Saturday, February 2, 2013

Month of Love


Assalamualaikum and hello Februari.
Ehek, ehem, tersedak sket, sorry, sape tah mengumpat ni. Haha.
Takdelah. Sorry sorry sorry bapak lama aku menyepi, tetiba datang post, sedih bagai.
Sepiiiii pastu tetiba post mintak kekuatan. Haihhh.
Kadang2 sampai aku rasa I am not me, tau tak.
How I've changed through out my first semester at Perdana University.
Wa cakap luuu semester satu dah habis wehhh O.o
Lagi satu gua nak bagitau sama lu, semester dua dah start lusaaaa :O
Daftar 19 September akhirnya 21 Disember kot last class,
kami bercuti berjimba around 3 weeks dan bertarung bagai nak mati untuk 4 days of examinations,
which eventually came to the end pada tanggal 23 Januari 2013.
What a mess! A BIG MESS, tu aku punya conclusion untuk first semester aku.
Starting bulan Oktober sampai final paper, hancur T___T
Menyesal, jujur, menyesal teramat sangat.
Kira aku pasrah habis menanti result exam aku.
Entah lulus entah gagal. 3 hari aku menangis lepas jawab paper NM dengan HIS tau?
Tak nak ingat dah :(

K tutup cerita semester satu. Cukup2lah aku sedih. Penat doh.
Tapi aku tetap sedih sebab esok dah nak travel balik Cyber T___T
Kadang2 aku sendiri pelik, kenapalah aku benci sangat dengan Cyber tu.
Kenapa dan kenapa? Seriously, dah banyak kali kot aku ungkap ayat "I hate Cyber".
Why Sarah why? I can't explain.
But, willingly or not, I must live and endure every challenge there for another 4-5 months,
meaning from February till June. I hope my second semester will flow well and smooth,
and end early as well. Early June, harap2nya.


So, guys, tomorrow aku dah naik bas balik Cyber.
4 Februari aku dah start semester dua.
I'm hoping that semangat nak berubah aku ni kekal,
and I'll try to be happier through this second semester out of 10 semesters (AMIN),
please support me and pray so that we'll be better academically and dari aspek lain juga :)


And I. Will. Try. To. Blog. More. After. This.
Sedih aku tengok blog ni bagai hidup segan mati tak mahu, eh blog boleh mati ke? =.=
Boleh kot. Mana ada benda kekal en. Haha.
InsyaAllah, I will try walaupun nyatanya aku takde broadband sebab broadband aku sekarang hantar baiki,
so aku agak habis bulan Februari juga baru dapat balik sebab,
orang Sen Heng tu cakap YES agak lambat baiki-membaiki ni.
Hmmmm. Let's hope for nothing. Less expectation will lead to less misery LOLZZZ XD


Woi dah tak nak dah cakap pasal belajar muehehe :3
Aku nak cakap pasal adik bongsu aku, si Wafiy ni.
Ni sebenarnya aku baru balik daripada keluar membeli-belah apa yang patut. Ceh cakap macam beli habis 1k je.
Padahal aku beli stick on notes je dengan bantal MUAHAHA. Dengan adalah benda lain sikit2.
Tak risau sangat tak cukup barang nak pergi esok ni. Sebab dia....
Sebab....
JUMAAT NI AKU BALIK TERENGGANU LAGI HAHAHAHA XD
Cuti Chinese New Year pulak seminggu yippeee yabedabeduuu *lompat lompat*
Thank you PU bagi cuti lagi. Hiks. Walaupun semester break seminggu je,
tampung dengan CNY ni seminggu okay laaa HEKHEKSSS.
Eeuuuww gedikss.

Oh. Adik aku. Nak tau tak. Tadi en, kitorang pegi la Wan Zan Optometris kat Batu 6 tuh,
sebab dia duk complain cakap tak nampak and lately dia selalu tengok tv dekat2,
dia tak nampak katanya.
Then, jeng jeng jeng, tu dia amik kau power adik aku yang berumur 8 tahun itu : 350 derrr =.=
BANYAK KOT, KALAH ANEESAH YANG FORM 2 DENGAN AYAH AKU YANG UMUR 40+ TUUUU =.=
ABANG DIA SI WAQIUDDIN (12 y/o) TU PUN TAK CECAH 200 KOT POWER DIAAA.
Sungguh la terkejut kami anak beranak, umur baru nak jangkau 8 tahun bulan April ni,
power tak sepadan dengan tuan -.-'
Maka dengan itu, minggu depan insyaAllah siap spec tu, hidup bercermin mata lah beliau.
Mesti nerd gila hahaha. And he'll be the first to wear spectacles in his class kikiki.
Aku pun darjah 4 baru start pakai spec, power 50 je so aku tak pakai pun dulu. Haha.
Naik form 2 baru lekat betul aku dengan spec.
Kalau tak, main pakai buang pakai buang bajet kalau pakai tak comel en, padahal buruk juga -,-'

Itu Wafiy, yang sebelah kiri tu. Sebelah kanan tu kakak dia yang  cute. Hiks. *tampar laju laju*

Tu la kisahnya si Wafiy ni. Buat tatapan saudara mara yang baca blog aku ni en.
And kawan2 rapat yang kenal karenah Wafiy ni.
So, bersiap sedialah untuk menatapi wajah baru Wafiy dengan spec pulak!
Aku pun tak sabaq nanti nak balik tengok. Hehehe. Mesti macam budak rajin baca buku hakikatnya......
Rajin tengok tv, rajin main game, rajin mengamuk je dia ni =.=
Hikhik.

Tinggal Ibah je in the family yang selamat daripada tak pakai spec.
Yang lain semua nerd nerd nerd. Aku tak. Aku comels. KAHKAH.
Tak ah. Aku paling buruk. Hewhew.
See you in my next entry aku tatau bila korang tunggu lah ek,
aku rasa nak cerita pasal PU lah next time.
Tengah kumpul gambar sebenarnya. Stay tuned people, take care ;)

Assalamualaikum.
And, doakan result kita sama2 best okay. Aku takmau fail :'(



Photobucket
Share:

6 buddy (ies):

Miss Ongy (Wanie) said...

wafiy : biar betul?? :p

wnsi. said...

biar betol wafiy...makin comel la si bongsu tu..
sarahhhhhh..fight!fight!fight! :)

uwmaisarah said...


Miss Ongy (Wanie),

betul betul tak tipuuuu!
we all didn't believe it jugak mula2 :O

uwmaisarah said...


wnsi.,

betuuuulll! Haha.
I'm FIGHTINGGGGGGGG :D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

uwmaisarah said...


saifudin abu izzudin,

Hiduplah untuk hari ni, nice.
Thanks for dropping by :)