Thursday, May 5, 2011

CONTEST SAYANGI IBU ANDA

Assalamualaikum :D

On the way nak join satu contest, sempena Hari Ibu, ditag oleh Kak B2 ucuk, haha xD
*jangan marah ye kak b2!*


Anjuran Zila. So kawan2 boleh pegi blog Zila untuk view post sal syarat2 contest ni. Tekan sini!
Er, nak klik banner pun boleh, ekeke ;)

Okey, straight to the point la kan, contest ni tentang mak masing-masing ^^,
Er, camne nak start ye? Memang fail la bab buat pendahuluan ni, aiseh.
*sebenarnye ketar tunggu result UPU esok.waka waka*
Em em, i have a mom, instead of only 'a mom', i have a wonderful mummy,
seorang ibu yang sangat best, :D macam mane ek nak write those, express my feeling in words? I don't know la T__T

Ibu kepada 5 orang anak yang nakal, hoho. Paling nakal yang sedang menulis ni lah, hihi.
Dulu mak keje, tapi selepas Sarah dilahirkan, mak berhenti keje, untuk jage anak, besarkan pengorbanan tu? Tinggal duit yang dapat setiap bulan untuk jage anak. Lepas tu mak ayah ciap balik tinggal KT instead terus stay KL untuk keamanan sejagat. Hoho. Merepek merepek :P

Dulu, mase Sarah sekolah rendah, mak akan selalu temankan & ajarkan Sarah buat keje rumah, keje sekolah sampai siap, every test paper mak akan check balik ape yang salah then make sure Sarah tak repeat balik untuk next test ^^,

Mak kan, tiap2 minggu masak yang best-best, nasi ayam nasi minyak adalah menu wajib every week. Then nasi bukhari nasi beriani, pulut kuning, nasi lemak, dalam sebulan memang cukup lengkap. Mak rajin, kan? Buat kek, pizza, yummy yummy ^^,

Lagi, mak jugak sabar. Jage ibah, yang semakin hari semakin kuat memberontak bile tak dapat ape yang die nak, semakin hari semakin kuat meng-kedaroh ( makan ), bile marah hempas pintu kuat2, bergaduh dengan wafiy tak kire waktu dah sekarang, tapi kan, nak marah pun, tak sampai hati, sebab ibah bukan reti, bukan faham, kadang2 terlepas jugak amarah tu, manusia, even myself pun, marah ibah, lepas tu mulelah nangis, menyesal :P
Walaupun ibah marah2, mak cakap elok2, tapi sampai tahap xboleh elok2, tak elok2 jugak, hehe :P

Ape lagi? Cukuplah tu kot. Mak is everything. Mase result SPM dulu pun, lepas dah dengar pengumuman, mak orang pertama yang Sarah call, mestilah kan, walaupun tak dapat slip result lagi, tetap nak bagitau, bile balik, mak peluk, waah, dah dah, nak nangis dah ni T___T

Mak is everything kan, mase frust tak dapat tawaran scholar MARA, air mata duk turun taknak berhenti, benci betul, takde orang sedar at first coz mase tu duk depan PC but then mak cakap, "Sarah nangis ke?". Padahal at that moment mak duk kat dapur kat bawah, i was in front of this PC kat atas, hoho. Cekapnye deria ibuku :P

Next, mase pergi Akademi STAR last year, mak hantar sampai kat depan pintu apartment Hotel Sumai, then bile dah selesa, mak balik lah, salam2 cium2 sume, sejam due lepas tu, adik mesej cakap mak tengah nangis. Kite ni, gabralah, apesal pulak kan. Adik cakap mak sedih berpisah dengan Sarah, lepas ni nak sambung belajar & bla3, mak dah imbas muke sume about future, haih, leleh jugak at last, sedih :'(

Hem,, ape lagi ye? Dahla tu kot, i'm not good at telling stories, neither not good at creating nice impression in story-telling ( tak ke same? =.=" ), so i wanna stop here lah :P


Last but not least, walaupapepun, i love my mom <3
Who should i give my love to, my respect & my honour to?
My Mother ^^,



***********

Mangsa tag:

Tarikh tutup!! 10 Mei 2011


PS : Tak letak name mak pun kan? HAHA.HEHE. Biarlah rahsia ^^,



Photobucket
Share:

4 buddy (ies):

Syauqatul Wardah said...

sedih...='(
kalau ckp psl mak ayah mmg sedih..
tgk kalau kem motivasi, tutup2 lampu, lps tu ckp psl mak ayah, mmg....berderai...T_T

masakan mak tanda sayang
marah mak tanda sayang
didikan mak tanda sayang...
semuanya kasih sayang..
kasih sayang kita dkt mak kita entah sebesar mana...='((

baik, syukran ya habeebati! aha, siap pun, skjp beno, mumtazah2 ^_^

*sedih bab nak pisah dgn mak...*
mak kak b2 pun x brp nak bagi kak b2 pergi oversea, mesir2 jordan2 tu, padahal mak kak b2 ni semuanya bagi, xdk halangan langsung asal benda baik, bila dah sampai thp x bagi tu, mmg xleh la, mmg sedih tu nanti ^_^

p/s: kak b2 pula debo tunggu adik2 dpt UPU..kak b2 doa yg terbaik! Ameen ^_^

Ema said...

HUHUHUHU3..

Bila kak Ika beritahu kak Sarah takleh temuduge MARA..MEMANG EMA PULAK RASA SEDIS..HU3

memang benar..kalu straight A's ,memang ramai boleh..Kena 11A+,Baru peluang cerah....T.T

uwmaisarah said...

@Syauqatul Wardah, betul la kak b2,
sedih la sarah! takmau cakap dah :(

kak b2 kuat, :)

hmmm, mak kate ikutla sarah nk pg mane2, sarah yg manje ngat..hehe

sarah dapat asasi uitm! :D

uwmaisarah said...

@Ema, la, dye pulak, haha, kak sarah okay dahla, sepetang je sedih :P

betul, kak sarah yakin ema stret a+!