Sunday, July 22, 2012

Arba'ah :D




Well doonnnee dear bloggie, Happy Fourth LOL XDDD
Seriously aku taktau sebetulnya tarikh aku start melibatkan diri dalam aktiviti blogging ini,
tapi ini je tarikh terawal yang aku dapat. Kuikuikui.


Seingat aku lah, blog ni tercipta dengan tujuan aku join pertandingan buat blog, tahun 2008.
Form 3 masa tu. Kena buat blog pasal sekolah.
Serious masa tu aku kosong pengetahuan pasal blog ni,
sampaikan nak upload gambar pun taktau macam mana! Haru! Hahaha.

Aku ingatkan kena copy paste gambar from somewhere then paste camtu je dalam post,
sekali tak keluar gambar tu, sedih gila T__T
Dah taktau tu, tak reti2 pulak nak tanya orang ><
Hasilnya, boleh lah jugak hadiah saguhati masa tu. Hahaha.
Bapak lawak kalau ingat2 balik.
Entah2 Akh Marz bagi hadiah kesian je kat aku =P
Header blog pun tak ada masa tu. Mana tau kewujudan photoshop semua.
Coding bagi layout blog. Aku tak pernah tau masa tu. Coding itu ini.

POYO GILA FIRST POST -__-

Nyatanya, masa tu, aku taktau apekebenda blog-blog ni, sumpah.
Aura nerd-skema still menguasai diri masa tu. Haha.
The most glorious year of mine lah kiranya, lepas tu dah jatuh merudum gila (academically),
before Allah bagi aku kejayaan balik dalam SPM. Form 5 tu kiranya aku escalate balik slowly.
Lepas dah kena basuh dengan ayah kaw2, baru lah aku score mendadak starting from mid year exam.
Hailaaa. Sumpah zaman form four lah grade exam start ada C, E semua nih -,-
Influenced. Cerita lama biar aku simpan dalam kabinet memori saja tak perlu cerita, ceh -,-

Sambung balik.
Lepas dah dapat hadiah saguhati tadi, kira blog ni was being abandoned for a moment.
PMR datang dan pergi -,-
So akhir2 tahun baru aku start buat entry dan form 4 lah jugak aku tukar link blog jadi lel4.blogspot.com,
inspired by Teacher Wan Dayang sebab she called me Lela Gorgeous masa lawatan form three.
LOL. Sumpah lawak. Gorgeous? -oo-

Apa ke gorgeous nya yang ada pada aku --'

Spec cermin tebal sebab power tak kurang tinggi ye la -,-'

Penat bodek nak pakai lens ayah tak bagi sebab aku careless kata beliau.
Hmmppphh. Memang powwnn :|

Start tulis entri, kiranya matlamat aku berblogging masa tu just nak kongsi cerita aku pada yang sudi baca.
Sementelah pula masa tu ramai senior yang berblogging including Kak Yana, Kak Alia, Kak B2,
Kak Farah Nadzirah, Akh Syah, Akh Marz dan Farah, Syamim, tetiba Ruz pun buat blog, Cho,
Teefah masa tu blog je ada, post takde -,- HAHA.
So, pembaca blog aku just diorang ni je lah. Hehehe.
Dan sebenarnya we knew each other through website sekolah masa tu.
Kiranya rapat sebab selalu online kat website sekolah, banyak involve dalam forum.
Sangatlah best suasana masa tu.
Oh tak lupa, A.Fuad selaku salah seorang penyumbang tenaga utama dalam website masa tu,
selain abang Kak Yana. Dan Sir Halim. Hohoho. A.Fuad pun blogger jugak.
Team website yang super best, semua baik2, sampai ada majlis buka puasa semua. Best best.
Kenal dengan junior, Ila, Fatin, Syakir. Masa tu lah. Dah merangkak naik form 4 & 5, kenal lagi ramai.
Malangnya bila naik form 4 & 5, website ada problem. Aku pun macam dah lupa sangat.
Paling tak leh blah, pandai2 je sekolah buat team website baru, ignoring the old, hardworking team.
Walaupun I wasn't part of the board members, aku user biasa je,
tetap terasa bahang kehilangan team lama tu T_T
Lepas tu aku taktau apa jadi dengan website, sebab aku pun dah tak pergi website sekolah T_T

Due to sibuk belajar, senior2 aku pun dah jarang update blog,
aku pun dah jarang, masing2 dah jarang.
Sobsob.

Emo pula, padahal nak recall cemana boleh involve dalam blog je. Haha.
Starting from 2008, dah baaaaanyak entri aku buat, useless, pointless, beneficial, emotional,
semua jenis entri ada. Pulak dulu aku main tuuuuuulis je apa aku rasa.
Mana aku tau ada unknown readers yang baca kan. LOL.
Memang scary gila baca post aku dulu2. Dengan tulisan huruf kecik besar kecik besar,
kira rajin habis nak bagi fancy kononnya. Hahaha. Lawak lawak.
Sekarang dah matured lah sikit. Shortform pun takde.
Tulis pun ikut skema yang betul. LOLLLLLL. Hahaha.

Kira tutup muka je la ek bila baca. Hahaha :D
Aku pun taktau what I meant 4 years back in this post. Kahkah.

Dan di sini jugak aku nak tekankan bahawa,
aku tak pernah berniat untuk jadi famous atau glamour by blogging.
Seriously, I've never want such thing.
So memang aku terasa la bila aku menulis ni,
ada orang cakap aku menulis kerna nama,
kerna glamour. T___T
Takdenyeeee. Takde mane nak jadi glamour.
Tak ingin pun nak jadi glamour.
Aku tak menulis sebab kejar follower.
Aku tak menulis sebab orang lain.
Aku tak menulis sebab nak berlagak or whatever.
Lebih2 lagi, takde ape pada aku untuk aku banggakan pun.
Aku sekadar habuk yang berterbangan yang menunggu masa untuk hilang tanpa kesan,
di bawah tanah2 selut. Hohoho.

Aku menulis, sebab aku suka berkongsi.
Aku menulis, sebab aku suka menulis.
Aku menulis, sebab aku suka bercerita.
Aku menulis, sebab aku suka.

Dah sedia memaklumkan di sidebar blog. Hoho.

Ye dulu2 kala rajin, konon rajin blogwalking pergi blog sana sini.
Gedik2 tekan follow. Join contest itu ini.
Sekarang dah tak sempat, punya lebih banyak agenda lain untuk dilaksanakan.
Maka aku hanya duduk menulis dan publish.
Singgah di blog teman2, sahabat2 atau keluarga.
Mengikuti perkembangan semasa mereka.
Apatah lagi bukan semuanya kita contact hari2.
Aku balas kunjungan mereka yang singgah di blog ni untuk menzahirkan tanda terima kasih,
sebab sudi meluangkan masa melayari blog aku.

Anda yang menjana pageviews ini :')

Dan, harus jualah aku ucapkan terima kasih beribu2 pada yang setia sampai hari ini,
sudi singgah untuk mengetahui apa yang berlaku pada aku dan sekeliling aku.
Aku kira, memang ada silent-reader blog aku ni, silent dan loyal.
Mana tidaknya, terkejut jugak bila Fyfah text cakap congratulations hari tu.
Siapa sangka itu budak baca blog aku.
Tiba2 ada 'budok' komen post aku, ya, Huda!! Hehehe.
Bila aku private, ada je yang bertanya, whyyyy and whyyyy. Hanis :P
Bila tiba2 kawan sekolah follow, wah, how do you find out about this blog? :3
Terima kasih ya, kawan-kawan semua! :)
Moga awak tak lupa saya, 
insyaAllah saya akan selalu ada untuk menulis bagi santapan awak-awak semua,
si pembaca setia.


Saya suka menulis! ;)

Ini kata Kak Cik :D
Thankyouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu <3

Terharu jugak bila some of my friends cakap diorang suka baca blog aku sebab aku memberikan inspirasi buat diorang. (Cari yang Huda tulis tapi tak jumpa sobsob T__T)
Waahh terharu :')
Inspirasi apakah yang aku berikan, aku pun tak tahu.
But I'm glad that this blog and my writing benefits their readers, somehow.

Sampai sini je hari ni, sempena genap 4 tahun usia blog aku :D
Mungkin lebih kurang sama dengan post Kak Cik.
Haha. Kebetulan. Well, GREAT MINDS THINK ALIKE. LOL XD.

Terima kasih terima kasih sebab letak link blog saye dalam blog awak-awak semua ^^

Terima kasih terima kasih lagi sebab letak link blog saye dalam blog awak-awak semua ^^ 

Semoga penulisan aku ada membawa manfaat buat mereka yang membaca.
Memang di masa2 tertentu, aku agak emosi. Kadang2, post aku sangat pointless.
Maka ampunkan 'masa2 tertentu' itu, sebab aku adalah imperfect.
Turut terkena tempias perasaan.
Turut terpukau dek gelojak emosi.
Turut terpaku bila usaha yang menemui kebuntuan.
Turut diuji dengan liku2 kehidupan.
Dan sememangnya 99% isi blog aku adalah berkisar mengenai hidup aku, sahaja. Hohoho.

Akhir kata,
salam sayang dari aku, dan terima kasih lagi, kerana sudi membaca! :D

Selamat ulang tahun kelahiran yang ke 19, Ruwaidah! :)
Semoga menjadi seorang doktor yang berjaya dan berguna untuk semua okay ;)
Thanks for believing in me back then when we were at palam,
and thanks for listening especially about tuuuut. Hahaha.
Keep your hardwork and you'll be a great medical student, insyaAllah!

PS : Bunga ni Ain Najwa bagi kat kitorang masa kat palam dulu, terharu. Sweet gila Ain :')


Photobucket
Share:

2 buddy (ies):

L.I said...

oh tahniah semoga blog ini menjadi tulisan yang bermanfaat selalu ^_^

aku suka satu post yg ko tulis tapi aku x ingat apa . suka giler keke

uwmaisarah said...


L.I,

wah bro, lama tak nampak. Hehe.
Mekasih le sudi singgah.
Yang pastinya aku tak mungkin dapat menulis entri yang superb macam kau ^^

Oh, maybe yang pasal Aku dan PhD tu kot :)