Sunday, January 9, 2011

untuk kamu wahai "KAWAN", sila baca.

Salam all.

Sebenarnye dah lame aku berperang dalam hati tentang ni, oleh kerana, ops, oleh sebab dah lame aku pendam, jadi aku nak berteriak jugak saat ni kat blog aku. Aku tak tahan nak pendam, aku geram sebab aku tak mampu nak buat pape, both of them are my friends. Aku tak mau tengok due2 masam muke lagi. Yang berlesen B tu pun ego tahap tera tak ingat, ingat die sape yang asyik ego je bile si A nak mintak maaf. Susah sangat ke nak memaafkan?

Untuk B:

Eh, korang were friends for multiple of years & because of sikap ko yang teramat ego dan sombong tu, friendship yang tak ternilai tu habis camtu je? Ape kejadahnye ko buat camtu hah B? Besar sangat ke salah die dulu tu? Sedangkan Nabi Muhammad pun maafkan umat, apetah lagi kite manusia biasa yang ntah pape ni. Allah pun terima taubat manusia, asal ko sombong sangat dengan A? Dah cukup besar la tu? Dah punye segala yang ko nak lah kan? Salah yang si A buat tu bukan ade kaitan ngan ko pun, ko je sibuk tetibe nak marahkan si A tu why? Moreover sekarang si A ni dah regret dah pun, ko masih dengan keputusan nak bermasam muke & tak nak memaafkan lagi? Ko pun dah besar panjang (memang panjang pun) so aku tak nak cakap panjang2. Ko pikir la masak2, kalo aku nasihat pun ko tak nak dengar & kutuk si A pulak. Aku cakap leklok bahase melayu dah pun bukan bahase mandarin. Ko pilih, nak pertahankan ego ko tu or friendship yang dah bertahun lamenye. B tu dulu one of your besties jugak, tempat kau mengadu segala problems ko. Bile dah ade kawan baru, ko lupe kawan lame. Camtulah manusia. Satu agi ko patut ingat,
what goes around, comes around.
Aku pun cukup pasti ko paham sangat makne phrase ni. Aku bukan nak doakan ko dapat nasib yang same cam ko buat kat B tapi sebagai persediaan, ko beringatlah, ye?


Dan untuk kawan aku si A ni, aku tak nak coretkan banyak untuk die. Aku tahu die sudah cukup terseksa diperlakukan sebegitu oleh insan yang bername "KAWAN".

A:

Duhai kawan, bersabarlah... :D
Mungkin inilah titiknye yang menunjukkan yang dia bukan seorang yang sepatutnya dianggap KAWAN, kan?

tapi, kite tetap KAWAN, kan? ;)

Share:

2 buddy (ies):

uMmU aThIRaH said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

thnx