Wednesday, June 8, 2011

UiTM Di Hatiku

As-salam buat semua :)
Excited excited nak post, almost three weeks tak post,
busy nak masuk U kununnye, then few days before nak pergi blog ni ade malware plak,
so set private, sonang :D
ingat memang dah tak update blog ni,
syukur dapat medium yang tak disangka2,
hoho. Thanks ayah, mak :D :D :D
Now boleh update blog. Hehek.


plastik belum dikoyakkan menggambarkan betapa malasnye nak study =.=

Takdelah, bukan tujuan utama pun ade bende ni untuk update blog,
coz belajar sini, tutorial ade yang online.
And for english assessment pun kene daftar & do online,
bukan english je kot, Maths, Physics, Bio & Chem la,
each one ade tutorial.
Keje sampingan tu bile dah free, macam sekarang ni..haha
Free lah sangat padahal lab report belum siap,
takdelah, nak discuss dengan groupmates nanti ;)
Ade la keje BEL sikit, then tuto chem,
tapi petang2 cenggini, tak sesuai dan kondusiflah nak study,
hehe. Kondusif untuk blogging je. Kihkih.


day tengok jadual lecture, lab & bla bla,
ni hari outing~

Oh ye, jangan sentap tajuk post sangat skema,
tapi tu kesan Minggu Destini Siswa 2011, hehek. Hehek.
Minggu orientasi yang sangat menduga keimanan sebab always in a hurry,
and kakak2 abang2 PM marah jalan lambat2 :(
Yang tak tahan, from kolej kediaman to RSU (tempat aktiviti) is far far far away laaahhh.
I'm quite glad it's over, due minggu yang lalu. Hihi.
Rushing sampai nak call mak pun tak sempat, geram bencikbencik :((
Tapi sekarang dah boleh, weeeeee ^^,

So far dah 1 minggu lebih start lecture, so far, just nice i guess,
cume tak berapa fit dengan new environment,
sume budak bijak2, so that make me feel down a lil bit, hoho.
Bile free sume duk discussing, oh God, rajin nye laaaa......
Semua appear to be intelligent, rase macam aku sorang je yang terkebelakang. Hoho.
Lecture!
Paling suke lecture Chemistry, satu2 Dr Sim Lai Har ajar,
paling sempoi Physics, En Ahmad yang lawak, syok syok,
sekarang baru tahu macam mane nak beza scalar, vector quantity, kesian kan?
Hehehe

Last last week da out ke Shah Alam,
recent weekend out to Kajang, Ampang, Wangsa Maju bla bla with dear family,
NAK BALIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kongsi pics sikit :D


I think you can see the "TANGGA KEJAYAAN",
don't underestimate it.
Hanya kami budak Puncak Alam je yang faham erti tangga :D


Hukhuk. Oh, da lewat, gotta go!
Rindu nak blogwalking T__T
Wassalam :)

PS : Syukur Alhamdulillah, dapat offer MARA untuk gi MSU, tapi should i go? Hmmmmm~
Pendapat?

Photobucket
Share:

11 buddy (ies):

eclipsesweet said...

woot.. woot.. daa jadi budak u ek kak sarah.. hihi.. jeles er... nak jadik cam kak sarah jugak laa.. ^^

nway, semoga berjaya k tempuhi hidop baru di sana... bila baca entry ni, terbayang pulak, camne laa life fizah in future ye.. huhu..

uwmaisarah said...

eclipsesweet,
heee :D budak u yg x matured :P
thanks fizah :)
fizah jgn jd cm k.sarah, jd lebih drp k.sarah "D
k?
midyear da gempak tuh, keep it up dik!!
do the best in spm, future jgn bimbang lg :)

Abang Stalker said...

dpt lappy bru? :) tahniah da brgelar pljr U.so jgn byk main.psl MSU tu abg rs xperlu la..elok da tu stdy kt uitm.sebut je mn2 sume org knl uitm.

CikHanim said...

congrats dpt smbung blajar :)
btw, mcm mn nak buang malware tu?

uwmaisarah said...

Abang Stalker,
ha'ah bang :D
thanks thanks :)
tu la,rase macam nak stay kat uitm je,
hmmmmm, nanti la pikir masak2 rebus2 dulu :P

uwmaisarah said...

CikHanim,
thanks! oh, sarah belajar dengan tuto kat blog sape ntah, nanti nak bagi link :)

uwmaisarah said...

CikHanim,

http://www.fizgraphic.com/2011/05/tutorial-cara-buang-malware-di-blog.html

CikHanim said...

Sarah, thanks for your help girl :)

:: Into The New World :: said...

bertambah sorang lagi kazen jadi dak uitm!
bangga!
tambah-tambah kazen sy ni dah ada lappy.
wahh. mesti hepi kan?
pape pom take care tau kat sana!

uwmaisarah said...

CikHanim,
hehe, u're welcome! :D

uwmaisarah said...

:: Into The New World ::,
haha, uni-mate! :D
ngeeeee~uitm d hati tu,mcm pe je :P
thanks! u too :D
happy laaaahhh :D :D