Saturday, October 30, 2010

beberapa hari lagi..

assamualaikum w.b.t & ape khabar semua?
harap2 sihat & ceria hendaknye.

dah lame blog ni tak ade new entry kan?
bukan sengaja melainkan agak sibuk dan terlalu banyak story untuk dikongsikan,
cume tangan ni malas nak menaip seperti biasa memandangkan beberapa hari saje lagi tinggal untuk Sijil Pelajaran Malaysia mengibarkan benderanya dengan gah. haha

beberapa hari? ha'ah, agak beberapa la memandangkan dah tak sampai sebulan dan dibandingkan pulak dengan preparation aku yang tak berapa nak kukuh untuk bertempur ni. haish..

aku dah start panik actually tapi kesedaran sepenuhnye tu tak berape nak ade,
study fizik, hati duk teringatkan chemistry, jenguk chemistry, tak sampai separuh page, ingatkan biologi pulak dan begitulah seterusnya. teruk kan?

ya ampun tak macam calon straight A+ pun! Astaghfirullah, bertaubatlah makcik oit!!
alahai..........

walaubagaimanapun,
aku memutuskan untuk menaip something kat blog aku yang disayangi ni,
buku2 pelajaran tu nak berehat jap,
rimas asyik aku pegang aje diorang,
kcian la kan? ehaks! padahal aku yang dah puas tengok setiap satu dengan otak blur tahap giga!
hmmm, lame tak dengar perkataan giga tu!
agak2 lepas paper fizik spm dah selesai nanti, aku sebut tak lagi ek?
whatever.....

last week, hari sabtu sampai isnin, 23 - 25 oktober 2010,
aku menghadiri satu kem, kem akademi star spm 2010 khusus untuk subjek biologi.
at first, sumpah ketar lutut bile sampai coz memang dari awal aku tak berape nak rela pergi,
ye la, dalam ramai2 268 calon spm SMKATJ, aku dengan ajwad je yang kene pegi untuk kem siri 10 : 2 tu??
gile tak patut. aku takde kawan langsung!
sape lah yang rela, even ajwad pun cakap die tak berapa nak rela.

petang sabtu tu, satu family hantar aku pegi sumai, sebelah je dengan hotel primula, oh, tempat yang aku rindu, kem paling best pernah aku pergi kat primula tu ^^, nak lagi..

sampai2, aku tengok ade la 4,5 orang tengah daftar, ade budak pompuan dengan jeans, pakai baju sekolah, budak lelaki tinggi macam galah, haish, ketaq lutut cheq mak oi..nasib baek mak aku temankan, sampai kat apartment mak temankan :)
aku duk apartment no 305, aku pulak first girl yang masuk apartment tu, coz apartment lain dah penuh orang, so aku masuk next apartment. haila, ape punye dugaan la, mase tu kalau boleh, nak mintak urus setia hantar balik je, tapi takpe, kuatkan semangat.. mak aku balik, aku pun tinjau2 ruang apartment, bukak suis peti, sumbat air vitagen yang aku baru beli sebelum sampai hotel tu, aku pun pergi lepak atas katil, aku mesej kat kawan2 aku, nak redakan gemuruh di hati..

tak lame kemudian, kawan2 pun sampai :) pasangan kembar from kemaman then budak2 sesma.
budak sesma ni la yang jadi teman baik aku sepanjang kem :D
then budak smk binjai, jadi roommate aku, pun peneman sepanjang kem.
bersyukur sangat tak lame pastu aku dah dapat sesuaikan diri dengan environment kat situ :)

hati pun gembira aje, hik3..tak risau2 dah..thanks untuk kawan2 aku kat TJ, tak berhenti support aku before aku sampai kat kem tu,
texted aku tanye khabar, suke sangat :))

malam fisrt, just taklimat and perasmian, nothing special melainkan aku sangat2 mengantuk! +_+

petang tu pergi dinner,
aku jumpe kawan sekolah lame aku, yati :)
pastu aku terkesima (cewah,ayat!) bile nampak budak shams,
ape tak nye, tu member baik aku time kem takungan sejarah 2008 (form 3) dulu!
siyes sangat2 teruja at that time, macam menang loteri kot,
aku memang teruja lebih2 sikit bile jumpe kawan2 lame ni,
kadang2 over acting pulak cam. hak3.budak shams tu pun ape kurangnye, macam nampak hantu bile tengok aku, hihi, nak jerit (memang jerit da sikit pun)..nakal2..
nadihah name die, still sweet cam form 3, and of course, nakal2 aje. sempat lagi tanye sejarah dah okay ke belum, haha..mentang2 kene takungan dulu, haish...
nadihah & majidah, due2 budak shams yang kamceng dengan aku & adlina time kem tu dulu,
due2 ade kat sumai hari tu,
rase cam tak best pulak adlina takde, sobs..

oh,oh,jumpe jugak ex-classmate aku time standard six merangkap ex-neighbour aku time kat taman seri jaya dulu, ihsan.
aku yang tegur die dulu, bukan gatai, saje la nak tegur member lame memandangkan aku dengan die dulu baik2 aje,
tapi malangnye die cakap die tak ingat aku sape..
ces,sampai hati kau..ekeke
tapi lepas tu die tegur pulak tanye, "umu ke?"
haa...naseb baek ingat..gud2..ingatan yang bagus..kih3

pastu dapat la jugak aku tengok seseorang yang dikatakan comel dan digilai ramai lah jugak kot, tak nak sebut name, hi3..nak taw tanye personally lah yup ;)
okaylah, not bad and sesuaila kot untuk diminati, bak kate kawan aku sorang tu, sampai tahap melting point, ecey..........................hak3
hey hey, SPM, SPM...HAHA

then, jeng3, kejutan sikit kot,
mase first slot pagi 24 oktober hari ahad tu,
budak lelaki slamber derek je mai duk sebelah aku, haila, nak tempah maut kene kejar ke?
pakai baju pink, nasib tak merah kalo tak sumpah billy kejar (ahak5) tak pun lembu2 lain, ekeke...
cultural shock jugak aku, hak3. lepas tu aku tukar tempat duduk dengan kawan aku, lagipun that boy satu sekolah dengan die, tapi die rimas je nampaknye dengan budak lelaki tu, that boy cam suke bercakap sikit, :P ngumpat sikit, sorry. hehe
tutup cerita, nanti banyak pulak ketupat kat sini, sape nak makan..

hmmmmmmmm....ape lagi aku nak cerita? hehehe

so, hari selasa baru aku kembali ke bumi SMKATJ seperti biase tapi aku datang dengan personaliti yang agak luarbiasa, hehe..rase macam best dapat pergi sekolah hari tu!
sebab?

  • tak payah bangun awal untuk mandi paling awal (coz satu apartment ade 15 orang, bilik air just 2 je)
  • tak payah cepat2 turun nak makan pagi, and tak payah beratur nak amik makanan :P
  • tak payah naik lif : er,aku mabuk lif. :P :P sadis tak?
  • tak payah duk dalam aircond sejuk2!
  • aku jumpe kawan2 aku semule!

konklusinye, aku happy pagi selasa tu. haha
sampai sekolah, sume orang aku tegur, hai sane, hai sini, macam orang baru kuar penjara je. kih3
senyum lebar sampai telinga, happy lah katakan...
sampai pizah cakap :
jangan wat macam orang darat ngat umu eh..!
haha
buleh sutey, kah4.. :D

kiranya sampai sini je kot aku post untuk hari ini, ni pun dah lari daripada tajuk asal post, tapi takpelah kan?
nak release tension aku,
tadi aku bace physics chapter electricity, jadi pening2 lalat aje, sape boleh ajarkan sikit, aku nak sangat somebody explain kat internal resistance tu. yang lain ok kot...

nanti ade mood, ade mase, aku post lagi,
papai, take care,
tata,
wassalam :) smile!

If you don't start out the day with a smile, it's not too late to start practicing for tomorrow.

30 Oktober 2010
Share:

0 buddy (ies):