Wednesday, June 13, 2012

Jotter :)



Assalamualaikum. Hihihi.
Post hanyalah kerna ingin menjelaskan tentang jotter kepada junior. Kuikui.

So Kimah, just take a look at these images below.
Ni bukan jotter terbaik lah,
just contoh, mine for Biology lab session untuk semester due,
dok ingat doh bakpe lab instructor dok kutip.
Hok semester 1 takdok sutey pun. So, semoga berjaya!

Just be simple, jotter tu macam bukti yang kite dah go through all those instructions
and bukti bahawa kite dah ready enough to conduct an experiment.
Buat biar kite faham, it's like our working plan.
Less words. Tak perlu buat ayat panjang2 macam dalam lab manual tu.
Plus some of the lab instructors kadang2 akan randomly choose a student untuk brief to the whole class bout the experiment,
from step to step and maybe, he/she will ask what the outcome should be. So, be prepared!
Expect the unexpected juniors! :D


Okay atas ni instructions dalam lab manual :)

Jadi gini jeeeee! Hihihi. Simple2 sudah ^_^

Contoh eksperimen lain. Gitu je lah. Ade gambo sket, dengan arahan yang simple tapi berguna :)
Okay, I hope ini menbantu eaaahhhh :)
Hihihi. Sorry Kak Sarah lambat, Kimah. Hihi.

Saje nok kabo, juniors sekalian, kalu ade jual jual kamus bio ngan chemisty ni, dok beli dakpe.
I never use them until today hohoho.


Photobucket

12 comments:

Hakimah Hussin said...

HAHA/.. tqvm kak sarah... cute je jotter kak sarah.. wahahaha... tu la psl.. bnyk gile buku kene beli.. actually buku math wajib ke beli?.. macm gune notes yg lecture bagi aje ...

Farah Zoey said...

comel ngat ye lukis lengan hor ! hahahah xDD

uwmaisarah said...


You're welcome, Hakimah Hussin,

hihi. Cute macam tuan die laahh :D
Ye ah, awal2 sem, memang banyok, sobsob.
Buku math, takde lah sampai wajib, tapi kalau ade pitih lebih, buleh lah beli buat sebagai reference dan latihan. Sebab soalan final ekgi tak semudah test, dan rasenye buku tu agak okay sebagai latih tubi, bagi Kak sarah.

uwmaisarah said...


Farah Zoey,

sila tengok pelukis die ye, haha :DD
Dok jadi lah! Pelik semacam je. Hihi.

A.Munirah said...

bagus ah Sarah..banyak membantu adek2..bangga jadi sepupu...wakakakaka........

uwmaisarah said...


A.Munirah,

hehe, ape salohnye menolong adik2, hihi.
Biar orang ramai makin sayang :P

Aisha Humaira said...

thanks kak. saya tengah runsing tgh xtau nak buat jotter mcm mane. nasib baik jumpe entry kak .. ^,~

Sarah Sylph said...

My pleasure Aisha Humaira,

hopefully membantu adik ;)

youfreak said...

akak.. terima kasih... gumawo unnie.. membantu sangt.. sy memg blur tahap cipan dah dengan jotter pe jadah suma nie... bila dah baca post akk tu bru clear ap yg sy kna bt... thanks again...

Sarah Sylph said...

Sama-sama youfreak,

akak pun gembira dapat membantu :)

Sarah Sylph said...

Sama-sama youfreak,

akak pun gembira dapat membantu :)

Harraz Maulawi said...

thanks, senior.. sy pun dri palam utk batch 2015/16