Friday, January 20, 2012

20th day of 2012

Assalamualaikum! :D
Pabila didatangkan bersama tanda seru, anggaplah post ini dimulakan dengan bersemangat.
Semangat cuti empat hari yay!

Tapi tetap ada kerja yang perlu dibereskan,
ada paperwork CTU, kene draft intro and conclusion,
ada test CTU next week, so kene revise tapi tataula bile nak revise hohoho.
Kene siapkan paragraph yang belum buat untuk BEL memandangkan Isnin dan Selasa cuti di mana kedue2 hari tersebut wujud kelas BEL dalam jadual,
luckily maybe tak ganti so saya lebih rela buat kerja daripada pergi kelas ganti yay!

Okay okay, tahukah anda apakah itu CTU087 dan BEL311?
These are the codes used for two subjects
which are (1) the subject of agama entitled Kesepaduan Agama dan Sains
and also (2) English ; English for Academic Purposes.

Yang lebih advanced compared to what we have learnt during our first semester yang pastinya hohoho!

Rasanya dah tak boleh nak jawab test kalau tak baca CTU tu,
and english pun macam dah tak lepas je if tak prepare.

Sobs, how I miss to face the examinations in school where we had those spot questions
dan soalan bocor yang sebijik2 masuk exam. Haruslah skor tinggi2 kan. Especially Sejarah.
Tu yang kantoi SPM Sejarah tak dapat A+. SPM mane ade bocor2 keh3.
Kecuali BM, before exam ada text masuk bagitau budak2 Kedah silap dapat Paper 2 masa exam Paper 1,
haruslah kantoi soalan apa yang keluar kan.
Luckily tak perlu re-sit exam.
Kecoh bila dapat rumours which stated the whole fivers of 2010 need to re-sit for BM papers.
Mesti susah gila if betul2 kene exam balik. Haih mintak jauh la kan :)

See how I merapu merepek cakap pasal SPM, rindu lah nak pegi sekolah :')
Rindu kawan2. Rindu suasana yang tak pressure. Rindu nak jalan dekat2 je after sekolah.
Panjat turun naik tangga pegi kelas pun tak sebanyak steps kat tangga Puncak Alam nih.
Jalan balik sekolah pun tak sejauh Rafflesia 1 dengan blok FF untuk attend lecture kat Dewan Kuliah Farmasi :')
Tapi tu semua untuk belajar kan, i'm not supposed to complain about this, right?
Hmmm, ish2. Istighfar ye adek2. Hehehe.
Redha je, semua langkah2 tersebut akan dikurniakan pahala asalkan ikhlaassssss :')


Sabda Nabi,
“Sesiapa yang menempuh satu jalan kerana mencari ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan ke syurga.” ( Sumber )



Missing them all :'(

Hmm, sebenarnya happy baru lepas siapkan assignment Chemistry. Hihi.
Pastu plus happy cuti. Walaupun tak balik Terengganu cuti ni,
kite mesti sabar. Tunggu cuti Maulidur Rasul nanti, nak balik rumaaah! :DDD
Excited, 2 weeks more to go ^^

Few days back menangis nangis call mak cakap nak balik, hehe.
Sampai demam ha kau, budak manje :|

Hidup saya memang tak sunyi daripada kene makan ubat :|
Cepat2lah sembuh wahai badan kesayangan :)
Hihihi.

Alamak langit gelap sangat plus kilat dan guruh mule muncul,
kene off lah dulu nanti kite post lagi ye tatataatatataaaaaaa!
Wassalam, take care and happy holidays!
Spend your time wisely and for those who'll be driving home, drive carefully.
Utamakan keselamatan, ingatlah orang yang tersayang :DD

*Aunt yang duduk Bangi balik Terengganu, nak itooootttt, nak tumpang sekakiiiiiii :(
Ecey, tadi kemain kau cakap sabar, tak istiqamah sungguh ish!

Photobucket
Share:

2 buddy (ies):

NaRuFiQ said...

paracetemol...hurmm makan banyak sikit....

uwmaisarah said...

NaRuFiQ,
tak boleh makan banyak2,
nanti orang tu dah tak namakan blog dye 'mr paracetemol' sebab paracetemol dah habis :P