Sunday, September 25, 2011

If You Think You Are UNHAPPY ...



If you think you are unhappy..


If you think your salary is low..


If you think you don't have many friends..


When you feel like giving up..

If you think you suffer in life,
do you suffer as much as he does?


If you complain about your transport system...


Enjoy life, how it is, and as it comes
There are always those who are worse
of than we are.
There are many things
in your life that will catch your eye, but
only a few will catch your heart…pursue those…


This post needs to circulate forever..


\







#Forwarded post from tumblr :) , may it benefits those who read this :)

Photobucket

Friday, September 23, 2011

Aku + Biology = Syntax Error

As-salam.

Hmm. Frust. Takmau pikir tapi bende tu mai jugak dalam otak cheq nih.
Okay aku tak pandai cakap utagha walaupun was born in Kedah T__T

Sedih doe, tadi kawan aku mai bilik bagitau markah Test 2 biology secara purata just like twenty camtu je, over 40, siut, hampeh. Kecewa T__T
Walaupun aku memang tak mengharapkan sangat tapi takmau la sama level dengan Test 1 hari tu. Sadis.
Biology dengan aku memang tak ditakdirkan untuk jadi bestfriends agaknye. --'

Pastu dia bagitau lagi yang markah lab pun paling tinggi 15.8 out of 20,
cheish, camna nak dapat carry marks gempak kalau lab report pun tak seberapa T___T
tu yang highest, dah confirm bukan aku orang nye. Sadis.

Hari selasa ni aku final bio. Takde semangat bro, sis :/

Hmmm, dahla math rabu lepas killer gila soalan, bagai nak mati susah,
the first sentence yang kuar dari mulut aku bila dah submit kertas, dengan Zai masa tu,
"Bapak susah!" then aku tengok muka Zai pun aku macam dah blur nak tafsir ape perasaan dia time tuh :/ Aimun menenangkan aku seadanya.
Oh.
Tak pernah aku jawab exam teruk macam tu.
Aku tak pernah tak cukup masa macam tu.
Aku tak tau ape dah jadi dengan aku.
Math ni lagi 888 kali ganda susah daripada AddMath secondary school, :S

Aku macam dah tak nampak angka 4 rata untuk pointer aku memandangkan Math adalah subjek wajib dapat A. =(

Aku nak balik T___T

Aku harap Chemistry dengan Physics nanti tak susah macam Math.
Bio? Pasrah T___T

Takde harapan. Aku + Biology = Syntax error.
Berapa la carry marks bio aku nih :/

-------> Sarah, remember theseeeeeeee :

# Man jadda wa jada, wa man zaro'a hasoda :)
# Fa inna ma'al 'usri yusra, inna ma'al 'usri yusra :)

Keep on striving, fight for your dream, fight for your parents, fight for Ibah :')

Photobucket

Tuesday, September 20, 2011

Final, gonna meet you tomorrow --'

Assalamualaikum and selamat malam,
hello all :DD

Esok 21 September 2011 and we're the asasians of UiTM will be sitting for our first paper of final examinations for our semester 1.

So here i am, typing this post, wanna wish all my friends,

all the best
and
hope you can do the very best for yourself and everyone!


I admit it, yang kite belajar bukan untuk exam purpose je meaning jangan study just because nak exam
but revise for the knowledge but yes, we have to be well prepared otherwise nak jawab ape 3 jam tu, kan? :|
Actually I myself don't know what the **** I'm talking and writing about so yeah, just ignore this paragraph.

Ape2 pun, may you get the BEST OF LUCK! :DDD

DON'T FORGET THAT ALLAH WILL ALWAYS BE THERE FOR YOU,

DON'T BE SO SUSAH HATI KAY ;)



So, here it comes, final examinations, 21/9 --> 3/10!
*Actually tak sabar nak tunggu 3/10 tu, nak balik T___T
**Ye saya bersyukur ditempatkan di UiTM sebab cuti lameeeeeeee, weeeeeee~


Awak, thanks for this :)
Appreciate it soooo much that you'll never know how much it is :P
[Yeah i'm reading it for the whole day :s]

My dearest 'chaperone' tonight. Haha
Drinks and keropok XDDDD

PS : Jangan lupa baca Alam Nasyrah before kuar rumah nak ke exam hall and before jawab exam!
Photobucket

Sunday, September 18, 2011

Maccaboyz91's New Video.

*Takla new sangat, dah 2 weeks :(

Selalunye kalo tengok video maccaboyz91,
i'll burst into laugh but today,
it happened to be vice versa T______T



Photobucket

Saturday, September 17, 2011

A day.

Letih. Bosan duduk 1 jam 40 minit dalam bas. :(
Jalan jammed on the way back to Puncak Alam from Shah Alam :|
Dahla sejuk gila nak mam. Tu baru dalam bas rapidkl.
Kalo kat Alaska sure aku jalan dulu. Freezing to death. Haih --'

Hmmmm, dunno what to write but feeling like wanna write something =="

Tadi masa tengah makan kat PKNS,
my mom called and has let me to converse for a while with Ibah,
because dia jatuh siang tadi. Mak cakap dia jatuh teruk time berlari.
Tergelincir sebab ada air bertakung.
Tetibe teringat Ibah pernah sawan + kejang sekejap just because kene cubit,
so macam that scene was being replayed in my mind.
And I was like sebak but kene control, tengah2 public takkan nak leleh jugak kot, sadis :|
Fortunately she was just fine and I hope she will always be fine :)
I hate to be away from my family. T__T

But then I enjoyed my day, last outing before final kot :S
Oh. Malasnye -___________________-

#Above : Kenapa time bergambar aku mesti buat peace?
Heran -_-'
#Below : Ada persembahan tarian pulak dekat Plaza Alam Sentral hari nih. Sesekali tengok orang menari syok jugak. Teringat Karnival Program Pelancongan Pelajar dulu. Ohhh sweet memoryy ;)

Tadi while I was in the bus,
rasa quite kagum dengan boys yang just enjoy the journey eventhough they were standing in the bus and the journey was quite a bit tiring sebab jammed and pakcik bawak bus pun was like a bit mad, obviously, sebab dia tekan hon sangat banyak and repeatedly of course. Traffic light rosak.
Dengan aku sekali macam hangin sebab asyik line lain dapat turn nak jalan, sadis bro. Sadis.
But they sang along with the music happily, tak nampak macam under stress pun. The others plak muke runsing semacam, tension memanjang.
Dengan aku terikut sekali nyanyi lagu even sorang2 and of course tak loud, silently.
Ape nak buat dah memang tahu lirik lagu2 dalam baas tadi, ngeh ngeh.
Andai Dapat Ku Undur Masa, Akulah Kekasihmu, Baik-Baik Sayang, Cinta Pantai Merdeka,
jiwang mood was in the air :P

And one more thing yang aku suke bout boys, sejak dulu aku observe,
they make friends easily :)
They greet each other well,
kadang2 rase a bit jealous sebab aku rasa most of the girls kureng sikit bab2 ni.
*Sampai hari ni minah penumbuk [ rujuk post ini ] buat muke masam if jumpe aku. Haih -___-

Okay, aku dah macam terlalu memuji boys,
and girls, don't hate me.
It's just an opinion of mine.

I gotta go before lelaki mule perasan ( :P ) and before para perempuan mule membenci aku. >.< Harapnya tidak lah, ye?

PS :
Terkejut dapat tahu harga Xperia Play is just RM1200! Kalaulah aku sabar sikit dulu tak tergedik2 mintak fon baru, boleh mintak current dream phone aku nih. Ah, sadis lagi! Rasa macam pernah tengok harga dia around RM1600 or something like that, tu yang macam terkejut sikit tadi. Haih menggigil tahan keinginan -___- Hmm, ayaaaah, please? *muke comel*

Photobucket

Thursday, September 15, 2011

Ada apa dengan cinta?

#Menggedik lepas test biology. Was on the phone with dearest mummy ♥. Eyebag sebab tidur pukul 5.30 pagi.
Nak test chem tidur pukul 5 pagi sampai esoknya demam selsema dan batuk. Cheish --'


Betapa tak dapat nak digambarkan dengan perasaan bahawa best, released & lega hati ni bile dah submit paper biology tadi. Biology betul2 mendera aku. Betul2.
Rase nak revise balik, tukar cita2 aku nak further medic tapi taknaaakkkkk T______T
*Mane boleh musnahkan cita2 murni lagi mulia aku since tadika tuh :s*
Tak confident betul aku dengan biology nih. Haih. Haih. Haih. Wordless.

Ahhh, study week dah bermula.
Aku wonder apakah betul ia akan berfungsi as a study week atau sleeping beauty week --'

Aku nak lupekan tentang pelajaran sebentar, hoho.
Aku tengah heran kenapa ayat aku dah macam ikut scheme exam zaman SPM --'
Ikut piawai semacam je,
agaknya sebab jealous batch SPM 2011 ramai dapat straight A's for trial?
Heeeee~ Tahniah adik2 ^__^
Fizah, Ema, tahniah sebab managed to score to the fullest :)
Jealous Kak Sarah sebab dulu trial tak score straight A's. Biology punye kes jugak.
#Okay, aku dah fed up ulang perkataan BIOLOGY dalam post ni.

Final first paper on the coming next Wednesday,
rasa takut, cuak, happy. Nervous.
Segala macam jenis perasaan lah.
Happy tu sebab semester 1 dah nak habis so boleh cuti, tu yang happy.
Lain2 perasaan, normal la kan, name pun nak exam.
Final pulak tu. Final. Final. Final.
[Aku takleh nak interpret data nih, "final" tu macam invalid dalam otak.
Neuron tak funtioning well untuk create kerajinan agar aku kurangkan tidur dan banyakkan ulangkaji].

By the way, post ni skema kan?
Cakap pasal exam je, straight forward takde bengkang bengkok simpang siur, takde fun.
Sorry, tension dengan biology masih bersisa.

#Macam mana nak cinta akan BIOLOGY nih? Mr Biology please, please, spread your love

Hmmmm, last but not leastttttttttttt,

idin : birthday boy, wafiy and meeeeeeeeee, yeah, me, the great gorgeous big sis ♥


HAPPY 10TH BIRTHDAY TO MY LIL BROTHER,
WISHING YOU THE BEST BLESSINGS IN THE WORLD
AND YEAH,

DON'T MISS YOUR GREAT SISTER TOO MUCH YA? :)

And Aneesah,

ALL THE BEST
IN YOUR FINAL DAY OF UPSR EXAMINATION :D



NAK BALIK T_________________________________T
*homesick aku tak pernah akan terubat :|

PS :
Title takde kaitan dengan entry, mabuk --'
Drunken of biology. Again. Serious aku bukanlah ade idea untuk mengupas sesuatu isu lebih2 lagi about cinta. Hek hek. Ayat menyampah gila. Nak merapu cakap iloveyou imissyou bolehlah. Haha. Lagi tak boleh blah. Rindu pulak nak baca novel PS I LOVE YOU, kan Iman? Shutup kau Sarah. Kbai.
Photobucket

Sunday, September 11, 2011

Report. Ops.




*Mom and dad, please don't read this. I'm not a good daughter T__T

Report. Kan dah cakap nak write a report. Sementelah pula Iman dah bertanya,
Cewah ayat. Tak boleh blah.

Oh ye. Ade 'ops' kat blakang tajuk, agak2 kenapa ek?
Aku baru teringat yang aku tak buat pape lagi about chemistry report aku yang perlu disubmit esok.
Arghhh!


Esok test Chemistry so aku letak periodic table of EN nih.
Luse test Physics so post esok aku letak gambar waves pulak ek. Erk. --'

Report perlu ade objective, variables, procedures, materials and apparatus, result, interpreting data, discussions, conclusion. Right?

Tapi aku tak dapat idea la nak buat report ni macam tu. Serious otak aku dah tak macam dulu.
Tak kreatif. *Pernah ke aku kreatif?
Tak inovatif. *Kau inovatif ke Sarah? Musykil --'
Sebab starting this year aku banyak makan mi segera. Banyak makan asam. Banyak makan bende yang ntah pape. Lepas SPM lah katakan. Dah jadi school leavers lah konon.
Eisshhh i'm getting worse by days y'know --'

Procedures:
Hari ni macam semalam jugak. Aku dah tak ingat ape aku buat bile bangun tidur. For sure adegan sambung tidur tu wujudlah for couples of times. Urgh.

Bile kuar pegi food court, saw some friends of mine were studying. In fact at the moment i'm typing this post, they're still studying. Me? Typing post.

Balik from food court, guess what did i do?
Playing games.

Kuar beli strepsils, balik and again, games. OMG idk what's going on with me.

Hmmmmmmmm, sempat bukak notes chem on chapter 5 until page 8.
And sekarang sedang convincing myself that i've to stay up tonight, revising on chemistry otherwise i'll be crying tomorrow. Crying of my own stupid-ness (idk whether there's a word like that).
I know but still i'm doing it.

Discussion:
I guess i'm just going to let myself being the real me.
The always me.
No need to change...maybe..er...i'm not so sure.

Conclusion:
I'll wait for miracle.

Report 2 ; tomorrow. Hoho.



PS :
I keep thinking of one thing today.

I'll be home in 3 weeks
. Yay yay! Hello holidays!!!


GOOD LUCK EVERYONE.
WALAUPUN TEST JE BUKAN FINAL LAGI,
KORANG BUATLAH YANG TERBAIK. WEEEE ;)
HELLOOOO SARAHHH,
TEST PENTING APEEE, TRY TO SCORE THE FULLEST MARKS OKAAAYYY :D




Photobucket

Saturday, September 10, 2011

Aku dan Tidur




Hmmm, the fact today : I'm addicted to sleep.

Semalam Jumaat, kelas ended tengahari so petang memang free,
and yes every Friday i'll spend my evening, sleeping and sleeping and sleeping.
Tapi semalam it was melampau which lepas tidur, terjaga and tidur balik,
and it happened like 3-5 times, eiissshhh, i can't stop myself >.<

Then at the moment terjaga lagi, jam dah pukul seven something,
noticed Nina was on her bed, with her BB,

I said : Sarah dah addicted to tidur kan Nina.
And yes, she agreed. :/
HAHA.

*Nina i'm so sorry for not following you today :(

And Iman, I've read your post! :D :D
But at some part you exaggerated lah Iman, i'm not that good for sure :)
Tapi betullah kan, kawan yang baik mesti puji her friends in front of others kan? Heeee :P

Tadi bangun pukul beberapa pagi, but i realised that it was still early FOR ME and it would be awkward if i am already awaken at that moment so i continued to sleep.
An hour later, still rasa macam awal so tidur lagi.
Another one hour later, bangun and at the moment Saidah turned on the light ( because the curtain's blocking the morning sun ), Sarah cepat2 tarik bantal tutup muke,

she said : Still not going to wake up eah Ummul???
Me : Hmmmmmmm, Ruwaidah tengah watpe?
Saidah : Studying Chemistry.
Dush, off to bed, again.

Bangun setelah puas tidur. Pergi KKPR. Cari makanan, lapo :P
Nampak Fyfah, Haniff and another 2 friends of theirs, yes, STUDYING.


Guys, i'm jealousssss right here, kenapa saya tak rajin macam kamu?
Serious, saya nak jadi macam tu but i love to manjakan myself.
Serious saya nak rajin jugak but i can't force myself to do so.
I need someone to scold me. It's a need. Someone, please?

I need to change. Change for good. Yes. I'll try to.
Tunggu esok, i'll write a report ( whether i'm changing or not --' )

Have a great day peeps!
Friends of Asasi Sains in UiTM : Happy studying and all the best for Test 2!




***

PS :
Curi intai baca paper kat is mart tadi, tak tau bila punya, but tengok berita si suami belasah isteri sebab tak tahan tunggu si isteri shopping for 3 hours. Yeah I'm scared >.<"
After this untuk kaki shopping berhati2 ye cari calon, before anything else, make sure that they can wait for youuu in terms of shopping, HAHA.

P PS :
Since last night tangan rasa gatal nak edit this blog, dah boring ngadap blog sendiri, i wanna change something here and some there tapi akal meneutralkan hati, convincing that this isn't a good moment to do so. Just wait for some other time. Kan? Heeeee.
Keyboard-off sebab air 100+ dah habis. --'
Photobucket

Friday, September 9, 2011

♥ Aku Ketinggalan Zaman ♥

*Pssstttt tomorrow ade quiz biology on homeostasis and i'm doing thissssssss?
HAHAHA. Sedar diri babe, sedarkan diri :l

Serious happy rase nak lompat2 setelah berkurun lamanya berpisah dengan Edward akhirnya dapat jumpa balik. Tapi Bella tetap ade mengacau and yeah, i'm greening with envyyyyyyyy :(
*Baru boleh tengok Eclipse sampai habes :l
[ ♥ thanks to Nina, best & beloved roomie ♥ ]

Twilight saga ni jahat la, kenape actors sume handsome and hottt? Pfftttt --'
Adorable Carlisle, The Hot Jacob and definitely Edward, :P :P :P :P

OKAY I'VE TO STOP OTHERWISE ORANG CAKAP AKU GILA SEYH --'






Can't wait for : Biology Quiz tomorrow Breaking Dawn Part I



Photobucket

Wednesday, September 7, 2011

Wordless Wednesday #3


Hujan dengan angin kencang (erk, ribut) tadi, sejuuukkkk,
signboard KELUAR (anak panah dalam gambar) tu nak tertanggal dah kawan2,
beware of it kalau tanak kepala benjol~
*area pendeta cafe ^_^


Elektrok ye tuan puan XD XD XD
*kesalahan orang lain memang cepat je kite nampak kan?
own mistakes yang obvious tanak mengaku plak, haih manusiaaa :l


Presenting my last bio lab report
--'

*Tension dowh test math tadi. Benci bile orang discuss after exam >.<

Photobucket

Monday, September 5, 2011

3rd September : Thanks :D

Assalamualaikum :D

Sihat? Letih :(
Lame tak panjat tangga kejayaan, so bile dah panjat tadi rase semput terlajak,
stamina dah kurang nampak gayenye T___T

Tapi bahagia sesangat hari ni bile ade satu kelas je,
lecture Physics at 4pm tadi, so waktu pagi dihabiskan dengan membuta :P

Rase macam frust terlepas nak post kat blog on my birthday,
kureng feel, sobs T____T

Ape lagi nak dikata, i'm one year older now,
sweet 18!
Er, seriously takde feel T__T
Coz on that night naik bas balik palam,
then on the day busy beraye dengan kawan2 ^^,
i loikkeeeee <3



___________________

So here i wanna thank all for wishing my birthday,

seriously until this moment still tak sempat nak on facebook to reply all the wishes,
pada yang text and call and wish face-to-face
bolehla Sarah reply and thank them at the moment jugak,
but untuk kawan2 kat facebook tu, so sorry,
thanks sebab korang rajin nak tekan my profile and wrote on the wall and so on,
i appreciate that (^^,)




Ade yang wish panjang2, terharu & rasa disayangi, ohhh,
*tahu sebab suscribe facebook sms :P

Thanks :)

Photobucket

Friday, September 2, 2011

Eid and welcome dear September :D

As-salam :D

Let make this short, hehe
*muke tak bersalah*

First of all,
sorry lama menyepi, about a week right?
Well, being home plus celebrating eidulfitri membuatkan Sarah busyyyyyyyy,
hari ni puncak kesibukan, oh,
not 2 September but 1 September,
rumah terbuke sipi2, suku2, tak terbuka penuh, keke,
ade ke? Pape je la Sarah oi.
*suke suke ramai cakap Sarah makin kurus, hohohoho*
Ini online di awal pagi meng-post kat blog,
rindu tetibe kat Encik Blog ini, ngeeeeee~

Secondly,
banyak nak post kat blog ni,
terlalu jadiknye tak tertaip, heeeee~
Nak sorry lagi sebab tak sempat lagi nak blogwalking dan tinggal komen di blog2 kesukaan,
korang yang drop link kat shoutbox tu sabar ek,
nanti kite jenguk2 kamu ^____^
ngeh ngeh dan ngeh --'

PS :
Duit raya tahun ni sikit :( HAHA
Ish! Syukur masih dikurniakan rezeki dan peluang untuk bernafas olehNya, kan?
Say Alhamdulillah, thank you Allah :) *petik lagu kanak2 comel, My Mother eh tajuk die?

And and, thanks to Mr Husein Riderz sebab bagitau something dalam POST BELIAU YANG INI. Hehe. Much thanks! Salam perayaan & tahniah!

I got luck in joining my very first giveaway - click (^^,)
Alhamdulillah!
Big thanks to Mr Woot Woot, weeeeee~
Hadiah birthday nampaknye ^______^
In less than a day, i'll be 18 :D

P PS :
Akan kembali aktif di blog setelah kembali ke Puncak Alam, er, tak sangat kot sebab dah nak menghadapi test 2 and final, yeah. Sangat tidak yakin :l
Photobucket