Saturday, April 28, 2012

Perplexed. Obliged, though :)

Assalamualaikum :D
Kalau tak jawab dosa kalau jawab tak dosa dah la. Hoho -__-

Baru sehari kot tak update coz semalam macam blur.
Syukur ya Allah, Dia makbulkan doa ayah.

Few days before 26th April, aku ada macam mengeluh, rasa tak cukup oksigen,
tunggu 26 and 27 untuk result MUET as well as final exam accordingly.

Pastu ayah cakap,
"Takpe, Allah nak suruh gembira due kali lah tu."
Well said by my father,
aku aminkan dalam hati walaupun at the same moment rasa tak yakin.

Gembira itu subjektif.
Tak semestinya dapat the fullest baru nak happy.

Actually starting from the point aku dapat result semester satu,
aku rasa dunia aku lain. Berubah. That I am not the old uwmaisarah.
Hidup seperti roda, once we're at the top, dan ada waktu kita di bawah.
So aku rasa macam nak describe, academically, hidup aku masa tu macam bahagian bawah roda.


So, upon receiving my result yesterday,
jeng jeng dan jeng,
bersyukur hanya Dia yang tahu,
as expected my Chemistry turned to be the lowest among all,
but I managed to score well for others.

Allah makbulkan kata2 ayah. Alhamdulillah.

Physics Mathematics Biology Agama, ya ALLAH,
rasa tak percaya that I made it. I made it.
Alhamdulillah. Syukur yang teramat.
Rasa tertebus kekecewaan semester satu.
Especially Biology. Ya Allah. Ya Rabb.

Rasa nak peluk diri sendiri tapi tak tau nak buat camne -__-


Penyesalan saat ini walaupun terasa tapi ia tetap tiada guna.
Result sem satu aku agak mempengaruhi CGPA but still,
aku tak nak rasa too disappointed.
It's a must for me to stay happy as I was and remain happy as I have always be.

Allah tak mungkir janji, sesiapa yang berusaha akan dapat hasil usahanya :)

Mungkin for some subjects, usaha aku tak cukup.
Dan selebihnya, qadar kita telah ditetapkanNYA.


It's about time to wisely think,
to precisely choose,
the lane I'll be walking to create my future.

May Allah bless, may Allah guide, may He ease everything,
for everyone. And for you. Amin.


PS :
Ayah selalu sangat pesan dekat aku masa aku kat palam dulu,
La Tahzan, Innallaha Ma'ana. 
Sungguh.
Ayah is the best ayah ever, thank Allah Mom married him =P
Mom, Dad, thanks :D

P PS :
Happy Belated Birthday Aneesah :D
Will be making pizzas for dinner,
and we're waiting for dad to come home from KL so that he can join us ^_^
So, Imma kind of sneaking through the window to search for any Firefly =P
Hope adalah he bought me something from pesta buku, hahaha!

Masih ku ingat when he went to Langkawi, masa tu aku darjah 5,
aku pesan suruh belikan buku or something,
he bought me my first novel ever, RAM** = Mandatori.
Whoa :O
My first novel was Mandatori and it's RAM's.
Macam dahsyat je. Luckily it wasn't A Samad Said's. Lulz xD
By the way sambungan berantai2 Bagaikan Puteri dah keluar,
Sunan Musafir. Gonna have it! Wajib cari dan beli yeah :D
Plish daddy? Teheee ;D

*Panjang semacam postscript aku hari ni =P
**RAM = Ramlee Awang Murshid.
Photobucket
Share:

0 buddy (ies):