Wednesday, April 18, 2012

Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha

Nak join click here ;)

Emm, terserempak dengan giveaway nih, makan rasa nak join, cuba nasib, hu-yah!
Jom join, tapi before nak join, mestilah mengikuti syarat2 yang tersenarai.


Syarat-syarat :
1) follow blog wanie dan sha. *wajib
2) follow twitter wanie & twitter sha. *wajib
(jangan risau, wanie akan follow balik)
note : kalau tadak twitter tak apa, still boleh join :)
3) follow fanpage sha. *wajib
(syarat yang atas tu bukan untuk apa-apa, senang nak tahu perkembangan semasa tentang GA ni )
4) klik sini dan sana. *wajib
5) follow, like, add semua sponsor. *wajib yaa. kami akan check sama ada anda follow atau tidak. ni senarai sponsor :)
6) buat satu entri "Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha".
7) letak banner comel giveaway kami dan linkkan ke entri ini ataupun letak link giveaway ini.
8) tag dua orang kawan atau lebih dan pastikan mereka tahu.
9) dah siap? postkan link GA di bahagian komen. perhatian yaa. link GA bukan link blog. kalau post kat cbox tidak akan dilayan. harap maklum :)



Maka dengan ini saya mahu tag budak2 yang tadak kerja :

Hihi. Sorry ya mangsa tag. Cuba nasib! =P

Photobucket
Share:

Rindu.


Mahu lepak, makan bersama mereka :')
Suddenly. Rasa nostalgic.
Rindu. Pada kenangan.

Terasa nak bergurau senda lagi dengan kawan2 Puncak Alam.
Terasa ingin lihat mereka ada di depan mata.
Terasa ingin bersua muka dengan setiap mereka yang aku kenal dan kamceng.
Sungguh.

Mahu rushing, berkejaran ke dewan kuliah bersama mereka.
Tunjuk gigi heeeeeeee. 
# Gambar of UiTM Palam dicuri daripada group Alumni Asasi UiTM Puncak Alam 11/12.

Birthday wishes :
Happy Belated Birthday to Daddy ^__^
Happy Birthday to Wafiy and Ayie :D
Happy Birthday in advance to Aneesah & Kak Long :)
Moga semua berada di bawah rahmat dan jagaanNya selalu, amin.

Photobucket
Share:

Tuesday, April 17, 2012

Tombiruo Terakhir.

Tombiruo Terakhir.
Semangat Hutan.
Tombiruo.

Hmmm.

Sigh.

Entri mati, fullstop.
No comments are allowed hehek.

I just need my bestfriends.
Please, somebody?


Mari senyum =)

PS :
Tetiba rasa nak makan maggi, dafuq dowh, buang tebiat tetiba? Ni bukan hostel,  it's home babe!
YOU'RE HOME GIRL! ><
No more instant mee!
Ngaaaa dah 10 days more to result, sumpah la semua orang mesti duk buat tak betul :O
Buang tebiat bagai ><
Haih. Oyasumi ^,^
Photobucket
Share:

Monday, April 16, 2012

Yay suka suka sukaaaaa :DD

Assalamualaikum! :D

Tetiba excited terlajak2,
heeee,
suka teramat sangat ^__^
Muka tak excited pon =.=
Hari tu sesaja aku join giveaway yang dua pupu aku anjurkan,
Kak Zana yang own blogshop named MyKawaiiStore,
mudah je,
just share contest giveaway tu kat facebook and stand a chance to win one dress :D
Aku pun tekan je la button share kat facebook tu, and set as public seperti yang disyaratkan penganjur.
Wah wah, lepas tu buat macam biase le, kalau online merayau2 kat profile orang,
notifications tak bukak pun, hohoho.

                            


Lepas tu, dah terlupa pasal giveaway tu, aku pun tak online sangat sejak 2,3 hari lepas,
so hari ni terlajak rajin bukak laptop bukak facebook klik notifications,
toink toink!
Alhamdulillah, 14 April 2012 rupenye die announce pemenang, 2 orang je pun,
aku salah seorang rupe2nye xD
Melonjak2 kegembiraan aku kat rumah ngeheheheheeeee.
Dey, sapa tak happy jadi bertuah?
Hihihi



Dapat free dress, okay la tu, suka suka ^___^

Syukran lillahi ta'ala :D
Thanks to Kak Zana & MyKawaiiStore :D
PS :
Nak shopping kat MyKawaiiStore?
Klik [ here for website ] & [ here for facebook page ] :D

Photobucket
Share:

Friday, April 13, 2012

Panas

Assalamualaikum :D

Duh, panas siaa cuaca hari ni, membahang.
Rasa macam nak masuk peti ais pun ada -,-'
Lagi panas bila tiba2 photoshop aku tak boleh guna, ah sengal.
Aku baru berangan nak tukar header edit blog segala,
sempat tukar shoutbox button jaaa,
guna balik slide shoutbox, kemas sikit kot hoho.
Nampaknya kena bertangguh la kejap :(

Deyy, untungnya kalau dapat sebijik MacBook Pro ni. Haaiihhh.
Ni yang tetiba rasa nak pegi oversea muahahaha.

Baru je lepas tibai kuih import khas from KB (Kuala Berang je hahaha),
gaya macam Kota Bharu je an ><
Dah lama aku tak makan kuih tu, warna kuning, makan dengan kelapa parut,
yummyyy. Due biji, besar sikit daripada saiz piring, habis aku tibai sorang2.
Banyak aku makan sekarang, bahagia di rumah bagai di syurga lalala =..=

Semalam singgah sabasun, over excited pulak aku nampak maskot BoboiBoy tapi
tak amik gambar dengan maskot pun :(
Nak satu gambar dengan BoboiBoy.............
Sobsobsoobbb.

Dah 13 April, birthday adik aku nanti 27 April,
budak2 UiTM tau result.
Pastu nak isi UPU Fasa 2,
pejam celik bangun tidur makan mandi solat membuta dah kena pegi belajar lagi,
hmmmm, macam mana la nanti ek..?

Plain White T's Auuwww ;)

Tadi merayau2 dekat facebook usha profile member aku,
gambar dia pegi dinner,
makin lawa & cantik kawan2 aku sekarang,
jealous ><
Aku jugak makin gelap, makin tak cantik, makin cute je yang pastinya *mukatembok*

Hihi. Aku tak nak tulis banyak. Sesaje ngade nak post sepatah dua kata.
Tadi aku usha facebook member aku yang lain,
nampak gaye macam diorang nak pegi sekolah Isnin nanti,
nak buat sibuk2 jugak boleh? Ngahahaha.
Sibuk je aku :/

Tapi kan. Aku wonder. Kalau korang la,
ape perasaan korang bila korang tau korang kene ban dek someone,
bila korang selame ni boleh je nak view profile dia tak kesahla facebook / twitter / blog / dll,
tetiba tak boleh,
kat facebook, kene block or unfriend,
twitter dah unfollow,
blog dah private,
phone number dah tukar, dasat betul -,-
Ape yang patut kita rasa eh bila orang buat camtu kat kita?
Two cents of someone's thought?
=)
Thank you ^_^


Pssttt terjumpa kat tumblr. Hehehe. Lelaki ni memang selalu je nak transparentkan himself.
Chinese kalau tak silap. Dah banyak kerja seni dia ni keluar kat TV :)



Photobucket
Share:

Sunday, April 8, 2012

Aku Bukan Untukmu

Erk. Senyum sahaja ya :)


Dahulu kau mencintaiku 
Dahulu kau menginginkanku 
Meskipun tak pernah ada jawabku 
Tak berniat kau tinggalkan aku 

Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku 
Disaat ku mulai mengharapkanmu 
Dan kumohon maafkan aku 

Aku menyesal tlah membuatmu menangis 
Dan biarkan memilih yang lain 
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu 
Pasti itu terbaik untukmu 

Janganlah lagi kau mengingatku kembali 
Aku bukanlah untukmu 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Untuk diriku 



Hari ni hujan. Sejuk. Best. Terengganu dah mula hujan sejak seminggu eh? Kot.
Lega rasanya. Panas teramat before this. Susah jugak aku nak adapt,
merekah2 bibir :S

Hmmm. Hari ni tak buat apa sangat, start tengah hari tadi,
aku tolong adik aku si Aneesah, buat bunga,
nak tampal untuk border papan kenyataan kelas dia.
Kesian tengok dia dok buat weekend hari tu,
aku pulak memang a little bit interested in this kind of stuff,
so automatically pegi join.
So bila dia balik, dah siap banyak2.
Untungkan ade aku as kakak? Buahahaha xDD

Tapi........
Aku ni, dulu kini dan selamanya tukang hias class ke ape? -____-
Photobucket
Share:

Thursday, April 5, 2012

A Blissful Day :)

Assalamualaikum girls and guys,
just an short update.
Suddenly rasa want to type something,
maybe for someone,
who might be here,
everyday,
for those who are always want to get an update about me silently,
who knows, right? ;)


As we've planned,
the four of us were visiting our former school this morning.
I was happy to meet my friends,
delighted to get to see my teachers,
even more,
felt like was on cloud nine,
when I was able to return Iman's external by hand :')
A bit of exaggeration there hehehehe :P
Walaupun tuan punya external tetibe jealous -___-
Bukan pegi dengan abang angkat or whatever pon =__=

Dapat minum Air Batu Laici yaaaayyyyyy!

Kidnapped this from Syahir's facebook ngehehe :D

Tapi sedih sebab I didn't manage to meet one of my beloved junior :')
She was in the Physics' Lab the moment I went to the fivers' block.
Hmmm. Memang penakut lah kan nak ketuk pintu tanya boleh tak nak berjumpa dengan dia.

Takpelah,
tunggu Hari Guru, mungkin boleh pergi sekolah lagi ^_^

Emmm, two weeks at home,
i really miss to spend my times,
wandering with my friends :')
To have a long talks.
Huhuhuhu.

With Faizah & Syahir.
Asyaari's the cameraman here so definitely he's not in the picture,
sorry Asyaari! Hehehe
Gambar ini turut diculik daripada facebook hohoho.
Dahla accidentally changed my sijil SPM with Asyaari's,
tak sedar pulak bile tertukar.
aku main redah ambik jeee lepas bersembang berjam2 dengan cikgu2,
dah la selambe badak sumbat masuk beg sandang,
sekali balik rumah bukak tengok haaaa,
Muhammad Asyaari Zakaria -_________________-
Berkedut2 -_______-
Fineeee.
Haih clumsy girl.
Sorry again Mr Dentist To Be.

Sebelum terlupa,
nak mintak kawan2 doakan kesihatan dan kesejahteraan one of my friends' father,
who's in the hospital.
Was admitted few days ago due to an accident.
Satu tulang rusuk patah and unfortunately terkena his lungs,
tapi latest news,
dye dah sedar, tapi masih sesak nafas.
Semoga Allah menyembuhkan beliau, amin.

Sampai jugak hasrat aku nak bergambar dengan banner tu,
nanti dah dia turunkan,
kempunan pulak.
Walaupun dah jadi sejarah dah SPM 2010 tu,
takpelah,
at least it was the best ending for my school session.
Eventhough I was a bit left behind during my asasi year,
nothing can be done now.


Just live the life,
create a better future by making precise choices today,
by learning from our past.
We indeed really need to thank for our past,
for those lessons that have been taught ;)

Don't regret it.
Learn from it.
Therefore, build a brighter future.

Till later, take care, wassalam :)
Photobucket
Share:

Monday, April 2, 2012

MALAYSIAN UNIVERSITY SELECTION INVENTORY

Atau ringkasnya, MUnSyI adalah satu ujian bagi semua pemohon2 USM.

Maklumat tentang MUnSyI [Klik Sini]

Semakan Kelayakan Ujian MUnSyI & Cetakan Slip Kehadiran [Klik Sini]


Hehehe. I will be taking this test on this 7th April 2012 at 10am.
Itu je. Doakan yang terbaik buat Sarah :)

Oh Apple ;)

Photobucket
Share:

Sunday, April 1, 2012

Homely Home

Assalamualaikum :D
Lama sudah aku menyepi.
Akhirnya laptop dan internet sudah dibaik pulih,
syukur padaNya i have a caring dad ^___^
and a beautiful, loving mom as well ♥

Dan para pembaca, stalker, sahabat, jangan rindu post aku lagi ya.
Aku akan kembali aktif berblogging cewaaahh.
Sengal lah budak nih -..-

Maka genap seminggu satu hari aku berada di rumah,
menikmati cuti panjang di samping menahan debaran untuk pelbagai benda.
Haihh.

Memang unlisted lah kan.

I totally love you, ice cream ♥


Ada jugak ayah berkata padaku,
"Sarah nampak macam tak rindu Puncak Alam pun?"

Heh. Ayaaaaahh! Rindu lah.
But no place can ever replace our home,
how home affects us :')
How home comforts us :')

Ini on the way nak pergi kolej kediaman. Laluan jalan raya menaiki lereng bukit.
Ada tiga pilihan nak balik bilik ye adik2.
First : Panjat tangga kejayaan. Second : Tunggu, naik bas, bayar RM1,
kalau waktu masa banyak, third, nak santai2, lalu ikut bukit,
jauh sikit, penat jugak, tapi consider riadah petang2 lah. Hohoho -,-
Of course dalam hati aku tetap rindu pada tempat yang satu ini.
Tempat yang jauh daripada kesibukan dunia nih.
Tapi best :')
Tempat bersejarah jugak bagi aku dan Iman hehehehe.
Mesti selalu ingat ;D

Sengal en. Gambar, on purpose pilih scene yang menggambarkan Puncak Alam tu kawasan hutan dan bukit.
Tapi memang pun. Panas kat sana, lagi panas kat Terengganu ni hah. Sampai pening2 kepala aku sebab culture shock dengan kepanasan di Terengganu ecewaaahh! Hahaha.

Gotta write some about Puncak Alam.
Yeah. UiTM Puncak Alam tetap di hati.
Kampus lain tak di hati sebab tak kenal kui3.
Tak kenal maka tak cinta ngeh3 -.-

PS :
Eh. Dah April! Birthday Ayah, Wafiy, Aneesah are comingggg. And Ayie. And Kak Long. And Aimi.
And Akh Marz. And ramai lagi yang aku tak kenal muahahaha xD

To that creature : Stay out of my life, boleh?
Photobucket

Share: