Wednesday, July 4, 2012

My Guardian Angel ;)

Assalamualaikum~
Yesterday was a good day,
akhirnya berjaya gak keluar dengan birthday girl walaupun lambat dua hari.
Hahaha.
Pastu rasa macam lawak bila Latifah's Mom said yang Teefah tu gemuk....gemuk?
Erk. Kering papan je lagi >.<
Hihihihi.
Klako ^_^

So at about 10.30am she picked me up at my home, pastu bawak gi rumah die.
Kuikuikui. Dapat dah bawal 3 helai hohoho.
Dapat choc cake and a mementos from Sarawak, thanks <3

Sarawak Longhouse [bottom-left]
Semua yang ada kat pintu peti sejuk tu atas ihsan relatives-friends ;P
Langkawi tu member palam aku bagi when kelas dia buat trip pegi Langkawi,
untunglah boleh pegi Tasik Dayang Bunting >.<

Then sembang cerita membebel tak sedor dah almost an hour padahal ada task yang nak kena buat,
pegi sabasun beli wrapper bagai, membalut kotak dalam kereta, buruk gila kot aku balut hadiah tu :/
Pegi ato kat KTS (Kuala Terengganu Specialist) pastu baru selesai urusan. Hohoho.

Oleh sebab perut dah lapaarrrr,
maka Teefah bawak aku makan kat Mayang Village
dan sesungguhnya itulah first time aku makan kat situ,
walaupun Mydin dah lame bertapak kat area Bukit Beso tu >.<
Aisshhhh.

Nampak senior TJ tapi tak tegur pun hohoho.

Pastu sebelum nak keluar pegi solat,
sempat jugaklah merewang dalam Mydin kat bahagian depan tu je.
Tak kuasa nak jenguk melawat satu Mydin kot. Hohoho.
Tengok2 kerongsang, intai2 handphone pastu yang best, test semua kasut yang ada kat Bata, haha.
Tak pernah kot pegi kedai kasut, salesgirl tu ignore. So best gila bila takde orang layan, kedai tu dah jadi hakmilik kitorang, highheels, wedges, kasut makcik2. Semua masuk kaki ni. Hohohoho.
Tapi macam kurang best gak ah sebab kasut display biasanya kecik dan tak muat kaki aku nak masuk T___T

Pastu, decide nak pegi solat kat Masjid Kristal @ Taman Tamadun Islam~~~~~~~~~
Setuju dengan suggestion tu sebab aku tak pernah masuk agi Masjid Kristal tu.
Sekadar menjejakkan kaki kat TTI je tu pun tak lama sebab masa Karnival 3P tu bawak kitorang,
cuaca dan masa tak mengizinkan T___T


Apart from dapat views yang best, aku dislike maintenance kat situ >_<
Banyak aku dan kekanda tersayang membebel kot.
Dari mula pegi tandas pastu dah siap solat, sebab dia off aircond, sampai hati :'(
Tau kipas takde takyah la off aircond :(
Sobsob.
Ada la tourists semalam, Mat Selah (Teefah panggil Mat Selah hoho), Chinese, pastu tak tau apa bangsa, huhu, pastu adalah sekumpulan manusia, orang luar, sebab bukan loghat Terengganu diorang cakap tu.

Alamak tak jadi sangat :/
Captured some pictures, tapi tak banyak gambar masjid sebab aku lebih menyukai sungai dan airnye yang nampak sejuk. Hohohoho. Plus masa kitorang kat sana semalam, matahari terik kot :/
Kalau pandai berenang, mau je aku terjun buat kuak lentang 3 round, sebab rasa terlalu banyak cahaya masuk mata nih sobsob. Tapi ada angin sepoi2 bahasa menemani, kira okay la :D

Again, Happy Nineteenth Teef! <3
And today is Radhiah Atikah's Birthday.
7 July will be Nashuha's and Cikgu Tahar's.

So aku dah dapat bagi kad birthday kat Teefah! Yayyyyy. Seemed that she likes it :')
Suka. Tapi malang sket hadiah aku cair dalam kereta. Hohoho.

Indeed, yesterday was an enjoyable day.
I had my first coolblog drinks, hohoho.
Darat ulu mana ntah. Kuikuikuikui.
Walaupun hanya berdua, we have so much talks and laughters and blah blah blah.
We were very happy :D

Aku nak tunggu Teefah update her blog pulak, baca from her side pulak. Hihihi.
And upload the same picturesss. Kuikui.

By the way, sebagai penutup, Tito my missing kitten, dah dijumpai, dan beliau seemed to be out of sort dan tekaan mak dan kata hati aku agak tepat apabila aku dapat tau dia dah mati pagi tadi :(
Okaykay, takmo cakap lebih, nanti aku leleh :(
Tataaaaaa :'|
Photobucket
Share:

0 buddy (ies):