Friday, April 29, 2011

Bila HATI dengki, AKAL masih ada untuk pandang dari sudut positif kan?

Nak tulis intro camne ye? Oh, pernah rase dengki?
Tak pernah? Wah, suci! Haha.

Okay2, cakap based on pengalaman la kan, Sarah ni, ehem, agak jealous kot,
bila, ade orang lebih, haha, jealous la :P

Bila orang senang2 je dapat ape yang diorang nak,
tanpa perlu susah payah kan..

Contoh cam birthday ke 12 je, dah dapat laptop sebijik,
MacBook plak tu, tak ke membuak2 jealous nih, aiseh.


Lagi, bila, handphone rosak sengih2 je diorang dapat ganti,
phone baru, latest model lak, haih, kayenye mak bapak diorang ^^,


Takpun kan, lesen kereta belum ade, kereta dah standby,
wah, mewahnya anak2 zaman sekarang, aish, lambatnye nak dapat duit banyak2. Haha.

Em, em, ape lagi?
Oke, tipula Sarah tak rase jelez bile kawan2 lepas SPM sume dok pakat berlumba habiskan lesen memandu, bawak kereta sendiri, senang je nak pi mana2, hmm, best kan?

Lagi? Kalau nak bagi contoh, sampai result UPU kuar nanti pun, tak habis kot,
banyak sangat kalau dilayan hati manusia ni :D

Bila dah jelez camtu, ade la suara cakap,
"kenapa aku tak kaya?"
kenapa itu, kenapa ini.
Kadang2 dalam drama, banyaklah, cakap Tuhan tak adil la, aik,
ade ke patut, tak kan. Tuhan tu Maha Adil. Allah tu Maha Adil dan Saksama.
Kalau nak cakap yang sebaliknya gak kan, sendiri mau ingatla kan, kita ni hamba je.
Ni bukan syarahan agama & Sarah pun bukanla calon terbaik nak bagi ceramah.
Buat malu je manusia yang ada akal cakap camtu, lainla haiwan, Aiman pun tak kisah..haha

So, berbalik pada niat asal post, bila Sarah ade perasaan camni,
I will contemplate, deeply * i guess *

Kadang2, bila lalu dekat traffic light, lampu merah,
nampak ade pakcik tua, nampak keletihan,
namun masih gagah memegang handle basikal tuanya yang tua,
ye la, obvious la gak umur basikal tu.
Kat sebelah dia plak, beberapa orang anak muda,
gah atas 125 masing2, tak pon,
RXZ and what-so-ever-bikes-hot-model yang Sarah tak tau.

Hmm, agak kontra di situ..

So, i'll put myself in that pakcik's situation dan...
segera menginsafi segala keterlanjuran, astaghfirullah...

I have a wonderful life, ape lagi yang Sarah tamakkan, kan?
Eeeei, Sarah = sucks. Haha.

Lagi situasi.
Kat traffic light jugak, nampak sebuah kereta.
Proton Saga. Yang lame, first model dulu tu.
Yang side body kit ( atau ape namenye? Yang sebelah sisi kereta, bawah2 pintu tu, alaa, tak reti nak explain :(.. ) dah berkarat dah.. Rapuh je nampak..
Kat bumper belakang pun, hmm, kesian tengok..
Rase nak tolong gantikan, tapi helpless, nak bagi RM5 bolehla, adoyai :(

Lagi2 terasa bila nampak pakcik2 cari something dekat tong sampah, yang boleh dijual,
untuk dapatkan sesuap nasi buat keluarga, huhu, sedih sangat perasaan..
Qadar masing2.. ( er, betulkah ini? Ataupun qadha'?)


Bile direnungkan mereka ni, memang insaf, rase takmau mintak ape2 pun, sob sob..

So, bile sape2 rase macam ni, sentiasalah beringat, khususnye cik uwmaisarah ni. Hoho.

Okayla, ingat nak taip lagi for a conclusion but i'm in the middle of stomachache, due hari tak makan nasi, faham2 aje lah :(
Ni gastrik kot, skipped my dinner sebab takde pe yang boleh Sarah makan, so chow.
Wassalam :)

PS : Pray for me. Bukan takmau makan tapi ade sedikit kesakitan pada mulut & gusi bengkak so i can't chew the food, that's why i can't eat, rase bosan bile telan tanpa kunyah maggi for breakfast lunch & dinner :( huhu. Even minum pun rase nak menitis air mata apatah lagi nak makan. Nikmatilah sihat anda sebelum sakit. Hoho.

Photobucket

Tuesday, April 26, 2011

Pengalaman : Temuduga KPLSPM 2011

Hoho. Assalamualaikum!
Bersemangat bersemangat ^^,
Actually tengah letih ni, super letih, pasal interview IPG tadi la, fuh.
Meh nak citer nak citer.

Post yang agak panjang. Hoho. Dengan title yang skema gile. Kehkeh.
Pengalaman la sangat. :P

Dalam surat temuduga, diorang tulis temuduga start pukul 11 pagi, then, perlu datang 30 minit sebelum.
Oleh sebab I'm a good candidate, hoho, i went there at 10 am! Ha tu dia kau aku datang gempak awal.



Nervous toksah cakapla, awal2 tu, sebab takde sorang pun yang kite kenal kan. Pastu ade la tegur sorang ni. Name ape ntah. Tapi die TESL plus die bilik lain, makin nervous la sebab takde member same bilik iv :(

Raihan mesej so i called her, die on the way, mase tu ketaq lutut da, huhu. Syahir pun tak sampai2, hee, bawak keter labi ke pakcik oi =.="

Then then then, orang makin ramai so kitorang pun start la broke the ice, hoho. Jumpe la geng, same subjek & same bilik temuduga :D

At first da tengok die ni, macam ex-SKTJ tapi tegur2, die cakap luar so tak berani nak tanye, kot pelanduk due serupe, bile tanye name pun, "Fatin" jugak.
Then after a long time jugak la baru kitorang discover yang memang kitorang satu sekolah rendah dulu, haha, hampeh betul kan kitorang? Haha.

Okay, back to the story, disebabkan interview bagi sesi pagi belum tamat, kami2 yang pukul 11 ni kene la tunggu diorang habis dulu.

Interview ni ade 3 sesi.
1) Ujian Insak : 135 soalan in half an hour.
2) In Group I/V
3) Individual I/V


Tunggu punye tunggu punye tunggu, sempat Sarah & Amirah pergi kafe & koperasi kat kawasan maktab lame, berpeluh lencun habis, jauh :(
pukul 12.48 baru kitorang start, tu pun baru untuk Insak. Tangan rase kaku je melorek2 kertas jawapan, lenguh eden. Dahla jam tak bawak. Sob sob. 135 soalan in 30 minit, lelah jugak bro :D

Pastu pastu kuar kejap dari bilik D tu. Tunggu sekejap untuk sesi interview dalam kumpulan pulak. Kami semua ade 6 orang je, 5 girls & sorang Pak Lah. Haha. ( Ade lesung pipit you..hahahak..cakap kite-kite pulak tu, alahai :P )
Name die Abdullah but tuan2 penemuduga tu yang gelarkan Pak Lah so kami the girls panggil camtu jugak lah :P

Dapat bahan rangsangan dan kitorang pun buat group discussion yang agak kaku kot ( Sarah je yang kaku asenye :P ) but when it came to the second question, confidence da built up, so cakap okay sikit la yang tu even ade gagap sebab tak tau nak translate 'perform' in malay, adui la. At last bantai sebut perform jugak. Lantaklah, asal point aku sampai, heeee :D

So so so, dah siap sesi kedua, nak rehatla kan, da 1.30+, mesti nak makan, solat..
So diorang cakap we'll continue at 2.15pm.

Ramai2 kitorang jalan2 pegi kat kafe yang jauh gilak, makan minum segala. Solat.
Went back kat bilik temuduga. Tunggu lagi. Mase tu dah totally sick of waiting. Sangat exhausted, letih, takde mood nak di-interview suda :(

Agak2, dalam 2.45 petang jugak la sesi terakhir kami bermula. Okay. Korang mesti kene tau, dalam senarai 6 orang tu, i'm the last person that will be called in, oh, oh, oh, lain kali korang ade anak pliz la bagi name started with "a", heh. xD

Gilo jenuh menunggu, janggut je tak tumbuh.
First, Amirah. Second Ezzah followed by Fatin, then Abdullah, Nabilah baruuulah Cik Sarah ni. I was so bored and sleepy =.="
Mase turn Abdullah tu memang nervous da hilang, tujuan pegi iv pun da kabur, dalam kepala ingat nak balik, ingat kat katil je, ohoi, penat!



So so so, dipendekkan story, sampaila turn Sarah. Bile Nabilah kuar kan, tanye la, ape diorang tanye & bla bla bla. So bile Nabilah dah hilang dari pandangan, Sarah dah ready depan pintu, hands on, tunggu nak dengar bunyi loceng je. Rase 2 minit jugaklah duk kaku standby depan pintu, "haih cepatla aku nak balek". If ade orang lagi mase tu for sure diorang ingat Sarah ni bersemangat gile tapi hakikatnya.......

Ye lah, i was being left alone there. Takde orang lain da. Daripada group A B C D E, i think i was the last person among all =.="
Even ade penemuduga yang da balik, pelatih guru pun da abes kelas, tahan je la bile kene usik :( da la sorang2, sedih sedih.

*******************

"Ting ting!" ( Yes yes! I see my bed, pillow, ohhhh... )

*knock knock*
*senyum*
"boleh saya duduk?"
"silakan :)"

tu dia, terjah masuk tak bagi salam, senonoh betul..
=.="

They : Ye, Cik Sarah...*senyum* sihat hari ni..?
Me : Em, sihat alhamdulillah....eh, eh, ade ulser sikit dalam mulut.... ( =.=" )

They : Oh, kenapa tu?
Me : Kurang air dan kurang vitamin, hehe *senyum sengih kerang wangi*

They : Ooookkeeyy...Cik Uuuuummmmuuuulllwaqiah ye? Maksud ape name tu, sedap sangat..
Me : ( Hoho. Hoho. Aku kene puji. Yeah ) Em, maksud die tuan, ummul tuuu ibu, waqiah tuuu pemelihara, ibu pemelihara..

They : Maisarah..?
Me : Kesenangan..*senyum*

They : *senyum* eemmm, ibu pemelihara kesenangan...? Sedaaapnye maksud.. Sayangnye ayah, Mohd Khairudin, dekat die... Tapi name panjang sangat ni... Mujur takde tambahan lagi satu... Tak muat borang nanti..
Me : Hehe. A'ah, susahla sikit bile nak isi borang.. (=.=" bile boleh balik?)

They : Okay Sarah, dulu sekolah dekat mane?
Me : Ye tuan, bla bla bla.
They : Jawatan semasa sekolah dulu?
Me : Bla bla bla.

Then, diorang belek2 sijil taw.. Diorang jumpe sijil kawad kaki..

They : Boleh kawad kaki?
Me : Er, boleh tuan. :)
They : Tapi pakai kasut camtu, takkan nak kawad kot..
Me : (lega siot :D)
******************

Sijil khatam Quran plak! -part kantoi best+malu,hahak-

They : Ha, ni sijil khatam Quran, khatam Quran la ni ye?
Me : Ye tuan. :)

They : Hari-hari amal surah ape?
Me : Er, hari2, selepas maghrib, saya amalkan surah al-Waqi'ah, tuan.

They : Surah al-Waqi'ah surah yang ke berapa?
Me : ( ah...sudaaaahh! ) Em, maaf tuan, saya tak pasti...

They : Sebelum surah al-Waqi'ah, surah ape?
Me : Em, surah al-Qamar, eh, surah ar-Rahman kot..

They : *senyum* Surah ar-Rahman ye Cik Sarah..
Me : Maafkan saya tuan, saya amalkan tu, saya bace dalam naskhah amalan harian, bukan al-Quran, tu yang buat saya kurang pasti, maafkan saya. (hoho,alasan :P)

They : Ohh...ape surah yang boleh elak daripada seksa kubur?
Me : ( Mati eden ) Em...em.... ( Rase cam surah Mulk tapi tak sure la plak..aish........ )

They : Surah tabarakallazi ye Cik Sarah..
Me : Ye, al-Mulk tuan... :)

**************

Diorang ade assume, mesti amik medic kan..
Then tanye, andaikata dapat offer cikgu di Sarawak and doktor kat KL, mane nak pegi..
Honestly nak pegi doktor kat KL la kan..heheh
Ciap tanye, andaikate dapat offer doktor & cikgu both in Terengganu, nak pilih mane..adeh..
Jawapan ku : Susah jugak tu..heheh..bla bla bla...
Rahsie la jawapan, haha. Malu nak gitau weh, merapu =='

Walaupun pilih medic, tapi pandai2 la cover ayat kan, nak bagi nampak yang kite ni minat gak cikgu..

**********************

Ape lagi yek. Oh ye, killer question kot, seme Sarah jawab tak & tak tau, mase tu blank tahap tera dah kot, alahai :(

They : Pernah buat PMI?
Me : ( ape hal plak BMI tetibe nih,isk ) Ape die tuan? -kurang terajor kan?-
They : PMI..
Me : Er er, tak, tak pernah dengar pun tuan, maafkan saya ( Huwa huwa, aku nak lari! haha )
They : Plus Minus Interesting tu untuk tahu kelebihan, kekurangan and menarik tentang sesuatu kerjaya, nanti balik Cik Sarah buatlah ye, tambah pengetahuan..
Me : Ye tuan, balik nanti cari.. ( Sumpah ayat memang nampak tak sabar nak blah. hoho. )

They : Pernah buat SWAT?
Me : ( hoh, menatang apa plak tu mak aih ) Tak tuan, maafkan saya..
They : bla bla bla. -terang ape SWAT-

They : Pernah buat OPV?
Me : ( Maakk, apebende nih.........tak nak tanye falsafah pendidikan ke.....? ) Tak tuan, maafkan saya. Tak tau pun apedie tuh ( Jujur tak, jujur tak? )
They : Other Person View, Sarah pernah bincang dengan mak tentang kerjaya, dengan ayah tak?
Me : Oh, pernah aje tuan :) then bla bla bla.

Straight jawab tak tau, mampuih la eden, hoho.

*********************

Isu semasa plak,
yang ni tak tau la ape kaitannye math dengan soalan paling last tu. Nak testing bebeno dorang nih. Merapu meraban gila jawab =.="

They : Okay Cik Sarah, apedie isu hot yang Cik Sarah tau buat masa ni?
Me : Buat masa ni, isu panas yang saya kire masih panas, tentang kejadian tsunami di Jepun kemudian disusuli kejadian radiasi akibat bla bla bla.

They : Pada pendapat Cik Sarah la, setuju tak kalau pembinaan loji nuklear dilakukan di Malaysia?
Me : ( Aku ni Matematik ke Fizik? =.=" ) Pada pendapat saya, untuk masa 20 tahun akan datang, pembinaan loji nuklear boleh dilakukan di Malaysia kerana saya kira pada masa itu teknologi di Malaysia bla bla bla.

They : Itu untuk 20 tahun akan datang, kalau dibina sekarang, takkan Cik Sarah bersetuju?
Me : Em, untuk keadaan sekarang, saya kurang bersetuju la kot...-diorang potong-

They : Kalau dibina bersebelahan rumah Cik Sarah la, setuju? Dengan keadaan di Malaysia sekarang yang bangunan runtuh sana sini..
Me : ( Mak oi, pakcik ni betul tak nak bagi aku bersetuju ) Saya tak setuju la kalau yang tu ( :P )

They : Pasal ape tak setuju?
Me : Bla bla bla.

They : Pada pendapat Cik Sarah la, kenapa agaknya Stadium Sultan Zainal Abidin tu runtuh?
Me : ( Ni iv math ke engineering? )
- Time ni kan, fully goreng ikan ayam nugget segala tau, dah stadium tu runtuh dah bertahun, kalau bace paper pun bukan betul2 ingat facts die, hampeh tol pakcik2 tu, haish, sekali diorang cakap : "Ni betul tau ke jawab mengelak je ni?" kene sindir oi-

Heh heh, tu la kot yang last, lepas tu dah sudah, takde rupe interview nak jadi cikgu Math pun, adui la, saaabooo je laaaa...

********************

Letih den hafal falsafah pendidikan, ape sekolah wawasan, kluster, prasekolah, menteri2, NKRA, MBMMBI, and so what ever more, satu pun dorang tak tanye, tapi syukur lah kan? :P

Tapi ade je yang kene tanye sal falsafah pendidikan tuh. Naseb masing2 ;)

Sume bergantung kepada interviewers tu, luck kite,
mujur la jugak panel penemuduga tadi baik sangat2,
cakap pun satu2, lemah lembut serta penuh senyuman,
i like! Suami sapo le tu..KAHKAH

Okayla, gotta go~ Nak tidur plak, lenguh2 badan den, balik pukul 5 tadi, macam pe je iv pegi kol 10 balik kol 5, nak iv scholarship pun tak gitu :P


Okay all, papai & wassalam!
Takdele meanrik pun kan? Hoho

PS : Happy birthday to Akh Marz ^_^

Photobucket


Monday, April 25, 2011

Temuduga KPLSPM

Assalamualaikum :D

Jenguk rumah kat alam maya sat :P
Nak mintak jiran2, kawan2, member kat dunia maya ni doakan Sarah ye,
esok ada temuduga KPLSPM kat IPG Kampus Dato' Razali, 11 pagi 26 April 2011.

Hoho. Perasaan?
Dah rasa macam nak exam, last minute studying, menyesal pulak duk goyang kaki je sebelum ni,
hehe, harapnye pengalaman study last minute tahun lepas membantu :P

Esok jugak Shahirah ada interview MARA ek,
Ed interview UTP,
Syahir KPLSPM jugak,
27 April - Sha temuduga KPLSPM with Adlina,
& sape2 lagi, GOODLUCK!

Hari ni, Latifah interview kan?
Semoga berjaya kawan!


Kot-kot ade yang nak tips, maklumat, here i'll share something with kamu-kamu :)

TIPS TEMUDUGA

Info KSSR

Isu pendidikan

NKRA - search je kat google pakai keyword ni.

MBMMBI - search je kat google pakai keyword ni.
1 - 2

Isu pemansuhan UPSR & PMR

1 Murid 1 Sukan

Urm, urm, lagi ape ye? Share with me jugak, ape2 pun lah! ;)
Oh nervous, go away! I need strength, luck, confidence, spirit, calmness,
er, how to smile ek? bla bla bla.

PS : Thanks Kak Cik! ^^,

UPDATED : cari jugak tentang sekolah kluster, sekolah wawasan, falsafah pendidikan, prasekolah, isu semasa pendidikan, isu semasa dalam & luar negara. Harap membantu. :)


Photobucket

Thursday, April 21, 2011

Contest Blog Saya Smart



Hoho. Dalam masa yang agak singkat ni kiranya sempat kot join satu contest ni :D
Tanpa teragak2 Sarah nak memenuhi ajakan Ain untuk join Contest Blog Saya Smart nih :)

So, nak view contest, klik kat link yang dibagi or boleh je klik banner di atas.
Penganjurnye, Qistina, is living in Kedah, opocot mak, my hometown tuh! :D

Syarat nye?

1) Wajib follow blog nie. ( Dah, dah :D )

2) Terbuka kepada semua orang. :D ( yeah, saya orang, pasti pasti. )

3) Buat satu entry mengenai contest nie & tag kepada 4 orang..tak kisah laa sapa pown :D

4) Last sekali...tinggalkan link korang dekat comment box bawah entry nie.


Info info ! :


Tempat pertama akan menang RM 150


Tempat kedua lakk RM 100


Tarikh tutup 20 Mei 2011..tarikh nie tak akan di ubah.

So, Sarah hari ni nak tag :

Fizah
Ema
Fini
Fatin

Cari mangsa muda2 hari ni, haha xD
Jom la join adik2 sayang :)
Kak Sarah tengok blog anda semua cukup syarat dah :D

Thanks tag ye Ain :)



Photobucket

Wednesday, April 20, 2011

kucing saya dah berminat dengan bulu tangkis =.=

UPDATED : CLICK HERE!
*Tak view post ni pun takpe, klik link kat atas.* Mesti! It's a video from youtube, entitled "KISAH PELAJAR UIA MIMPI JUMPA RASULULLAH SAW".

Tengok la video tu & dapatkan pengajaran untuk pengisian rohani :D

............

Assalamualaikum, heee, no hot story today, just nak share some pics, of my shumel kittens ^_^
weeee~ Petang kelmarin la ni, diorang duk kejar shuttlecock tu, alahai, taktau la kenape..

Don't want to type much, just scroll down :)


Tiger dipaksa bergambar, hoho. :D


Ade bau ikan ke cik adik oi?

Yeah, mari kita tengok bola itu. =.="


Giliran Tutom testing main, haha XD


Dah dapat kat Noddy ;)
chumel chumel :D


Dah, mase ni dapat kat Tiger pulak kot.
So Noddy pun pose manje siki2, as the ending of this post.

Papai! Haha.
Nonsense punya entry, kihkih.

Photobucket

Thursday, April 14, 2011

Untuk Aini Razali ^^,

Assalamualaikum & selamat malam :)
Hihi. Sorry lambat menyiapkan header kamu, so sorry.
And nak sorry sekali lagi sebab tak tahu lawa ke tak :(
Haha. Wat sedih :P

Then, ini ade sikit cara2 nak upload header blog awak. Hihi.

Tutorial kot? Pape je lah. Ngeee~
Bace dulu then baru boleh bagi header. Syarat utama ni tau. Haha.


Okay, first2 Aini sign in, then tekan design tu kat dashboard. Wajib. Hehe.

Then tekan "Edit" kat page element, bahagian header tu.

Lepas tu, tengok gambar bawah ^_^

Okay, penting2! :)

No 1 - Aini isi URL header kat situ, means kene click Image - "From the web" tu.

No 2 & 3 - Aini tick yang Sarah tanda anak panah 2 & 3 ey? Shrink to fit to sebab nak centerkan, nak comelkan, sebab Sarah buat header saiz 900x450, Sarah tak tau full width blog Aini. Lupe nak tanye.

That's it! As easy as makan kacang! Hoho.

Ops! Headernya mana? Hehe. Sarah bagi URL kat Aini ye, so dear, here it is.


http://i1201.photobucket.com/albums/bb354/uwmaisarah/headersahaja/lifeisunpredictablefinal1.png


Aini copy je then letak kat yang sepatutnye tu tau :)

Tak mau upload gambar header sebab takut. >.<
Haha. Takut tak lawa. Sesape nak tengok copy je la link header tu, letak kat web address then view la, agaga. Susah2 je, gi je la kat blog Aini. Senang. Hihi.

Aini, hope you'll like it :D

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sarah tak dapat tajaan PETRONAS, but dapat pergi temuduga untuk KPLSPM on this 26th,
jadi cikgu Matematik je la Sarah oi, haha xD
result untuk senarai pendek yang layak untuk temuduga MARA kuar esok jam 2 petang, oh oh, berharap agar ade sinar pelangi :D

Tengah pakai spec baru ni, weeeee~ Terang je skrin PC, hoho. Ngade2 :P

Tadi pegi wisma, happy ^_^
Dapat jumpe member yang kenal time Akademi Star Biologi dulu, jumpe member yang same2 pegi Kuiz & Karnival Pelancongan dulu, happy, rasa macam "Oh guys, we did it!"
Waaa, rindunya time sekolah!

Thanks to AbgStalker, sebab nasihat Sarah supaya tak mengeluh lagi. Sarah lupa rezeki semua Dia yang tentukan. Alpa. So now da rase cam okay, takpela tak dapat, never mind, :D

Thanks jugak untuk Wani! Sebab sabar bile Sarah mengeluh :P
Gembira walau kawan dalam alam maya je :)
Tahniah jugak sebab dapat tersenarai untuk pergi EduCamp tu, i jealous taw!

Okay tu je, papai!
Wassalam :)



PS : Tengok la, mood chantek je, post ciap ade rainbow text, bunge ngan rerama lagik! Haha.

Photobucket

Monday, April 11, 2011

Masih mengharap....


Post emo? Sekadar melampiaskan kekecewaan yang bertamu di hati.......

Assalamualaikum dan selamat petang untuk semua, rakan kawan kenalan taulan kekasih hati, ops, terlanjur kata sudah. :P
Abaikan.

Kecewa lagiiiii.. Haha, jom ketawa. xD
Hmmm, SPM sebelas A, ingat boleh hidup happy ke?

Ni kes biasiswa la. Sob sob. Tu la, dulu mak ayah leter suruh belajar, revise rajin2 sebab tak nak kite susah di kemudian hari.

Alkisahnya, kelmarin pergi SMK Ibrahim Fikri, ade majlis untuk pelajar SPM 2010 pencapaian semua A peringkat parlimen Kuala Nerus. Dapatla sikit2, bolehla tampung bocor sana sini, dah pokai ni, baru je buat spec baru ;)

Then, Faizah ade sebut tentang biasiswa yayasan Terengganu, program berkembar apebende ntah, baru dibuka untuk permohonan. So today baru dapat peluang untuk online, cepat2lah menjenguk ke portal yayasan terengganu tadi. Tapi kuciwaaaaa..

( tak habis2 kuciwa, aiseh )

Kenapa kuciwa eh?
Tengokla syarat2 minima die!!

Review :

# sekurang-kurangnya 8A
= okayla, lepas.

# A for BM, BI & Sejarah
= Fuh, mujur dye nak A bukan A+, ekeke xD

# dapat pangkat A untuk 3 daripada 5 subjek berikut : Fizik, Biologi, Kimia, Matematik, Matematik Tambahan
= huwaaaa~ I got two out of five T____T Fizik Bio Kimia sume A-, sadis kan?

So, bye bye la!

11A tu dengan 3A- , so tak berapa boleh nak bangga sangat la :(

Sadness-mood, please get off!

Khamis ni, ade satu lagi majlis, weeeee~

& I was told, kitorang akan duduk ikut ranking, oh Tuhan.. nak duduk sebelah Melayu, pliz :P
0.73 je cgpa saye, nombor ke berapa ratus entah :(

Lantak la camne pon, janji dapat $$$, hahaha!

Oh ye, doakan Sarah terpilih untuk interview scholarchip MARA, dapat tahu keputusannya this Thurday, ya Allah,
penantian itu suatu penyeksaan :(

Nak.....

Selain MARA, tinggal lagi biasiswa PETRONAS je, hukhuk.

Photobucket

Thursday, April 7, 2011

An Enjoyable Week!

Assalamualaikum ^_^

Lamenye tak update, idea main sorok2, nak buat camne, hehe :P
So, overall, konklusi untuk minggu ini, minggu yang best~ Hihi..

Why?

. Selasa . 05 April 2011 .

Point penting : Pegi buat pizza kat rumah Farah! With Kak Cik & Teefah ;)

Hehe. Best. Superb. Saya pandai memasak, weeee~ Nope, nope, saya pandai buat pizza, memasak belum pandai. Hek hek. :D

Oleh sebab malas nak upload gambar satu-satu, so I chose yang penting2 ( penting? haha ) and gabung seme sekali. So sorry lupe nak buat shadow-like border so nampak plain je lah, hehe. Lantaklah. Hihi.
Weee, bertepung2 kat baju, yum yum betul tengok cheese dengan frankfurter - betul ke ejaannye? - .. Bile dah masak, makan2 sampai kenyang, Farah je yang dapat habiskan her part, kami 3 orang dah tak larat & bawak balik rumah. Namun, rezeki Teefah sangat banyak, I forgot mine & she took mine, alaaaaa, tak aci!

Sedaaaaap hingga menjilat jari, heeeee~
Best best, nak buat lagi ^^,

. Rabu . 06 April 2011 .

Went out with Sha...fullstop.
Mule2 ingat secret but then kantoi jugak dengan Teef, ahaha xD

Pergi mane sangat, wandering kat giant tu jek, makan "the chicken rice shoooopp, bukan sekadar nasi ayam, *bunyi ayam*", haha, pegi mydin, bought something, then went back to giant then main game and so on. Boleh pulak budak tu pegi try specs, shoes, tapi tak beli pun, my goodness, you weren't so like you yesterday Sha! Haha. Still pretty & gorgeous but naughtier, cheekier :P haha

Sangat2 letih tapi enjoyed, kaki letih tahap tera plus giga kuasa enam! Lalala~

So, takde pics for this part coz memang tak snap pic pun! haha. Miss Sha ni memang sangat susah untuk diajak bergambar~ Weeee, tak kisahla asalkan kami happy, lalalililolo~


. Khamis . 07 April 2011 .

Takde pape! Duk rumah kembali bermanje dengan photoshop, heeee..
( Hasilnye gedabak kat sebelah kanan tu, haha )

Plan nak wat chocolate cake, tapi tonight @ tomorrow la, angin2 malas dah muncul ni, hihi.
So, enough for this entry, hihi. Papai & wassalam~

The healthiest response to life is joy.
Deepak Chopra


Photobucket

Sunday, April 3, 2011

Dilema ke ni?

Hello hello, welcome to you, glad you're here in Ibai Lagoon Kuala Terengganu!
*Oh kenangan, sangat manis!*

Mood blogging Sarah dah kembali normal seperti dulu, mase mula2 masuk dunia blog,
saya berblogging untuk mengisi masa dan express myself in my own way, bukan untuk pening2kan kepala. Syukur sekarang dah tak banyak budak kiut miut tinggal komen dekat shoutbox, "da follow kamu, follow balik tau!" pastu dah kite ni kesian kan, budak2, *bajet aku tua sangat la*, follow lah jugak...lepas tu hilang ntah ke mane dah diorang. Alaaahaii dunia...


Dilema? Apsal ni?
Takdelah. Dalam kepala tengah duk pikir.
Lepas dah dapat result, normal la kan.
Nak pegi mane lepas ni?
Amik ape? Stay local atau abroad?
Kenapa tak nak pegi luar negara while ade peluang?

Tak, tak. Sarah tak marah ataupun serabut bile orang tanye,
they ask because they care, tagline baru. Haha.

Dilema sekarang ini, ouh...
Nak pegi abroad atau study local?


Shahirah, i know we were dreaming of flying to UK together, mase tu betapa kite menginginkan mimpi2 indah tu jadi kenyataan, kan. And memang tak sangka we both had made it, through the first stage, meaning kite dah dapat result yang melayakkan kite ke tahap itu. Tahniah for us ^_^

I'm sorry sebab saya memang tak tetap pendirian.
Bile dah sampai stage ni, baru aware, sanggup ke nak tinggal family untuk ke sane?
Tapi, honestly, i want to be with you, again, betul2 nak.
Ohh, kalaulah saya bukan anak manje T_T

Kenapa ye? Bukan Sarah taknak pegi luar, malah nak sangat2. Nak sangat2. Nak sangat2.
Ipin lagi. terbawak2 betul. Haish.

Ahh, kalaula kehidupan ni mudah. Kan? Kalaulah.

Jangan sebut "kalau", u've learnt that chapter Sarah.

Waaaaaa~
Camne ni?

PS : Mesti tertanya2 kan? Ape yang menyekat sangat2 keinginan Sarah untuk ke luar negara? Apekah itu? Biarlah daku berfikir panjang2 dahuluuu..
I wish I can be tougher. Toughest. Please. T___T

P PS : Yakinkan saya wahai kawan.
Photobucket

Saturday, April 2, 2011

pelik dan frust kali ini

Hai. Assalamualaikum. Sihat? Kabare? Waras kot? Pape je lah :P

Oh ye, saya nak senyap hari ini. Post pendek2 dahla. Pelik? Sebab saya sedih, oh, bukan, sebab frustated :(
Kenapa ye? Sebab........
Ha, da terang lagi bersuluh kan sebab dye? Hukhuk T__T
Apply accounting untuk biasiswa yayasan tenaga nasional tapi kali ni takde rezeki, nak buat camne kan. Weeeeee~ Ye, saya sewel suda.. Baru frust untuk itu.

Pelik? Kenapa plak?


Tengok apekebende bahasa entah pakcik anonymous tu komen dekat post, tapi takde pun, anon tu sendiri yang delete kot? Haish. Dah banyak kali before this cume this time baru rase nak mengutarakan kepelikan ini. Ngeh ngeh. Taknak bagi anonymous komen dah, nak tukar setting lepas ni. :P

By the way, bahasa ape tu ye? Rusia ke? Hehek.

Okaylah, takde mood, nak pi main game. Hoho.

Doakan kite tau. Tinggal yang petronas dengan mara je lagi. Sedih ni. Huhu.

Photobucket