Sunday, January 17, 2010

Salam 1 Tok Jiring?

Assalamualaikum...

actually xde idea nk letak post title ape, then tringt kt ucapn Cg Harun kt assembly pg td, so i wrote that as my post title, oklah tu kn?

"Salam 1 Tok Jiring, murid didahulukan, kecemerlangan diutamakan"

huh?

er,murid didahulukan?
---> slogan semata-mata. xsabar nk blah dr tj! tp i'll miss my friends..=(
langsir kelas pn murid kne usahakan sniri, murid didahulukan konon..pirahh..!


ok3...xnk cter pasal tu pn actually..
td mood berbunge nak post tp br lepas bace blog kwn sarah, then mood jd down ckit..alahai..
cheer up sarah!!

tension sejak sekolah ni..huhu

ketensionan yg pertama bermula saat sarah dilantik once again utk jd penolong kelas.
berape kali mahu sarah ulang yg sarah da xnk jadi + pgg title assistant monitor?
sesungguh hati, mmg i don't want that..
saat2 cgu suruh jadi ats suara org ramai tu, sarah just tunduk dgn airmata bergenang...
oh mengapakah tiada yg memahami hati kecilku ini?

mesti korang kate sarah ni xgune + ntah pape kan, dgn hal seremeh tu pn da nak nangis, kan?
jd pnlg kat kls 1st ni amatlah memeningkn,ntahla,bkn pening,letih actually..

tgklah situasi sekarang, TOV is around the corner dah, it's on 27th of January 2010, cikgu pulak sibuk nk kelas tu diceriakan. so, nk bincg dgn kls sal ni pn jd serba slh yg amat,cz dyorg cm all the times study..tinggl yg tuan punye blog ni je duk goyang kaki,huhu...
xkn nk buat sume 2 sorang2?
Cg Abu Bakar dah bunyi ade klas yg still xde itu ini, 5 Al-Ikhlas --> satu pn xgerak!

yg tanggung penderitaan ni, yg menyibukkan hal ini dlm otak ---> this useless sarah gax!

i'd told u i don't wanna be penolong.

knp xde yg memahami, kenapa?

time nk letak jwtn,ade yg membantah.sdeyh,kn?

so sekarang bukan masa nk membebel actually. amanah tetap amanah. 1 tahun je lagi sarah..
xsampai 1 tahun pn lagi ye dear....

luckily asyaari jd ketua, suke sgt! =)

tutup topik tu.


hipokritkah sarah?
hipokritkah diriku ini?

Hypocrisy is a kind of lie.
Hypocrisy may come from a desire to hide from others actual motives or feelings.

n yes,
ade mase sarah memang hipokrit.

ade mase.

kawan-kawan, i'm sorry.
sarah nk mintak maaf atas segala kesalahan yang mungkin telah sarah lakukan.
sesungguhnya, tak pernah lahir kebencian yang sebenarnya terhadap sikap seseorang itu dalam hidup sarah.
cume, apabila marah menguasai emosi, terhamburlah kata2 yg memang straight + tak bertapis kerana tak berfikir sebelum berkata.
never meant that.
to somebody, if you're reading this, sarah betul2 mintak maaf.
sudikah dikau terus bersahabat dgnku, ambil yg jernih dan kita buang yg keruh tu?


next.

di sini, sarah nk buat statement. hihi. macam la aku ni artis. kih3
i know, smnjk skolah dibuka, obviously, sarah n shahirah macam dah x kawan.
xperasan pulak hal ni obvious n ramai yg bertanye.
ramai?
ya, ramailah jugak.

contoh:
(er,ade cth jugak?)

"bkpe umu n sherah o?"
"sy napok sherah sorang lening, baloh ke?"
"bkp napok awk nge sherah lening xrapat dh?"

so, my statement is....

we're just fine, kitorg x gaduh or pape, ok?
kitorang still kawan...

ade jugak yg ckp,

"dah awk tinggl opmo sherah o"

itu dah lebih, sarah yang salah ey?
d cni, xde sape2 yg slh, kitorng x gaduh pun!!

cume, dah x sit together, jd xrapat ckitlah, ok?
susah sangat ke nk terima perubahan tu?(kasarnye ayat...huhu..sorry =()

n thx 4 caring about us, at least, sarah tahu, ade lagi yg amik berat sal sarah di samping yg memusuhi diriku..eh,sarah ade musuh ke? hik3

kami masih kawan baik =)


ok lah, sampai cni dululah utk minggu ni.
2 pn xboleh on9 patutnye ptg weekdays ni, tp terase perlu post jugak.
xlarat memendam agaknye..huhu

so, till next time..
semoga berbahagia selalu n take care ya!
tata =)

p/s: BIG THANKS to F.A.R n teEfAh krna mewarnai dunia sarah sejak2 di tingkatan 5 ni. ily guys!!

useless girl,
sarah.
Share:

2 buddy (ies):

Farah Zoey said...

i'm always with you dear
no matter what it is.

minggu ni dah kena start study la.
dh xboleh main2 dh
TOV minggu depan!!!!

uwmaisarah said...

a'ahlah farah, hik3..
dah TOV kte..
huhu

thx dear!! ilyilyily!!