Saturday, August 21, 2010

tension mode =I


tertekan!

  • pendrive aku - ngokngek. aku rase kes virus kott. sumpah sakit hati!

masuk petang sikit,

  • fon aku! mampus tak hidup-hidup sampai sudah! kau memang, saje nak perdajal aku, kan? dah la peruncingan aku sume dalam fon tuh, sumpah mendidih darah! lepas tahap didih suda. sedih betul. siut punye fon, hancur ranap duit aku. T_T

okey,okey. baru tersedar. esok, exam bm.
  • buku rujukan KOMSAS kesayangan aku, ade bawah meja aku kat sekolah tercinta tu hah.
ha, CHANTEKK sangat!
such a forgetful person la kau ni sarah, banyak makan semut kot, urgh!!


argh, sabar, sabar, separuh daripada iman tu! T_T
ujian, ujian. ='(

peruncingan aku.......kau memang saje nak kenakan aku kan wahai fon yang tercinta??
takpe, aku kenang dirimu sampai bile2...

mujur la ade kawan aku baik hati nak bagi aku gune fon die untuk sementara waktu. thanks buddy, aku sayang gila ah kat kamu. gila pa. ahak ahak.

ryte now, i'm wondering, how on earth i am going to tell my beloved daddy bout this??

atau.......aku settle sendiri je? hurm....

korang, doakan aku ye?
exam ade lagi 2 minggu.-_-bosan sudaa...
paper PSI, BIO 1 n BAT 2 aku agak meresahkan.

PSI 1 aku dah salah 10! bengap tol.grr!

BAT 2 lak aku tak ingat doe karangan yang aku dah hafal, lastly aku main tulis ikut sedap hati aku je. harap2 Ustazah Saminah kesayangan aku tu senang hati la bace and senang hati bagi markah tinggi, ameen!
yang terjemahan lak, asal susah sangat ey?

filem ganas la, timur, barat, jenayah, and so on, tergaru2 aku time exam, haih........

n BIO 1? menurun berbanding mid year hari tu, T_T
true stomach untuk lembu pun aku boleh tak ingat -_-, sia2 je kau belajar 2 tahun, sarah.
bile la nak insaf ni?
alert dear, alert. SPM, bukan perkara main2. bear that in your mind.
kawan2, tolong la sedarkan aku yang takde kesedaran sivik langsung ni, haih.....

sampai sini je kot dulu post aku hari ini, actually nak luahkan perasaan yang gila pressure tadi. sekarang okey sikit kot. kot. letih dah rase duk ulang perkataan kot tuh. alahai..

starting from tomorrow, aku ngan kawan2 seperjuangan (cewahh!) akan exam:
  1. Bahasa Melayu. [erk,konpius la. Bahasa Melayu ke Malaysia?]
  2. English.
  3. Mathematics.
  4. Sejarah.
  5. Physics 1 + 2.
  6. Additional Mathematis.

eh,jap2. sape tahu orang yang buat jadual exam ni sape?
sakit hati betul tengok paper Fizik 2 digandingkan bersame2 Sejarah 2. berbulu mate aku. ish!
gandingan ideal lah tu konon. geramnye.
lagi satu cian kat budak2 akaun, paper BAT 2 yang lepas pun secocok dipasangkan dengan PP 2.
memang best. adoyai =_="

okey la, sampai sini dulu. wish u'all da best la, k?
hope sume ok & sihat2 saja.
wslm..;)
smile always, ciao =)
Share:

Friday, August 13, 2010

wishes ^^,


Assalamualaikum...

just a short post maybe, nak singgah kat blog yang tercinta ni sebelum berangkat untuk berperang dalam peperangan a.k.a Peperiksaan Percubaan SPM 2010, grr... takut...

urm, hari ni, hari ketiga umat Islam di Malaysia berpuasa, moge kita semakin rajin beribadah dalam bulan penuh barakah ni, seize this golden chance, sementara hayat dikandung badan ni, esok luse, tak siapa tahu mungkin ajal datang menjemput, kan? mungkin kamu2 datang kat rumah sarah melawat jenazah diri ku ini..huhu..mase tu, ampun dipohon ye? maafkan segala kesilapan daku..

btw, al-Fatihah untuk mereka yang telah pergi, and pagi tadi datuk kepada sepupu sarah telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir, pada 3 Ramadhan & hari Jumaat pulak tu, semoga roh beliau dicucuri rahmatNya sentiasa, amin..Al-Fatihah..

yang pergi takkan kembali, kita yang masih bernafas ni, perlu tabah & hidup perlu diteruskan..=)

hidup perlu diteruskan...
esok, lusa dan seterusnya..oh...
trial SPM, bagi calon2 SPM kat SMKA Tok Jiring (bukan kat SMKATJ je pun..), akan bermula pada 17 Ogos 2010 bagi yang amik kertas Perdagangan & yang selebihnya, akan mula berperang pada 18 Ogos 2010..
moge2 hati kita diterangkan dan segala ilmu yang diterima selama ini sentiasa kita ingat..amin..

so, bersempena dengan event yang sememangnya kita 'tunggu2' ni, Sarah nak la ucapkan,



Good Luck




study elok2 ye dear friends, semoga usaha kamu mendapat keberkatan and semoga mendapat keputusan yang membanggakan..same2 kite usaha dan do the best =)
semoga berjaya! kita boleh, tok jiring boleh! ecece, terlebih semangat la pulak. aisey =_="

dan rasenye, tak terlambat lagi kot untuk Sarah ucapkan untuk semua yang berkunjung di sini,


puasa jangan tinggal taw ^_^

sampai sini dulu untuk hari ni, take care all =)
smile always ^^,
wassalam...

You only live once, but if you work it right, once is enough. =)

p/s: asal rase cam post hari ni skema gile? haha. never mind, exam mode, mesti skema. haha

130810_1756

Share:

Tuesday, August 10, 2010

You Came To Me



nice song =)
suke3 XD

You Came To Me - Sami Yusuf

VERSE 1

You came to me in that hour of need
When I was so lost, so lonely
You came to me took my breath away

Showed me the right way, the way to lead

BRIDGE 1

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want Is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

VERSE 2

You came to me in a time of despair
I called on you, you were there
Without You what would my life mean?
To not know the unseen, the worlds between

BRIDGE 2

For you I’d sacrifice
For you I’d give my life
Anything, just to be with you

I feel so lost at times
By all the hurt and lies
Now all I want Is to be with you

CHORUS (x2)

MIDDLE 8

Showed me right from wrong
Taught me to be strong
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

You came to me
In that hour of need
Need you more than ever
Ya Rasul ALLAH

BRIDGE 3

You filled my heart with love
Showed me the light above
Now all I want is to be with you

You are my One True love
Taught me to never judge
Now all I want Is to be with you

CHORUS (currently X2)

FINALE
Showed right from wrong
showed me right from wrong



Share:

Friday, August 6, 2010

hello =)



assalamualaikum..=)

dah lame blog ni takde new post, kan?
so sorry, takde idea nak post actually and memang tak online pun, so nak post camne..hehe

so, this is it, new template, ok tak?

simple, as i wanted, tapi lepas edit2 pape yang patut, baru ku sedari, oh! post takde tarikh!! alahai.....urgh, grrr!! spoil betul!! sadistic =_="
puas tilik sudah, memang takde, haih...
and bab2 nak edit code XML tu dahla lemah T_T, and memang tak tau nak letak code untuk post-date camne!
sape boleh tolong, please? sobs ='(

so, dah lame tak post,
mesti banyak story..tapi, tak laratlah nak cerita one by one, dah lame tak menaip and tak bercerita, skill dah kurang.haha..

hopefully readers still ada la *winkies* ^_^

untuk last week, sekolah tak macam bese kott..
kitorang satu kelas almost everyday kene dengar leteran and cikgu Zawaiyah kinda merajuk je..
huk2 ='(
sedih sangat2..especially hari rabu lah, macam peluru from a machine gun, dush-dush,
kimia je yang takde babblings, teacher Aza memang baik! tak pernah marah pun =)

eh, kejap, ade ke machine gun bunyi 'dush-dush'?
pelik tu -_-

hopefully lepas ni sume cikgu dah good mood, dah la trial memang dah dekat sangat2,
janganlah cikge marah2 dengan kitorang lagi..huhu

esok, kelas, 5 al-ikhlas, full attendance, okey?

kalo kehadiran penuh, thumbs-up lah sarah bagi! ^^,

ha, pilih warne ape korang nak! hehe

okey lah, setakat ni untuk hari ni,
dah takde idea ni, and dah lewat petang,
so, chow dulu!
take care all =)
salam~

p/s: sherah, jangan marah aa, nanti sy on kat fb.=)

sarah
Share: