Tuesday, June 19, 2012

Wednesday, June 13, 2012

Jotter :)



Assalamualaikum. Hihihi.
Post hanyalah kerna ingin menjelaskan tentang jotter kepada junior. Kuikui.

So Kimah, just take a look at these images below.
Ni bukan jotter terbaik lah,
just contoh, mine for Biology lab session untuk semester due,
dok ingat doh bakpe lab instructor dok kutip.
Hok semester 1 takdok sutey pun. So, semoga berjaya!

Just be simple, jotter tu macam bukti yang kite dah go through all those instructions
and bukti bahawa kite dah ready enough to conduct an experiment.
Buat biar kite faham, it's like our working plan.
Less words. Tak perlu buat ayat panjang2 macam dalam lab manual tu.
Plus some of the lab instructors kadang2 akan randomly choose a student untuk brief to the whole class bout the experiment,
from step to step and maybe, he/she will ask what the outcome should be. So, be prepared!
Expect the unexpected juniors! :D


Okay atas ni instructions dalam lab manual :)

Jadi gini jeeeee! Hihihi. Simple2 sudah ^_^

Contoh eksperimen lain. Gitu je lah. Ade gambo sket, dengan arahan yang simple tapi berguna :)
Okay, I hope ini menbantu eaaahhhh :)
Hihihi. Sorry Kak Sarah lambat, Kimah. Hihi.

Saje nok kabo, juniors sekalian, kalu ade jual jual kamus bio ngan chemisty ni, dok beli dakpe.
I never use them until today hohoho.


Photobucket
Share:

Saturday, June 9, 2012

Q.


Assalamualaikum. Tak best nya post dalam mood mengantuk -,-
Tapi nak post jugak. Degil.
Esok dah Ahad, padan muka budak2 kena pegi sekolah HAHAHA.
Perasaan heaven cuti lelama ni semakin menggebu di dalam jiwa, sejak Mac duk menganggur,
bulan September insyaAllah busy semule, wah, memang heaven kan~

Gila lah tumblr, haha. Tergelak aku tadi. Nice suggestion weh. KAHKAH

Actually aku kan, gatal nak post pasal seseorang. Budak yang busuk. Dia tiap2 hari akan puji diri sendiri,
dia akan cakap dia comey. Dan comey. Dan comey.
Mehlah nak puji sikit, ye, awok comey awok eh....
Hakhak.
Silalah terima pujian ini seadanya.

Kenal dia dah lame. 2005?
Dah darjah satu dah usia perkenalan tu.
Persahabatan kami pelik. Berkawan. Tapi dulu kalau bertembung, ya Tuhan,
buat tak kenal. Lebih2 lagi bila dah masuk sekolah menengah.
Tapi aku nakal.
Suka tawaf bangunan form one sebab nak intai. Haha.
Sumpah aku tak bagitau lah kerja mengintai ni kat sesapa kan,
simpan sorang2 je.
Form two. Keadaan masih same.
Jarang2 sangat nak berkawan elok2. Sombong due2. Haih.
Tapi baik je -,-
Aku sendiri tak faham. Walhal masing2 tau apa yang tersirat kan.
Apalah.

Aku selesa berkawan dengan dia.
Dia pun selalu ada masa aku sedih, macam kawan2 aku yang lain.
Dan haruslah dipuji sebab tadi lagi sekali dia jadi hero sebab
aku malu nak masuk cc yang seperti kelaziman dimonopoli oleh kaum lelaki. Hakhak.

Dapatlah cornetto black and white seketul kan? Haha.

Serious ni bukan post pertama yang mengandungi tentang budak busuk.
Tapi biarlah kali ni kalau2 dia baca, biar dia tahu yang aku suka dengan kehadiran beliau.
Aku mahu dia terus berdiri bersama2 aku dengan kawan2 aku yang lain.
Aku tak ramai kawan. 3 serangkai yang saling melengkapi itu : Kak Cik, Farah & Teefah.
Kembar yang selalu tahu situasi aku : Shahirah.
Dan budak busuk itu. Budak yang baru dapat galaxy S plus. EEEE JEALOUSNYAAAA ><

-gambar menyorok teeeeheeeeeeeeeeeee-


Dahlah budak busuk, jaga diri. Jadi better.
We learn from the past.
We create a brighter future.


Terus melangkah bersama, okay :)
Janji.
Photobucket
Share: