Tuesday, November 22, 2011

Sit Rep


Assalamualaikum ~
Hehe. Baru berkesempatan mahu menulis ya,
agak kelam kabut dua tiga hari kebelakangan ini ya,
kelas dah bermula pun ya,
sem baru ya,
maafkan kita ya sebab tak sempat nak jalan2 tinggal komen kat blog korang,
nanti weekend kite pergi drop by jalan2 blogwalking segala ya?
okay ni apehal duk 'ya-ya' nih? -,-


Hari ni kelas habis awal daripada semalam, supposedly 3.20pm habis but Miss Asiah lepaskan kitorang awal, ye la first week, tutorial takde lagi, lab pun tak mula lagi.
Dan BEL's lecturer tak tunjuk muke pun so kitorang bantai kuar pegi makan je lah,
sepatutnye langsung takde break until 3.20pm hari ni.
Menyeksakan :(
3.20pm baru nak terkejar2 pegi solat, perut mesti lapar, dah memang dasar lapar setiap mase,
ape mahu buat, hekhek.

And some said that I appear to be skinnier than before, hmmm, tak rase makin ringan p0n sobsob.
Tapi baguslah. Kalo before dah 43kg, I wonder yang sekarang berape kilo yang tinggal.
Hari ni baru start makan nasi after two days puasa nasi. Hmmm, baru rase kenyang, syukur.
Before this ade ulser 3 bijik tu yang takde selera nak makan ><

Overall timetable untuk semester 2 ini agak menguji ketahanan mental dan fizikal ><
Sebab hari Rabu ade kelas malam (but they said the administrator akan ubah so that sume kelas akan dijalankan on the day) and selalunye after Jumaat prayer, kelas kami free, sekarang sem 2 dah ade BEL, 2 jam pulak tu. Alahai.
And aku tak faham asal BEL bolot 6 jam untuk die sorang2,
kalo derma satu jam for each core subject pun takpe. Hukhuk.
Even CTU pun just 2 hours per week.


Ape lagi nak dilaporkan, hmm, lecturer!
For biology, sume tukar lecturer baru, we got Puan Mazhani untuk lecture [ Puan ek? Kot Miss? ], and Miss Q untuk lab & tutorial.
Miss Q is from Terengganu, agak di luar sangkaan di situ because takde slang Terengganu pun bile Miss cakap ><
BEL & CTU tukar jugak.
Others, same as semester satu and I'm more than happy, glad, and bla3 sebab lecturer yang best2 tu still stay ajar kelas kitorang, hehe. And how I prayed for that. Syukran lillah ^^
Sayanglah kat penyusun lecturer ni, hekhek.
Buah hati penyusun lecturer jangan jealous pulak ><

Kelas dah due hari, so me is still menyesuaikan diri dengan situasi baru, yela kan before this lame gile duk hibernate kat rumah >< hihi

Apo lagi den nak bebel kat sini ek?

Click animation di atas ^^

Takde dah kot. Kite share something je la untuk penutup. Ecewah dah macam essay! -,-

10 requirements for Seeking knowledge:

1. Sincerity (al-Ikhlaas)
2. Manners (al-Adab)
3. Trust (al-Amanah)
4. Truthfulness (as-Sidq)
5. Humbleness (al-Tawaadu’)
6. Trust and Reliance (al-Thiqah wa al-Tawakkul)
7. Worship (al-’Ibaadah)
8. Remembrance (al-Dhikr)
9. Acting Upon It (al-’Amalu bihi)
10. Specialization (al-Takhassus)

*Shared from Iman's tumblr :) Thanks Iman :D



Aku jumpa nih kat tumblr, siut, bestnye anak2 dye boleh gelongsor everyday.
Kalo ade family gathering kat rumah dye lagi meriah kot, dari atok sampai cucu sume pakat duk main gelongsor turun haha xD






*Sit Rep : Situation Report
 PS : Nak balik rumah TT

Photobucket
Share:

4 buddy (ies):

alongxp said...

mana datang cupcake tu?smart kot... animation kucing tu... kucing tu mabuk ke hape?hahaha

Abg Stalker said...

jadual yg agak padat. +_+ mabuk klu kls 6jam berturut2.subjek yg sama plk tu.otak tepu!

uwmaisarah said...

alongxp,
TUMBLR OF COURSE, NGEHEEE :D
kucing tu kenyang sangat kot lepas melantak susu. hekhek

uwmaisarah said...

Abg Stalker,
seriously abang,
lelah! semput dada, hekhek.