Sunday, June 26, 2011

ape objektif korang bile hantar baju kat dobi?

Assalamualaikum :D
❥ Tak jawab dosa kalau jawab sayang, haha xD ❥

google jek gambar ni

Tajuk post macam sengal kan,
konon macam anti kat orang pemalas yang asyik hantar baju kat dobi,
oit oit,
dah2, jangan la over,
aku pun memang hantar baju kat dobi tiap2 minggu sebab aku memang manusia PEMALAS sejak azali, hoho.

Entri ni lahir sebab aku tengah geram dan bengang tahap maksima.
Plus aku pikir kalau tak post mase aku tengah hangin satu badan ni, alamatnye tunggu weekend depan pulak nak post pun.

Okay kay,
objektif / motif / tujuan korang hantar baju kat dobi?
Mesti la nak baju tu siap berbasuh dan terspin dengan automatiknye tanpa perlu tenaga tak seberapa ni dihabiskan dengan menyental kotoran degil dan memerah air2 dari pakaian2 korang, kan kan?
Terutamanya untuk golongan pemalas macam uwmaisarah ni, heh!

Apsal yang aku hangen ni??
Tadi aku terkedek2 la jalan berdue dengan ruwaidah ke bilik dobi yang terletak di tingkat satu rafflesia 1,
bersemangat kot aku turun dibantu lif dengan harapan baju aku dah chantek siap di-mesin basuh-kan.
Sekali angkat2 kuarkan dari mesin, baju aku basah dengan jayanya, lagak gaya macam tak di-spin langsung! Hampeh! Maka aku dengan hati yang tak ikhlas terpaksa memerah sendiri pakaian2 bertuah tersebut sebelum disidai, sakit pinggang weh, shit punya wachine machine!
Dahla baju aku banyak,
sebab last week sakit, tak sempat nak hantar basuh baju2 yang minggu lepas, aarghh, geram!
Tensen tensen, haihhhh, naseb badan, sabooo je laa...

Ha, korang yang bace jangan lak cakap,

"alaah, sal baju basah pun nak post kat blog, gile kemarau idea, pasal cenggini pun nak kecoh"

Tak baik la korang, sila la simpati dengan naseb aku yang tak berapa nak baik ni, sekian!


mumbling-off . goodnight ♥


♥ falling in love with plain white t's ♥

PS : ❤ Special to wachine machine tersebut : Aku nak merajuk dengan kau mesin basuh, nak merajuk seminggu! Minggu depan kite kawan balek! Papai!

PPS : sorry banyak simbol ♥ kali ni, teruja baru tahu camne nak buat simbol ♥ ni, haha. Ignore those symbols, heeee ♥ lame tak menggedik, HAHAHA ♥

Photobucket
SEPAH MENANG YAY! ♥
Share:

Saturday, June 18, 2011

i wish saturday and sunday are forever

Assalamualaikum.
Sedang selsema dan kurang sihat,
malas dan mengantuk.
Oh itu normal.

Weekend sangat best kan, no need to attend classes.
I don't need to meet the stairs.
Tapi kan, a friend of mine has claimed that,
semenjak sampai sini,
dah 8 kg dye hilang, wow wow!

Me? Pun rase ade susut bile jeans dah longgar, susut lah tu kan?

So, sesaper nak slim, meh meh,
korang join kami di Puncak Alam,
bergembira dengan tangga!
Takyah slim2 world,
haha.

phase 2 construction



i wanna highlight on the stairs



taken while berehat selepas penat mendaki :D


PS : Korang, thanks sebab follow sarah tau, even blog ni tak best, just a journal of life, korang follow jugak, much thanks! And usually sarah akan follow balik blog korang [ tinggal link lagi senang sarah nak follow balik ], i'll follow u back as a token of appreciation :)
Thanks! :D

Photobucket
Share:

Saturday, June 11, 2011

i'm in an BUSYness

Assalamualaikum :)
Sihat sihat sume? Hoho. Skema skema.

Nak post semalam but too tired and sleepy,
then at this moment, i don't feel like wanna type & describe the whole things.

I've so much things to do right now,
have to go through;
those lab reports,
those vectors' calculations in Physics,
those boring facts in Bio,
which are bugging my head so i think i should end my post i guess & start to finish them one by one,
a good working plan Sarah. Hoho.
Budak primary school pun boleh pikir such a plan =.="


Chemistry?
Won't sigh on this, haha xD xD
Suke suke suke Kimia [ so far ]

I'll have a Mathematics quiz next week!
Pray for me guys! :D
Functions, matrices, here i come!
Greet me well ;)

Oh oh,
we have already bought bus tickets to Terengganu for our sem break in July!
Terkejut akak kaunter tu bile bagitau nak beli tiket tu semalam, haha.
Kami merindui rumah, keluarga, kucing, katil and FLAT LAND, seriously.


bukti naik bus pergi Klang Central yesterday :P

Go Sarah go! Rajin rajin belajar, 4 rata mesti diperoleh! Hoho.
Photobucket
Share:

Wednesday, June 8, 2011

UiTM Di Hatiku

As-salam buat semua :)
Excited excited nak post, almost three weeks tak post,
busy nak masuk U kununnye, then few days before nak pergi blog ni ade malware plak,
so set private, sonang :D
ingat memang dah tak update blog ni,
syukur dapat medium yang tak disangka2,
hoho. Thanks ayah, mak :D :D :D
Now boleh update blog. Hehek.


plastik belum dikoyakkan menggambarkan betapa malasnye nak study =.=

Takdelah, bukan tujuan utama pun ade bende ni untuk update blog,
coz belajar sini, tutorial ade yang online.
And for english assessment pun kene daftar & do online,
bukan english je kot, Maths, Physics, Bio & Chem la,
each one ade tutorial.
Keje sampingan tu bile dah free, macam sekarang ni..haha
Free lah sangat padahal lab report belum siap,
takdelah, nak discuss dengan groupmates nanti ;)
Ade la keje BEL sikit, then tuto chem,
tapi petang2 cenggini, tak sesuai dan kondusiflah nak study,
hehe. Kondusif untuk blogging je. Kihkih.


day tengok jadual lecture, lab & bla bla,
ni hari outing~

Oh ye, jangan sentap tajuk post sangat skema,
tapi tu kesan Minggu Destini Siswa 2011, hehek. Hehek.
Minggu orientasi yang sangat menduga keimanan sebab always in a hurry,
and kakak2 abang2 PM marah jalan lambat2 :(
Yang tak tahan, from kolej kediaman to RSU (tempat aktiviti) is far far far away laaahhh.
I'm quite glad it's over, due minggu yang lalu. Hihi.
Rushing sampai nak call mak pun tak sempat, geram bencikbencik :((
Tapi sekarang dah boleh, weeeeee ^^,

So far dah 1 minggu lebih start lecture, so far, just nice i guess,
cume tak berapa fit dengan new environment,
sume budak bijak2, so that make me feel down a lil bit, hoho.
Bile free sume duk discussing, oh God, rajin nye laaaa......
Semua appear to be intelligent, rase macam aku sorang je yang terkebelakang. Hoho.
Lecture!
Paling suke lecture Chemistry, satu2 Dr Sim Lai Har ajar,
paling sempoi Physics, En Ahmad yang lawak, syok syok,
sekarang baru tahu macam mane nak beza scalar, vector quantity, kesian kan?
Hehehe

Last last week da out ke Shah Alam,
recent weekend out to Kajang, Ampang, Wangsa Maju bla bla with dear family,
NAK BALIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kongsi pics sikit :D


I think you can see the "TANGGA KEJAYAAN",
don't underestimate it.
Hanya kami budak Puncak Alam je yang faham erti tangga :D


Hukhuk. Oh, da lewat, gotta go!
Rindu nak blogwalking T__T
Wassalam :)

PS : Syukur Alhamdulillah, dapat offer MARA untuk gi MSU, tapi should i go? Hmmmmm~
Pendapat?

Photobucket
Share: