Sunday, June 26, 2011

ape objektif korang bile hantar baju kat dobi?

Assalamualaikum :D
❥ Tak jawab dosa kalau jawab sayang, haha xD ❥

google jek gambar ni

Tajuk post macam sengal kan,
konon macam anti kat orang pemalas yang asyik hantar baju kat dobi,
oit oit,
dah2, jangan la over,
aku pun memang hantar baju kat dobi tiap2 minggu sebab aku memang manusia PEMALAS sejak azali, hoho.

Entri ni lahir sebab aku tengah geram dan bengang tahap maksima.
Plus aku pikir kalau tak post mase aku tengah hangin satu badan ni, alamatnye tunggu weekend depan pulak nak post pun.

Okay kay,
objektif / motif / tujuan korang hantar baju kat dobi?
Mesti la nak baju tu siap berbasuh dan terspin dengan automatiknye tanpa perlu tenaga tak seberapa ni dihabiskan dengan menyental kotoran degil dan memerah air2 dari pakaian2 korang, kan kan?
Terutamanya untuk golongan pemalas macam uwmaisarah ni, heh!

Apsal yang aku hangen ni??
Tadi aku terkedek2 la jalan berdue dengan ruwaidah ke bilik dobi yang terletak di tingkat satu rafflesia 1,
bersemangat kot aku turun dibantu lif dengan harapan baju aku dah chantek siap di-mesin basuh-kan.
Sekali angkat2 kuarkan dari mesin, baju aku basah dengan jayanya, lagak gaya macam tak di-spin langsung! Hampeh! Maka aku dengan hati yang tak ikhlas terpaksa memerah sendiri pakaian2 bertuah tersebut sebelum disidai, sakit pinggang weh, shit punya wachine machine!
Dahla baju aku banyak,
sebab last week sakit, tak sempat nak hantar basuh baju2 yang minggu lepas, aarghh, geram!
Tensen tensen, haihhhh, naseb badan, sabooo je laa...

Ha, korang yang bace jangan lak cakap,

"alaah, sal baju basah pun nak post kat blog, gile kemarau idea, pasal cenggini pun nak kecoh"

Tak baik la korang, sila la simpati dengan naseb aku yang tak berapa nak baik ni, sekian!


mumbling-off . goodnight ♥


♥ falling in love with plain white t's ♥

PS : ❤ Special to wachine machine tersebut : Aku nak merajuk dengan kau mesin basuh, nak merajuk seminggu! Minggu depan kite kawan balek! Papai!

PPS : sorry banyak simbol ♥ kali ni, teruja baru tahu camne nak buat simbol ♥ ni, haha. Ignore those symbols, heeee ♥ lame tak menggedik, HAHAHA ♥

Photobucket
SEPAH MENANG YAY! ♥
Share:

4 buddy (ies):

Abang Stalker said...

haha..dobi yg jenis masuk syiling tu je kn dik?dlu kt skola n asrama abg pun ada.sbb bju x kering myb masa mesin tgh spin nk keringkn,ada org bukak.so dia terganggu.mesin abg dlu cm tu,sensitif!kalah prmpn -__- xpe la,jgn brsgka buruk.da nsb. :) sje nk rajinkn sarah tu.hihi ^^

-love this song,lalalala~

uwmaisarah said...

Abang Stalker,
ha'ah bang, jenis yang masuk syiling tu je,
sakit hati ni, geram, ish!
haha..kalah pmpuan eh? pandai je abang labelkan. haha
tu la, x bersangka buruk, karang dye buat hal lagi, mati sarah.

-yeah.best kan^_^-

:: Into The New World :: said...

haha.. biasa laa tu.. xde dryer ke?
kami masuk lam dryer je. xyah jemur pom. haha.
lagi pemalas kan?

uwmaisarah said...

:: Into The New World ::,
dryer ade tapi x kering pun,
macam merugikan je,
benci :(
hohoho
saboo je laaa :D