menangis kat tadika hari tu.haha


Selamat Datang, 2010!

(er,xlambat sgt,kn?)


p/s: HAPPY BIRTHDAY TO MY DEAREST KAK CIK! Kak Cik da 17! haha


-sarah-