Friday, October 28, 2011

Kehilangan. Lagi.


*Post ini agak emo. Biasalah perempuan, hati lembut. Lebih2 lagi aku. Kihkih

Assalamualaikum, hmm, straight to the point, tanggal 26 Oktober 2011,
aku ( and the whole family ) kehilangan seekor lagi kucing kesayangan, ohh, what a sad day T__T
Pulak tu on the same day aku tertumpahkan minyak agak panas atas kaki aku. -,-
Careless. Really was and will always be --'

Dan mood berblogging, surfing, online, ngadap laptop aku belum kembali seperti biasa.
Tadi scroll reading list kat dashboard pun aku tak tekan mana2 link blog melainkan link ini.
Berminat barangkali. Hmmm.

Maghrib hari Rabu yang lepas, aku sedang bersantai dalam bilik, datang adik lelaki aku,
Waqiuddin secara tiba2 lalu menunjukkan isyarat senyap dan membisikkan "kucing mati".
And i thought he was joking. And the whole siblings tiptoed down the stairs straight to the window at family room and what I saw was my mummy, standing there. Memandangkan ruang famili rumah bapak aku nih atas sikit daripada ground level, aku terus nampak dengan jelas dengan bantuan mata empat aku ni, sebuah lubang siap digali, dan seekor kucing diam di dalamnya.

What I felt after that was totally unexplainable.

Sekilas pandang aku cam kucing oren comel diam dalam kubur kecil itu merupakan si Tiger.
Dan oleh sebab aku masih waras maka aku tahu itu tandanya Tiger telah pergi meninggalkan aku T_T

Lepas tu, aku terus berlari menuruni tangga lagi sekali, ke ruang tamu dan aku nampak ayah sedang membasuh jalan masuk ke garaj. I couldn't clearly see if there was any blood on the road sebab mase tu dah gelap sangat. Maghrib.

Lalu tumpah lah air mata berharga aku, berharga ke?
Alaa, aku makhluk penyayang, sebab tu aku menangis T___T

Tak sempat mencecah umur setahun, Tiger tinggalkan kami.
Walaupun ia hanyalah seekor kucing, ia tetap memberi kesan kepada aku, and the whole family's sad about what has happened.

 Sedih dah tak dapat tengok beliau berlari2 mengelilingi rumah.

Paling sedih sebab he was a really, totally, undeniably good cat.
Sangatlah jinak and that was why aku sangat suka kacau beliau mase beliau tidur.
Sekarang dah tak dapat nak kacau lagi T____T


At the moment these pictures were captured,
his age was less than a month.
Date : Jan 2011.





This was the last day I played with him,
a couple days before the day he left us.
[ Except for the pictures which he laid on the stairs. Rumah ayah aku banyak tangga -,- ]

And that evening, dia sangatlah comel :)
And as usual, he still suka menggigit shuttlecock tersebut dengan rakusnya, comel ;)







Sape yang takde kucing & tak pernah rasa hilang kucing kesayangan diorang,
tak akan faham perasaan sedih kehilangan seekor kucing ni.

Hmmm, sebijik rasa macam hilang Putih bulan April hari tu.
Yang tu lagi sedih kisahnye.


Aku masih wonder bila Malaysia nak ada hospital haiwan.



Photobucket
Share:

10 buddy (ies):

nad's story said...

Sian maisarah. Sokay, nad pon prnh hilg kucing sayg:) Depan mta nad je dia mati kena langgar. :'( . Nyway, comel kucing maisarah :)

NaRuFiQ said...

andai kata abu hurairah ra masih ada , pasti beliau juga menangis....

uwmaisarah said...

nad's story,
mesti Nad faham kan?

Thanks Nad :)

ni kali kedua hilang kucen TT

kalau depan mata takleh nak bayang TT

uwmaisarah said...

NaRuFiQ,

Mr Syafiq takmau nangis jugak ke? :(

wnsizzati said...

sarah..be stong.okay? *mohon maaf atas salah faham kat fb.belum baca blog lagi tadi.maaf.sangat :'(

Abg Stalker said...

kesiannya..muka da la bersih je,comel gle.dak kecik lg da maut..:( wlupn abg x bela kucing tp abg sygkn haiwan jgk.ayah terlanggar ke?mmg tragis klu betul.jgn sdh lg sara..nti insyaAllah lahir yg lain. :)

pelangijiwang said...

huwaaaa. tak suke kucing mati ! sedihhhhhh !

uwmaisarah said...

wnsizzati,
takpe kak cik,
it's more thank okay :D
yeah im strong!! haha

uwmaisarah said...

Abg Stalker,
kan abang kan, kecik comel je, macam sarah -,-
haha
emm abang memang penyayang, kitorang tauu :P
hehe
insyaAllah!

uwmaisarah said...

pelangijiwang,
kaaann? BIG SOBS! T______t