Monday, May 2, 2011

Health-upgrading

Assalamualaikum!! Beberapa hari sepi, Mei sudah rupanya ^^,
Sejak dah dapat ubat for my ulcer-s, [ulser ase due, 's' la kan?haha]
dah boleh makan banyak! Yippee! ^^,
Syukur syukur :D

Yang syoknya, ubat sapu untuk ulser tu rasa sangat sedap, so rasa macam lagi banyak masuk perut than digunakan untuk heal those painful ulcer, haha xD

Tapi takpe, dah ter-tebeng di situ, HARMLESS IF SWALLOWED. Cume perbezaannya, bukan "IF" tapi "ON PURPOSE", haha. :P


Dah almost 1 month kot menderita ulser ni, hari tu sebelah kiri, dahla due ulser yang bergabung menjadi satu, wow wow, bayangkan seksanya ingin senyum, urgh urgh, sabor je lah :)

Then ade sambungan pulak kat sebelah kanan & bawah lidah, wah wah, dah jadi cam drama lak, haish =.="

So, the pharmacist suggested me to take one B-complex pill daily for 3 months, rasa macam orang tak cukup zat tapi memang definitely tak cukup zat pun.
Dulu tiap2 hari vitamin C jadi peneman, bile vitamin C dah habis, gantikan dengan vaseline pulak for my skin especially lips lah. Hehe. Camna nak jadi doktor nih? Hihi.

Sekarang b-complex pulak, tapi memang ada baca dalam buku yang Sarah ade possibility tak cukup certain vitamin B, based on simptom2 yang my body's showing, so,


Dear body, i got your message & code, be patient kay?
I'm on my way to ensure you are in healthy & fit state!


Itu aje, nak main Backyard Monsters lak, papaaaaaiii!!!
Wassalam :D

PS : Doakan Sarah dapat asasi ye pliz pliz, dapat matriks Melaka, so far far away kingdom laahh T_T tapi ramai budak TJ dapat sana so tak tau lagi lah, tunggu asasi, 6 Mei dapat tau insyaAllah & menurut my daddy, meeting pemilihan asasi tu hari ni, so doa banyak2 today kay :D
Photobucket
Share:

6 buddy (ies):

syazwani said...

hara-haraplah ada rezeki kita dekat upu tu insyaAllah :) amiin~

uwmaisarah said...

@syazwani, amin, insyaALLAH wani, kan? berharap sangat dah :D

syazwani said...

uwmaisarah : a'ah, berharap kat UPU je skarang ni.. huhu

Muhammad Marzuqi Bin Rameli said...

jejak kasih...hehe..

uwmaisarah said...

@syazwani, takut.......grrrr :(

uwmaisarah said...

@Muhammad Marzuqi Bin Rameli, ahaha, jejak kasih eh? ye la tuu :P