Saturday, April 28, 2012

Perplexed. Obliged, though :)

Assalamualaikum :D
Kalau tak jawab dosa kalau jawab tak dosa dah la. Hoho -__-

Baru sehari kot tak update coz semalam macam blur.
Syukur ya Allah, Dia makbulkan doa ayah.

Few days before 26th April, aku ada macam mengeluh, rasa tak cukup oksigen,
tunggu 26 and 27 untuk result MUET as well as final exam accordingly.

Pastu ayah cakap,
"Takpe, Allah nak suruh gembira due kali lah tu."
Well said by my father,
aku aminkan dalam hati walaupun at the same moment rasa tak yakin.

Gembira itu subjektif.
Tak semestinya dapat the fullest baru nak happy.

Actually starting from the point aku dapat result semester satu,
aku rasa dunia aku lain. Berubah. That I am not the old uwmaisarah.
Hidup seperti roda, once we're at the top, dan ada waktu kita di bawah.
So aku rasa macam nak describe, academically, hidup aku masa tu macam bahagian bawah roda.


So, upon receiving my result yesterday,
jeng jeng dan jeng,
bersyukur hanya Dia yang tahu,
as expected my Chemistry turned to be the lowest among all,
but I managed to score well for others.

Allah makbulkan kata2 ayah. Alhamdulillah.

Physics Mathematics Biology Agama, ya ALLAH,
rasa tak percaya that I made it. I made it.
Alhamdulillah. Syukur yang teramat.
Rasa tertebus kekecewaan semester satu.
Especially Biology. Ya Allah. Ya Rabb.

Rasa nak peluk diri sendiri tapi tak tau nak buat camne -__-


Penyesalan saat ini walaupun terasa tapi ia tetap tiada guna.
Result sem satu aku agak mempengaruhi CGPA but still,
aku tak nak rasa too disappointed.
It's a must for me to stay happy as I was and remain happy as I have always be.

Allah tak mungkir janji, sesiapa yang berusaha akan dapat hasil usahanya :)

Mungkin for some subjects, usaha aku tak cukup.
Dan selebihnya, qadar kita telah ditetapkanNYA.


It's about time to wisely think,
to precisely choose,
the lane I'll be walking to create my future.

May Allah bless, may Allah guide, may He ease everything,
for everyone. And for you. Amin.


PS :
Ayah selalu sangat pesan dekat aku masa aku kat palam dulu,
La Tahzan, Innallaha Ma'ana. 
Sungguh.
Ayah is the best ayah ever, thank Allah Mom married him =P
Mom, Dad, thanks :D

P PS :
Happy Belated Birthday Aneesah :D
Will be making pizzas for dinner,
and we're waiting for dad to come home from KL so that he can join us ^_^
So, Imma kind of sneaking through the window to search for any Firefly =P
Hope adalah he bought me something from pesta buku, hahaha!

Masih ku ingat when he went to Langkawi, masa tu aku darjah 5,
aku pesan suruh belikan buku or something,
he bought me my first novel ever, RAM** = Mandatori.
Whoa :O
My first novel was Mandatori and it's RAM's.
Macam dahsyat je. Luckily it wasn't A Samad Said's. Lulz xD
By the way sambungan berantai2 Bagaikan Puteri dah keluar,
Sunan Musafir. Gonna have it! Wajib cari dan beli yeah :D
Plish daddy? Teheee ;D

*Panjang semacam postscript aku hari ni =P
**RAM = Ramlee Awang Murshid.
Photobucket
Share:

Thursday, April 26, 2012

Merrymaking Vs Tense





Wajib lah tengok wahai rakyat UiTM kecuali pelajar ijazah dan above level. Kui3.
Esok 27 April kot. Semua dah tak lalu nak makan.
Aku pun tak breakfast lagi nih =.=
Sebab malas nak buat makanan hohoho.


By the way I've checked my March 2012 MUET result,
tu pun sebelum check online si Imanggg dah tolong check dulu.
Rajinnya laahh habiskan kredit dia.
So lepas tau aku senyap je tak bagitau mak.
Ayah dah pegi airport mase tu.
Senyaaap je sampai tunjuk result on screen kat mak.
At first my mom was scared to view it,
yelah, aku punya prestasi dah tak macam dulu,
menjunam macam orang swimming terjun dalam kolam.
Smooth and beautiful -___-

Tapi tadi at least aku rasa ada improvement, syukur yang teramat sangat :')
Walaupun recently I was a bit distressed sebab tak dapat any interview for USM,
tapi dah happy balik hari ni.
And I hope semua rakyat asasi 11/12 dan diploma UiTM akan bergembira sama2 esok, amin :D

Cousin, goodluck!
Iman, goodluck!
Dear bestfriends, classmates, goodluck too!
Pendek kata, semua yang boleh terima ucapan ni, goodluck! Teheee ;D

Yela, result, esok baru kau masuk kepala aku,
hari ni aku nak free berfikir without youuu.

PS :
Happy Birthday in advance to Aneesah, Abang Yan & Kak Aten :D
Aneesah is my younger sis and Abang Yan together with Kak Aten are my cousins,
the best part is they share their birthdays on the same date- 27th April! :D

Nah, Aneesah.
Esok tak buat cake cz I knew mom's going to make pizzas on Saturday =P
Hmmm. Yummy. Buat cake pun boleh jugak next week =P
Photobucket
Share:

Wednesday, April 25, 2012

Pointless.



Hekhek. Hai si comel. Omelnye lah arnab niii :D




Sebenarnye aku terlajak cuak je.
Esok 26hb. Lusa 27hb.
Sape tak cuak dowh kalau esok result MUET lusa result final?
Dah berapa malam aku susah nak tidur -___-
Dan...
Noktah. Biarlah...
Photobucket
Share:

Monday, April 23, 2012

Seriously?


Haha. Zeriouzzlllyy?
When you have so much time and you're still wasting it for nothing -___-

Kena start rutin baru nih muehehe :3
Photobucket
Share:

Sunday, April 22, 2012

Craving? -___-


Tulips ^___^
Sebulan dah duduk rumah yippeee! Semalam pergi hantar upah baju rayeeeee weeee,
tahun lepas takde sebab aku taknak, maklumlah bermastautin kat palam tak pandai nak carik sendiri,
balik Terengganu raye, tak kesaahh, kite raye lebih2 tahun ni kalau panjang umur teheee ;D
Dan dan dan. Pinggang aku. Yeehhaaa. Masih maintain. Kui3. Kbai -___-

Jangan tanye kenapa saya suka upload gambar2 bende mahal2 nih.
Teheeee ;D
Photobucket
Share:

Thursday, April 19, 2012

Randomly Rambling



Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012
Dewan Tun Hussein Onn, PWTC
27 April - 6 Mei.

Maka apabila sebut sahaja pesta buku, mesti teruja mahu berada di sana juga.
How I wish jarak KL - Terengganu macam rumah aku dengan rumah jiran aku hoho 0.o
Kalau masuk MPH pun rasa macam heaven, masuk Kikokuniya rasa macam nak buat rumah kat situ,
pesta buku? Mau tak balik aku pasang khemah bagai nak explore semua booth yang ada mueheheee =P

Keramat betul 27 April.
Masa tu la pesta buku, masa tu la birthday adik aku, masa tu la result ><

Dan haruslah jealous sebab ayah aku pegi!
Adik aku pun sebok2 jealous jugak -,-

Ni kalau ada duit harus naik bas pergi buat2 sibuk menyebok ikut ayah muehehehe :3

Sekarang aku nak rambling bebel bagai jap. Heeeee ;D

Okay say HI to Xperia U, coming soon,
oke, dahla nama dia U, ada kaler pink pulak,
memangla buat aku jatuh hati ^__^
Of course la, U is for Ummulwaqiah Maisarah yang comel! :D
Krik krik krik....
Okay say HELLO to Xperia S! Benci la aku SE ni, buat phone chantek2.
Sobs. So, yang ni chantek sebab nama dia S! S is for Sarah yang cute! :D
Er. Krik krik krik.....
Deyy, jangan tanya aku apa beza dua phone nih, rupa nampak sama, function aku tak tau sebab tak go through semua lagi. Yang aku nampak, Playstation Certified. Agak2 se awesome Xperia Play tak? =P

Design petak dah macam iPhone, hohoho.

Sebut iPhone, cuci mata sikit dengan benda2 gorgeous nih.
Ni MacBook Pro. Oke. Awesome.
Haihh geram bila nak dapat semua nih.
Tak nak satu, nak semua =P

Semestinya. Yang paling aku nak nak nak.
Deyyy karang aku dah kerja,
takde beli baju kasut heels bagai, aku nak borong gadget.
Sungguh pun =P
Pastu dah ada semua, aku pun bankrap, pegi keja naik beskal jek -,-'
Hoho. Takdenye. Impian mana ada yang buruk2. Paling kurang mesti pakai driver, kereta Proton Preve. Yeahh saya anak malaysia, sokonglah produk buatan malaysia.
Krik krik krik...
Tak dapat yang di atas atas atas tu, orang bagi yang ni pun takpe. Kui3.
Sila ulang, 'orang bagi'. Kehkeh. Haruslah jadi bini sultan dulu baru best nak mintak ape2.
Deyyy, tak perlu kot nak jadi bini sultan bagai -,-'

Haaa, kan. Aku tak habis pun nak mengarut lagi.
Tapi simpan dulu stok2 yang ada untuk digunakan pada masa hadapan.
Kashian lorh adek aku si Aneesah tak boleh online.
Tak cukup PC & laptop.
Ayah, kene tambah lagi satu nih. Hohoho.
Ipad pun boleh =P

Susah dapat adik2 jantan lelaki kaki game -,-
PC diorang conquer.
Padahal....
Kakak sulungnya sama jaaaaa. Hoho.

Dia cakap, DREAM PASSIONATELY. Hoho.
Over-passionate dah aku dreaming tu -,-'

Photobucket
Share:

Penemuan Terbaru Mengenai Kanser Hati

Assalamualaikum :)
I'm sharing this from here ( copy paste la confirm =P )
Feel free to click one of these two links below if you wanna read this there;
[Facebook] - [Blog]



QS 25 AL-FURQAAN:47.
Dialah yang menjadikan untukmu malam (sebagai) pakaian, dan tidur untuk istirahat, dan Dia menjadikan siang untuk bangun berusaha.

Penemuan terbaru mengenai kanser hati!
Jangan Tidur Terlalu Malam!
Para doktor di National Taiwan Hospital baru-baru ini mengejutkan dunia kedoktoran kerana ditemukannya kes seorang doktor muda berusia 37 tahun yang selama ini sangat mempercayai hasil pemeriksaan fungsi hati (SGOT, SGPT),
tetapi ternyata saat menjelang Hari Raya Imlek diketahui positif menderita kanser hati sepanjang 10 cm!!


Selama ini hampir semua orang sangat tergantung pada hasil indeks pemeriksaan fungsi hati (Liver Function Index).. 
Mereka menganggap bila pemeriksaan hasil index yang normal bererti semua OK..

Kesalahfahaman macam ini ternyata juga dilakukan oleh banyak doktor pakar, benar-benar mengejutkan,
para doktor yang seharusnya memberikan pengetahuan yang benar pada masyarakat umum,
ternyata memiliki pengetahuan yang tidak benar.


Pencegahan kanser hati harus dilakukan dengan cara yang benar.
Tidak ada jalan lain kecuali mendeteksi dan mengobatinya sedini mungkin, demikian kata dokter Hsu Chin Chuan.

(Tu dia bahasa indon, aku pun tak faham =,=)

Tetapi ironisnya, ternyata doktor yang menangani kanser hati juga bisa memiliki pandangan yang salah, 
bahkan menyesatkan masyarakat, inilah penyebab terbesar kenapa kanser hati sulit untuk disembuhkan.

Saat ini ada pesakit doktor Hsu yang mengeluh bahawa selama satu bulan terakhir sering mengalami sakit perut dan berat badannya turun sangat banyak. Setelah dilakukan pemeriksaan supersound baru diketemukan adanya kanser hati yang sangat besar, hampir 80% dari livernya (hati) sudah termakan habis.

Pesakit sangat terperanjat, “Bagaimana mungkin? Tahun lalu baru melakukan medical check-up dan hasilnya semua normal. Bagaimana mungkin hanya dalam waktu 1 tahun yang relative singkat dapat tumbuh kanser hati yang demikian besar?”

Ternyata check-up yang dilakukan hanya memeriksa fungsi hati. Hasil pemeriksaan juga menunjukkan “ normal “. 
Pemeriksaan fungsi hati adalah salah satu item pemeriksaan hati yang paling dikenal oleh masyarakat. 
Tetapi item ini pula yang paling banyak disalahfahami oleh masyarakat kita ( Taiwan karena penulis berdomisili disana, tetapi juga termasuk masyarakat Indonesia salah memahami).

Pada umumnya orang beranggapan bahawa bila hasil index pemeriksaan fungsi hati menunjukkan angka normal bererti tidak ada masalah dengan hati.

Tetapi pandangan ini mengakibatkan munculnya kisah-kisah sedih kerana hilangnya kesempatan mendeteksi kanser sejak stadium awal.

Doktor Hsu mengatakan, SGOT dan SGPT adalah enzim yang paling banyak ditemui didalam sel-sel hati. 
Bila terjadi radang hati atau karena satu atau sebab lain sehingga sel-sel hati mati, 
maka SGOT dan SGPT akan lari ke luar. Hal ini menyebabkan kandungan SGOT dan SGPT di dalam darah meningkat.

Tetapi tidak adanya peningkatan angka SGOT dan SGPT bukan bererti tidak terjadi pengerasan hati atau tidak adanya kanser hati. Bagi banyak para penderita radang hati , meski keadaan radang hati mereka telah berhenti, tetapi didalam hati (liver) mereka telah terbentuk serat-serat dan pengerasan hati. Dengan terbentuknya pengerasan hati, maka akan mudah sekali untuk timbul kanser hati.

Selain itu, pada stadium awal kanser hati, index hati juga tidak akan mengalami kenaikan. Kerana pada masa-masa pertumbuhan kanser, hanya sel-sel di sekitarnya yang diserang sehingga rosak dan mati.

Kerana kerosakan ini hanya secara skala kecil maka angka SGOT dan SGPT mungkin masih dalam batas normal, 
katakanlah naik pun tidak akan terjadi kenaikan tinggi. Tetapi oleh sebab banyak orang yang tidak mengerti akan hal ini sehingga berakibat terjadilah banyak kisah sedih.

Penyebab utama kerusakan hati adalah :
1. Tidur terlalu malam dan bangun terlalu siang adalah penyebab paling utama.
2. Tidak buang air besar pada pagi hari.

3. Pola makan yang terlalu berlebihan (Daging panggang, sate, dan gorengan / minyak goreng yang tidak sehat. Sedapat mungkin kurangi penggunaan minyak goreng untuk menggoreng makanan, hal ini juga berlaku meski menggunakan minyak goreng terbaik sekalipun seperti olive oil....) Masakan yang digoreng harus dimakan habis saat itu juga, jangan disimpan..

4. Tidak makan pagi.

5. Terlalu banyak mengkonsumsi obat-obatan atau bahkan Narkoba.

6.. Terlalu banyak mengkonsumsi bahan pengawet, zat tambahan (penyedap rasa), zat pewarna, pemanis buatan.

7. Mengkonsumsi masakan mentah atau dimasak ½ matang.

8. Merokok atau menjadi perokok pasif.


Kita harus melakukan pencegahan dengan tanpa mengeluarkan biaya tambahan. Cukup atur gaya hidup dan pola makan sehari – hari. Perawatan dari pola makan dan kondisi waktu sangat diperlukan agar tubuh kita dapat melakukan penyerapan dan pembuangan zat-zat yang tidak berguna sesuai dengan “jadwalnya “.

Sebab :

Ø Malam hari pk 21.00 – 23.00 : adalah pembuangan zat-zat tidak berguna/beracun(de-toxin) dibagian system antibody (kelenjar getah bening). Selama durasi waktu ini seharusnya dilalui dengan suasana tenang atau mendengarkan musik (lebih baik lagi bila sudah tidur) . Bila saat itu seorang ibu rumah tangga masih dalam kondisi yang tidak santai seperti misalnya mencuci piring atau mengawasi anak belajar, hal ini dapat berdampak negative untuk kesehatan.

Ø Malam hari pk 23.00 – dini hari 01.00 : saat proses de-toxin dibagian hati, harus berlangsung dalam kondisi tidur pulas.

Ø Dini hari 01.00 - 03.00 : proses de-toxin dibagian empedu, juga berlangsung dalam kondisi tidur pulas.

Ø Dini hari 03.00 – 05.00 : de-toxin dibagian paru-paru, sebab itu akan terjadi batuk yang hebat bagi penderita batuk selam durasi waktu ini. Karena proses pembersihan (de-toxin) telah mencapai saluran pernapasan, maka tidak perlu minum obat batuk agar supaya tidak merintangi proses pembuangan kotoran.. Bagi perokok pembersihan berlangsung dengan tidak sempurna.

Ø Pagi pk 05.00 – 07.00 : de-toxin di bagian usus besar, harus buang air besar.

Ø Pagi pk 07.00 – 09.00 : waktu penyerapan gizi makanan bagi usus kecil, harus makan pagi. 
Bagi orang yang sakit sebaiknya makan lebih pagi yaitu sebelum pukul 06.30. 
Makan pagi sebelum pukul 07.30 sangat baik bagi mereka yang ingin menjaga kesehatannya. 
Bagi mereka yang tidak makan pagi harap mengubah kebiasaannya ini,
bahkan masih lebih baik terlambat makan pagi hingga pk 9-10 daripada tidak makan sama sekali.


Tidur terlalu malam dan bangun terlalu siang akan mengacaukan proses pembuangan zat-zat yang tidak berguna. Selain itu, dari tengah malam hingga pukul 4 dini hari adalah waktu bagi sumsum tulang belakang untuk memproduksi darah.
Sebab itulah, Tidurlah Nyenyak dan Jangan Begadang.


QS 25 AL-FURQAAN:47. Dialah yang menjadikan untukmu malam (sebagai) pakaian, dan tidur untuk istirahat, dan Dia menjadikan siang untuk bangun berusaha.

HARAP DISEBARLUASKAN PENGETAHUAN INI KEPADA SEGENAP KELUARGA, TEMAN-TEMAN DAN REKAN-REKAN SERTA RELASI YANG KITA CINTAI SUPAYA DAPAT TERHINDAR DARI PENYAKIT YG AKAN MEMBAWA MAUT & MALAPETAKA DALAM KEHIDUPAN INI.

uwmaisarah :
Ngehehe. Pening aku baca. Kena jadi doktor betul2 nih kalau macam ni. Boleh tulis kajian sendiri hohohoho. Tapi dapat jugak input2 penting dan boleh elakkan amalan2 yang tak patut tu especially tidur lewat malam dengan skip breakfast hoho. Torkono eden. Terasa =P

By the way, Jangan Begadang tu ape?
Photobucket
Share:

Wednesday, April 18, 2012

Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha

Nak join click here ;)

Emm, terserempak dengan giveaway nih, makan rasa nak join, cuba nasib, hu-yah!
Jom join, tapi before nak join, mestilah mengikuti syarat2 yang tersenarai.


Syarat-syarat :
1) follow blog wanie dan sha. *wajib
2) follow twitter wanie & twitter sha. *wajib
(jangan risau, wanie akan follow balik)
note : kalau tadak twitter tak apa, still boleh join :)
3) follow fanpage sha. *wajib
(syarat yang atas tu bukan untuk apa-apa, senang nak tahu perkembangan semasa tentang GA ni )
4) klik sini dan sana. *wajib
5) follow, like, add semua sponsor. *wajib yaa. kami akan check sama ada anda follow atau tidak. ni senarai sponsor :)
6) buat satu entri "Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha".
7) letak banner comel giveaway kami dan linkkan ke entri ini ataupun letak link giveaway ini.
8) tag dua orang kawan atau lebih dan pastikan mereka tahu.
9) dah siap? postkan link GA di bahagian komen. perhatian yaa. link GA bukan link blog. kalau post kat cbox tidak akan dilayan. harap maklum :)



Maka dengan ini saya mahu tag budak2 yang tadak kerja :

Hihi. Sorry ya mangsa tag. Cuba nasib! =P

Photobucket
Share:

Rindu.


Mahu lepak, makan bersama mereka :')
Suddenly. Rasa nostalgic.
Rindu. Pada kenangan.

Terasa nak bergurau senda lagi dengan kawan2 Puncak Alam.
Terasa ingin lihat mereka ada di depan mata.
Terasa ingin bersua muka dengan setiap mereka yang aku kenal dan kamceng.
Sungguh.

Mahu rushing, berkejaran ke dewan kuliah bersama mereka.
Tunjuk gigi heeeeeeee. 
# Gambar of UiTM Palam dicuri daripada group Alumni Asasi UiTM Puncak Alam 11/12.

Birthday wishes :
Happy Belated Birthday to Daddy ^__^
Happy Birthday to Wafiy and Ayie :D
Happy Birthday in advance to Aneesah & Kak Long :)
Moga semua berada di bawah rahmat dan jagaanNya selalu, amin.

Photobucket
Share:

Tuesday, April 17, 2012

Tombiruo Terakhir.

Tombiruo Terakhir.
Semangat Hutan.
Tombiruo.

Hmmm.

Sigh.

Entri mati, fullstop.
No comments are allowed hehek.

I just need my bestfriends.
Please, somebody?


Mari senyum =)

PS :
Tetiba rasa nak makan maggi, dafuq dowh, buang tebiat tetiba? Ni bukan hostel,  it's home babe!
YOU'RE HOME GIRL! ><
No more instant mee!
Ngaaaa dah 10 days more to result, sumpah la semua orang mesti duk buat tak betul :O
Buang tebiat bagai ><
Haih. Oyasumi ^,^
Photobucket
Share:

Monday, April 16, 2012

Yay suka suka sukaaaaa :DD

Assalamualaikum! :D

Tetiba excited terlajak2,
heeee,
suka teramat sangat ^__^
Muka tak excited pon =.=
Hari tu sesaja aku join giveaway yang dua pupu aku anjurkan,
Kak Zana yang own blogshop named MyKawaiiStore,
mudah je,
just share contest giveaway tu kat facebook and stand a chance to win one dress :D
Aku pun tekan je la button share kat facebook tu, and set as public seperti yang disyaratkan penganjur.
Wah wah, lepas tu buat macam biase le, kalau online merayau2 kat profile orang,
notifications tak bukak pun, hohoho.

                            


Lepas tu, dah terlupa pasal giveaway tu, aku pun tak online sangat sejak 2,3 hari lepas,
so hari ni terlajak rajin bukak laptop bukak facebook klik notifications,
toink toink!
Alhamdulillah, 14 April 2012 rupenye die announce pemenang, 2 orang je pun,
aku salah seorang rupe2nye xD
Melonjak2 kegembiraan aku kat rumah ngeheheheheeeee.
Dey, sapa tak happy jadi bertuah?
Hihihi



Dapat free dress, okay la tu, suka suka ^___^

Syukran lillahi ta'ala :D
Thanks to Kak Zana & MyKawaiiStore :D
PS :
Nak shopping kat MyKawaiiStore?
Klik [ here for website ] & [ here for facebook page ] :D

Photobucket
Share:

Friday, April 13, 2012

Panas

Assalamualaikum :D

Duh, panas siaa cuaca hari ni, membahang.
Rasa macam nak masuk peti ais pun ada -,-'
Lagi panas bila tiba2 photoshop aku tak boleh guna, ah sengal.
Aku baru berangan nak tukar header edit blog segala,
sempat tukar shoutbox button jaaa,
guna balik slide shoutbox, kemas sikit kot hoho.
Nampaknya kena bertangguh la kejap :(

Deyy, untungnya kalau dapat sebijik MacBook Pro ni. Haaiihhh.
Ni yang tetiba rasa nak pegi oversea muahahaha.

Baru je lepas tibai kuih import khas from KB (Kuala Berang je hahaha),
gaya macam Kota Bharu je an ><
Dah lama aku tak makan kuih tu, warna kuning, makan dengan kelapa parut,
yummyyy. Due biji, besar sikit daripada saiz piring, habis aku tibai sorang2.
Banyak aku makan sekarang, bahagia di rumah bagai di syurga lalala =..=

Semalam singgah sabasun, over excited pulak aku nampak maskot BoboiBoy tapi
tak amik gambar dengan maskot pun :(
Nak satu gambar dengan BoboiBoy.............
Sobsobsoobbb.

Dah 13 April, birthday adik aku nanti 27 April,
budak2 UiTM tau result.
Pastu nak isi UPU Fasa 2,
pejam celik bangun tidur makan mandi solat membuta dah kena pegi belajar lagi,
hmmmm, macam mana la nanti ek..?

Plain White T's Auuwww ;)

Tadi merayau2 dekat facebook usha profile member aku,
gambar dia pegi dinner,
makin lawa & cantik kawan2 aku sekarang,
jealous ><
Aku jugak makin gelap, makin tak cantik, makin cute je yang pastinya *mukatembok*

Hihi. Aku tak nak tulis banyak. Sesaje ngade nak post sepatah dua kata.
Tadi aku usha facebook member aku yang lain,
nampak gaye macam diorang nak pegi sekolah Isnin nanti,
nak buat sibuk2 jugak boleh? Ngahahaha.
Sibuk je aku :/

Tapi kan. Aku wonder. Kalau korang la,
ape perasaan korang bila korang tau korang kene ban dek someone,
bila korang selame ni boleh je nak view profile dia tak kesahla facebook / twitter / blog / dll,
tetiba tak boleh,
kat facebook, kene block or unfriend,
twitter dah unfollow,
blog dah private,
phone number dah tukar, dasat betul -,-
Ape yang patut kita rasa eh bila orang buat camtu kat kita?
Two cents of someone's thought?
=)
Thank you ^_^


Pssttt terjumpa kat tumblr. Hehehe. Lelaki ni memang selalu je nak transparentkan himself.
Chinese kalau tak silap. Dah banyak kerja seni dia ni keluar kat TV :)



Photobucket
Share: