Monday, July 25, 2011

Ngeri, aku ngeri. Kot.

Aku ngeri kot. Kot.
Sebab?

Encik Ahmad citer,
eh silap,
PM Ahmad citer,
hoho, lecturer Fizik yang Sarah suke sebab suke tunjuk slide best ^_^
exciting, inspiring, sometimes motivating,
lecturer kelab motivasi kot :D
Sian sekarang dye tengah sore throat,
suara serak2 ngajar. Hehehoho

Ok,
dye cakap,
budak asasi Sains last year banyak dapat course yang bukan pilihan pertama dyorang dalam UPU,
hek?

Ni gara2 test Fizik yang SUPERB hari tu la nih --'
kene dengar ceramah,
ditakutkan dan menakutkan serta takut dan gerun serta cuak T_T

Pastu anak kawan dye pulak,
pointer 3.96,
apply medic tak dapat.
3.96 kot. 3.96? Oh yeah.

T__________T

Siyes mendebarkan ( mase lecture tadilah )
Pastu konon mase dengar tu, semangat membara berapi nak study sungguh2,
balik bilik hampeh,
perangai macam s****. Hoho

Hilang sume semangat azam yang tak jitu tu,
adoi.
Takde semangat jihad betul la T______T
Ohhhh katil dan bantal, jangan goda Sarah.
Cepat sangat distracted :(
Tengah buat keje, distracted dengan alam sekeliling.
Persekitaran yang aman membuatkan mata layu sentiasa,
keje sume last second, bukan last minute dah.

Oh tidaaaaaaak,
camni ke gaye nak buat medic?
Eh, jap, sejak bile Sarah nak buat medic nih?
Haha :D
Ye ye, betullah memang intend nak sambung medic ;)
InsyaAllah. Dalam negara takmau luar if possible nak duk UniSZA,
nak balik tiap2 minggu taknak homesick dah taknak taknak aaaaaa.
Angan2 seorang kanak2 yang rindukan rumah.




Shahirah Shukri dah pindah MSU hari ni,
baru tahu pagi tadi.
Selamat jalan kawanku,
moga kamu berjaya, all the best! :')

Tetibe teringat offer pre-medic oleh MARA kat MSU hari tu,
tepatkah keputusanku untuk stay UiTM ni?
Will i get a second offer?
In doing medicine?

Only He knows. Everything happens for reasons. A and some.
Takdir semua dah ditetapkan. Ajal maut rezeki semua di tangan Tuhan.

Usaha dan doa je sekarang ni.
Yeah, senangnya menaip. Susahnya merealisasikan apa yang ditaip tu, haih.
Doa usaha tawakal ikhtiar :)

Oh ye, gedik2 tanye sikit boleh, who are you wahai 'hati'?

Rase macam kenal tapi i can't be so sure.

PS :
Minggu depan dah puasa,
kumengharapkan Ramadhan membawa rahmat dan keberkatan untukku dan semua :D Amin.

P P/S:
Tadi dengar lagu Aris Ariwatan, Lamunan Terhenti kat KKPR, ohhh distracted lagiiii.
Tak Bisa Memilihmu. Yeah. Kenapa tetibe ade bunyi lagu yang sangat kuat kat KKPR,
ade karaoke ke ape kat level 1 tu? 0_o

Photobucket
Share:

7 buddy (ies):

Abang Stalker said...

bljr la kt mn2 pun xpe dik.jnji niat dlm hati tu betul nk bljr,tuntut ilmu. :)

insyaAllah..akn berjaya 1hr nti.

uwmaisarah said...

kan? kan?
thanks abang ;)

amin :D

Abang Stalker said...

ye..:) asalkn ada niat yg betul.

uwmaisarah said...

Abang Stalker,

rajin betul abang datang blog tak glamour nih, hehe. maseh abang!! :D

LynN LoLa~~ said...

hey dik. asasi p.alam eh? adik akak pon kat situ. tak kesah pon stdy mane2. yg penting berusehe bersungguh2. akak nak masok medic dlu pon amek jalan ikot matriks jugak :-)

uwmaisarah said...

LynN LoLa~~,

hai akak :D
ha'ah, asasi p.alam ^^,
adik akak kat sini jugaakk? waahh!
tu la, tp makin hari makin malap je kerajinan dan semangat tu :(
wuwu
harapnye xpadam terus lah,sob sob.

LynN LoLa~~ said...

aah. last year cousin akak palam jugak. this year adik akak. :) keep ur spirit burning dik :)