Thursday, December 9, 2010

2 paper lagi, woohoo :D

Salam untuk semua, moga comel2 selalu, hehe.
Dah lame aku tak kene tag kat alam blog ni, so hari ini, aku nak mulekan post pertama dalam tempoh SPM sedang berjalan ni dengan tag yang sepupu aku tag ;)


by the way, thanks, U!

. . .

(semua jawapan adalah spontan so don't take it seriously yup.hehe)

1.pe bende pling penting dlm idop korunk?
baju! haha. penting ape baju ni. hehe

2.benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?
urm, urm, top up kelmarin. hihi. kalo bende yang nampak sikit, coklat kalau tak silap..yummy!

3.di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk dan tema perkahwinan korunk nnti?
eish, cam taw2 je belum kawen agi, haha. kat rumah ni la kot tapi macam berangan jugak nak wat kat hotel. agagaga.

4.adakah korunk sedang bercinta sekarang?
a'ah, dengan buku BAT & PQS ni hah. due2 sekaligus dalam satu mase, playgirl tak aku ni? haha

5.berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?
kalau dengan BAT ni, sampai tengah hari hari Selasa ni jep & kalau PQS sampai petang khamis. kih3. uiks, tak boleh, tak boleh, subjek2 agama ni, mesti mau cinta sampai mati :)

6.di mana korunk slalo jmp kekasih korunk?
banyak tempat, kat study room, atas sofa & smabil meniarap pun aku masih jumpe dengan buku2 BAT & PQS ni :P

7.novel/buku/majalah terakhir korunk beli?
tak ingat lah :(

8.apakah name penuh korunk
dengan banggenye, haha : ummulwaqiah maisarah bt mohd khairudin

9.antara mak n ayh korunk,mne yg korunk lg mesra?
tak boleh nak pilih, both! ;)

10.namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop
hohoho. sape? tatau. sape2 yang nak jumpe aku. kih3

11.adakah korunk bsuh bju sndri?
oh, semestinya...........mesin basuh yang terchenta!

12.di mana tempat yg korunk btol2 nk g
menunaikan rukun islam yang ke lima insyaAllah, Makkatulmukarramah :)) one day, ameen..

13.plih slah satu,peluk atau cium
pilihan aku : atau

14.beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk
  • pangkal namenye same dengan aku : ummu
  • die ni antara sepupu aku yang paling aku rapat :)
  • sedang belajar di UiTM Dungun Terengganu

15.lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk
hohoho, susahnye soalan!
  • jam tangan hadiah ayahanda tersayang
  • bantal bucuk aku, dah berbelas2 tahun da umur die ni.haha
  • PC dengan e-book adik aku serta modem internet yang membolehkan aku online. haha
  • buku2 aku serta barangan bla3...
  • Al-Quran arwah datuk aku, translation dalam english tu, heee~

16.lima lagu korunk suke n slalo dgr
haha. malu nak cakap. eleleley..
  • lagu kat blog ni : Stuck In The Moment - Justin Bieber
  • Bila Kau Kata Kau Sayang - Screen
  • You Can, She's Not You, Zero Gravity - David Archuleta
banyak lagi tapi dah die mintak lima je.. :P

17.bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?
3 September 1993, lawa tak? agaga.. tahun lepas?? kat rumah rasenye...
eh, aku sambut ke besday aku? hak96

18.tujuh org blogger korunk nak tag
(hoho, sorry kalau ade yang tak suke kene tag, tak wajib pun ni, don't worry ma...)

19.cerita sikit psl blogger pertama korunk tag
blogger pertama, intai sikit tengok, wah...cik ah chong! hahaha
cerita sikit..? sedang menanti tanggal 20 Disember, her birthday and aku pasti ramai budak tingkatan 5 this year menanti2 tibanya tanggal 20 Disember ni especially budak2 LK coz diorang akan merdeka pada hari itu, hehe.
berbalik pada Cik Farah kite tadi, meminati Zoey serta Ah Chong. Hehe. Sekian sahaja. ;)

. . .

Dah, sudah. Berzaman - zaman buat, hehe..

Berbalik pada tajuk post aku, ye, tinggal lagi 2 paper aku nak jawab untuk memerdekakan diri aku ni, heee, tak sabar sangat tau nak merdeka, dengan paper2 subjek2 Sains yang mencabar emosi dan minda, sangat2 la tertekan tau! uhuk3. tapi takpe la, aku dah usaha dan tawakal. Doa yang penting sekarang ni :)

Paper yang masih belum aku jawab :
Bahasa Arab Tinggi & Pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah.

Doakan aku dan kawan2, ye?

Untuk teman2, Semoga Berjaya!
BAT - 14 Disember 2010
PQS - 16 Disember 2010

p/s : wah...tak sangka tarik tutup Kawaii Gadget's Contest diawalkan, ingat sempat nak join sekali, takde rezeki nampak gayenye..sobs..

Share:

5 buddy (ies):

Ema said...

WOHOOOOOOOOOOOO KAK SARAH!!DUA PAPER LAGI!!!YEAH!!

KENAPA!!!!!!!! T.T
PASNI EMA PULAK!!HUA3..SOB3...hu3..

Farah Zoey said...

ooo !
u mengate I ye bang
ngade !
welk ! :P
hahahaha

uwmaisarah said...

ema : haha...padan muka! kak sarah nk merdeka dah..! haha..

farah : haha..mesti, ngate mengate amalan mulya..hak3

Farah Zoey said...

woot , woot !
sape ajo ?
xleh amek QS lusa !

uwmaisarah said...

haha! da amek pon, agaga!!