Wednesday, June 6, 2012

Makan Nenas.

Assalamualaikum.
It has been a week and few days since kanak2 riang bercuti kan. Aku pun turut rasa lah percutian diorang sebab kalau hari sekolah pagi2 takde 5 orang, sekarang pagi2 sorang je takde. Hehe. Kesian ayah tak cuti sekolah jugak LOL XD

So dah cuti, banyak lah benda berlaku, orang yang belum kawen pun dah kawen, orang yang teringin nak makan nasi dagang pun dah dapat apa yang dihajati, orang itu ini dan sebagainya.

They are tremendously adorable <3
Mintak2 lah nanti raya sempat jumpa lagi :')
Rumah aku pulak hari Khamis yang lepas family makcik from Kedah datang dan
kami sama2 pegi kenduri saudara kat Terengganu ni on Saturday.
Diorang pun bertolak pegi KB on the same day.
Again, petang Sabtu datang makcik sebelah ayah pulak tapi diorang tidur sini satu malam je sobsob.

Road to 'Apple Pie', Imma amateurrrrrr :P
Pic : credit to Farah.
Percayalah ini first gambar aku amek guna DSLR pinjam. Haha. Pinjam seminit dengan Farah :P
And Isnin is my day pulak which Chef Teefah decided to bake an apple pie.
Sebenarnya nak buat satu tapi rezeki melimpah jadi dua pai. Haha.
Okay itu first time aku makan pai dan buat pai tau.
Hihihihihi.
So Isnin tu Teefah, Farah and dear Kak Cik came to my house, tapi tetap tak puas jumpa budak2 nih. Ecewah sedap je aku panggil diorang budak-budak kan padahal aku kedua termuda among the four of us. Hehehe. Alhamdulillah plan nak gather 4 orang ni jadi jugak akhirnya sebelum Farah masuk Seri Iskandar again and Kak Cik ke Kuala Lipis lagi.
Tinggallah aku dan kanda aku si Teefah di Terengganu ini. Hohohoho.

Pic : credit to Farah.
So apehal tibe2 tajuk post makan nenas?
Hari Sabtu yang aku pegi kenduri tu, kat Kuala Ibai,
kira aku join rombongan pengantin lelaki tau.
Yang kawen tu adalah anak lelaki kepada abang bapa saudara sabit aku sebelah mak.
Rasanya. Hehehe. Kiranya orang Kedah kawen dengan orang Terengganu lah ni.
So macam lambat sikit nak gerak bila dah sampai kat rumah pengantin perempuan tu.
Meaning nak susun2 tunggu payung sampai semua, pastu nak masuk pintu pagar rumah bride. Hehe.

Tetiba ada pakcik sorang, pakcik ni orang Terengganu, nak pegi makan kenduri,
bila dah ramai2 tengah jalan ni kiranya menghalang laluan dia nak pegi rumah kenduri tu lah,
pakcik tu jalan laju2 sambil cakap,
"Bakpe yang kumpul tengoh jalan ni, cepat2 makan nenas sedap nuuuu...!"
Lebih kurang camtu lah aku pun ingat2 lupa.
Then aku dah tak ingat pasal pak cik ni, aku tengok kat meja makanan tu takde pulak buah nenas ke apa, ada buah tembikai je pun.


Bila dah selesai makan semua, so family aku gerak lah nak pegi kenduri kat lain pulak kan,
tetiba dalam kereta ayah tanya,
faham tak apa pak cik tadi tu cakap, yang part makan nenas tu.
Kitorang dah ternganga2 sebab tak tau plus dah lupa.

Rupa-rupanya, pak cik tu nak cakap suruh gerak cepat2 sebab cuaca panas tapi dia tak sound direct.
Nenassss panaaasssss. Ssssssss.
Orang2 muda zaman sekarang mana nak faham deh perumpamaan macam tu. Haha.
Siot. Macam tu je kena. Hehehe.
Kesian aku.

Sekarang ni palam dah berisi dengan new students, junior aku kat sana ada mesej cakap lebih kurang 3000 students untuk MDS kali ni. Gila ramai weh. Zaman aku pun rasa macam dah penuh cafe, korang ni cemana lah nanti ek. Alahai. Sabor je la ek adek-adekku dengan MDS yang sangat menyakitkan hati itu. Kuikuikui. Seminggu je pon. Isnin dah start kelas kan, hihi.

Aku takde pape dah nak bebel. Cukup setakat itu saje lah. Hihihi.
Cumanya, Kak Cik, tak puas lah jumpa hari tu T_T
Nak lagi :(

Oh ya Kak Cik, I did these lama dah tapi sebab buruk, tak jadi nak publish.
Tapi hari ni publish jugak saje buat santapan mata hohohoho :P

Tenggelam sebab berbunga2 sangat -,-

Once Kak Cik pernah request colourful macam ni but masa tu sangatlah lack of idea sampai terlupa nak letak description. Haihhhh.

Transparent background. Terlalu simple. Sobsob. Again without description sobsob.

Photobucket

4 comments:

wnsizzati said...

eh..eh..twin...comeyyyy.hihihi.
x puas gop jupe sarah.huuuu ;)
sarah...header tu, comey blake..rambang mate je pilih...nok2 hok bunge2 owr...comey2..tapi kenong gop hok colourful tu.haishhh...lawo blake ekpom..nok blake r :p :p

Miss Ongy (Wanie) said...

hehe k.ani pun tak paham nenas tu, hehe..

uwmaisarah said...


wnsizzati,
mane ade comeyyyy, hihi. Simple je sobsob.
Hhihihi. Dok abih cerite agi Kak Cik, ari tu T_____T

uwmaisarah said...


Miss Ongy (Wanie),
Kak Ani! Heee. Lama dah tak jumpa kan. Hope you are well ;)