Thursday, May 10, 2012

Soalan dan Jawapan tentang PALAM dan Asasi Sains UiTM.


Assalamualaikum.
May this ease you dear future students of Foundation in Science @ UiTM Kampus Puncak Alam.
Nak sambung dalam previous post, post tu dah agak panjang so I gather these Q's here :)

Dan some asked, apa beza asasi dengan matrikulasi.
Nak cerita, saya pun tak tau detailed about matrikulasi.
But this post about matrikulasi may ease you in gathering infos ---> CLICK.

All the best :)
PS: Sila klik imej, supaya lebih senang dibaca.
Maaf atas kesulitan.







*UPDATED ON 12th MAY 2012







Photobucket

20 comments:

mijaKEDUT said...

thanks. sangat membantu :))

Ema said...

Erm..kak Sarah.Saya nak tanya ..

PALAM Dan CFSIIUM dekat tak?

uwmaisarah said...


mijaKEDUT,

You're welcome ^__^

uwmaisarah said...


Ema,

hehe, iye Ema adikku :)

Satu di PJ satu di PALAM. Jauh la jugok >__< 2 jam maybe? Huhu

dyanaaaaa said...

assalam akak . i will enter palam this 3rd june , alhamdulillah :)
so , nak tanye ni kat sane ley pakai shawl and tudung corak2 tak mse academic ? andd skinny jeans boleh ? thanks ! :)

uwmaisarah said...


dyanaaaaa,

w'salam dyana :)
Tahniah adik! Hehe.
As far as I'm concerned,
boleh je nak belit2 sampai terbelit,
skinny jeans setakat batch akak pun no hal :)

ryhann said...

thanks akak :) sangat berguna

uwmaisarah said...


ryhann,

sama2 Ryhann! :)

nad² said...

assalamualaikum..kak, sy just nak tanya, klau nk bilik tingkat atas2 patut daftar awal atau lambat? maaf tanya soalan ni.hihi

uwmaisarah said...


Waalaikumussalam nad²,

alamak dik, akak tak sure pulak,
kalau time akak dulu, paling awal akan dapat level paling bawah dan makin lambat, makin atas, akak tak sure lak adik punya this year macam mana. Hihihi.

Anonymous said...

During mds kena pakai baju kurung putih n kain hitam as in baju kurung putih (top) n kain hitam OR baju kurung top n kain dua2 putih ?

uwmaisarah said...


Anonymous,

baju kurung putih n kain hitam as in baju kurung putih (top) n kain hitam :)

Sebenarnya akak pun jadi keliru dah ni haha :P

MISS MIRAGE said...

salam akak. nak tanye, bole x print secara percuma kat perpustakaan? atau pun print yg paling murah dekat mane?

Sarah Sylph said...


Waalaikumussalam MISS MIRAGE,

akak tak sure sebab tak pernah print dekat perpustakaan.
Tapi kalau kat kedai yang ada sekitar PSB tu dalam 10sen per page rasanya untuk hitam putih. Berwarna akak tak sure. Maaf ya dik.

fitrah nur said...

Salam, akak.
akak masa mds yang baju kurung putih kain hitam tu kita beli dekat sana or bawak dari rumah?

doubleD matoki said...

Salam..kak..wktu mds tu,kne pkai ksut hitam,mmg full hitam ke?? Klu leh,sy xnk lh beli ksut bnyk2

Sarah Sylph said...

Waalaikumussalam fitrah nur,

baju kurung putih kain hitam tu kita sediakan sendiri :)

Sarah Sylph said...

Waalaikumussalam doubleD matoki,

honestly akak dah lupa haha tapi pakai yang dah ada pun takpe, ataupun beli yang boleh digunakan untuk masa depan juga, so takdelah membazir :)

Liyana Nordin said...

salam , thankiyuuuu sososososo much kak for this entry ! :*

Sarah Sylph said...

Waalaikumussalam Liyana Nordin,

you're welcome Liyana! :))))