Wednesday, May 30, 2012

PU-RCSI's Interview.

Assalamualaikum :)
Tiap2 hari bukak blog sendiri, tengok takde new post rasa sayu. Haha.
Haruslah kawan2 terdekat maklum bahawa saya sedang demam, dah masuk second day.
Demam kenapa taktaulah, mungkin cuaca panas sangat kot.
yang pasti macam terharu bila pagi tadi terjaga sebab tiba2 ada tangan dekat dahi,
rupa-rupanya si Waqiuddin yang rasa dahi sambil tanya, "Demam lagi ke?"
Oh tersentuh hatiku! Hehehe. Well kakak penyayang memang disayangi adik2 kan. Haha.

By the way tu bukanlah main point post hari ni.
Hanyalah mau berkongsi pengalaman yang dilalui pada 17 Mei yang lepas.
Ye, aku takde post / cerita secara detail kat blog about what has happened,
aku cuma post pasal aku nak kejar cita-cita,
aku ada cerita pasal kebengangan aku dengan bas transnasional masa nak balik Terengganu Sabtu hari tu,
dan post sebelum post ni yang menyatakan aku bersyukur yang teramat sangat.
Secara khususnya, memang takde langsung disebut apa yang telah berlaku. So, nak tau tak? Hihihi.

Okay kalau bosan minta maaf sebab takde banyak gambar entri kali ni. Sobsobsob.


Macam ni ceritanya. Cewah. Meh cucu2 duduk, nenek nak cerita. Hohoho.
Hari tu, tanggal 15 Mei 2012, aku syok bersantai dalam bilik, tiba2 aku dapat call,
lepas tu apa lagi, angkat la kan,
walaupun unknown number, aku angkat jugak sebab number office.
So the person who called me, spoke in English okay, aku dah ter 'aaaa.aaa',
iyelah aku bukannye pandai nak speaking, MUET aku ritu sangkut gila tang speaking sobsob,
he let me know that I was chosen to be shortlisted as one of the candidates to the Perdana University's interview. For the application I've sent. For Medical Degree programme.
Alhamdulillah. Sangatlah happy masa tu. Terus call ayah. Ops. Point penting.
Aku dapat call masa 15 Mei, interview tu 17 Mei tau tak?
Aku baru excited nak pegi sekolah masa hari guru tapi hajat tak kesampaian.
Tapi takpe. It was for my own future kan. Hikhik.

Gambar diculik daripada website Perdana University.

So call ayah kan.
Bagitau details semua, so, at first, I thought dah kene naik bas pegi sana,
ayah keje kan, so memang tak boleh nak tolong lah, lagipun lagi okay,
rasa macam dah banyak susahkan my parents setahun ni.
Dahla tak shine kat asasi, result tak gempak macam orang pandai, sobsob.
Takpe2. Kebetulah Sakinah (Saidah's sister) akan mendaftar masuk kat UPM 17hb tu
and will be going there 16hb tu.
Oleh sebab our dads adalah baik dan rakan sepejabat dan baik,
maka bertolaklah saya ke Selangor dengan menumpang mereka berempat;
ayah Saidah which we call as Pak Cik Din, Saidah, Sakinah and their second youngest sister,
Saniah yang sangatlah comel ^__^
And they dropped me kat SOGO where my aunt and uncle were waiting there to fetch me up.
Pegi makan semua. Dan sebelah malam they took me to Cuda's house in Kajang.
Sebab Cuda yang akan hantarkan aku ke interview bertempat di PU, Serdang tu.

Lepas tu. Nampak kan, macam aku dah menyusahkan ramai orang.
Rasa bersalah tau takkk tapi macam takde choice T___T
And alang2 aku dah sampai sana, aku nak le amik transkrip result kat palam so arrange plan semua,
aku tidur rumah Nina malam hari Khamis tu. Rasa bersalah lagi sobsob.

So here we go to the interview, aku pegi interview tu dengan Nina tau.
Cuda bawak aku pegi sekolah dia dan Nina amik alih tugas jadi private driver aku dari sana. Hihihi.
Untung jadi aku kan. Hakhak. So aku ada teman pegi PU, sampai2 kat sana, macam takde orang sangat, cari tempat iv, jumpa pak cik guard, tulis nama bagai, lepas tu pegi mendaftar lak, kakak yang dekat tempat mendaftar tu macam baik dan ramah jugaklah, aku sampai 30 minit awal so aku dengan Nina pegi makan dulu. Kesian Nina tak makan lagi terus sign up jadi peneman setia aku. Hohoho.

Yang terselit sengih tu Nina ucuk saya. Haha.
Nina Comel dalam contact phone.
She saved that name by herself.

Aku ada nampak Indians, Chinese, MELAYU MANA? Haiihhhh. Cuak kan?
Aiyak. Takut takut. Rasa rendah diri mula bermaharajalela di dalam diri T___T

Gambar diculik daripada website Perdana University.

Interview ni ada dua part, satu ada exam, english exam,
30 minit sahaja untuk jawab 60 soalan.
Lepas tu baru interview sorang2.

Masa diorang panggil untuk exam tu, aku macam ketinggalan tau,
until ada lelaki sorang ni, Cina, tanya aku,
"interviewing?"
aku jawab lah, "yeah",
then he answered, "you walk there, straight and turn left" sambil tunjukkan aku library.
Woah. Cuak. Nina tunggu aku kat luar masa tu. Aku bawak pencil case, pegi sana.
Orang lain dah start jawab dalam seminit dua, mamat Cina tadi tertinggal something agaknya.
Lepas tu jawaaaab lah. Mula2 soalan dia macam biasa2 je lepas 10-15 minit,
aku dah tergaru2 kepala, dah termenung2  tengok siling semua. Hahaha. Keliru!
English memang la. Dahlah 1 minit je untuk dua soalan.
Sekali fikir terus jawab tak sempat semak la. Confirm.
Kalau grade English aku A+ takpe gak, haihhh. Aku memang dah tak rasa yakin dah masa tu. Sobs.

Siap exam, aku keluar. Jumpa Nina. Cakap tunggu nak interview lak, so Nina pegi rumah nenek dia dulu,
sementara tunggu turn aku. Calon masa tu adalah 10-15 orang, aku tak kira, nervous. Ada dua orang je Melayu, dua2 perempuan termasuk aku.


Masa tunggu turn nak interview tu, kitorang duduk kat satu ruang tau. Senyap sunyi je ruang tu.
Ada sorang ni je yang bercakap sikit, speaking la for sure.
Dan untuk meredakan ke-nervous-an aku, aku cakap2 lah dengan dia. Broken english pun aku buat taktau je. Lepas 3 orang dipanggil, sampailah turn aku.
Heh. Buat muka selambe tapi dalam hati rasa nak bukak langkah terus pecut keluar je. Hehehe.

Interviewers aku ada dua orang, duduk dalam bilik berdinding kaca so aku nampak dari luar lah diorang ni,
bila masuk, aku dapat tahu nama diorang, sorang Dr Karen, sorang Dr Jonathan.
Dr Karen tu gayanya Irish, Dr Jonathan tu mungkin local doctor, tapi aku pun tak pasti.
Masa tengok diorang ni, aku dah ketaq lutut semua tau, gayanya memang macam tak faham BM langsung ni. Huhuhuhuk.

So diorang suruh aku introduce diri aku sendiri,
aku jawablah macam aku dah practise. Hehehe.
Lepas tu tanya kenapa interested nak buat medic ni, meaning apa yang buat aku determined nak jadi doktor,
aku jawab lah, cerita yang Malaysia kurang doktor,
statistik cakap ratio doktor:populasi kat Malaysia adalah 1:800 pada 2010.
Dan keadaan di hospital macam mana, yang macam pernah aku nampak. So aku concern.
Sebagai warganegara yang baik, mana boleh biarkan keadaan itu berterusan. Cewah.
Aku cerita semua macam ayah ajar.
Hohohoho. Ayah aku yang supply aku dengan jawapan ni semua tauuu.
Patutnya ayah aku yang pegi interview T___T

Then kalau nak specialist karang, nak bidang apa?
Aku jawablah aku belum pilih tapi mungkin between pediatic ataupun O&G.
Lepas tu confirmlah diorang tanya why kan.
Ha, gorengggg. Macam ayah dah ajar jugak. Hekhek.
Alhamdulillah lah kan.

Pastu kan, ada dia tanya, pernah join event yang berkaitan dengan bidang medic atau tak,
ku macam helpless sangat masa tu sebab memang takde kan T__T so aku jawab je lah no. Sobsob.

Lagi dia ada jugak tanya "What do you know about RCSI?"
Aku dah kelu. Sebab tak ingat. Aku ingat soalan akan focus lebih untuk Perdana University.
Tapi aku ingat jugak yang it was founded in 1784 dan dia ada 3 lagi collaboration kat lain selain dengan PU. Yang dahsyatnya, aku ingat dua je, kat Penang (PMC) dan Bahrain, satu lagi aku lupa. Haihhh.

Ada jugak diorang tanya, "Do you know any doctor?"
Aku tengah fikir on the way nak jawab tu, aku tanya pulak dia, nak doktor yang famous ke, ikut suka?
Hehehe sengal kan. At last aku cakap aku ada kenal doktor kat satu klinik for 3 years dah. Bolehlah tu kan.
Then dia macam tanyalah, so, bila tengok doktor tu, apa pendapat aku tentang kerjaya seorang doktor ni.
Ha. Aku punya jawapan macam budak2. Nampak interesting. Enjoyable. Hahaha.

*Updated.
Lepas dah publish post dah kasi laptop dekat adik baru teringat semalam.
Ada jugak dia tanya, pada pandangan aku, penyakit apa yang banyak orang Malaysia suffer sekarang ni.
Aku masa ni tak ter-predict dia tanya soalan tu, aku bantai je la cakap diabetes -,-
entah betul entah tidak. Hohoho. Aku tambah lah few penyakit lain macam sakit jantung, stroke semua.
Aisshhh kira jawapan yang tawakal gila harap diorang terima je masa tu. Hohoho.
Tapi dia doktor jugak so kalau tak betul time tu diorang tau lah aku tak aware pasal tu kan kan.

Tapi serious. Aku takdelah fluent gila speaking. Banyak tergagap2.
Even lepas interview aku rasa bersalah yang teramat dengan semua orang sebab aku rasa macam fail je interview tu. I said "I'm sorry" for hundreds of times tau tak.
Sebab aku takut diorang tak faham apa aku cakap. Wuwuwuwu. Seriously.
Seriously aku rasa teramat tak yakin dan penuh dengan rasa bersalah.
Rasa bersalah dengan ayah sebab dah banyak bazirkan his money and time for an useless daughter like me. Sobsob.
Rasa bersalah dengan makcik2 aku yang membantu, hantar aku, support aku, morally, financially.
Nina pun. Yang temankan aku. Tumpangkan aku tidur at her house. Dua malam lak tu sebab takde tiket bas. Sobsobsob.

Rasa nak sorok muka dalam tanah macam burung unta tau tak.

Tapi, ada tapinya, at least aku ada pengalaman baru kan. Hehehe.
Interview. Dengan doktor.
Irish pulak tuuuu. Hahaha.
So sekarang aku berharap agar pihak JPA memberikan aku peluang untuk di-interview pulak.
Dan berjaya lah kan, insyaAllah.
Korang pun tolong lah doakan ek. Ek. Ek. Aku takut sebenarnya.

Gambar diculik daripada website Perdana University.

Alhamdulillah, beberapa hari yang lalu, sampai courier from Perdana University,
envelope containing their offer letter for 5 years undergraduate medical degree programme.
Serious. It was really beyond my expectation. Ya Allah, aku macam kelu masa tu :')
Syukur yang teramat. Sebab tu, aku berharap sangat pada JPA sekarang ni.
Rasa macam tak sia2 ayah habiskan duit untuk application dia, untuk support aku ke sana semua.
Sobsob. Tacing tacing :')

And my friends were congratulating me, it was a very delighted moment, tersangat.
They are very happy for me, syukran ya Allah for these enchanted moments.
I'm praying to be shortlisted for JPA's interview.
Dalam ramai2, Kak Cik je tak tau. So, Kak Cik, surprise!!! Hihihi.
Looking forward to receive a hug from you :P

Untuk pengetahun kawan2, Perdana University ni universiti baru,
dan bekerjasama dengan Royal College of Surgeons in Ireland untuk buat medical programme kat Malaysia. Batch pertama adalah kemasukan pada tahun 2011 dan kiranya kalau ada rezeki aku ke sana,
aku adalah batch kedua. InsyaAllah :)









Gambar diculik daripada website Perdana University.

Permanent campus diorang sedang dibina dan dijangka akan siap in 2014.
Tempat tinggal adalah di Cyberjaya Heights tapi part tu diri sendiri pun tak tau sangat,
sedang buat research,
so kalau perlu I'll update about it later ;)

Untuk info lebih boleh tengok sini - http://www.perdanauniversity.edu.my/PU-RCSIbroucher.pdf
Di sini untuk download borang permohonan : http://www.perdanauniversity.edu.my/purcsi.php

Cepat2, mana tau kita boleh jadi kawan nanti. Hihihi.

*PU-RCSI : Perdana University - Royal College of Surgeons in Ireland.
**Link kat atas dah tak boleh guna.
For info about PU-RCSI, you guys can visit this website;
http://www.perdanauniversity.edu.my/pu/purcsi/
Sorry for any inconvenience caused.

Photobucket

Monday, May 28, 2012

Overwhelmed with Gratitude, Alhamdulillah.

*Tajuk mungkin lebih sikitlah. Hehehe.
But seriously, I'm grateful. Alhamdulillah.


Say it again, Alhamdulillah. Clear for one stage.
Menunggu stage kedua dan mengharapkan matahari terus bersinar :)
Kalaupun hujan turun, moga ada pelangi menyusuli :D

Ya Allah, syukran 'ala kulli hal.

Dan katakanlah wahai Muhammad, 
“ Hendaklah kamu semua berusaha (beramal )
kerana Allah akan melihat dan menilai apa yang kamu usahakan .”

- Surah at-Taubah, 105 -

And one more thing! :D
Hihihi. Yeah, have heart :)


"I hope you never fear those mountains in the distance,
Never settle for the path of least resistance,
Living might mean taking chances but they're worth taking,
Lovin' might be a mistake but it's worth making,
Don't let some hell bent heart leave you bitter,
When you come close to selling out reconsider,
Give the heavens above more than just a passing glance,
And when you get the choice to sit it out or dance."
- I Hope You Dance, Ronan Keating -
Photobucket

Thursday, May 24, 2012

Battery Low





The moment when you are worrying about something because you know you could do better.
Somehow people always need a second chance
 :')
But usually there's no second chance for everyone. Life is once, only once, people.

*Sebenarnya terlupa nak post apa. Haihh.

Battery low. Yeah.
Dapat phone sementara while waiting for my phone to be repaired.
Basic Nokia, dad said, yeah.
For texting and phone calls ONLY.
I don't mind lahhh. Dah ada pun kira bersyukur lah. Orang bagi senang2 lak tu.
Murah hatinye lah kawan ayah itu :D

Just one problem. Le battery.
You charge in for an hour and use it for five minutes,
it will warn you "Battery low" -_____-
Saboo je laaa. Luckily dad got a spare battery, the old one.
So I boleh tukar2.


Fortunately two different phone are using the same type of battery.
Okay kira beruntung lah aku jumpa gambar ni. Sebab taktau apa series phone ni.
Hahaha google is awesomeeee!

And again, the unlucky part is,
both of the batteries are the same.
I still get the warnings of 'low battery' -_______-

Why Nokia, why must you, Nokia? -___-


Dan cuaca sekarang is so hooootttt.
Dan I'm still not changing.
I don't drink frequently.
How to change this bad habit eah? -__-
Guess Latifah has to be by my side as she was during our school days.
And insisting me to do this and not to do that.
Hohohoho.
Mempunyai ulser. Dan saya baru aje pulih from gastric.
The pain was just like what I felt semasa form 4 hari tu.
Stomach-ache for 24 hours is something that no one would want to experience.
Believe me.

Okaylah I have to stop.
This talkative-mind never changed. I don't need a change.
It's me ;)


Oh ye. Shahirah's phone is out of its service too.
I guess this friendship is too tight sampaikan our phones pun rasa. Eh?
Hahahaha. Semoga cepat sembuh, Samsung Galaxy S yang awesome! :DD

Photobucket

Monday, May 21, 2012

Anda tak dapat contact saya?

Assalamualaikum!
Haha gedik gila title.
Seriously mintak maaf la kawan2 kalau you all tak dapat contact I.
Handphone I dah wassalam you, tak sempat bagi wasiat terus jalan la kiranya.
Sengal punya tepon. Hahaha.
So aku pun macam takde sense nak tukar SIM masuk phone lain,
sebab phone lain tak best. Haha.
Ni kira golongan perasan sebab dah terbiasa pakai QWERTY an,
mana nak pandang yang biasa2 dah. Hahaha.

iPad, Y U NO MURAH??!

Gila sengal phone aku tu. Nasib baik dia rosak once aku dah sampai rumah.
Dalam bas ritu dia dah sakit sebenarnya, tetiba ja skrin dia gelap bila aku bukak slide.
Selalunya aku nak bermesej, aku suka guna keypad.
Kalau guna keypad kena bukak slide.
Aku tak suka taip mesej guna on-screen keypad.
So dalam bas still okay.
Semalam aku gatal2 cuba bukak slide, terus hang semua. Ni mesti kabel KO dah.
Yeah aku berpengalaman sebab sebelum phone ni aku punya phone kan phone slide jugak.
(Keling pun tak buat ayat berbelit macam kau woit =.=)
Kira jenis degil nak pakai slide jugak walaupun sedar phone slide nih cepat rosak.

iPhone, Y U NO FREE??!

Pastu kan, terkejut beruk aku bila pagi tadi alarm dia berbunyi.
Aku ingat dah betul tak hidup phone tu. Hohoho.
Oleh sebab skrin dia rosak, terkial2 lak nak snooze kan alarm.
Sebbaik nokia ada butang merah. Lega.
Berguna butang merah tu. Hakhak.
Oleh sebab aku tuan dia, boleh lagi nak guna kalau nak taip mesej walaupun skrin gelap.
Pandai2 la estimate. Tapi baik tak payah la kot.
Karang silap hantar mesej sorang lagi wassalam tak sempat buat wasiat kang. Haha.


So, Sherah, Teefah, Kak Cik, Far, and others yang selalu contact I,
silalah call rumah kalau rindukan I. Muehehe :3

Mengada nak post jugak. Trololololo :P

Tapi kan. Sebenarnya kan. Aku sayang gila phone ni.
Camera dia best T___T
Hadiah SPM kot. Hmmm.
Bila lagi aku nak gemilang macam SPM, macam takde dah je T__T
Lepas tu aku suka taip mesej guna phone aku ni. Suka suka suka.
Sobsobsob.

Aku tengah tengok2 gambar2 MDS dulu kat web asasi.
Lawak lak when nampak couples of faces yang kita kenal XDD






Hahaha. Semua ni ada muka2 yang aku kenal. Satu gambar dua tiga orang.
Carilah muka2 yang anda kenal jugak :P
Ex-SMKATJ mesti ada jugak jumpa dua tiga orang :)






Dan aku rasa Sherah mesti tergelak
tengok yang ni ----->

*Encik Ikhwan chubby gila!!
Photobucket

Sunday, May 20, 2012

I'm Home ^__^

Hahaha. Sampai jugak di rumah setelah mengharungi perjalanan yang unik. Hakhak.
Alhamdulillah selamat je.
Seriously yesterday was my first experience riding alone on the bus all the way from KL to Terengganu.
Bas pukul 10am sampai nearly 7pm.
Sengal, lama gila.
Mana taknya pukul 10.40am still terpacak kat Hentian Putra.
Haiihhhh.


Alkisahnya bermula bila sebenarnya aku nak balik malam hari Jumaat,
tapi tiket habis,
so aku belilah tiket 10 pagi Sabtu 19 Mei 2012.
Daripada Putrajaya Sentral.

So pagi tu 9.30am after dah breakfast semua,
aku beserta Cik Mi and Nina pun sampailah kat Putrajaya Sentral tu.
Tapi takde bas Transnasional pun. Takdelah cuak lagi masa tu.
Relax je.

Masa berlalu, area 9.40am adalah bas transnasional satu.
So aku pun keluar lah kereta, pegi intai.
Aku ni pelanggan setia Sani Ekspress tau so memang tak pernah naik la bas2 lain ni.
Aku tengok depan bas trans tu, ada label Kota Bharu. So relax la kan.
Bas tu pun macam nak penuh dah. Aku bergerak menuju ke kaunter, kaunter tak buka lagi.
So berlenggang la aku jalan pegi kat kereta balik.
Lepak dalam kereta.


Detik terus berlalu, aku macam dah cuak takde bas trans yang lain pun,
dan aku tengok bas berlabel KB tadi tu tak gerak2 lagi.

So aku terasa macam lain macam, aku pandang je bas yang ada tu.
Pastu aku keluar lagi sekali,
siap pegi keliling bas tu kot. Hahaha.

Pastu aku tengok ada orang kat kaunter, aku tanya lah,
"Kak! Bas Transnasional yang pegi ke Kuala Terengganu tak sampai lagi ke Kak?"
Sekali akak tu menggelabah, panik,
"Adiiiikk!! Tu bas nye dik (menuding jari ke arah bas yang berlabel KB tadi),
cepat dik, diorang dah nak bertolak tu diiikkkkk! Pegi bagitau driver dia dulu dik!
"
Aku, "Okay kak, terime kasih kak!"

Ek ena, boleh plak label KB tapi turun KT.
Takpe ah, transit kat KT je kot.
Tapi kalau bas Sani, dia akan tulis label every tempat yang dia turunkan penumpang.
Haih sabo je laaa.
Time pegi bagitau driver dia, dia macam angin je, sebbaik dia tengah cakap fon,
takbleh marah aku 100% la. Pengumuman pun takde -__-
Sabo je laaa.

So cepat2 tak cepat sangat,
perempuan jalan macam mana sangat kan hak3,
pegi kat kereta kasitau Nina & Cik Mi,
amik beg, keluar pegi kat bas,
then salam2 ngan Cik Mi, Nina,
cakap terima kasih semua,
aku naik la bas,
before aku tu ada sorang mak cik lambat jugak,
so aku tak rasa bersalah sangat. Haha.
Aku tunjukla tiket bas, tanya seat aku kat mana kan,
dia cakap duduk ikut suka. Deyyy -__-
Aku bawaklah beg naik atas, luckily ada satu seat kosong, sebelah dia just ada beg je,
tuan taktau la ke mana. Aku pun duduk situ. Ingatkan dah boleh tenang tunggu sampai je la.

Sebenarnya, tak sempat aku duduk, bas dah gerak, ceh -,-
Kalaulah terlepas tadi, burn la tiket -__-

Pastu2 dipendekkan cerita,
bas gerak pegi Hentian Putra, aku okay je la tak cuak sebab itu normal.
Tapi bila sampai sana, aku tengok ramai turun. Tu abnormal.
Event apakah ini. Lepas tu aku tengok tinggal beberapa kerat je dalam bas.
Cuak lagi. Eiihhh. Aku pun turun dengan beg. Aku terserempak dengan perempuan sorang ni,
aku tanyalah,
dia jawab kalau nak pegi Terengganu, kena turun.
Haila. Apakah.
Aku cari driver bas. Tanya. So confirm, memang kena turun tunggu bas lain datang amik.
Terpacak lak aku kat Hentian Putra tu dengan takde geng,
tapi nasib baik gak, sempatlah aku beli air 100+ buat persediaan takut pening nanti.
Hohoho. Kat Putrajaya Sentral tak sempat nak cari. Hohoho.

Dalam 10 minit jugak kot baru bas yang nak bawak aku pegi Terengganu sampai.
Tu pun, labelnya 'Shah Alam, Klang".
Aku mementingkan label bas okay. Haila, sabo je laaa.
So lepas tu dah takde pape dah.
Cuma bosan la sorang2 dalam bas.
Duduk ikut suka so aku cop tepi tingkap, tepi pintu kecemasan. Hahaha.
Aku tanya kakak yang duduk sebelah aku, dia nak tutup langsit ke tidak,
dia cakap 'boleh jugak".
Aku tarik langsir, cover tingkap,
dengan kepala2 aku sebab aku nak tengok luarrr. Haha.
Kalau tak nanti aku pening dan loya.


Sekian. Kesian aku tau makan sorang2 je kat Chendor.
Tapi lapar punya pasal aku turun jugak.
Karang gastrik sapa nak tanggung?
Dahla berhenti kat Lanchang aku makan buah mempelam dengan kuah kicap pedas.
Kira tempah nahas la tu, nasib baik sempat cover dengan mi sup.
Kalau tak mana aku nak cari ubat gastrik atas highway tuuu.

Oh ye. Aku baru lepas stalk blog expalam. Terasa bai dengan post kau. Hahaha.
Tapi oleh sebab dia perempuan, aku perempuan jugak,
maka aku fahamla kalau kau nak terasa pun.
Sorry la aku jahat. Tak semulia dan sebaik kau :)
Tapi kadang2 aku tak faham gak bila fikir balik.
So malas la aku nak fikir.
Hahaha.
Sekadar menyusun jari memohon maaf kepadamu wahai ex-coursemate
andai aku turut menyumbang atas rasa pedih di hati mu itu.
Peace no war ^__^


Tak bergerak hidup tu kalau asyik nak fikir hati kita. 
Orang lain pun ada hati masing2.
Jangan fikir kasut kita je, kasut dia pun penting.
You never walked in others' shoes, so girl, please be considerate.



Photobucket

Friday, May 18, 2012

Holiday, maybe.

Hai assalamualaikum :)

Just so you know, my girls, I am blogging from Seri Kembangan at my Nina's house,
we're going to PALAM tomorrow if He allows us to do so, insyaALLAH.
And I'm doing fine here.


It's quite sad when mom said Ibah didn't want to eat yesterday because I'm not home.
And it's frustating to know tomorrow night's bus tickets have been all sold out >__<
So according to the new plan, I'll be on the bus at 10am Saturday.
This is my first time being alone in the bus to Terengganu.
Wish me luck in not talking for hours. Hahaha.
This talkative babe is just a very talkative one.
She ain't stay quiet.

Right now, I am sleepy actually but feeling to drop by here for a while.
Haha I just love blogging and I can't explain why.

A big thanks for everyone who has sacrifised their times for me.
I'm touched. But holding this tears :')

Titanic :')
And what is moreeee, I'm surprised when I tried and failed to log in to my facebook account hours ago.
If I'm not mistaken it's like the second attempt of someone, trying to hack my account.
Luckily that person didn't succeed.

To whoever he/she might be,
mind your own business bitch and do stay away from me, okay?

And just look at my typos. Argh. What's wrong with me? :/
Hotel : Nina's house.
PS : Tweet bagai padahal duduk dalam satu rumah, opposite rooms je. Hahaha.

Photobucket

Wednesday, May 16, 2012

Away

Assalamualaikum and hello :)


I'll be offline for a while to chase my dream.
And I'm looking forward to catch it, insyaAllah.
Do pray for my success dear friends :')

Mom, Dad, thanks for everything,
do pray for this sweet girl of yours, especially for this May 17th :')

PS:
Students of PASUM 11/12, all the best for your results! :D

Photobucket

Monday, May 14, 2012

Uninspired.

The moment when you feel you are nothing and all you did were just a waste.


But life goes on. Indeed, we are the engine of our achievements.
So, keep moving to get those rusts out of the waayyyyy.

Photobucket

Friday, May 11, 2012

Dehydrated.

Assalamualaikum.
Merayu agar H2O datang dengan sendiri dan masuk tanpa dibantu ke dalam badan.
Penat menahan sakit akibat kewujudan tiga ulser dalam mulut -___-
Serious tak berminat sangat dengan liquid2 nih kecuali yang manis2. Haihhhh.

Ubat ada tak apply. Saja seksa diri. Hakhak.

Tadi bukak twitter guna phone kesayangan. Wah.
Dah berubah wajah. Macam Android. Gud gud.
Boleh tarik nafas bahagia. Hahaha. Ni buat makin sayang nih.
Nanti upgrade lagi eh Nokia eh. Takdelah saya nak kutuk2 awak 24/7 lagi. Hehehe.

Serious la.
Sape tak rasa macam loser kalau beli telefon harga sama dengan Experia yang kawan beli tapi dia punya lagi best T____T

Inilah jadi bila handphone adalah hidup awak. Sekian.

Dan dan. Semalam. Adik aku. Yang bongsu.
Semalam aku menjahit.
Sambil tu aku bukak lagu One Direction kat laptop.
Lagu apa entah. Lagak macam time menjahit bunyi mesin tu boleh kalah dengan bunyi lagu -__-

Biarlah. Menghangatkan suasana.
Haruslah tahu bahawa aku sekarang gilakan One Direction. Westlife jadi no 2 :')
Terpampang 'Directioner' tu okay =P

AAA LOIIUSSSSS ♥
Enak menyanyi2 dan menjahit.
Suddenly this mengada boy came to check what I was doing.
So dia dengar jugak lagu yang sedang berkumandang tersebut.

Maka apabila adik bongsu aku berkata,

"Huh. Sedap lagu My Love lagi!",

haruslah aku tengok beliau dengan muka riak tak berperasaan dan semestinya,
tanpa sepatah kata mampu diucapkan.

Bertuah punya adik. Kutuk lagu aku ye.
Takpe takpe.
Delete lagu My Love dalam PC, dalam handphone.
HAHAHA *evil laugh*

Dan memang sebenarnya aku tak berniat nak memaparkan gambar longkang kat blog.
Saja nak bagitau sekarang kucing2 makin membiak.
Total kucing sekarang: 9 ekors.
Bayangkan pagi2 bukak pintu semua nak terjah masuk sebab lapar.
Aku rasa Subuh dah bangun mereka2 tu. Haihhhh
Itu je. Takde pe dah nak report.
Oh ye. Sekarang aku secara tak rasmi jadi kaunter pertanyaan untuk bakal2 pelajar asasi di palam.
Hahaha. Takdelah menganggur tanpa manfaat. Ada jugak kerja sambilan =P

So adik2. Selamat menjadi ahli Puncak Alam!
Followers baru, nanti I follow you tau. Thanks for following ;)
Photobucket

Thursday, May 10, 2012

Soalan dan Jawapan tentang PALAM dan Asasi Sains UiTM.


Assalamualaikum.
May this ease you dear future students of Foundation in Science @ UiTM Kampus Puncak Alam.
Nak sambung dalam previous post, post tu dah agak panjang so I gather these Q's here :)

Dan some asked, apa beza asasi dengan matrikulasi.
Nak cerita, saya pun tak tau detailed about matrikulasi.
But this post about matrikulasi may ease you in gathering infos ---> CLICK.

All the best :)
PS: Sila klik imej, supaya lebih senang dibaca.
Maaf atas kesulitan.







*UPDATED ON 12th MAY 2012







Photobucket