Friday, February 4, 2011

Tutorial : Handling with Double-post Problem

Hello all ;)

Pernah tak dalam blog korang, terjadi double post?
Keadaannya, setiap post yang ada kat page tu berulang for two times & kalo tengok macam menyampah je =P

Well, mule2 macam tak perasan jugak but I, once, experienced this kind of problem.
(Kat blog yang testing je lah. Haha)

Ape perlu kita buat nak remove post berkembar ni biar tinggal yang ori je? Senang sangat!
Hihi.

Sign in accout blogger => Dashboard => Design => Edit HTML

Then, cari kod :


atau



Tekan Ctrl+F untuk jimatkan masa pencarian okay..
Jumpe dah?


Ha, nampak tak? Yang di-higlight tu lah kod2 nya~

So, the next step : delete salah satu daripada kod2 di atas.
Jangan due2, takde post karang kat blog korang, haha. xD

Bile dah tekan "SAVE TEMLATE" tu, dia probably tanye sure @ tak nak proceed coz kite akan delete salah satu widget yang ada. Just proceed, okay. =)

Siap!

Tutorial - kredit to BloggerHelp. =P



tandatangan
Share:

4 buddy (ies):

little cart00n said...

wah! setakat ni tak pernah lagi double post!
tapi kawan2 ramai da kena..
so nnt boleh la ajar dorg ikot ur tutorial ni!
credit to u! :)

uwmaisarah said...

thanks! =)
blh2, berbesar hati ni xD

annshana0706 said...

skrang ni sarah jadi tutor blog la plak!!thanx for all the useful tutorial..lub u!!

uwmaisarah said...

haha..sarah xde keje la ain ble ngadap PC ni,tu jadi tutor blog =P haha
lub u too =)