Wednesday, May 7, 2014

MayO7



Assalamualaikum loyal readers. Sorry sebab lama tak menitipkan khabar berita dan tak berceloteh di sini.
Honestly memang nak sangat spill everything out kat sini macam dulu tapi masa selalu tidak mengizinkan dan sebenarnya kalau ada masa rela tidur je sekarang haha nampak tak malas dia sebenarnya. Oh my.
Tapi petang ni instead of tidur I decided to write lah. Lagi beneficial okay.
Dan kita tahu ramai rindu kita kat sini HAHAHAHAHAHA.

An update about current situation; I am 11 days away from my first day of final examinations.
Asal nak final baru nak update kan? Aishhh apa lah Sarah ni ish ish.
AND I AM 22 DAYS AWAY FROM INDEPENDENCE YAYYYYYYY!
Finally I am about to put an end to my first year, all praise to Allah. Rasa sangat blessed dan happy dan gembira dan sangat suka namun agak nervous sebab tak bersedia lagi to rock my final papers hahahaha.
AMIN!
But this time I am not going to go home straight away after my last paper sebab nak pergi house hunting and then kena pergi Kamal Bookstore to shop some stuffs. Sejak masuk medschool tak beli-beli pun lagi stetoskop semua aishhhh nak jadi doktor sangat tu. Eh ye ke nak jadi doktor? K I should not continue talking about this haha. So kena bear my longings for home and family and girlfriends and boyfriends and BFFs and beloved one and (you continue the list on your own because I don't have anything dah to be added on hahaha) for a few days sampai semua urusan selesai. Aihhh tak sabar nya nak balik Ganuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! SANGAT TAK SABAR OKAY.


I miss home so much I miss home I miss home I miss home I miss Terengganu I miss Terengganu's food *insert emoji menangis di sini*
Gosh susah gila nak cari keropok sedap kat sini. Pastu kan hari tu tetiba rindu nak makan nasi minyak lah nasi kerabu lah. At least kat sini ada jugaklah laksa Penang buat pengubat time-time mengidam tapi tak sedap macam mak masak T________T nak laksa Terengganu gak. Nak makan keropok lekor T____T
I miss everything about home.
Heh. Biasalah musim nak exam meroyan lebih sikit hahaha.
Takpe hari ni dah 7 Mei. 31 Mei baliklah kot insyaAllah alamak tiket belum beli *nangis lelaju*
Eeeeeii tak sabarnya nak balik hahaha sorry involuntary taip lelaju pastu ayat sama je keluar asyik2 tak sabar nak balik asyik2 rindu rumah. Maafkan daku >_____<

True, indeed.
May Allah grant us patience to tolerate with nonsense and stupid things the society provide us.
May we will always be not one of the cold ones.
Tapi kan kenapa time exam ni selalu banyak distraction datang eh?
Haihhh tetaplah hati dalam ketabahan dan teruslah kuat mengharungi jalan dan liku kehidupan.
Moga semua terus berada dalam jagaanNya ye.

Yo serious gua tak sabar sangat nak balik rumah rasa nak packing barang sekarang HAHAHAHA
Dengan si boroi tu balik Ganu sekarang lagi lah rasa cam nak balik haihhh.
Farah dengan Kak Cik pun ada kat Ganu currently. Tinggallah aku dengan Latifah di kota metropolitan ini meneruskan kehidupan sebagai pelajar yang gigih dan rajin dan comel dan cantik. Ehhh

Always, since 2005.
Okay next time akan cuba tulis post yang lebih sopan dan tak over-excited hahahahahaha.
Share: