Thursday, June 21, 2012

Jom Senyum :D

Assalamualaikum,
Farah, Kak Cik, jom senyum.
Akhirnya Cik Latifah telah mengupdate blog beliau. Hahahaha.
Maafkan daku kerana sepi sebab kredit takde LOL. Hihik.
Eh, selain daripada Kak cik dan Farah, orang lain pun, mehla senyum jugak.
Hihi.

Kanda, bila boleh kita bertemu ya?
Nak buat pai durian kan :3
Hahaha.

Tingkatan empat, lab kimia, sebab aku sokmo duk nge Teefah kalu lab Kimia, hihi.

Hari tu aku melawat page FL, aku tengok video dia kena temuramah (temuramah ke?) kat TV9 tu,
hihi. Aku suka FL ni, it appears like she almost has a perfect life kau tau, hihi.
Her blog is awesome, aku suka baca dia potpetpotpet serious.
Dah dia pulak student medic, maka tak salah aku selalu usha, post dia banyak ada point,
so, it's not a waste of time for sure.
From video tu, dia cakap, dia akan blogging bila dia happy.
Dan dia tak blogging whenever she is sad.
Nampak macam simple tapi sebenarnya dia punya rules/prinsip tu agak betul dan baik untuk diikuti.
So, haruslah aku berazam untuk update benda yang happy2 je pasni. Hihi.

Dah dua tiga post aku simpan dalam draft je sebab aku rasa content nya tak sesuai untuk di-publish.
Bagus kan aku membuat penapisan sebelum meng-post? Hakhak.

Mane tahu ade adik2 palam usha kakak diorang, kahkah.
Kenalah memberi teladan dan pengajaran yang baik buat mereka ecewah -,-


Dan untuk sesiapa yang menghadapi masalah seperti aku where,
ada orang tak suka / dislike / benci kita, disebabkan kesalahan kita pada orang lain,
di mana orang yang kita buat salah tu pun dah maafkan kita secara lisan,
meaning tak perlu aku nak kejar dia kat padang Mahsyar nanti, insyaAllah,
cuma dia yang langsung tak terlibat tu je tak habis lagi perasaan tak suka dia tu kat kita,
just remember,
dia sorang je tak suka, kita masih ada beratus yang menyukai dan menyayangi,
aku masih ada beratus* insan lain yang menyukai dan menyayangi aku,
so it's not fair to be sad, sebab sorang tu je kita sedih lebih2,
kesian kat kawan2 yang selalu ada, happy dan memahami kita.
What's done is done, nobody could help changing the history created, right? ;)
*beratus? Tak mustahil. Boleh jadi je~~~~~~~~~

Aku ingat lagi, dalam buku sejarah dulu ada phrase,
"Those who can't remember the past are condemned to repeat it."
Simple? Tapi bermakna.

Okay2, sudah cukup sudah, I should be happy now. Ignore those haters.
Cukuplah aku buang masa fikirkan mereka yang tidak menolong aku untuk menjadi maju.
Yeah ^_^
Eh, jap, mereka menolong. Tolong aku jadi makin kuat. Terima kasih :D



I got this when I was at palam~
1511 bagi, masehhh :D


Pastu kan, Syamim masuk UiTM Seri Iskandar? Seriously??? :O
Course apa, Mim :(
Farah didn't say a thing pon :(
Majuk ahhhhh :(
Hihihi.

Oh ye, anak kucing mati lagi dua ekor T__T
Kesian sangat kat Mami cari anak2 die yang dah mati.
Sedih aku tengok dia mengiau2 cari anak2nye itu T____T
Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
Tajuk post punyalah ajak senyum, tetibe ending sedih, sobsssssss T____T

And dearest friends, acquaintances, and those who are with me,

I have this when we're together ;)
Photobucket

7 comments:

Farah Zoey said...

yes syamim nadiah masuk sahara Institute ni and sorry la tak cakap .
busy sangat-sangat . blog pun tak update ni . first day kelas dah dapat assignment . tadi baru je selesai satu submission

LeEvs! said...

hahahuhuhihihehehohohuahuahuihuihuehue.

Hakimah Hussin said...

hehe :)

uwmaisarah said...


Farah Zoey,

I merajuk olok2 je lah,
tension bunyik, hihi.
Memang la first day dapat assignment, dahsyat nyo :O
Mim course apa ek?

uwmaisarah said...


Kanda a.k.a LeEvs!,

anda sihat ke tidak? Hikhik

uwmaisarah said...


Hakimah Hussin,

hihi :D

Farah Zoey said...

ohhh ! amim course Quantity Survey