Wednesday, January 8, 2014

Final Exam



Assalamualaikum :)
Kemain skema kan tajuk. Haha. Okay actually I really should be packing up my stuffs right now,
but I'm blogging instead. A sudden urge to write, entahlah kenapa.
Esok bas pukul 9.30 pagi menuju ke Kajang, semoga perjalanan nanti baik-baik saja.
Orang lain semua dah nak merdeka aku baru nak start exam, sobsob.
Pressure pulak rasanya.
Roommate aku pun dah masuk semester baru tau next week.
Lagi lah pressure :/
Ceh time dia exam dulu kemain sedap je kau tidur Sarah. Tak pressure pulak dia?
Sekarang giliran kau la pulak. Haha.
Tahun ni PU-RCSI punya sistem lain sikit. Bukan PU je lah, RCSI Dublin sekali lah kan.
Student second and third year start exam bulan Disember hari tu. And third year student dah start semester 6 diorang Isnin lepas. Second year student bakal beranjak ke semester ke 4 tanggal 13 Januari depan. Dan tanggal 13 Januari tersebut merupakan first day final examination bagi budak2 first year, iaitu aku lah >_<
Cuak weh cuak. *Tepuk dada bisik all is well*
Haihhh. Haha gua cuakk T_____T


So kawan-kawan, pada yang sedang menghabiskan sisa-sisa paper yang ada,
I wish you guys the very best of luck and jugak all the best :)
Pada yang dah merdeka, tahniah atas freedom anda dan sila gunakan cuti dengan bermanfaat.
Dan pada yang baru selesai mid-sem break, selamat kembali menghadiri kelas, menyelesaikan assignments, menjawab test dan bersedia untuk final korang nanti. Hehe.
And rata-rata student SPM batch 2010 yang pursued diploma dulu sedang menjalani final semester (provided course korang 3 tahun), enjoy your final semester and be sure to rock it okay ;)


Develop success from failures. 
Discouragement and failure are two of the surest stepping stones to success. 
- Dale Carnegie


Maka aku rasa macam dah banyak cakap and aku pun kena kembali pada jalan yang benar ni,
kena kemas beg awal-awal nanti tertinggal nota susah pulak,
Terengganu dengan Seri Kembangan tu bukan dekat >_<
So here is it, 6 papers of final examination.
3 days of exam (sebab paper gabung: 2 paper dalam sehari).
And 1 hari viva.
Doakan kejayaan kita bersama tauuuu!

Ihiks cute nya jadual, kecik je. Haha. Doakan aku dapat turn awal untuk anatomy practical (viva) tu sebab lagi cepat habis lagi bagus, boleh study untuk consequent paper. Yang aku crossed out with black lines tu paper yang aku tak amik. Heeee aku dah amik Malaysian Studies punya final examination Disember hari tu. Macam Sejarah weii cuma beza dia belajar dalam English. Aku terkebelakang sikit kalau pasal Sejarah dan facts yang boring macam Perlembagaan Malaysia. Kerakyatan, Jus Soli bagai tu. Executive, Judiciary bla bla bla. Kemain aku menghafal semua dalam English, pasal YDPA lah, PM lah, lega rasa bila dah lepas. Hopefully cantik ah markah Malaysian Studies tu. Weeeee.
Tak sabar nak merdeka, tapi aku nak merdeka dengan bergaya
(baca: merdeka dengan perasaan happy sebab boleh jawab semua soalan, amin).
PS: May we'll meet again this 26th my dear Terengganu :*
PPS: Semester break aku kejap je. 26 Januari sampai 4 Februari je. Sobs. K serious aku kena pergi kemas beg sekarang.
Share:

2 buddy (ies):

eyqa yushaiza said...

Good luck kak for your exam. chaiyok2.. btw, thanks followback <3 <3

Farah Zoey said...

good luck gedik ! hehehe xDD