Friday, January 23, 2015

Fourth Semester!

Assalamualaikum wbt. Haha rasa cam tak percaya je because I am typing this post at Sierra.
I'm back to school (read: uni) and week 1 dah habiiiiiiiiiiiis. Can you believe it?

Oh Sierra tu nama taman/kawasan rumah yang my friends and I are renting at currently.
We have like few Sierras here like Sierra 1 (where my house is located), Sierra 8, Sierra 2 etc.
Macam a few taman dikelompokkan into one big kawasan gitu.

Dah semester 4! Dan teaching week pun dah habis 1 out of 12 kalau tak silap.
Altogether ada 14 teaching weeks but 2 of them adalah weeks without classes,
which are named reading/study weeks, satu minggu in March and another is in April.
Yang April tu study week for finals la (study week will start on 17 April 2015 -
since last day of class for this semester is on the 16th April), then dalam academic calendar,
diorang declare week yang start with 27 April adalah examination week,
until mid of May. So basically untuk semester ni, aku belajar minggu ni (end of January)
February, March and two weeks in April. Kejap je kan?
Tu pun seminggu off in March, few days off in February due to Thaipusam & CNY.

A week of classes in this Intermediate Cycle 1 is like a week of bombarding my brain with loads of new information,
which most of them I have never heard of. CRY NOW. Hahaha.
Ye, before this untuk the first three semesters, we were being exposed to stuffs like anatomy,
physiology, psychology, pharmacology, embryology, epidemiology camtu kan.
Then sem ni dah ada new stuffs, baru kenal apa itu microbiology, serta pathology.
Buku patho serta microbe pun belum aku beli tau.
Oh banyaknya amount of material itu,
mohon doakan agar aku mampu menghafal segala maklumat yang ada tau.

Bila dah otak more to counting ni kena tukar masuk part memorising,
jadi slow learner lah sikit.
Betul. Rasa macam slow learner gila sekarang.
Otak dah tak tangkas macam zaman kena kira probability, volume of revolution bagai dulu.
Moga Allah permudahkan. Ini semester 4 daripada keseluruhan 10 semester.
Moga Allah permudahkan perjalananku dan rakan-rakan seperjuangan. Amin.

Share:

2 buddy (ies):

anajingga said...

best of luck Sarah dalam study dan segala urusan :)

Sarah Sylph said...

anajingga,

thank you and wishing the same untuk awak (: