Saturday, February 6, 2010

life's like this =l



Assalamualaikum...

wish u all a happy life...

huh,,,sarah's life now is soooooooo *being under pressure*,huh..i even don't know how to describe my life.


Kem Kepemimpinan

Huhu..actually mase baru balik hari tu byk story nk kongsi tp ble lame sgt simpan, jadilah x ingt..huk3

Cume antara pristiwa yg diingati time kem yg thp kesedapan dye sedang2 tu ialah:


1)

Lewat petang tu diserang gastrik tahap tera, sakit yg amat!

Rase macam rela tergolek2 dpn org ramai demi mengurangkan rase sakit tu.=(

Ble baring hilang. Pastu dye datang serang balik n so on smpai la trlena ats katil malam tu.huhu

Really tiring..

Luckily I have kak cik by my side, yg sgt2 penyayang n she treats me like her own younger sis, I love u so much kak cik!

Naseb ade cgu rafi yg baek hati bwkkn sarah pg klinik,ehaks!

Dpt ubat free..hik3

N now da abes pn ubat tu, x pg beli2. ble sakit pulak br taw nk pg beli..haih,org melayu, sudah terhantuk baru tngadah..kan?


2)

Best dapat kawad kaki even 4 a short period! Melepaskan gian xdpt join team PPI kwd last year cz I fell sick. Huh…rase cm hepi sgt dapat kawad..

Maybe to some people,they will find this somekind of weird, I mean, kawad=happy?

But as 4 me, that is it! Kawad meng-hepi-kan sarah! Haha

Name pun mmg minat kawad..tp mak cm mmg xnk bg masuk smpai sudah je kawad ni,uhuk2..

Hihi..


Rasenye myb da xde yg hot nk story sal kem ni..

Cume on the last day, mase dlm dewan, duk tgu majlis penutup start, entah cmne kak cik boleh mencampakkan nfon nye tyme tgh duduk tu! HAHA! Kantoi!! Then boys sume duk pakat kate “hooo,bawak nset!!” cesss, cover la ckit beb, taw nk kenekan org je, cian kt kak cik kte ni, merah muke2 tahan malu..ahahaha…

Then sarah pn join gelakkan kak cik yg sedang menanggung malu ni, keh3…jgn marah ye kak cik~


farah, mashy, ain, kak cik, me!


kak cik n me!


ain, kak cik, faizah n me~


the cake. hjh's bday.


TOV


Hihi…tov dah due minggu berlalu..rase cm berani mati gle kali ni menggempur tov tnpa preparation.malasssss sangat,tataw kenape lahhh..huhu

So,nk tgklah result sarah macam mane nnti, n tgh bersiap sedia utk mendengar radio leteran from my parents,ehehe..confirm kena cz cnfirm teruk!


rase cm nk kekalkan 6a tu pun gle berat, sume cm hancusss...


Tgk lah SJ n fzik, mmg gle.! Huhu

Math pun susah semacam jep..

Dgn addmath yg soalan dye mcm nk bunuh org,haiya…

Bm, bi? Huhu..no comment, rase mcm sume teruk!

Bat lagi lah gle, yg spot karangan xkene! Macam ape je reka ayat snri wat essay bat..huwaa~

Ustzah ckp sume teruk..wahahaa..


Mase malam hari selasa, tgh duk ats katil sambil msg sambil tgk buku rujukan fizik n buku teks sejarah, mood nk stdy langsung xdtg.huhu..tgh syok khayal, dpt msg drp along.


salam sarah. Taw dop agi sal mak ilyas?


Huh? Gle bdebar jantung mase bc msg ni, trus eply tny kenape..

Tp along reply lambat gle,wat org lg tmbh 100km/j thp nervous tu,sampai hntr skeping ag msg,tny kenape..

Then, along pn balas..rase terhenti jantung bace ayat,


mak dye meninggal


Lebih kurang mcm tu r..fuh,tbe2 hati dserang rase sedih+sebak, mmg da bergenang da air mata, harap xnangis je lagi, tataw la knape terase sgt, maybe cz ilyas tu baik kot, tp mmg trase r…dlm hati xingt dah kt paper fizik n sejarah esok tu, duk ulang ayat “kesian ilyas,kesian ilyas” x abes2.huhu

Mmg rase kcian yg amat sangat!!

Huhu


Rupenye, along pn mngalami perasaan yg same..apatah lagi dye mmg lagi2lah rapat dgn ilyas tu.huhu

Sentap gle, study fz n sj pn ntah ke mane,mmg xde mood.huhu

Then hntr msg kt ilyas, xsangka sgt dye reply jugak..huhu

Then I told la the bad news to some of my friends yg trlintas dlm kpale mase tu..brape org sgt, xsmpai 5 org pn, otak jd blank semacam.huhu

N at that night, I slept at 5am membuatkan sarah jawab sejarah n fizik dgn kepala tersengguk2 n ciap tertdur ag.harap syahir duk bersin + batuk je kt depan, kalau x cnfirm x bgun smpai abes mase exam.huhu..mengantuk sgt2..mase malam tu xboleh nk tidur cz tu pukul 5 baru leh lelap..huhu


Siyes,,memang turut merasai kesedihan tu..huhu

Petang tu, sempat la msg ilyas tu, nampak cm dye da ok, tapi xtahulah keadaan sbnr dye cmne cz dye tu mmg jenis hepi + suke bgurau..petang tu pun dah bgurau mse msg tu, tabahnye hati sahabatku yg seorang ni…huhu..hope he’s fine..


td pun just got his msg:


"Ummul,ilyas nk ucap tq byk3 bb tlhbyk tlg ilyas..ilyas dh nk g blk asrama skunk nie"


huhu...bagusnye kawn sarah sorg ni,i did nothing pun still ucap thanks..

moge dye selalu tabah..baru tahu jugak yg ayah dye pn sbnrnye dah xde...due kali sentap ble dpt taw sal tu...huhu...along........dikau saje yg memahami diriku saat ini....d mnakah dirimu...??


hmmmm..esok exam lagi....malasnye.....

okaylah, buat mase ni, cukuplah setakat ni ey?

thanks 4 reading, my dear readers...

hihi...xsgke upenye ramai jugak yg mengikuti perkembangan blog ni..malu pulak ase.haha..*poyo*


ciap ade yg ucap takziah ag lepas post sal penolong tu,alahai...


ok lah, till then,

wassalam.....smile always =)

take care..!


love,

sarah



Share:

0 buddy (ies):