Sunday, July 17, 2011

i love him

*him > holiday

HAHA. Boleh ke pakai 'him' untuk 'holiday'?
Tak pernah amik tau :P

By the way, i'm home! On my cosy bed, ohhh :D

# HOME SWEET HOME

Phrase yang klise. Kan? Tapi tetap nak bagitau. Duk kat rumah memang membahagiakan,
risau duk pikiaq camna next week nak balik pi puncak alam plak, haih.

Sememangnya tenang menguasai keadaan dalam otak ni,
tak teringat kat Physics yang tak terkejar,
tak teringat kat test Bio yang agak hancur sebab silap interpret soalan T___T
tak teringat kat test Physics yang entah pape,
tak teringat kat test Mathematics, sebab takut tak lepas target yang disasarkan, risau.
Tu mase still tercongok kat PALAM.
But then when i reached home this morning kepala langsung takde bende2 tu,
yes i love being home.
Evenmore terasa kurang sakit ulser2 yang ada dalam mulut nih.hoho
Takmau pergi PALAM daaaaaaaaaa :'(

And yes,
there's few things at PALAM that keep bugging my mind :(


meet Fatihah [ Johor ] :D
and Shikin [ Perak ] , Piqah and Mirah [ both : Terengganu yeah :D ]

# PALAM


After all these while,
i've never mention how's my real life in PALAM kan?
Meaning the whole story,
ERRKK, do you have to tell everything Sarah?
Why not? Kehkeh
One day lah,
i'll be telling those slowly one by one,
with whom i'm mingling everyday,
how's my classmates,
lecturers,
about my roommate,
housemates,
the whole places in PALAM,
what i hate the most,
and bla bla bla blast offffff~

*bajet sume nak baca ur stories.hahak*

# THE JOURNEY

Hehe. First time kan naik bas on-self's-own semalam,
takde parents,
only friends accompanying me through the journey,
yelah mane pernah duduk asrama before this,
if join trip pun,
ade cikgu nak guide pergi mane2,
takdelah takut dan gentar, eceeyy.

Our bus [me and my friends of course] was scheduled to leave around 8.45pm so
kitorang macam takut nak pergi lewat2 lambat2,
takut tak sempat nak naik bas ke Klang Sentral,
kan ramai nak balik,
so around 3pm dah tunggu rapidkl kat depan R2,
dapatlah naik bas around 4pm,
lame gilak tunggu bas,
yang lalu asyik penuh and was not the right bus that we were waiting for,
sangat2 menguji kesabaran hati para perantau muda ni, hoho :D

But then bile dapat tahu lewat petang tu time terserempak dengan Shikin kat surau Giant yang
UiTM ade sedie 3 buah bas khas untuk hantar students pergi Klang Sentral,
geramnye perasaaaannn, haih, sabor je la~

Kite dah call tanya dyorang cakap takde sedie bas pon, T___T

Ok back to my journey,
bile dah kene panggil masuk bas tu perasaan dah teruja,
ngeh ngeh,
happy laaa,
cuak pun ade,
takut salah bas pun ade,
kehkeh.
Penat galas beg seharian,
bagpack dahla berat nanang,
beg baju pun tak kurang hebatnya dari segi berat,
haha.
*biaselah budak dependent, semua nak angkut balik*
Dah duduk kat seat mule baca doa siap2,
heh~teruja nak naik bas. Haha.
At first risau gak mata ni macam takmo lelap je,
hukhuk,
tapi terlelap jugak sekejap kat Karak,
sedar situ Karak sebab jalan kan pusing2 kat situ, heee..
Sedar2 bas berhenti kat hentian sebelah,
at first taknak turun,
tapi dah alang2 bas stop,
turunla buat ape yang patut kan,
hehe. Tapi yang tak boleh lupa, tandas kat situ banyak sangat serangga yang terbang2 tuh!
3 kali try nak masuk, tak boleh nak melangkah, geliiiiiiiiiiiiiii, huwa mak nak balik T_T
Tapi memandangkan nak ke tandas gak,
bantai je line up panjang2 nak masuk tandas OKU.
Hukhuk. Sampai terbelahak terjeluak kite ni,
i can't have a look on bende yang kumpul banyak2 macam tu,
even semut, kalo ramai2 kat sarang dye tu boleh buat Sarah rase nak muntah,
hukhuk. Nasib takde fear factor Malaysia, kehkeh.

That's my unforgettable experience la, ever.
Nasib ayah suke travel in day rather than at night, syukur ^_^
Siang takde serangga terbang2 kat tandas, hehehehehehe :P

# RINDU

Rindu kat family. Everyone mesti ade feeling yang same kan?
Adik2 pun rindu kot dengan Sarah.
Mak & ayah gitau yang Wafiy selalu tanya "bile 15 hari bulan mak?"
Wuwu.
Pagi tadi mase dah sampai rumah pun,
tengah get ready atas sejadah nak solat Subuh,
Waqiuddin baru bangun at that time,
he came to hug me when he saw me, ouhh T__T
Wafiy pun riuh mulut citer itu ini T__T
Ibah, ohh T__T
Aneesah? Bluerkkk, HAHA.


ini Wafiy, oh adikku, kenape awak senyum cenggitu? :P

Tapi sedih,
hajat tak kesampaian.
While dekat PALAM,
Mami ngan Noddy have delivered their babies,
3 ekor each,
tapi pagi tadi,
sekor dah mati T__________T
the one yang Sarah paling nak tengok,
huwaaaaaa :'(
Sebab dalam gambar yang Aneesah hantar,
that one looked so shumeell..hukhuk
Dahla mati sebab kene makan dek kucing jahat,
hukhuk. Sedih :(

yang kene keliling dengan line kuning ni lah yang dah mati T_T

# PUCANG

Ini kisah cendol. Ayah sangat gemar akan cendol. Schematic-sentence-off. Ok, my dad likes cendol so much.
So on the way balik from optometris Fakrul tadi singgah beli cendol,
[Aneesah's going to wear spectacles, HAHA. For sure she'll look neeeeeerrdddddddd, HAHAHA]
then dah beli tu, ada satu cendol terasing from the others,
meaning dye duk dalam plastik lain, ayah pun macam2 tau je,

"hok duk dalang plastik lain tu hok ayoh"

HEHE, ni mesti kes ade lebih something,
"bakpe, hok tu ade pulut ke ayoh?"

"dok eh, seme ade pulut,hok tu lebih pulut sket."
"ooohhhh"

"kalu buleh ayoh nok suruh letok kacang nge pulut je, takmboh pun cendol"

Aneesah, "kalu gitu dokleh panggil cendol dohla ayoh"

"panggil pucang!"

okay para peniaga cendol, sile lancarkan produk baru anda ye, pucang. pulut + kacang, kehkeh.


# CONCLUSION

Different cells have different structures. Heheh.
Abaikan subtopik ini. :P
Anyway guys,
thanks for reading! ;)
Have a nice day :D


AND SELAMAT BERPUASA ON NISFU SYAABAN NI :D

KAWAN-KAWAN AND YOU,
yes you, you're reading this ryte?
MAAFKAN SEGALA SALAH SILAP SARAH YE ;)


Photobucket
Share:

4 buddy (ies):

syazwani said...

sarah, shikin tu classmate wanie :)
satu kelas dgn dia ke??

uwmaisarah said...

serious? waahh, ha'ah, classmate sarah tu!

syazwani said...

laa.. yeke.. xsangka pulak~ huhu

:: Into The New World :: said...

panjang tol entry dye !
Haha.
Lepaskan rindu dendam ke ?