Thursday, April 14, 2011

Untuk Aini Razali ^^,

Assalamualaikum & selamat malam :)
Hihi. Sorry lambat menyiapkan header kamu, so sorry.
And nak sorry sekali lagi sebab tak tahu lawa ke tak :(
Haha. Wat sedih :P

Then, ini ade sikit cara2 nak upload header blog awak. Hihi.

Tutorial kot? Pape je lah. Ngeee~
Bace dulu then baru boleh bagi header. Syarat utama ni tau. Haha.


Okay, first2 Aini sign in, then tekan design tu kat dashboard. Wajib. Hehe.

Then tekan "Edit" kat page element, bahagian header tu.

Lepas tu, tengok gambar bawah ^_^

Okay, penting2! :)

No 1 - Aini isi URL header kat situ, means kene click Image - "From the web" tu.

No 2 & 3 - Aini tick yang Sarah tanda anak panah 2 & 3 ey? Shrink to fit to sebab nak centerkan, nak comelkan, sebab Sarah buat header saiz 900x450, Sarah tak tau full width blog Aini. Lupe nak tanye.

That's it! As easy as makan kacang! Hoho.

Ops! Headernya mana? Hehe. Sarah bagi URL kat Aini ye, so dear, here it is.


http://i1201.photobucket.com/albums/bb354/uwmaisarah/headersahaja/lifeisunpredictablefinal1.png


Aini copy je then letak kat yang sepatutnye tu tau :)

Tak mau upload gambar header sebab takut. >.<
Haha. Takut tak lawa. Sesape nak tengok copy je la link header tu, letak kat web address then view la, agaga. Susah2 je, gi je la kat blog Aini. Senang. Hihi.

Aini, hope you'll like it :D

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sarah tak dapat tajaan PETRONAS, but dapat pergi temuduga untuk KPLSPM on this 26th,
jadi cikgu Matematik je la Sarah oi, haha xD
result untuk senarai pendek yang layak untuk temuduga MARA kuar esok jam 2 petang, oh oh, berharap agar ade sinar pelangi :D

Tengah pakai spec baru ni, weeeee~ Terang je skrin PC, hoho. Ngade2 :P

Tadi pegi wisma, happy ^_^
Dapat jumpe member yang kenal time Akademi Star Biologi dulu, jumpe member yang same2 pegi Kuiz & Karnival Pelancongan dulu, happy, rasa macam "Oh guys, we did it!"
Waaa, rindunya time sekolah!

Thanks to AbgStalker, sebab nasihat Sarah supaya tak mengeluh lagi. Sarah lupa rezeki semua Dia yang tentukan. Alpa. So now da rase cam okay, takpela tak dapat, never mind, :D

Thanks jugak untuk Wani! Sebab sabar bile Sarah mengeluh :P
Gembira walau kawan dalam alam maya je :)
Tahniah jugak sebab dapat tersenarai untuk pergi EduCamp tu, i jealous taw!

Okay tu je, papai!
Wassalam :)



PS : Tengok la, mood chantek je, post ciap ade rainbow text, bunge ngan rerama lagik! Haha.

Photobucket
Share:

4 buddy (ies):

ainirazali said...

tengss ummul :)
like it :)

Abang Stalker said...

ada petik nm abg la.. :) thanks adik.btw,jgn berhenti brharap k.

uwmaisarah said...

welcome. :)
x berharap dah.fail bab brharap ni :P

uwmaisarah said...

welcome aini :)