Thursday, March 3, 2011

Tutorial : Floating Online Counter

Hoho. Ini atas permintaan seorang dearie Sarah ;)
And sorry kalau tajuknye sangat hampeh tapi memang i dunno what title should I put for this okay, so maafkan saje diriku ini :D

Tapi Sarah maksudkan bende ni sebenarnye, kat anak panah tu.

Sarah dah tukar letak sebelah kanan xD

Hoho, senang je. Sarah tau ramai dah gune bende ni pakai letak kat tepi je, macam dalam gambar kat bawah. Nak? Klik sini.


Cume Sarah suke yang macam Sarah tu sebab macam lain sikit je, hoho.
And available code hanya untuk warna pink je! Sorry kalau tak suke, huhu.

Sign in akaun blog kamu2 then from Dashboard => Design => Page Element => Add A Gadget
Pilih JavaScript/HTML tu then copy codes kat bawah ni then paste aje kat situ ye?


<div style="position: fixed; bottom: 0px; left: 2px;"><br/><script src="http://widgets.amung.us/colored.js" type="text/javascript"></script><script type="text/javascript">WAU_colored('ch15ov3al01m', 'd792c0000000')</script></div>

Okay, untuk code :

bottom: 0px ---> boleh ubah letak "top" ( cam menarik je, try la! ), nilai px tu boleh tukar2 ikut citarasa, kalau rajin, test la tengok jadi ape, hihik.

left: 2px ---> left boleh ubah jadi "right", got it?

Save!

Ini explore sendiri, ade masalah boleh komen, huhuuu :)

Photobucket
Share:

2 buddy (ies):

wnsi said...

datang menuntut ilmu kat sini..thanks sis..hehe...

uwmaisarah said...

haha
welcome kak cik sayang :D
;)