Sunday, May 2, 2010

it's May already?


2th of May 2010 already n this little girl isn't ready with her mid year examination yet.
what's on your mind, Sarah?

i'm speechless right now..
n also, emotionless..


sejak balik camping, seriously mood hilang sampai tgk pc pn xde feeling nk on9,
hey, what's happening to me??


ape nak jadi dengan aku?

now, masalah bertimpa2 n i know, i created all that.
as usually,i like to keep these things just to myself n wouldn't allow anyone to figure them out.
kalau dah degil,degil lah jugak....


KAWAD KAKI

PBSM - 3rd place..
sobs..
sorry guys, i've done many wrong things n maybe affect pemarkahan...
here,sarah nk apologise kat team PBSM SMA, 4 all my mistakes..
enjoy duk ngan korang, menyesal ak kuar PB,sobs...
xnk jadi PPI..................T_T

n ak dgr ade ahli PBSM yg xpuas hati dengan aku n someone cz ktorg msuk team pbsm..
as usual,xpuas hati,ckp depan2 r,watpe nk ckp blakang?
aku xmasuk kalau orang x ajak,ok?
n yang ajak tu bukan saje2 nk ajak,it is bcz xcukup orang, faham??


PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM 2010


kadang2 rase mcm xpercaye sume events ni da selesai, means mase utk berseronok da xde..
time to study, i guess...

camping? komen aku?
just nice...bagi yg dpt group best,i think they enjoyed themselves.
as 4 me,just boleh describe as ' just fine'.

berkhemah dalam group PPI x jadi masalah 4 me as group ak just fine,xde yg terlajak skema n aku just boleh masuk dengan budak PPI as dyorg xpndg ak dengan pndgn sinis.

time dengan group yg cikgu bagi pun just fine la kot...
sometimes i enjoyed myself,sometimes sedih dengan group tu..sobs..
sorry guys, 4 my words, just try to be honest.

aku, group 6,
boys - quddin, faqeh, hazlami, hamzi, -xtaw name,sorry.zahir,i guess-
girls - kakcik, adlina, ena, ecah, dibah, idayu, ruwaidah, alia, nadzirah, ct, sape sorang lagi?
alamak, x ingat..sorry!!

malam first time nk cari logo + lagu + name kump, ade la cm xpuas hati ckit but sumenye cam okay..
sampaila pagi esok, adlina marahkan boys smpai aku pn senyap xterkate..
aduhai,tdh tlinge aje lah..

n rabu tu, ktorg ade 16 stesen yg perlu diselesaikan~ banyak?
banyak lah jugak tp agak interesting at first..
sebab?

kitorang dapat klu, kne cari sorg cikgu yang
"xtinggi sangat, sore lembut, satu2nye cgu yg ajar subjek khas n bercermin mate"

mati2 ktorng ingt teacher yati bio tu..
pegi tanye, bukan..

then pkir2 agi, cgu shrfh hayati kot, pegi tanye, pun bukan..
buntu mula menerjah minda, sampai saat kitorg pg tny cgu rafi, then,

cikgu rafi: Cikgu Lan la..
ktorg: HAH? Cikgu Lan, bersuara lembut???

mati2 kitorg ingt cgu pmpuan taw...haha
skali,cikgu azlan idris..hahaha...
ktorg kene solve satu puzzle,agak best dan enjoy kt stesen ni..=)

lain2 stesen:

kawad : paling hampeh.T_T
tergelak ustaz aziz tgk ktorg kawad,.haha

kenegerian: geli!! xsanggup nk masukkan tgn dlm balang penuh dgn ulat utk cari syiling 1sen!!
luckily aina ade, u're my saviour dear! syg ena..haha
geli sangat2...yucks...ni cgu rafi punye stesen~

dgn cgu sharifah hayati : hilang mood mase ni..stesen paling xdisukai.=(

tali temali : just fine..haha
berbelit tangan nk blajar ikat tali tu...paling pakar, ikatan buku sila kot.hehe
yg ni cgu isa handle..

barang tersembunyi : dgn cgu zul..ktorg kne ingt barang2 yg cgu tnjuk dlm mase xsmpai 10 saat kot,pastu kne list barang2 tu...tp b4 that, tumpuan ktorg di-distractkan dgn masalah tali yang berbelit di tgn..ktorg fail n kne dnda nyanyi lagu group yg xbrpe nk best tu..-_-.haha

lagu : kne belebe power punye cz name group xde kaitan dengan lagu....cian dan malu gle mase ni..kne denda kutip pasir halus tu 200 biji! alahai....teacher azyati....hehe
then kne buat origami heart-shape, skali lagi, aina jadi penyelamat, betul la sayang kt ena.! hehe

gubahan : kitorang mmg pakar!! haha..ntah pape, xsnonoh betul ----> tagline encik salehun.XD

pertolongan cemas : sah xde bakat nk jd doktor sume.haha

rempuh halangan : best2! rase mcm kanak2 baru terlepas drp kene kurung.hehe

ape lagi?

bina model + menara: lelaki buat model tangki air, ajaib betul dyorg, xtpikir aku.haha
kami gurls buat menara ala2 burj dubai tu tp modern ckit kot.haha...tp xmenang jugak.kih2

model : time utk kenekan faqeh yg jd model.haha
shy2 cat upenye mamat ni..haha
aku pn xtaw pe la name baju tu,,ala2 putera melayu terakhir pn ade, kdg2 xtaw la nk panggil ape..haha
susah gle nk snap gmbr faqeh tyme ni,,,kes tkot kne ngenat kt fb.haha

ikhtiar hidup : masak telur bersalut tnh liat n masak telur dlm buluh...ade rase nk makan x ble korg bace? hehe
awal2 aku ckp aku kenyang.hihi
tp masak jugak at least ktorg buat...hihi

karyaku wif cgu mad : task - buat pantun, syair dan sajak..
boys amik pantun, girls buat syair dan sajak...
nasib x hujan ktorg syair.haha...malu sgt2,,,!

musang berjanggut wif ust Amran : lenguh sgt2 asingkan bhn2 yg ade dlm kain tu!
ade beras, kacang dal, kacang hijau, bwg n ntah pape lagi [er,xkenal actually.haha]
mmg xleh buat bini orang da....keh3

then, lastly tayamum..haha
aktiviti yang ktorg menang, thanks to Hazlami, dgn penerangannye yg sgt bagus ---> ust Syed ckp. hehe
tp kne jugak sapu tnh liat kt muke..sejuk rasenye,enak berkrim disukai ramai.ehehehe
ade3 je kslhn:
1-xbagi slm
2-guna debu mustakmal
3-xselati jari,if i'm not mistaken lah..

overall, ktorg puas hati dapat siapkan sume xtvt yg disediakan, walaupun tunggang terbalik kot skali, letih, sengih2, gaduh, at last, sumenye dah berakhir...

n malam akrab, ktorg bertuah, xsempat perform XD
suke sangat!

nothing more to be told on this camping topic,
conclusion : rugi jugak kalo xpegi.hehe

tp menyesal sesungguh hati, nyesal xbawak camera.sobs T_T
byk kngn2 yg tercipta n just terakam dalam minda je,xdpt diterjemahkan ke dlm foto @ video, sayang sekali....sobs..
n xdpt la nk kongsi gmbr2 tu kt blog terchenta ni...sorry guys~
nnti amik pics dgn adlina then sarah upload kt blog, ok?
hehe


okayla, gotta go..
nnti sarah post lagi...rase da puas hati bercerita..
lame xkongsi story mcm ni dgn kamu2 semua..hehe

ok guys, take care =)
smile always =)

p/s:
perasan x, skejap 'sarah', skejap 'aku'.obviously,i can't calm myself =(


just a girl, am regretting all my mistakes =(
sarah
Share:

2 buddy (ies):

Ema said...

Salam kak Sarah..
waaaaaaaaaaa...bez nyer p khemah..
kadg2 dgr 2 menggerunkn jugak..
tgk aktiviti sutir2..T.T
Next year Ema plak..Harap2 ema punyer x lah teruk sgt...

P/S:kak Sarah PPI?PBSM?..bukn PBSM ker?..dah tukar PPI??

uwmaisarah said...

PPI..haha

wslm ema...(jwb salam dlu ptotnye)

bez2 jugak,tp letih la adikku..hehe
=)
xtvt dye best la ema,jgn gerun2! hehe
xteruk,just the same kot..hehe