Wednesday, July 27, 2011

Rindu Ibah :'(


Tadi blogwalking, came across blog junior, Fizah, so daripada situ ke artikel ni plak, and yes,
nak balik, rindu Ibah :'(
Was crying while reading that T__T

Bile mak is on the phone and Ibah sedar that, she will always want to talk, even mak bukan call Sarah pun, berebut2 phone tu, ouhh T_T

And bile cakap dengan die, she will be talkative more than usual, telling me those things,
i can't even understand her T__T how i wish i can understand her words :(

Sarah rindu Ibah jugak, nanti raya Sarah balik ey :(
Oh teardrops, stop falling.

Tak boleh nak ingat when the first time nak datang palam,
how she reacted when i was in the car T___T

And last Saturday night.
Oh Ibah.

Oh. Regarding the article. My lil sis. She ain't down syndrome, she's just special :)

PS : Ingat nak buat entry Wordless Wednesday tapi i can't be wordless laa --'
Photobucket
Share:

Monday, July 25, 2011

Ngeri, aku ngeri. Kot.

Aku ngeri kot. Kot.
Sebab?

Encik Ahmad citer,
eh silap,
PM Ahmad citer,
hoho, lecturer Fizik yang Sarah suke sebab suke tunjuk slide best ^_^
exciting, inspiring, sometimes motivating,
lecturer kelab motivasi kot :D
Sian sekarang dye tengah sore throat,
suara serak2 ngajar. Hehehoho

Ok,
dye cakap,
budak asasi Sains last year banyak dapat course yang bukan pilihan pertama dyorang dalam UPU,
hek?

Ni gara2 test Fizik yang SUPERB hari tu la nih --'
kene dengar ceramah,
ditakutkan dan menakutkan serta takut dan gerun serta cuak T_T

Pastu anak kawan dye pulak,
pointer 3.96,
apply medic tak dapat.
3.96 kot. 3.96? Oh yeah.

T__________T

Siyes mendebarkan ( mase lecture tadilah )
Pastu konon mase dengar tu, semangat membara berapi nak study sungguh2,
balik bilik hampeh,
perangai macam s****. Hoho

Hilang sume semangat azam yang tak jitu tu,
adoi.
Takde semangat jihad betul la T______T
Ohhhh katil dan bantal, jangan goda Sarah.
Cepat sangat distracted :(
Tengah buat keje, distracted dengan alam sekeliling.
Persekitaran yang aman membuatkan mata layu sentiasa,
keje sume last second, bukan last minute dah.

Oh tidaaaaaaak,
camni ke gaye nak buat medic?
Eh, jap, sejak bile Sarah nak buat medic nih?
Haha :D
Ye ye, betullah memang intend nak sambung medic ;)
InsyaAllah. Dalam negara takmau luar if possible nak duk UniSZA,
nak balik tiap2 minggu taknak homesick dah taknak taknak aaaaaa.
Angan2 seorang kanak2 yang rindukan rumah.




Shahirah Shukri dah pindah MSU hari ni,
baru tahu pagi tadi.
Selamat jalan kawanku,
moga kamu berjaya, all the best! :')

Tetibe teringat offer pre-medic oleh MARA kat MSU hari tu,
tepatkah keputusanku untuk stay UiTM ni?
Will i get a second offer?
In doing medicine?

Only He knows. Everything happens for reasons. A and some.
Takdir semua dah ditetapkan. Ajal maut rezeki semua di tangan Tuhan.

Usaha dan doa je sekarang ni.
Yeah, senangnya menaip. Susahnya merealisasikan apa yang ditaip tu, haih.
Doa usaha tawakal ikhtiar :)

Oh ye, gedik2 tanye sikit boleh, who are you wahai 'hati'?

Rase macam kenal tapi i can't be so sure.

PS :
Minggu depan dah puasa,
kumengharapkan Ramadhan membawa rahmat dan keberkatan untukku dan semua :D Amin.

P P/S:
Tadi dengar lagu Aris Ariwatan, Lamunan Terhenti kat KKPR, ohhh distracted lagiiii.
Tak Bisa Memilihmu. Yeah. Kenapa tetibe ade bunyi lagu yang sangat kuat kat KKPR,
ade karaoke ke ape kat level 1 tu? 0_o

Photobucket
Share:

Sunday, July 24, 2011

Ramadhan Giveaway! by AhmadHasif.com




As-salam :)

Heee, first time join giveaway, tibe2 rase nak cube,
kot2 ade rezeki, siapa tahu, kan?
Nobody knows :D

Jomlah same2 join & meriahkan giveaway AhmadHasif ni,
ade few steps yang kene buat but mudah jaa :D

Ape tunggu, klik link yang ade cepat!
Alaaa, korang lagi tangkas, by abes bace post ni dah siap join segala da, haha :D


Share kat facebook
[antara syarat2 ga ni]


Photobucket
Share:

Puncak Alam again (^^,)v

Title macam happy, hampeh. Haha

Sejuk weh siniiiii, bibir dah kering,
macam siput gerus, hoho.
Dahla kite ni malas nak letak vaseline,
peneman setiaku, ohh.

I've made a tumblr account, haha :D
Tade keje. Malu ah nak promote, cam lawak je.
Nak cari sendiri k *bajet orang nak*

Ape lagi nak report ek?
Oh ye, pagi tadi sampai kat Stesen Bas Shah Alam around 5.30 am so
me & my friends took a cab,
tapi kan, kan, kan,
sesat jalan!
Hoyaaaaa, geram kot,
tambang mahal gile!
Bencik bencik, malang betol naseb pepagi hari,
sampai la kat Rafflesia area 6.30am~
Haih, kesian kami budak2 comel nih, heh :P

By the way,
as a conclusion [ esok ade BEL class okay, kene berlatih speaking otherwise Madam Khadija sound, heh ],
i wanna share some quotes and sayings :D




"
Peace - that was the other name for home."
~Kathleen Norris

"Home is a place you grow up wanting to leave, and grow old wanting to get back to."
~John Ed Pearce




Photobucket
Share:

Saturday, July 23, 2011

Under Construction


Source of picture : Google jek!

PS : Sakit hati takleh nak edit post footer, %#&$&%$!! Haih ==" Letih dah try and error nih, help? s.o.s heh :P

Photobucket
Share:

Friday, July 22, 2011

Bila perasan :D

Ade orang cakap,
nak hati senang,
buat bende yang kita suka,
kan?

Dah lame tak update blog kan?
Sarah duk buat bende yang Sarah suka la,
menyenangkan hati kot~

Sarah buat ini!



berbunga2 auww :P


and this pic dah di-transformer-kan. hehe


original :


buruknya muka, eeuuw, ehehe.
proud to be MYSELF ;)


And i transformed the above graphics into this :



edited version :


Saya bajet comel kan kan? Agagaga :D

( Aku gedik @ bajet comel tak pakai duit kau ahh,
teringat ade orang cakap aku gedik dulu, haih )

Heh, dah jadi desktop wallpaper, huihui ;)
Sekian! Entri tak de motif, hoho.


Photobucket
Share:

seriously i can't think of any suitable title, heh

Ini hanyalah monolog penaip post ini.
Post ini mungkin bosan.
Namun, mungkin ada pengajaran yang boleh diambil. Hoho.
Poyo.

Khamis sudah ini hari :(
Jumaat dan sabtu. Malam hari Sabtu i'll be on the bus,
time really is flying Y_Y

Hoho. Cepat betul hari2 di rumah berlalu. Tanpa sebarang pengisian bijak oleh aku sendiri. Hoho.
Tutorial entah ke mana, lab report tak tahu ape jadi (memang tak sentuh dah lepas tinggal lab chem hari tu),
ape lagi, revision? Hmmm, kat palam pun tak berapa nak jalan except if the next day there'll be a test or quiz.
Tidur makan makan tidur tidur tengok movie. Hahaha.

Memang aku excellent student la bagi En Ikhwan sebab berjaya mempraktikkan nasihat beliau Jumaat lepas.
"You all balik ni, cuti betul2. Nanti time study, you all study la betul2"
Ha, kan...memang betul2 cuti.

Itulah aku. Tak pernah berubah. Haih. Karang sudah terhantuk baru tengadah. Ai, berBM plak aku hari ni.
Affected by sebuah blog a ni, haish, puitis gilo ayat2 dye. Dahlah puitis, dah macam saintis kot =="
Ayat macam nak buat textbook Fizik versi BM, hadoyaiiii..
Syabas sebab berjaya mempengaruhi aku. Haha.

Bukan aku tak nak study, keinginan tu ade. Intention. Niat. Rasa.
Tapi semua itu kalah dek kemalasan yang beraja sejak aku melangkah masuk ke sekolah menengah, aceeyy.
Bajet sekolah rendah rajin lah ni ==" ntah pape.

Kalo aku tak teringin buatpe la aku angkut2 nota2 bawak balik. Heheh.
Ayah dah gelakkan aku awal2. Yela yela, my parents know me the best, other than HIM lah of course.
Memang patut pun ayah gelak, memang takde faedah aku bawak balik notes sume tu. Kihkih.

Lagi, bukan aku tak fikir ape jadi nanti kalau aku tak study.
Yeah, ternganga time orang bincang tutorial. Heh. Malasnyeeeeeee.
Sesungguhnya aku dah agak kritikal nih. Bantulah aku dengan mendoakan aku wahai rakyat sekalian. Ekeke.
Time lecture lagi la, dengan tabiat tidur aku yang tak berkesudahan, aiseh.
Naseblah aku tak tidur time lab. Main game fon je. Selambe..

Dalam otak aku sekarang ni, aku ade je pikir sal study ni,
tapi aku prefer hide kan folder study2 nih.
Malas nak fikir, fikir pun malas, inikan nak buat?
Kirim salam awal2 lah.


Oit,
karang balik palam ko kene study a Sarah.
Serious.
Cheit, malas gile kot.
Aku bukan kaki study.
Ever & ever.

I'll make a move when I need to.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Psssstt, pengajarannya mana??
PAKSA DIRI BUKAN MANJAKAN DIRI.

lalalalala.

I need to find the old me. The rajin-one.
HA-HA-HA
Have u ever be RAJIN kah Saraaah?
Once? In a blue moon?

Betullah aku gile. Monolog la sangat.

Photobucket
Share:

Friday, July 15, 2011

hey get off from my mind


if and only if our past memories can be thrown away far and would never be remembered again.
the one i wish not to be thought of anymore.
how i wish.

it's killing me inside.

bugged :(




Photobucket
Share:

Saturday, July 9, 2011

Tuesday, July 5, 2011

dolu2 : nak sangat ...


Dulu2 kan,
Sarah ada suka dengan satu bende tau..
Haha.
Macam best je bende tu.

Then,
dulu2,
asal lalu tepi bende ni,
mesti tengok dengan penuh minat,
bile ayah nak pergi main dengan bende ni,
rase nak ikut tapi tak ikut sebab takut ayah tak bagi.

Pastu kan,
kalo lalu tepi bende ni,
kalo kebetulan plak takde orang,
pegi la tilik dekat2.
Kalo lagi berani kadang2 tu buatla lagi daring,
buatla pape yang boleh,
pastu lari laju2.

Konon orang tak nampak =="

Tapi sekarang,
rasa macam dah puas ngadap bende ni.
Dah muak kot.
Haha.
Kadang2 naseb tak elok,
kene beratur lagi.
Haih. Apelah naseb.

Ape die bende tu?

...
...
...
...

...
...
...
...
...


...
...
...
...
...

Haha. Malu a nak tunjuk bende tu.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


TADAAA!

...
...
...
...


PS : Tapi sejak elaun KPT dah masuk, suke kot ngadap bende ni, HAHAHA xD

(entry di pagi hari saat kelas dibatalkan ^^, BAHAGIA! oit, betulkan niat, betulkan niat. sob sob, sediiiih, kenape plak batal, orang semangat nak belajar bla3 [hotak kau Sarah. tak ikhlas])

Photobucket
Share:

Sunday, July 3, 2011

Wish me luck peeps! Thanks!

Assalamualaikum ^__^
Yeah anda bersama saya dalam blog saya bla3 stop it Sarah, kamu poyo.

Hoho. Bencinya! Esok dah Isnin! Huwaaaa, sangat malas nak ke kelas,
walk quite early in the morning, turun tangga yang ada 284 anak tangga tu,
jalan lagi, jalan, jalan,
haih, saya rasa saya kurus dah sekarang,
tapi kadang2 saya rasa saya gemuk sebab saya dah makan banyak sejak duduk Puncak Alam ini,
nasi tiap2 hari full,
dah tak main dah separuh2,
LAPAR!!

And susu and veggies, everyday, are a must!
Amalkan gaya hidup sihat :D
Sebab ada satu petang tu kite kan tak sihat sampai nak pitam,
i couldn't even stand, pening, :'(
sedih,
hypotension T_T
blood pressure jarang normal kot :P

Owh guys,
wish me luck k ;)
Ada 4 quizzes this week starting this Tuesday then 4 TESTS which akan start Sabtu ni,
OMJ, macam mana ni, study tak mana, tidur je lebih aiyooo...
Doakan Sarah ekk ;)
Thanks! :D

[gedik ann, haih, bawak2 la bertobat Sarah oi]

Oh ye, remember my previous post,
about the d*mn wachine machine,
rasanya wachine mashine tu memang dah kene hantar repair la,
hoho. Semalam tengok baju sorang student ni,
basah jugak even dah siap basuh,
cian dye, wuwuwu.

And kitorang kat blok R1 kan,
butang lif kat ground level rosak uh,
jadi satu keje plak kalo nak naik atas kene la naik lif kat tingkat satu,
meaning kene panjat tangga la dulu =="
dahla from fakulti to kolej dah panjat beratus anak tangga,
makin kuruslaa kami2 di R1.

K, k, ape lagi nak report? hehe
Bosan tak post ni?
Hopefully not la yup,
kalo bosan pun,
pretend la it's not, HAHA.
Sengal.

Owh, tadi tengahari kan,
rasa nak balik rumah sangat2!
Coz my youngest bro called and told that Mami (kucing) da beranak lagi 3 ekor,
and Noddy pun tunggu mase nak melahirkan,
nak balik,
wanna have a look at my baby kittens T_T
And yesterday dyorang baked a chocolate cake,
and yeah,
i miss chocolate cake damn much.
My own-baked-choco-cake.
Tengokla esok nak pergi cari kat Pendeta Cafe,
geram!



Last! Semalam,
jawab assignment Chemistry,
online assignment,
kelakar betul, ok, bengang sebenarnya, haih.
Sebab, dye bagi salah kat Sarah.
I answered 32.1amu, jawapan sebenar 32.1 amu.
Er, spot the difference?
The space. Between 32.1 and amu.
Benci. Kite dah tekan space bar tau tapi dye yang tak bagi space, jahat.





SARAH, YOU HAVE TO START YOUR REVISION.
I'M DYING OF REVISION. AND YES, THOSE BOOKS LOOK DULL =="
WALAUPUN LAGI LAWA DARIPADA TEXTBOOKS ZAMAN FORM 5,
BILE DAH MALAS SEMUA NAMPAK TAK MENARIK.

PS : Kene speaking sebab esok ada 4 hours for BEL classes. Lecture asyik ulang "NO BM PLEASE!", obvious sangat kitorang ni memang Melayu sejati. Hoho.

Photobucket
Share: