Tuesday, June 8, 2010

sharing time =)



huh..

hello there,assalamualaikum...

dah lame blog ni xde new post kan?
dah berhabuk, xberseri da lately..

so sorry..kinda busy a few weeks back n this week pulak some sort of not in the mood to go online..

ape yg sarah buat ek busy sangat tuh?
xde pape pun..
just last-minute-preparation utk exam mid year yg baru saje berlalu dengan sedihnye..haha
overall, soalan agak susah la.sobs.

seriously,utk paper tertentu,berbelit nerves nk jawab.adoyai..

seperti biase, nak komen satu2 paper!
biar puas hati,terluah ape yang terbuku kat hati! yeah...haha


Bahasa Melayu (BM) [why start dgn bm je ek? aduhai.]

SUSAH.the worst bahasa paper ever,seriously!
bengang gle lepas hantar kertas,esp kertas 2..yang ade tatabahasa tu..
banyak sangat sarah tinggal taw,sobs..
takut nk dapat result...
Bahasa Inggeris.. (BI)

er,agak KO this time n xconfident boleh maintain markah hari tu..
for sure,xnak dapat B! huhu..


Bahasa Arab Tinggi (BAT)

much better drp TOV n i've tried my best..
alhamdulillah, tHanks to Allah,
sarah da upgrade-kan markah from 59 to 76!
happy3!! ^^,

to farah sygs, you can do dear, jomlah kite struggle same2 trial nanti!


Mathematics (MM)

menyedihkan.
i'd spoilt my fav subject this time n i won't forgive myself if trial nanti still xberubah.
seriously sedih sangat, this time xdapat A+ pun..
mmg da agak mase hantar paper tu, target A je lah..
n yes,dapat markah seperti yang ditargetkan..just 87...='(
sedih..means xde la A+ utk result exam kali ni..so sad.huhu Additional Mathematics (MT)

menjawab soalan addmath dengan azam baru d hati (aku nak dapat A,nak A.A- pun jadilah..)
so the night before i sit 4 addmath paper, study sampai puas hati, cover kat yang xberapa boleh,
selagi xpuas hati, xtidur,memang nekad this time.xnak kecewakan diri sendiri macam math.
luckily exam addmath je esok tu,xde campur2 dengan paper lain.

jawab soalan dengan tenang walaupun agak susah hati.

n syukran lillah, Allah still kurniakan hamba-NYA yang byk dose ni khabar gembira..
n of cz nk share gud news ni dengan readers sekalian,
i managed to get 80 for my addmath paper!! from 54 mase TOV. yippee!!
alhamdulillah, nak lagi tinggi 4 next exam, pray for me!! ^^,
Sejarah (SJ)

ummulwaqiah maisarah bt mohd khairudin memang alah dengan subjek yang dinamakan sejarah ini.

drp pernyataan di ats mesti korang da dapat agak ape yg jadi dengan paper sejarah sarah,kan?
korang kan pandai bab agak-mengagak ni...


Pendidikan Syariah Islamiah (PSI)

xamik dengan kawan2 dalam kelas, amik dkt bilik guru. sangat la tertekan exam dalam bilik guru! sob3.!
x pegi sekolah mase exam PSI, xsihat. kashian............hehe
so,paper 1 quite down..
paper 2, urm, hope dapat cover la paper 1, insyaAllah...doa2kan la kite ni ek?


Pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah (PQS)

er.........
malam sebelum exam PQS tu, sarah diserang sakit gigi tahap tera multiplied by giga, ya ALLAH, sakit sangat! sampai nangis sampai tertidur, tanpa study!! meman berani tahap tak ingatla kau ni sarah! naseb baek terjage kol 2 pagi, sakit jugak lagi tapi memikirkan nanti nak jawab cane kalo x bace, so bace la setakat termampu...

so, tunggu je lah resultnye nanti..
tu la padahnye x study awal2, adik2, jangan ikut kakak kamu ni ye?
study awal2, kite tak tahu ape yg akan berlaku d mse akan datang..
menyesal2....

Biology (BIO)

masuk bab subjek sains! bio, satu2nye paper yg boleh diharap n boleh la jugak jawab seposen due..
x berharap dapat tinggi, this time, cukuplah kalau lepas target.
my target? shhhhhhh..secret!
nanti dapat result sarah bgtaw la..=)


Chemistry (KIM) + Physics (FZ)

due subjek ni gabung skali cz same je tahap ternganga time jawab exam ni..hehe
bace soalan,geleng2.bace soalan,nganga.
bc lagi,menguap.
last skali, mse fizik, paper 3 kalo x silap, buat2 yang tahu,
yang xtaw tinggal then, kemas2 barang, 'bismikallahumma ahya wa amut.....'hehe...agak2 je lah dapat brpe nanti..buat malu jd guru muda fizik je,alahai sarah....
as for kimia lax, hope dapat la tinggi ckit from TOV...

xpelah,kali ni berserah dulu subjek ni,nanti trial,siaplah kau kimia dan fizik...
hope semangat sarah xluntur,amin.........!

urm,rase2 nye da cukup kot 11 subjek!


takutlah...dpat brpela OTI 1 ni.....huhu

11A+ for SPM 2010?

tbe2 rase takut,huk3..
usaha x seberapa lagi ni,kene gandakan usaha lagi ni..xlame dah,pastu,enjoy lah nk enjoy pun..
kan?

ish,malasnye...
nak kne mintak nasihat kat kakak2 senior ni...
kak azz, tolong! kak nadia,kak nashira, please!
nk otak ckit,boleh? =)

ok,exam-off!
kite rehat2lah dulu, next week kite warm up balik! hehe

pssttt! teefah,kakcik,ble nk update blog?
blog kakcik in construction? wah,new layout...! =)


p/s:

baru tringt..today birthday Nurul Nazihah bt Mohd Zubir, oh along, forgive me!
Happy Birthday Along comel!!
ha3..moge comel slalu!


along - paling kanan..ayu je tyme brgmbr ye long? haha

okaylah dear readers, gotta keyboard-off, da lenguh ni...nanti ade mase,sarah cter2 lagi ok?
wassalamualaikum...
take care!

smile,
sarah.


Share:

2 buddy (ies):

wnsi said...

hehehe..
credit to F.A.R yg sudi tlog tkar layout blog k.cik..
hurm....
miss u,sis!

uwmaisarah said...

haha...yeah2..tgk la husband sape!
kih2

miss u too big sis!

nape post sayu smcm je k.cik?