Friday, February 4, 2011

Tutorial : Cara Mudah Letak Tandatangan di Setiap Post


Ini hari tetibe rase nak buat tutorial ni. Demam tutorial agaknya tapi bukan, ni semua coz nak selamatkan diri aku, haha. Nanti bile tukar template tak payah menggagau segala nak cari balik macam2 mane nak edit yang dah aku edit dulu. Ayat tunggang langgang? Pedulikan. Hihi.

First nak letak tandatangan, mesti kene generate signature kite tu dulu kan?
http://mylivesignature.com, salah satu web free untuk generate signature & agak menarik.

Then bile dah siap segala proses tu, korang pilih untuk generate HTML code untuk tandatangan korang tu ye.



Okay, sign in account blogger korang.
Pastu from dashboard tu, Settings => Formatting



Scroll ke bawah sampai jumpe "Post Template" then paste je HTML code signature korang tu kat kotak yang ade tu.



Save!

Then signature tu akan automatically kuar setiap kali korang nak buat new post, just adjust sendiri nak letak sebelah kiri ke, tengah ke, kanan ke, atas ke, follow your heart, hehe :D

Mudah je, tak payah edit2 kat HTML, pening je tengok codes segala kat situ. Hihi.

Ada masalah, komen ye~
Tutorial ni sendiri belajar, tak amik kat mane2, happy! ^^,
Nak copy & amik, silakan tapi inform tau :)


tandatangan
Share:

3 buddy (ies):

miss lyzeer said...

dah siap..tp bila post kat formatting tu.. x jadi la

dia x mau kua

uwmaisarah said...

miss lyzeer,
hmmm,blog ni skrg gune care ni je,apsal x jd ek? dh check coding semua?

uwmaisarah said...
This comment has been removed by the author.