Sunday, November 27, 2011

Cracking A Smile.

*it just a random-heart's-stuff, so don't really bother if you don't get what i am posting about. =,=


Always try to be more sensitive about people's feelings 
because there are times that
a tear means happiness and a smile means hurt.




Cracking a smile and wearing it all on my sleeve
So cool and so poised
Its true I'm just around to see
Where this thing goes I'll never know
But all I know is packing bags is a remedy, is a remedy


Photobucket

Wednesday, November 23, 2011

Today's rule, PLEASE.

PLEASE. PLEASE. AND PLEASE.
SHOULD I REPEAT IT?

TAKMAU BEBEL PANJANG2,
SEBAB GIRLS ARE MORE THAN EXPERTISE IN BABBLING,
SENDIRI INGAT SENDIRI PRAKTIS.

EVENTHOUGH SILIBUS SIVIK TAK AJAR,
SENDIRI MAU INGAT.
SEBAB BILE WE DAH TERLEPAS CAKAP SOMETHING
THAT REALLY SHOULD HAVEN'T BEEN SAID,
AND THE PERSON HEARD THOSE PAINFUL WORDS,
HMMM..

THINK OR YOU MIGHT HURT SOMEBODY.



Indahnya dunia jika semua orang berbicara yang indah dan sedap didengar sahaja, kan?


Waiting for my first night class. Biology, don't kill me.
Have a nice day dear readers. :)

PS : Er, sorry for the uppercase letters, macam tak sedar je the caps lock is on ><
Hangin dowh, cuaca tak redup dan menyenangkan sentiasa dan begitu juga manusia. There's wind, rain, thunders. Macam sekarang. Kat Puncak Alam tengah hujan. Okay, petir, kilat, guruh! Gotta turn my lappy off. Take care.


Pssstt, aku buat sendiri yang kat atas tuh. Cantik tak? HAHAHAHA

Photobucket

Tuesday, November 22, 2011

Sit Rep


Assalamualaikum ~
Hehe. Baru berkesempatan mahu menulis ya,
agak kelam kabut dua tiga hari kebelakangan ini ya,
kelas dah bermula pun ya,
sem baru ya,
maafkan kita ya sebab tak sempat nak jalan2 tinggal komen kat blog korang,
nanti weekend kite pergi drop by jalan2 blogwalking segala ya?
okay ni apehal duk 'ya-ya' nih? -,-


Hari ni kelas habis awal daripada semalam, supposedly 3.20pm habis but Miss Asiah lepaskan kitorang awal, ye la first week, tutorial takde lagi, lab pun tak mula lagi.
Dan BEL's lecturer tak tunjuk muke pun so kitorang bantai kuar pegi makan je lah,
sepatutnye langsung takde break until 3.20pm hari ni.
Menyeksakan :(
3.20pm baru nak terkejar2 pegi solat, perut mesti lapar, dah memang dasar lapar setiap mase,
ape mahu buat, hekhek.

And some said that I appear to be skinnier than before, hmmm, tak rase makin ringan p0n sobsob.
Tapi baguslah. Kalo before dah 43kg, I wonder yang sekarang berape kilo yang tinggal.
Hari ni baru start makan nasi after two days puasa nasi. Hmmm, baru rase kenyang, syukur.
Before this ade ulser 3 bijik tu yang takde selera nak makan ><

Overall timetable untuk semester 2 ini agak menguji ketahanan mental dan fizikal ><
Sebab hari Rabu ade kelas malam (but they said the administrator akan ubah so that sume kelas akan dijalankan on the day) and selalunye after Jumaat prayer, kelas kami free, sekarang sem 2 dah ade BEL, 2 jam pulak tu. Alahai.
And aku tak faham asal BEL bolot 6 jam untuk die sorang2,
kalo derma satu jam for each core subject pun takpe. Hukhuk.
Even CTU pun just 2 hours per week.


Ape lagi nak dilaporkan, hmm, lecturer!
For biology, sume tukar lecturer baru, we got Puan Mazhani untuk lecture [ Puan ek? Kot Miss? ], and Miss Q untuk lab & tutorial.
Miss Q is from Terengganu, agak di luar sangkaan di situ because takde slang Terengganu pun bile Miss cakap ><
BEL & CTU tukar jugak.
Others, same as semester satu and I'm more than happy, glad, and bla3 sebab lecturer yang best2 tu still stay ajar kelas kitorang, hehe. And how I prayed for that. Syukran lillah ^^
Sayanglah kat penyusun lecturer ni, hekhek.
Buah hati penyusun lecturer jangan jealous pulak ><

Kelas dah due hari, so me is still menyesuaikan diri dengan situasi baru, yela kan before this lame gile duk hibernate kat rumah >< hihi

Apo lagi den nak bebel kat sini ek?

Click animation di atas ^^

Takde dah kot. Kite share something je la untuk penutup. Ecewah dah macam essay! -,-

10 requirements for Seeking knowledge:

1. Sincerity (al-Ikhlaas)
2. Manners (al-Adab)
3. Trust (al-Amanah)
4. Truthfulness (as-Sidq)
5. Humbleness (al-Tawaadu’)
6. Trust and Reliance (al-Thiqah wa al-Tawakkul)
7. Worship (al-’Ibaadah)
8. Remembrance (al-Dhikr)
9. Acting Upon It (al-’Amalu bihi)
10. Specialization (al-Takhassus)

*Shared from Iman's tumblr :) Thanks Iman :D



Aku jumpa nih kat tumblr, siut, bestnye anak2 dye boleh gelongsor everyday.
Kalo ade family gathering kat rumah dye lagi meriah kot, dari atok sampai cucu sume pakat duk main gelongsor turun haha xD






*Sit Rep : Situation Report
 PS : Nak balik rumah TT

Photobucket

Friday, November 18, 2011

This time I'll let you name the title ;)

Assalamualaikum, er, apakah yang mahu ku katakan ya? Emmm.
Emm, kelu lidah untuk berbicara,
kalendar kat phone, laptop, kat peti sejuk,
kat dinding, semua aku check memang menunjukkan tarikh hari ini 18 November,
memang tak salah la, esok malam akan aku tidur dalam bas,
bangun pagi bersama2 air 100 plus meleleh kat tepi bibir sedar2 dah sampai kat Klang,
big sobs.

And for the first time aku menangis tak nak pergi Puncak Alam untuk semester 2 nih.
Kata lain, semester terakhir. Kata yang lain lagi dah takde =,=

Actually dah seminggu kan kalau korang perasan blog tak berapa nak gorgeous aku ni sunyi,
yes i was and i am fighting silently with myself, hmm,
hilang segala mood nak online, even laptop pun tak sentuh.

Tapi selepas seseorang mempengaruhi aku untuk menyambung career aku dalam NFS,
menyebabkan aku sentuh laptop dan maybe tu titik laptop aku bernafas semula, heheh.
Ayat, tolong lah, peh-lis, :/

Dah2, enough2.

Satu lagi bende yang menyebabkan semangat berblogging aku kembali menyala2,
bila bukak2 blog semalam,
okay, followers aku naik mendadak,
tutup bukak balik laptop tetap same angka itu, haha.
Bajet followers dah 3000 padahal 300 je -,-
Takpelah, sikit2 lama2 jadi bukit, acecey.
Aku sangat berminat sekarang ni nak tahu sapekah first follower aku.
Hmmm, sape ek?
By the way dah terlajak masuk bab follower,
aku nak ucap thanks bebanyak le kat kawan2 comel yang sudi press the follow button,
heeee, you've lightened up my mood again, suke suke ^^

Then then,
I hereby, sitting on my cosy bed, wanna congratulate my youngest lil sis [ you can click this is a link. hehe ]for passing her UPSR with flying colours, heeee, i knew she will make it and syukran lillah, He granted our prayers :D



Dan sekarang I think tak mustahil adik aku ni boleh beat aku in academic few years more,
PMR, SPM, and maybe in Uni level. Aisshh.
Tapi tak kesah pun, lagi suke, adik aku jugak, kan?
And kalau boleh I want her to succeed in everything lah if possible.
Sepanjang 12 tahun she lives pun nampaknye die lagi banyak gondol anugerah
nak dibandingkan dengan aku. Hoho.
Aku sekali je, tu pun tahun 1999, sobsob.
Ade satu pun mujur, hihi.

And tak payah la frust tak dapat bicycle macam headmistress kamu janji tuh,
kamu tetap cemerlang in our eyes oke ;)
*kes tak dapat basikal nih aku nak bebel in the nest post ><

Dan all her friends lahh, to those who managed to get 5A's, tahniah!
Kalaupun tak dapat 5A, takpe dik. Kecemerlangan tak diukur semata2 pada bilangan A.
Lagipun PMR dan SPM sedang menunggu.
SPM pun tengah berjalan sekarang ni kan?
Sedih gile takde kredit the night before 14th Nov,
tak dapat nak wish juniors TT



So kepada juniors, Yoe especially, then Fizah, Ema, Omar, Naim, Fatin, Fini, Ain, Kimah, Syu, Syuk, Shahirah,er, semualah, All The Best yup, beat 2010's batch okay. Hehehe.
*Sorry tak sempat nak tag korang.

Rojak campur post nih, tu la bahana dah lama tak posting ><

And Semoga Berjaya to my bestie who's facing her finals starting today :DD

Ape lagi ape lagi? Hekhek

Oh my mom dah panggil for lunch!
And selepas Jumaat nak keluar pergi klinik cause the boys nak disunatkan. Hihi.
Later guys ;)



Yeah I miss to merapu merepek here. :')

PS : For those who are waiting patiently for my potpetpotpet: awak oi, kite dah post, bacelah. Hehe
P PS : Gile perasan, ceit --'

Photobucket

Tuesday, November 8, 2011

Pantai Teluk Ketapang, KT :D

Assalamualaikum ^^

Benar2 tidak mempunyai ilham untuk menaip so kite post random things je la ek ><

By the way semalam lepas pergi kenduri naik rumah & kenduri aqiqah,
ayah bawak2 pegi jalan2 and we went to Pantai Teluk Ketapang which caused me to get over excited phase, entahla kenape -,-

Hmmm, sekarang pantai tu physically dah berubah sebab berlakunye tumbesaran pada kawasan Lapangan Terbang Sultan Mahmud. Acecey, sape2 nak datang Terengganu bolehlah kite jadi tourist guide >< LOL

Lapangan Terbang Sultan Mahmud diperluas hari tu,
jadi seolah2 wujud satu tanjung yang panjang ke arah pantai.
Tapi kawasan tu, hujungye batu2 besar.
And that was why aku jadi excited tahap bangang ><
Nak panjat batu tu je :|

*Gambar tidak mengikut turutan.

Besar lagi avanza bapak aku daripada kapalterbang ><
hihi

Setail dowh, tapi senyum tak ikhlas pulak -,-


Rocks, big rocks :D

Weeeeee

Wafiy was nervous, heeee. Comel lil bro.

That's all! Oceans, beaches are always a calming scenery :)
Photobucket

Saturday, November 5, 2011

Aku Cantik & Abg Stalker



Memandangkan aku agak lost dan tidak tahu nak buat apa walaupun homework aku banyak kat rumah ni, aku nak join promotion Abang Stalker ni.
Ape salahnye memeriahkan segmen pemberi komen setia kat blog kecil aku ni kan. Heee :D
Kagum aku, rajin betul dia nih bace berpuluh2 tak pun beratus2 blog pastu drop komen.
Baik hati dan penyayang bhai xD
*Tak available lah pulak kalo tak boleh ngorat. #Sumpahtaklawak -,-

Post promotion Abang Stalker : Klik di sini :D



Seperti yang dikehendaki Abang Stalker, these are the details :

♥ Nama : uwmaisarah ; prefer to be called as Sarah.
♥ Umur : 18 tahun 2 bulan 2 hari on 5th of November 2011
♥ Status : Not available.
♥ 3 sebab kenapa cantik......? : Cemana nak bagi sebab, kite tak cantik, kite comel je ><
  1. First sebab kite pendek =.=
  2. Second sebab kawan2 kite cantik jadi bile kite kawan ngan diorang,
    kite pun jadi cantik jugak -,-
  3. Third sebaaaaaaab, sebab ape lagi eh? Sebab muke kite tak licin :S
Okay done! :DD
*Sorry tempek gambar hari tu, takde gambar lain dah T__T

 Photobucket

Empat November :)

Assalamualaikum
and the very first of all things i wanna apologise for being silent for a quite long moment.
Hmm, busy sangat -,-

Then straight to the point lah,
this post is dedicated to Miss Nurul Shahirah Puteh in wishing her

HAPPY BELATED BIRTHDAY

heeee, serious gila wish birthday,
sorry for my late post but as usual, BETTER LATE THAN NEVER right?
That used to be our phrase kan? Heee, better late than never.
Rindu nak gune ayat tu in daily life with her.
Agak ralat bile belajar kat palam without her by my side, hmmm T____T
By the way the happy birthday fonts are set in blue sebab biru is her favourite colour.
Suke sangat warna biru meja zaman sekolah dulu, ngeee~

Hmmm,
agak terharu bile she will always stay to listen,
to support me even aku ini kurang baik dan bijak orangnye,
kurang comel dan kurang segala2nya kecuali agak cute, heh.
Mane boleh kutuuukk je, mesti ade part puji diri sendiri jugak ><

Baru aku sedar bahawasanya aku rindu nak merapu merepek dalam blog tak seberapa gorgeous nih.
As said by my Kak Cik, writing is a good therapy.
Well sis, I guess it's perfectly true ;)

Hmm birthday mood still in the air sebab esok birthday Ibah!
Dan jugak esok Hari Raya Idul Adha! :DD
Tapi it seems like tahun ni raya haji tak meriah as before :(
Hmm kau boleh beraya kat rumah & kampung pun dah syukur Sarah weh,
to those yang stuck in their college,
jangan sedih2 ya,
nanti abes belajar celebrate la kat rumah hehehehehe ^^

So tak nak cakap banyak, ni post wish birthday :D


Penat saya cari gambar ni awak,
heee, kite susah sangat nak bergambar berdue, dengan due2 comel,
selalu saye mesti spoil ><
Hmm, hope you don't mind seeing this pic in my blog,
once in a blue moon je, jangan marah2,
nanti kene jual, peace no waaarrr :DD
Heee, disebabkan si die ini sangat menyukai kucen2,
dan suke kucen dalam gambar di atas,
maka saye mengambil inisiatif untuk post gambar di bawah untuk tatapan awak di KMB sane,
dengan ucapan,
enjoy the yawn and sleep well there, haha xDDD

Nice shot isn't it? Haha
Credit to MEEE!
Suka gila sempat snap a pic of Noddy, menguap.
Memang dye sangat suke tidur ><


*Ucapan sikit sebab dah wish banyak through my text kan? HAHA. Take care girl :)

Photobucket