Monday, June 11, 2012

Kita akan belajar sesuatu jika mencuba ^_^

Assalamualaikummmmmmmmmmmmmm :)

Hihi. Kerap den post kan sekarang. Ecewah. Banyak pulak idea. Kihkih.
Isnin, petang nanti, dok sabo nok gi pasor malam, 3 minggu doh dok leh minum air teh ping pasor malam,
serious weh aku pergi semate2 air tu, rase macam nonsense tapi itulah realiti =.=

Oh ye. Tige hari yang lalu, ade seorang kawan aku mintak tolong buatkan logo,
untuk perniagaan abang ipar beliau. Wah.
Mase diminta buatkan tu, aku tetiba jadi excited gila tau daaak?
Tak tau kenapa, tapi aku excited lah.
Mungkin sebab bende baru kot, yela, mane pernah aku buat logo-logo ni.
So dengan besar hati aku terima kerja tu.
Berhempas pulas depan laptop, 3 hari termasuk 11 Jun, dengan 20 design yang hampir2 serupe,
barulah dapat puaskan hati pemilik logo itu.
Wah. Sebab orang yang mintak tu dah cakap nak warna apa semua, so agak memudahkan la.
Yang tricky part, nak combine semua untuk jadi elok dan menarik. Haihhh.
Dan oleh sebab aku guna logo yang dah sedia ada untuk outline semua, jadi aku belajar benda baru.
Aku baru tau apa guna gradient map untuk image adjustment. Memudahkan. Serious.
Aku tau guna filter > render itu. Hihi. Yeah. I like.


CS3, thanks to Farah. Dah tiga post aku asyik thanks kat Farah. Kembang la Farah. Haha.
Sengal gila bila aku takleh paste host dalam laptop. Langsung tak boleh guna CS5. Sobsob.

Kena belajar banyak lagi ni. Hihi.
So, terima kasih ye sahabat, anda telah membuatkan saya belajar benda baru yang best ^_^


Ni aku kosongkan isi dan kecikkan. Nak reveal isi logo takut tuannya tak bagi :P
Okay. Sebab minat, tu yang jadi best. Hihi.
Kalau minat takde, give up jugak kot. Weeeeeeee.
Dan lepas aku dah rasa puas hati tadi, aku buat cover photo timeline.
Dah takde kerja pastu mood happy, memang begini lah aku. Hihi.

Okaylah. Harapnya mood happy aku turut merebak kat korang ek, hihi.
Boleh happy sama2 :D
Orang tengah tengok Spain lawan Italy, aku update blog. Muehehehe :3


Photobucket
Share:

4 buddy (ies):

wnsizzati said...

yeay!dah public balik.hehehe :)

Farah Zoey said...

amboih ! kita baca nama kita lagi >.<
ahaha~ xDD

uwmaisarah said...


Kak Cik @ wnsizzati,

yay yay boleh bace Sarah membebel. Hihi

uwmaisarah said...


Farah Zoey,

glamour nama youuu! Haha.