Saturday, October 2, 2010

when sarah is in her writing mood =)

salam 1 malaysia la kot.

aku dah tak tahan menanggung sorang-sorang kot, aku nak luah jugak kat blog terchenta ni.

pagi-pagi hari aku dah rase bersalah dengan sorang pakcik ni,
yang duk wat keje kat rumah sebelah,
untuk pengetahuan, rumah sebelah rumah aku ni still under construction so elektrik tak masuk lagi. Jadi, ade pape nak buat, pakai api rumah aku dulu, ops, rumah ayah aku. Sejak bile aku bayar rumah ni. So pagi tadi ayah aku suruh kuarkan la wayar suis dan perkakasan elektrik tu letak kat luar & tekan suis on tu ciap2, nak mudahkan kerje pakcik tu.

tapi aku tetap aku, pelupe tak pernah lekang,
part nak tekan suis on tu aku lupe nak selesaikan.

pastu lepas aku dah kuarkan bende2 tu sume, bukan susah pon,
just buangkan ikot tingkap tu je, ^_^ hehe, aku pegi la makan.
dengan muncung yang boleh la wat sangkut hanger, aku habiskan nasi lemak aku dalam mase tak sampai pon 5 minit, aku pergi kat sinki nak basuh pape yang patut.

sekali pakcik tu intai ikot tingkap kat sinki tu da.....dengan aku tak pakai ape nak tutup kepala aku yang memang chantek ni, (ala2 baru bangun tidur, korang bayangkan sendiri lah.jangan lebih2 sudah!), pakcik tu pon bagi tahu kat aku,
"nok pakai api deh......"

aku : a????
pakcik : (ulang ayat di atas)
aku : o......!

dengan muke ala2 fed up + bersalah. urgh! sebab aku tak pakai tudung mase tu!

then ayah aku pulak bebelkan sikit, sebab aku tak on suis tu tadi.
makin panjang la muncung aku sekarang ni. =.=

tapi memang patut pon aku kene pagi2 hari camni,
arahan yang simple camtu pon boleh tak lengkap aku selesaikan. serve u right sarah!

& sekarang aku dah lega, thanks blog! sayang kamu. ekeke.

masuk bab lain pulak lah, alang2 aku tengah laju taip ni.hehe

lately kepala aku dah rasa cam tak betul sikit kot,
fikirkan tentang pelbagai perkara, yang tak berapa nak ada kaitan pun dengan aku.

yang aku sibuk fikirkan tu kenapa ek?

sebab ia melibatkan sahabat suka-duka aku. kalau bukan aku yang duduk same2 tenangkan sahabat aku, siape lagi?

takkan aku nak temankan sahabat2 aku time senang je, kan?
so aku rase takpe la aku serabutkan kejap kepala aku ni sementara sume settle, aku harap dengan jayanya, amin =)

yang lagi satu sal classmates aku, i think da okay kot. macam mane la boleh timbul hal macam tu sekelip mate, alahai. tup tup, aku jadi tempat refer. aku rase kes ni macam berbelit2 je. bile aku tanye kat si H, die ckp si A tu bagitahu ABCDE kat die. bile aku tanye si A, dye cakap die bagitahu FGHIJ kt si H. macam2! tapi, aku tahu yang mane boleh percaya, yang mane tak boleh percaya.

so, bende ni buat aku wonder, camne lagi ek jenis2 orang yang akan aku jumpa bila aku teruskan hidup aku di luar sana lepas sekolah nanti?

harap2 mase tu Allah selalu beri petunjuk untuk aku dan lindungi aku. juga kawan2 aku. amin.

sedar tak sedar dah due minggu kami2 ni meneruskan sesi persekolahan yang hanya tinggal sisa2 je lepas raye hari tu. duit raye aku pun da banyak masuk poket tokey kedai. haha
sempat ke tak ntah nak bawak masuk poket tokey kedai kat kl nanti bile aku pergi sane lepas SPM. hihi

sedihnye aku cz besar kemungkinan aku tak dapat nak join lawatan kelas 5 al-ikhlas lepas SPM nanti. huk3
ayah aku cakap mase tu nak gi rumah sdare kt pahang, kl..
sob3
sedih tak dapat nak spend time for the last time dengan kawan2 sekelas.
memang tu je masenye, tambah pulak keje aku memang terperap je dalam rumah cz memang takde can nak pegi outing dengan members cam orang lain. T.T

shahirah, adlina, forgive me for not going...=(


untuk result trial pulak, aku sungguh tak sangka result aku meningkat from the previous one bile melihatkan perasaan2 yang aku alami lepas hantar paper tu. walaupun tak dapat jugak 11A macam 8 orang tu, aku bersyukur dengan keputusan kali ni. paling tidak boleh la nak bagi motivasi for myself untuk teruskan usaha lagi untuk SPM 2010 nanti.

dengar2, SHAMS pun 8 orang dapat straight A's..
imtiaz dungun kalau tak silap, 12 orang. Jealous jugak bile dapat tahu Ilyas dapat straight. bijaknye die.hehe

papepun, aku harap semua dapat semangat baru untuk real exam, result trial tu biarlah berapa pun, yang penting tingkatkan usaha untuk SPM, saat ni lah same2 kite bangun, revise n tolong kawan2 kite, so that nanti kite berjaya same2, kan?

sekali aku rase cam semangat lebih pulak, hehe.
mesti bangge Cikgu Abu Bakar ade anak murid bersemangat macam die. agaga

untuk kamu,
jangan berputus asa, okay? teruskan usaha & sarah akan always tolong bile rase perlu =)
i won't let your mom down.

towards SPM 2010, 11A's, amin.........

akhir kata, (cewah.macam wat ucapan perasmian je) haha
smile always & take care,
nanti ade mase, sarah post lagi kat blog sylph's ni =)

The price of success is hard work, dedication to the job at hand, and determination that whether we win or lose, we have applied the best of ourselves to the task at hand.

p/s: lawa tak template baru?

p p/s: lame eh tak menaip panjang sebegini. XD
Share:

0 buddy (ies):