Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru 2011

Assalamualaikum~~~~~~~~~~

First of all, mestilah, Selamat Hari Guru buat semua guru2 di Malaysia, hehek.
Khususnya buat cikgu2 di
  • Tadika Yayasan Islam Wakaf Tembusu,
  • Sekolah Rendah Islam Pintar,
  • Sekolah Kebangsaan Tok Jiring&
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tok Jiring :D
Weeee~ Moga2 cikgu2 sekalian sentiasa dalam jagaanNya dan terus bersemangat menabur bakti mencurah ilmu buat anak2 Malaysia, Terengganu khususnya. Okay, ni dah macam bagi ucapan plak dah. Hoho.

Skema kan tajuk post hari ni? :D

Penangan dengar ucapan Mat Said kott, ahaha xD
So, tadi pergilah kat stadium tertutup kat Gong Badak itu~
Ramainye manusia, unspoken~heheh.*betulkah*

Dan sangat boooooooring time ucapan sebab takde geng, sobsob.
Dah suk sorang2 tu mulelah buang tabiat angkat kaki duk bersile & main game, hoho.

So tadi dapatla cash 500, syukur, walaupun mule2 cam frust jugak coz ade dengar2 kalo asasi pun dapat 750 cam diploma tapi rezekiku hanya 500, tu pun mujur dapat, kan kan, heee~
Pape je lah, janji hepi, bukan senang nak dapat duit tanpa perlu bekerja, kecuali raye laa :D

Dan baiknye kerajaan negeri Terengganu ni, sijil dapat masuk IPTA pun dapat? Heran gue~

Ape lagi nak story mory ek?
Takde dah kot, esok lah plak ye~haha
Thanks for readiiiiiiiiiiiiiinggggggggggg :)

Bagi quote lah sikit, ade jugak faedahnye korang bace post ntah pape ni at least ;)


Be thankful for what you have; you'll end up having more.
If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough.

Oprah Winfrey




Photobucket
Share:

Sunday, May 15, 2011

berape haribulan hari ni eh?

*title itu kes takmau kire berape hari lagi tinggal nak rase nikmat goyang kaki kat rumah*

haih, ari tu bosan duk rumah, boring tahap sesumpah tak tau nak watpe.
ni dah rase cam rela duduk rumah lagi 6 bulan. Aish aish.


By the way, *ini mungkin agak ketinggalan abad*
i watched Hantu Kak Limah Balik Rumah plus Hikayat Merong Mahawangsa~
Untuk citer hantu itu, bolehla bagi kitorang gelak sakan tengok si Usop Wilcha tapi still rase cerite tu ade kekurangan yang agak ketara. Ape die eh? Tataula daku.
Merong plak,
sedihnye die matiiiii...hahak
memang sejarah dye gitu ek? Ekeke. Sadis2. Tak syok la hero mati. Sobsob.

So, yup, esok kan, rase gatal je tangan nih, tak sabar dowh ---> penangan bace [tunas]
nak terime duit daripada Mat Said. Hoho.
Cepatlah esok cepatla esok, eden dah pokai nih, nak duit lagiiiiiiiiiii ^_^
Kene pergi stadium tertutup gong badak, sebelah jek dengan stadium yang kene fire dek otomen hari tuh. Haha.


Macam takde tempat lain je korang nak fight!


Sadis kan tragedi ni, mujurla pekerja tak naik stadium hari tu, syukur!

Hmmmmm, what else? Hari tuh rase banyak je nak story, blogger lak wat hal. Ni blogger dah okay, idea lak tarak. Alahai~ Sabor jela..haha

So, i'll be going to Selangor on this Friday, baju pun ala2 dah beres je actually, haih, sedihnye perasaan...................... T_T
Karang ade gak makcik yang apply masuk UniSZA lepas asasi. Hikhik
Okay pe kan. Haha. We'll see what will happen next year~
Kalau panjang umur laaa, amin..

Sumber gambar2 : Pakcik Google yang kiut. :D

Photobucket
Share:

Monday, May 9, 2011

there's no much time left.............

Assalamualaikum :D
Tinggal lagi 10 hari untuk mengade-ngade di rumah, sedih :'(

Ikut plan, i'll be going there on Friday ( 20 May 2011 ) & daftar 22hb.
Ayah akan hantar, and balik on Saturday since Ahad adalah hari persekolahan bagi negeri2 pantai Timur, my younger sis & bro will be sitting for their mid year exam so they need daddy to send & fetch them to & from school :'(

Me? Daftar on Ahad tu, will be going with my aunt, maybe.


Tak maybe dah kot, agak PASTI. Hoho.
Tolong la sedih untuk saya. Kihkih.


Ape lagi khabar berita yang patut diberitahu ye? Haha. Bajet glamour semua orang nak tau.
Eh, for sure lah. Agaga.

So, bile dah duk sane, kat Puncak Alam itu, kemungkinan blog ini tak terupdate kot,
memandangkan Sarah belum memiliki seketul lappy, (daddy,nakkkk!)
Ade senior cakap, kat apartment, disediakan LAN so kene bawak sendiri punye WIRE LAN.
Err, ape maksudnye? Boleh tak seorang pakar tolong terangkan for me? :D


Bagak besar doe, hahak. This one's not mine for sure.

WLAN tu wifi ke?
Kalo same, bolehle Sarah meng-update blog dan meng-online facebook sesekali menggunakan C6 yang tak seberapa nih. Kihkih.
*bukan gune untuk cari info belajar, bertuah bebeno la*
Tapi kan, tapi tapi tapi, kalau taip post gune fon nih, dye tak bagi 'enter' so post akan jadi bagai sebuah karangan yang tak berperenggan langsung :(
Kenapa begitu ya?


Ini baru look like mine, tapi Sarah punye dah calar balar bagai dah pakai 4 tahun!
Thanks daddy for this,
first time dapat present sempena exam, dapat 3 hari lepas result. Hihi.
Agak kekok menggunakan nokia coz sebelum ni sangat setia dengan SE!
From K300i to W910i to K610i, rindu SE-SE tersebut :(
[Memang tak secanggih Satio or BB or else but still, like them :D]

By the way, sape bukak google? Comel lah google hari ni. Haha.






Comel yang messy ini. Haha.

Photobucket
Share:

Friday, May 6, 2011

ALL PRAISE BE TO ALLAH :)

Assalamualaikum.
All praise be to Allah for blessing us that we are able to gather here on this wonderful morning, to start the assembly today, let us recite al-Fatihah, may we always be on the straight path, al-Fatihah.


Ah, rindu plak ayat perhimpunan pagi yang MC baca ni T__T


Syukur sangat, alhamdulillah, Sarah dapat asasi sains kat uitm with other 4 friends ( classmates 5AI ) and with Saidah jugak ^^,
Syukur sangat2, walaupun that was my third choice, suke jugak.
Mase mintak dulu, mintak UIA first then USIM second, tengok2 tadi dapat UITM,
tak sedih, syukur!

Sebab? Ade harapan nak pergi USM nanti! Weeeee~
Sebab tu je ke? Ceh =.="

Aik, bagi banyak sangat sebab takleh la, karang menyampah lak orang bace :P


So sekarang lagi happy sebab esok nak buat BBQ at my house with classmates 5 Al-Ikhlas 2010 (^^)v
Berjumpe sebelum kami meneruskan haluan masing2 selepas ini, sedih sedih T_T

Okay2, dah pukul 11, perlu tidur awal! Tapi rasenye pukul 2 jugak, haih :(
Wassalam dan selamat malam semua :)


PS : Beberapa belas hari je lagi nak duk rumah?? T____________________________T


Photobucket
Share:

Thursday, May 5, 2011

Ummu Athirah cepat tengok! Hoho

Assalamualaikum, tak jawab berdosa taw..hehe

Pernah ke orang buat post title cenggitu? Adeh. Biarkan saja :P
Em, em, u, nak post sal shoutbox-buttons tu je. Haha.
Sarah dah wat siap2, tapi taktau la u puas hati ke tak,
sebab u ade cakap nak kaler kuning terang kan, tapi kucing tomel tu kaler pink, macam tak masuk, so u pilihla antara due, ye?
Enjoy! :D

Nak letak camne? Senang ajo. Tengok kat coding bawah ni.


<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:45px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}
.gbtab{
height:300px;
width:60px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('URL GAMBAR') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #990033;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 60-w) : moveGB(60-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

CODE SHOUTBOX

<div style="text-align:center">
<a href="http://teknikbuatblog.blogspot.com/2010/04/shoutbox-adalah-suatu-widget-yang.html"><font size="1"">get this </font></a><a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (60-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script></div>


U gantikan URL GAMBAR tu dengan URL shoutbox button pilihan u, neh?
Bereh da ase. Papehal, komen la :D


http://i1201.photobucket.com/albums/bb354/uwmaisarah/shoutboxugif.gif


http://i1201.photobucket.com/albums/bb354/uwmaisarah/shoutboxu2gif.gif

PS : Bile mase lak aku apply shadow, heran bin ajaib....=.=
Photobucket
Share:

CONTEST SAYANGI IBU ANDA

Assalamualaikum :D

On the way nak join satu contest, sempena Hari Ibu, ditag oleh Kak B2 ucuk, haha xD
*jangan marah ye kak b2!*


Anjuran Zila. So kawan2 boleh pegi blog Zila untuk view post sal syarat2 contest ni. Tekan sini!
Er, nak klik banner pun boleh, ekeke ;)

Okey, straight to the point la kan, contest ni tentang mak masing-masing ^^,
Er, camne nak start ye? Memang fail la bab buat pendahuluan ni, aiseh.
*sebenarnye ketar tunggu result UPU esok.waka waka*
Em em, i have a mom, instead of only 'a mom', i have a wonderful mummy,
seorang ibu yang sangat best, :D macam mane ek nak write those, express my feeling in words? I don't know la T__T

Ibu kepada 5 orang anak yang nakal, hoho. Paling nakal yang sedang menulis ni lah, hihi.
Dulu mak keje, tapi selepas Sarah dilahirkan, mak berhenti keje, untuk jage anak, besarkan pengorbanan tu? Tinggal duit yang dapat setiap bulan untuk jage anak. Lepas tu mak ayah ciap balik tinggal KT instead terus stay KL untuk keamanan sejagat. Hoho. Merepek merepek :P

Dulu, mase Sarah sekolah rendah, mak akan selalu temankan & ajarkan Sarah buat keje rumah, keje sekolah sampai siap, every test paper mak akan check balik ape yang salah then make sure Sarah tak repeat balik untuk next test ^^,

Mak kan, tiap2 minggu masak yang best-best, nasi ayam nasi minyak adalah menu wajib every week. Then nasi bukhari nasi beriani, pulut kuning, nasi lemak, dalam sebulan memang cukup lengkap. Mak rajin, kan? Buat kek, pizza, yummy yummy ^^,

Lagi, mak jugak sabar. Jage ibah, yang semakin hari semakin kuat memberontak bile tak dapat ape yang die nak, semakin hari semakin kuat meng-kedaroh ( makan ), bile marah hempas pintu kuat2, bergaduh dengan wafiy tak kire waktu dah sekarang, tapi kan, nak marah pun, tak sampai hati, sebab ibah bukan reti, bukan faham, kadang2 terlepas jugak amarah tu, manusia, even myself pun, marah ibah, lepas tu mulelah nangis, menyesal :P
Walaupun ibah marah2, mak cakap elok2, tapi sampai tahap xboleh elok2, tak elok2 jugak, hehe :P

Ape lagi? Cukuplah tu kot. Mak is everything. Mase result SPM dulu pun, lepas dah dengar pengumuman, mak orang pertama yang Sarah call, mestilah kan, walaupun tak dapat slip result lagi, tetap nak bagitau, bile balik, mak peluk, waah, dah dah, nak nangis dah ni T___T

Mak is everything kan, mase frust tak dapat tawaran scholar MARA, air mata duk turun taknak berhenti, benci betul, takde orang sedar at first coz mase tu duk depan PC but then mak cakap, "Sarah nangis ke?". Padahal at that moment mak duk kat dapur kat bawah, i was in front of this PC kat atas, hoho. Cekapnye deria ibuku :P

Next, mase pergi Akademi STAR last year, mak hantar sampai kat depan pintu apartment Hotel Sumai, then bile dah selesa, mak balik lah, salam2 cium2 sume, sejam due lepas tu, adik mesej cakap mak tengah nangis. Kite ni, gabralah, apesal pulak kan. Adik cakap mak sedih berpisah dengan Sarah, lepas ni nak sambung belajar & bla3, mak dah imbas muke sume about future, haih, leleh jugak at last, sedih :'(

Hem,, ape lagi ye? Dahla tu kot, i'm not good at telling stories, neither not good at creating nice impression in story-telling ( tak ke same? =.=" ), so i wanna stop here lah :P


Last but not least, walaupapepun, i love my mom <3
Who should i give my love to, my respect & my honour to?
My Mother ^^,



***********

Mangsa tag:

Tarikh tutup!! 10 Mei 2011


PS : Tak letak name mak pun kan? HAHA.HEHE. Biarlah rahsia ^^,



Photobucket
Share:

Monday, May 2, 2011

Health-upgrading

Assalamualaikum!! Beberapa hari sepi, Mei sudah rupanya ^^,
Sejak dah dapat ubat for my ulcer-s, [ulser ase due, 's' la kan?haha]
dah boleh makan banyak! Yippee! ^^,
Syukur syukur :D

Yang syoknya, ubat sapu untuk ulser tu rasa sangat sedap, so rasa macam lagi banyak masuk perut than digunakan untuk heal those painful ulcer, haha xD

Tapi takpe, dah ter-tebeng di situ, HARMLESS IF SWALLOWED. Cume perbezaannya, bukan "IF" tapi "ON PURPOSE", haha. :P


Dah almost 1 month kot menderita ulser ni, hari tu sebelah kiri, dahla due ulser yang bergabung menjadi satu, wow wow, bayangkan seksanya ingin senyum, urgh urgh, sabor je lah :)

Then ade sambungan pulak kat sebelah kanan & bawah lidah, wah wah, dah jadi cam drama lak, haish =.="

So, the pharmacist suggested me to take one B-complex pill daily for 3 months, rasa macam orang tak cukup zat tapi memang definitely tak cukup zat pun.
Dulu tiap2 hari vitamin C jadi peneman, bile vitamin C dah habis, gantikan dengan vaseline pulak for my skin especially lips lah. Hehe. Camna nak jadi doktor nih? Hihi.

Sekarang b-complex pulak, tapi memang ada baca dalam buku yang Sarah ade possibility tak cukup certain vitamin B, based on simptom2 yang my body's showing, so,


Dear body, i got your message & code, be patient kay?
I'm on my way to ensure you are in healthy & fit state!


Itu aje, nak main Backyard Monsters lak, papaaaaaiii!!!
Wassalam :D

PS : Doakan Sarah dapat asasi ye pliz pliz, dapat matriks Melaka, so far far away kingdom laahh T_T tapi ramai budak TJ dapat sana so tak tau lagi lah, tunggu asasi, 6 Mei dapat tau insyaAllah & menurut my daddy, meeting pemilihan asasi tu hari ni, so doa banyak2 today kay :D
Photobucket
Share: